Baia bebelusului
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Mirandolina
Scris: Monday, February 13, 2006 1:29 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 2/12/2006
Imbaierea sugarului reprezinta o parte din grija si atentia zilnica stricta care contribuie atat la igiena corporala, cat si la cresterea rezistentei la frig, la boli, dar are si un efect psiho-afectiv important. Cei mai multi sugari iubesc apa, amintindu-le probabil de viata intrauterina, cand pluteau in lichidul amniotic.
Cum se comporta copilasii vostri in timpul imbaierii? Ce produse si accesorii folositi (sapun, sampon, cadita pt bebe, scaunel special)? Unde faceti imbaierea copilului, in camera sau in baie?
Maria & Mario
Scris: Monday, February 13, 2006 1:28 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Noi suntem un rechinash in caditza. Facem baitza in fiecare seara , cu masaj inainte (cu Extra virgin Olive oil ), la baitza folosim gel de par si de corp de la Avent , un buretzel supersoft, apa mai fierbintzica , si in camera la noi se petrece evenimentul . Dar peste vreo luna trecem in cada mare ca e dezastru , inundatie ... etc.
stele_pe_cer
Scris: Monday, February 13, 2006 10:18 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Noi inca mai facem baie in cadita cea mica, pe masa din bucatarie...ne straduim sa fin cuminti si kiar reusim, daca nu primi jucarii de baie.Cat de curand vreau sa ii cumpar o piscina gonflabila (aveau candva la cora, dar numai in anotimpul cald) sau un colac cu gat de animalut, dar nu stiu unde pt gasi acum, iarna colac .....mi-ar fi de mare folos s ail pun pe matei in cada noastra cu unul din aceste accesorii....noi avem cada-dus, si nu prea stiu cum sa procedez, mai ales ca mi se pare si rece sa il asez asa....in cada....
Andi&Mariuca
Scris: Tuesday, February 14, 2006 12:00 PM
Nivel

Inregistrat: 2/14/2006
noi inca nu facem baita pt ca nu ne-a cazut buricutul dar abia asteptam!
codruta
Scris: Tuesday, February 14, 2006 1:09 PM
Nivel
Nivel: Avansat

si noi facem baita in fiecare seara, deocamdata in camera ca e mai cald, nu stiu pana cand ca a descoperit deja jocul de-a "pleznitul apei ca sa stropeasca pe toata lumea". Folosim sampon si sapun de la jhonson's, cu levantica. Dupa baie o scot in prosopel care a fost in prealabil incalzit pe calorifer si e caldut. Ii place teribil
Kiki
Scris: Tuesday, February 14, 2006 4:45 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Si pentru noi baita e motiv de bucurie si tipete de fericire. da din manute si picioruse pana ne uda si pe noi. Inca ii facem baie in cadita, dar intra asa, la limita.
Folosim sampon Klorane, ulei Dalin cu mar si vitamina E, sapun Johnson's bedtime, crema antiiritatii Sanosan.
AdrianaC
Scris: Wednesday, February 15, 2006 4:05 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

La noi baia e un motiv de bucurie.

Ii fac baita intr-o cadita mica, din aceea care sta pe un suport cu masa de infasat si 2 etaje.
Ii potrivesc mai intai apa, la inceput o potriveam cu termometrul, acum deja m-am obisnuit si simt la mana daca e buna.
Dupa aceea, il dezbrac si il bag incet la baita. Eu ii fac singura baia, adica tot eu il tin, tot eu il spal, si pentru asta ii pun mana mea stanga pe sub capul lui si il prind de manuta lui stanga, astfel incat sa stea tot timpul cu capul deasupra apei.

Il scufund in apa (mai putin capul) si incep sa il spal pe corp. Il spal intai pe piept, pe la gatisor si pe manute, apoi pe spate, pe piciorute si la fundulet, dupa care il spal si pe cap. Pe corp il spal cu sapun nivea baby, iar pe cap cu sampon sanosan.

Dupa ce l-am limpezit, il scot din apa si il bag direct intr-un prosopel cu tot cu gluga. Intre timp tati pregateste masa de infasat, il mut acolo, ii pun caciulita pe cap sa i se usuce perisorul, il sterg, ii pun pampersul, schimb prosopul ud si il pun pe unul uscat, dupa care trecem la masaj.

