Adaptarea copilului la gradinita
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Miri
Scris: Thursday, September 11, 2008 10:13 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Bun!
Am citit din experientele voastre , dupa primele zile de gradi...se pare ca nu e chiar asa de speriat...sau e?rambo
monique
Scris: Friday, September 12, 2008 11:40 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/15/2006
Nu cred ca vei avea probleme cu Sara. Daca e un copil sociabil eu zic sa stai linistita ca stiu doamnele de.acolo cum sa ii capteze atentia!
Alexandra a fost fff fericita din prima zi de gradinita. Ce-i drept, ea saraca se lipeste de oricine o baga putin in seama... nu e f mamoasa, cred ca pe undeva sunt si eu "de vina" ca m-am reintors la munca atunci cand ea avea 8 luni si am lasat.o "in voia sortii" cu bona...
Fluturas
Scris: Wednesday, October 29, 2008 2:01 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
uite ca avem deja o saptamana de gradinita,in care pot spune,am intampinat si lucruri frumoase,si mai putin frumoase....a fost o saptamana in care aproape zilnic a plans,dar deja se vede imbunatatire...plange mai putin ca la inceput.nu plange ca nu vrea la gradi,ci imi spune sa raman si eu acolo.incet incet ne obisnuim
astazi am intrebat-o pe educatoare,cum e,cum se comporta.mi-a spus ca e foarte cuminte,asculta,lucreaza,astazi a fost si "copilul zilei",DAR nu vorbeste nimic.ma gandesc ca o fi si din cauza ca nu cunoaste limba....ati mai intampinat asa probleme?ce sfaturi imi dati...cum sa il fac sa vorbeasca...nici acasa nu imi spune ce fac la gradinita,o data ,mi-a spus doar ca au iesit la plimbare...in rest daca il intreb....ati desenat,v-ati jucat?uneori imi raspunde ca da,alteori ca nu,si atat,nimic mai mult.cum sa il atrag sa comunica si cu mine,dar si la gradinita?
astazi a facut si pipi pe el,si ma gandesc ca tot din cauza asta,ca nu vorbeste,asa ca nici nu a cerut la baie,desi el nu a mai facut pe el de mult timp.de dimineata,cand au mers toti la baie,a mers si el,a si facut(ca a fost trimis),dar nu cere...
Lilly of the valley
Scris: Wednesday, October 29, 2008 7:00 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
rabdare, perioada de adaptare difera de la copil la copil. e posibil ca el sa fie inca timid, sa se rusineze. si nici nu cunoaste limba. dar va invata repede. daca ii si place veti trece usor si peste asta.
Maria & Mario
Scris: Wednesday, October 29, 2008 8:57 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Fluturas ,nici Maria nu vorbea ( intelegea ) cuvant de engleza cand a inceput caminul ! A si plans , a si facut greva foamei , dar cu rabdare multa si dragoste trec toate ! Tu sa fii ferma si pe pozitie , ca daca vede ca tu dai inapoi sau ai retineri, o sa le speculeze vai vai !
Episodul cu pipi , e un mod de a va da de inteles ca nu e fericit cu alegerea facuta , o forma de " revolta " , dar trece , tu ignora si iubeste , nu certa !
Noi va dorim acomodare usoara in continuare ! computerlove
Roxanel
Scris: Wednesday, October 29, 2008 9:02 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/13/2006
Am inteles ca nu vorbeste limba? Incearca sa-l inveti cateva cuvinte.

O sa se obisnuiasca dar o sa-i vina mai greu. Eu am incercat sa vb cu Antonia in engleza de la inceput, desi toata lumea m-a condamnat in schimb Antonia s-a adaptat imediat la gradinita.

Va dorim succes si rabdare.
Fluturas
Scris: Thursday, October 30, 2008 10:17 AM

va multumesc pentru raspunsuri
mariuta wrote:
rabdare, perioada de adaptare difera de la copil la copil. e posibil ca el sa fie inca timid, sa se rusineze. si nici nu cunoaste limba. dar va invata repede. daca ii si place veti trece usor si peste asta.

da,timid,rusinos este...m-am gandit ca o fi si asta...
Maria & mami wrote:
Fluturas ,nici Maria nu vorbea ( intelegea ) cuvant de engleza cand a inceput caminul ! A si plans , a si facut greva foamei , dar cu rabdare multa si dragoste trec toate ! Tu sa fii ferma si pe pozitie , ca daca vede ca tu dai inapoi sau ai retineri, o sa le speculeze vai vai !
Episodul cu pipi , e un mod de a va da de inteles ca nu e fericit cu alegerea facuta , o forma de " revolta " , dar trece , tu ignora si iubeste , nu certa !
Noi va dorim acomodare usoara in continuare ! computerlove

si darius plange cate un pic cand il las,dar pana sa intre in clasa deja se opreste.de mancat mananca....nu aduce acasa nimic.eu cred ca ii place,cel putin educatoarea spune ca face tot ce ii zice,ca e cuminte...acasa el isi pune mancarea in gentuta,imi aduce uniforma sa il imbrac,si cred ca daca nu i-ar placea,nu ar face astea.totusi,tind sa cred ca e din cauza ca nu cunoaste limba
Roxanel wrote:
Am inteles ca nu vorbeste limba? Incearca sa-l inveti cateva cuvinte.

