Ascultatul muzicii in timp ce inveti sau citesti
Subiectul anterior · Subiectul urmator
CasandraE
Scris: Monday, March 5, 2012 4:03 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 2/17/2012
Mesaje: 205
Ce parere aveti despre ascultatul muzicii de catre copii in timp ce invata sau citesc. Voi cum procedati cu copiii vostri ? Credeti ca ascultatul muzicii imbunatateste sau reduce procesele mentale ? Este doat o tehnica de a bloca zgomotele externe ?
alimami
Scris: Monday, March 5, 2012 4:20 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/2/2009
Mesaje: 1847
CasandraE wrote:
Ce parere aveti despre ascultatul muzicii de catre copii in timp ce invata sau citesc. Voi cum procedati cu copiii vostri ? Credeti ca ascultatul muzicii imbunatateste sau reduce procesele mentale ? Este doat o tehnica de a bloca zgomotele externe ?

Mie nu mi se pare o idee buna-adik ori invatza,ori asculta muzica.Nu e vb de imbunatatit sau redus procese mentale,e vb de distragerea atentiei.Cred ca copiii vor fi "furati" de ritmul muzicii.Dar aici depinde daca poti face astfel incat sa folosesti muzica in scopul de a invata.Da,pot asculta muzica PENTRU a invata,in cazul claselor 1-4 de ex,cand pot invata vocabular la o limba straina in felul acesta. Dar,sa asculte de ex hip hop/manele/house etc in timp ce cik invata la istorie/geogra/romana etc mi se pare cam imposibil. E o tehnica sa faca ce au chef(adik sa asculte muzica) in timp ce pretind ca invatza.:) Eu nu as cadea in plasa asta.
t-mihaela
Scris: Monday, March 5, 2012 5:00 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2008
Mesaje: 5142
Sunt cazuri cand o muzica data la mic, in surdina te ajuta la concentrare, acopera zgomotele spontane in mediu .Eu primavara aveam necaz cu pasarile si soarele de afara ,parca in ciuda imi faceau ca era frumos afara si eu trebuia sa invat in casa.Trageam jaluzelele si puneam muzica la mic sa nu-mi mai distraga atrentia.dar eram deja in clasa a 7-8a nu mai stiu, inavata pentru liceu.Mai tarziu la maturitate am inceput sa invat oriunde si in tren, zgomotele nu ma ami deranjau putea sa cada bomba langa mine .Diana mea acum in clasa a 7-a face temele cu tv-ul deskis dar cand e vorba de mate si franceza are nevoie de liniste ,acolo concentrarea e mai mare.
bereea
Scris: Tuesday, March 6, 2012 8:36 AM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22797
Pe Alessandra nu o deranjeaza nici un fel de zgomote cand studiaza.Se poate concentra la fel de bine ca atunci cand e liniste, dar copiii au resurse nebanuite.Ea invata o poezie in galagie , ceea ce eu n-as mai reusi niciodata.
Eu cred ca este gresit sa facem liniste absoluta atunci cand copiii invata.
kali
Scris: Tuesday, March 6, 2012 9:14 AM
Avatar
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Mesaje: 14390
Eu nu am putut invata cu muzica. Ma fura si ma facea sa visez. Totusi, zgomotele de fundal nu ma deranjau niciodata.
Copiii, la randul lor, vor alege singuri cum vor invata; doar nu le voi impune eu. Atata timp cat dau randament, pot sa stea si in cap.
mirela74chris
Scris: Tuesday, March 6, 2012 11:24 AM
Avatar
Nivel: Maestru

Inregistrat: 10/17/2009
Mesaje: 8601
Si ai mei mai asculta muzica in timp ce scriu.Atunci cand citesc si invata,e alta poveste.Zgomotele obisnuite nu ii distrag.
Eu nu puteam sa invat cu muzicauff
CasandraE
Scris: Tuesday, March 6, 2012 12:36 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 2/17/2012
Mesaje: 205
Am pus aceasta intrebare pentru ca si eu ascult muzica in timp ce lucrez fara sa ma deranjeze intr-un fel. Nu stiu insa daca a lucra la ceva este acelasi lucru cu a invata ceva, chiar daca ambele activitati implica concentrare.
miriam
Scris: Tuesday, March 6, 2012 1:01 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 5/17/2009
Mesaje: 4992
In facultate invatam cu radio dat incet, in liceu eram acasa si nu ne lasa mami sa dam drumul la radio, casetofon, magnetofon ce mai era atunci...
Insa nu as putea sa fac ceva cu castile in urechi, nici chiar sa lucrezfool

Casandra, era vb de ascultatul muzicii de catre copii cand invata, acum tu vb de munca?scratch

Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.