Masajul il fac cu ulei de masline + vitamina A, pentru ca de la sanosan facea niste bubite. Il masez bine peste tot, inclusiv pe spate si apoi fuguta la imbracat ca deja nu mai are stare si vrea sa manance.

Cam asta e baita noastra.

A, si dupa baie, in timp ce mananca ii tai unghiutele ( o data la 2 zile) si il curat in urechi.
Andi&Mariuca
Scris: Thursday, February 16, 2006 9:23 AM
Nivel

aseara am facut si noi prima baita... ieri ne-a cazut buricutul... si dr pediatru a decretat ca poate si bebe sa se bucure de binefacerile apei calde...bravo
a fo st interesant si pt el si pt noi...am citit intai in "mama si copilul" cum se face baia generala, i-am pregatit totul in baie... si cand s-a trezit (cam mofturos ca ii era foame) l-am dus la baita... l-am bagat usurel in apa (am masurat cu termometru sa aiba 37 grade) si am inceput sa il spal... la inceput i-a placut ca se uita cu ochisorii mari la mine si zambea... cand am ajuns la faza cu spalatul pe cap, nu prea a fost el incantat! dar am terminat repede ca sa nu il stresez pt prima data... nu prea am apucat sa il spal bine la poponeata si pe spate (sunt inca tare stangace si mi-e o frica cand il vad cu totul in apa... de nu ma tin picioarele) dar l-am curatat la popou cu servetele umede (oricum toaleta asta i-o fac obligatoriu la fiecare schimbat se scutec si apoi ii pun ulei de la Bubchen care e f bun si nu s-a iritat pana acum). inca nu am "tehnica" perfectionata ca sa ii pot face baie bine si singura dar... invatam noi!colors
intrebare mamici mai experimentate:cand este cel mai bine sa ii facem baita? seara? pe la cat? si ce facem daca ii e foame?
Kiki
Scris: Thursday, February 16, 2006 9:36 AM
Nivel

Andismom wrote:
aseara am facut si noi prima baita... ieri ne-a cazut buricutul... si dr pediatru a decretat ca poate si bebe sa se bucure de binefacerile apei calde...bravo
a fo st interesant si pt el si pt noi...am citit intai in "mama si copilul" cum se face baia generala, i-am pregatit totul in baie... si cand s-a trezit (cam mofturos ca ii era foame) l-am dus la baita... l-am bagat usurel in apa (am masurat cu termometru sa aiba 37 grade) si am inceput sa il spal... la inceput i-a placut ca se uita cu ochisorii mari la mine si zambea... cand am ajuns la faza cu spalatul pe cap, nu prea a fost el incantat! dar am terminat repede ca sa nu il stresez pt prima data... nu prea am apucat sa il spal bine la poponeata si pe spate (sunt inca tare stangace si mi-e o frica cand il vad cu totul in apa... de nu ma tin picioarele) dar l-am curatat la popou cu servetele umede (oricum toaleta asta i-o fac obligatoriu la fiecare schimbat se scutec si apoi ii pun ulei de la Bubchen care e f bun si nu s-a iritat pana acum). inca nu am "tehnica" perfectionata ca sa ii pot face baie bine si singura dar... invatam noi!colors
intrebare mamici mai experimentate:cand este cel mai bine sa ii facem baita? seara? pe la cat? si ce facem daca ii e foame?

Ai grija cu uleiul la fundulet. Verisoara mea ii dadea tot timpul, cand o schimba si dupa baita, si nu se irita. Acum daca uita o data sau nu are uleiul la ea sa unga fata, se irita de nu se poate. S-a obisnuit fata cu unsul si capata niste iritatii de nu mai stie ce sa ii faca. Daca tot nu se irita, eu te-as sfatui sa ii dai doar preventiv o data pe saptamana sau deloc.
Uite, David nu s-a iritat niciodata si am considerat ca daca tot nu se irita de ce sa ii dau?

Legat de baita, ii faci cand vrei tu. E de preferat seara ca se va obisnui cu ora de baie si o sa o ceara singur. Daca de exemplu ii faci sa zicem dimineata si vei incepe la un moment dat serviciul o sa ii schimbi evident ora de baie si nu o sa fie prea multumit.