O sa se obisnuiasca dar o sa-i vina mai greu. Eu am incercat sa vb cu Antonia in engleza de la inceput, desi toata lumea m-a condamnat in schimb Antonia s-a adaptat imediat la gradinita.

Va dorim succes si rabdare.

sa stii ca si eu sunt pentru a nu vorbi in casa limba respectiva.nu pentru altceva,dar va fi posibil sa uite limba romana.am vorbit cu mamici care au vorbit spaniola si am vazut ca pe urma copilul ajunge de nu mai vrea sa vorbeasca romaneste.cateva cuvinte,cum ar fi poftim,buna,te rog le stia de inainte,si am vazut ca deja a prins cateva noi cuvinte de la gradi.

mi-a fost tare drag de el ieri,cand imi povestea unele lucruri,imi zicea cum saluta,cum face educatoarea,imi povestea cum un coleg si-a aruncat sticluta de apa.a fost prima data cand avea asa chef de a povesti,iar eu ma bucuram enorm cand il auzeam.nu imi vine sa cred ca am asa baiat mare.il iubesc tare mult
Ely
Scris: Thursday, October 30, 2008 12:39 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2006
Buterfly usor o sa se obisnuiasca.Karina a plans mult la inceput o auzeam de afara era si mica 1 an si 8 luni,dar nu am renuntat educatoarea mi-a spus ca este normal unii se acomodeaza mai repede altii mai greu.Mi-a fost greu sa o aud plangand ,dupa ce a trecut perioada aceea cam de 2 saptamani intr-o zi cand sa o iau acasa a fugit la educatoare ca sa nu o iauuff. Cat despre limba va invatat repede .In schimb acasa am incercat mereu sa folosesc cuvintele apa, pipi si coco in portugheza ca sa nu faca setea, sa ceara la toaleta cu toate ca au fost destule accidente si acum mai face.Aaa si inca ceva pana invata aceste 3 cuvinte importante zic eu vorbeste si cu educatoarea si spune-le cand cere Darius apa inseamna agua si cred ca celelate 2 sunt la fel ca in limba noastra .Eu asa am facut Kari bea foarte multa apa si mi-era teama ca nu i se da apa cand cere. Karina si acum foloseste ceva cuvinte din portugheza tot incerc sa o dezobisnuiesc de ele dar nu reusesc ea asa zice ca-i corectuff .Acum trebuie sa-i caut aici sa vad ce gradinita gasim,ce locuri mai sunt daca mai sunt ,ce ne trebuie sa o inscriem etc.. pupici
Fluturas
Scris: Thursday, October 30, 2008 1:31 PM

acum deja sunt mult mai linistita si convinsa ca se va obisnui,va invata si sa vorbeasca si sa ceara la wc.astazi chiar mi-a spus educatoarea ca a mers singur si a facut,deci incet incet invata.cateva cuvinte a invatat deja,astazi s-a apucat si sa cante.cu apa nu am probleme ca vad ca bea,vad zilnic ca ii lipseste din sticluta,desi inca nu stiu cum face...cere sau merge singur si isi ia sticla din geanta
Lilly of the valley
Scris: Thursday, October 30, 2008 8:11 PM
Nivel

copiii sunt mai descurcareti decat credem noi. si le place independenta.thumright
Fluturas
Scris: Friday, October 31, 2008 10:14 AM

astazi nu a mai plans....yes yes
Fluturas
Scris: Thursday, November 13, 2008 9:39 AM

gata....am baiat care deja s-a adaptat de tot la gradinita.mergem si dimineata si dupa masa fara sa plangem,am inceput sa si vorbim,sa cantam in valenciana,facem si prostioare(mi-a zis educatoarea ca are un coleg,langa care sta cu care se mai prostesc si ca trebuie neaparat sa ii desparta ca de nu...).sunt tare mandra de el...
ingerash
Scris: Thursday, November 13, 2008 10:16 AM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
butterfly wrote:
gata....am baiat care deja s-a adaptat de tot la gradinita.mergem si dimineata si dupa masa fara sa plangem,am inceput sa si vorbim,sa cantam in valenciana,facem si prostioare(mi-a zis educatoarea ca are un coleg,langa care sta cu care se mai prostesc si ca trebuie neaparat sa ii desparta ca de nu...).sunt tare mandra de el...

Bravo Darius!bravo bravo bravo pupici pupici pupici
Lilly of the valley
Scris: Thursday, November 13, 2008 10:03 PM
Nivel

butterfly wrote:

Pup piticul nazdravan pupici sic
Fluturas
Scris: Thursday, November 13, 2008 10:05 PM

inger,mariutacomputerlove computerlove computerlove
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.