Daca ii e foame la baita, ii dai putin sa manance dar sa nu se sature si astepti 30 min ca sa aibe timp sa digere lapticul si apoi ii faci baie. Daca ii faci baie imediat dupa masa risti sa vomite.
onutza
Scris: Thursday, February 16, 2006 8:51 PM
Nivel: Guest

Voi cat de des il spalati pe cap?
miraa
Scris: Thursday, February 16, 2006 9:12 PM
Nivel

Inregistrat: 2/16/2006
noi facem baita in fiecare seara..este tare fericit:ras: oricum numai stam locului...il spal in fiecare seara pe capusor..il consider mai mult un masaj(cu klorane) ...si-l pun apoi in prosop si ii fac masaj..dar nu chiar in fiecare seara...prefer ca baita sa fie in jur de ora 20...ca sa adoarma mai devreme...mai tarziu imi va fi mai greu sa-l dezobisnuiesc cu culcatul tarziu,nu credeti?!
Anaida
Scris: Thursday, February 16, 2006 9:13 PM
Nivel

Eu in primele 3 luni de viata i-am facut zilnic baita si pe cap, acum ii fac la 2 zile.
codruta
Scris: Thursday, February 16, 2006 10:42 PM
Nivel

marea mea problema la baita e ca nu pot sa-i desclestez degetelele ca sa-i scot scamele dintre ele. La manuta ma mai descurc ca o mai curat in timpul zilei dar la picioruse, cum o ating cum isi strange degetelele de nu mai pot face nimic ca mi-e frica s-o fortez ca sa nu i le rup, Doamne-fereste. Si nu stiu de unde aduna atatea scame?!!?
Anaida
Scris: Friday, February 17, 2006 7:38 AM
Nivel

codruta wrote:
marea mea problema la baita e ca nu pot sa-i desclestez degetelele ca sa-i scot scamele dintre ele. La manuta ma mai descurc ca o mai curat in timpul zilei dar la picioruse, cum o ating cum isi strange degetelele de nu mai pot face nimic ca mi-e frica s-o fortez ca sa nu i le rup, Doamne-fereste. Si nu stiu de unde aduna atatea scame?!!?

Asa e, se gadila rau de tot bebelusii!
Noi ii facem baie toti trei, adica eu, tati si Razvan, care, pana nu-si baga si el manecile in apa, nu se lasa...noroc ca s-a cam plictisit ca la inceput nici nu aveam loc de el, ne fura sapunul, samponul, se spala pe cap in timp ce eu ma chinuiam s-o spal pe Alexandra...ca la nebuni!!!
Eu ii pun cadita in pat, desi e cam jos, dar nu l-am convins pe tati asta (care e mai rau ca un copil cand e vorba de ritualuri, zice ca daca pana acum i-am facut asa, de ce sa schimbam, ce daca ma cocosez ca o baba de 80 de ani?) sa punem cadita pe niste scaune mai inalte...in sfarsit...cadita o inclin cu ajutorul unei perne, in partea de sus pun un prosop impaturit, iar in restul cazii un scutec (ca sa n-alunece si ca sa nu o zgarie micile imperfectiuni ale cazii). O asez cu capsorul pe prosopel, astfel incat sa stea cu capsorul afara si incep si o spal pe fata mai intai. Apoi capsorul, urechiusele, gatul, la subbrat...tati se ocupa de zona inferioara, doar la suprafata, ca de profunzimi ma ocup eu separat, daca e cazul...apoi o intorc pe burtica si o pun sa se sprijine pe manutele ei, dar o tin si eu ca sa nu ia apa la bord. Apoi o scot si o pun pe masa de infasat improvizata de mine (o scandura lata de vreo 60cm pe care am imbracat-o cu materiale moi si pe care o asez pe latimea patutului), acolo facem masaj, luam vigantolul, ne imbracam, si direct cu nasu-n farfurie! Apoi pica lata (de la 8-9 seara) pana la 4-5 dimineata!
Kiki
Scris: Friday, February 17, 2006 7:51 AM
Nivel

codruta wrote:

Sa stii ca si David face la fel. Dar l-am convins sa isi desfaca manutele singur. Il mangai pe manuta, pe dosul manutei, si atunci el desface pumnul si gata! Incearca, poate merge si la Medeea.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.