Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| Haideti sa discutam despre adaptarea copilui la gradinita : Se adapteaza usor? Se adapteaza mai greu? Nu se adapteaza?
Ce trebuie sa facem pentru a-l ajuta pe copil sa se adapteze mai usor si ce nu trebuie sa facem cu nici un pret ?
Ce nu trebuie sa facem?
Nu trebuie sa cedam plansului copilului. Chiar daca va plange trebuie sa i se explice foarte clar cum stau lucrurile, trebuie sa il asiguram ca nu va ramane definitiv acolo si ca nu il parasim. De asta le este cel mai teama.
Unii copii se adapteaza mai greu si trece chiar si 1 luna pana cand parintii pot pleca linistiti dimineata de la gradinita, fara sa ii lase in urlete. |
|
| CUM PUTETI USURA INTEGRAREA COPILULUI LA GRADINITA
Gradinita este o perioada noua atat pentru micut cat si pentru noi. Apar schimbari care uneori sunt acceptate usor, alteori necesita timp pentru acomodare, timp in care problemele nu contenesc sa apara.
COPILUL PLANGE DE TI SE RUPE INIMA LA DESPARTIRE
E ceva normal ca la inceput copilului sa ii fie greu sa se desparta de mama lui sau de tatal lui. Primii lui ani de viata i-a petrecut numai sub ocrotirea lor si acum se vede deodata pus in situatia de a sta fara ei, intr-un loc necunoscut, cu oameni si copii necunoscuti, sa nu mai fie el in centrul atentiei.
Lasati copilul sa planga si nu il intrebati de 1000 de ori daca s-a potolit si daca puteti sa plecati, pentru ca raspunsul va fi mereu NU. Luati-va ramas bun, strangeti copilul in brate si spuneti-i exact cand veniti sa il luati (la inceput ar fi bine sa nu il lasati mai mult de 1-2 ore, mai ales daca e si micut) si lasati educatoarea sa il consoleze. De cele mai multe ori copilul se opreste din plans dupa plecarea parintilor, se ia cu joaca si uita. Mai greu o sa ii fie parintelui, pentru ca eu cel putin, simteam ca mor cand o auzeam pe Alice cum plange si se roaga de mine sa nu o las acolo. .
Daca totusi copilul plange in fiecare dimineata, nu se joaca apoi cu copiii, nu poate fi atras la joaca, e posibil sa fie prea devreme pentru el acest mers la gradinita si poate e bine sa il mai tineti acasa 1-2 ani.
COPILUL SE POARTA ALTFEL ACASA
Dupa toata agitatia si toate emotiile de la gradinita, acasa ar putea sa isi doreasca putina liniste. E ceva nou, galagie, certuri pentru jucarii, respectarea regulilor, incat toate acestea il pot obosi pe micut.
E posibil ca acasa sa inceapa sa planga din nimic, sa tipe, sa fie agresivi pentru ca toata dimineata se straduiesc sa reziste si sa respecte regulile.
|
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 3065
| Ma tot intreb si eu cum o sa fie cu Adinutza ? Abia astept sa o duc in toamna ! Eu as crede ca se va adapta , avand in vedere ca este foarte sociabila si dornica de a se juca cu copiii !!! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Mie nici prin gand nu-mi trece ca nu se va adapta Matei la cresa, si cu atat mai putin la gradi.El in parc cum vede copii se duce la ei, inca nu stie sa se joace cu ei, decat cu mingea sau cu accesorii de nisip.Daca il las cateva minute cu cineva si eu dispar (cum a fost o data de a trebuit sa intru la Paine ca era aglomerat si l-am lasat pe Matei cu o prietena pe care o mai vazuse la 6 luni) a fost cumintel foc, desi se uita numai in directia in care disparusem.
Este un copil independet si imediat este fascinat de jucarii, de copii, de tot ce e nou.Nu sunt indispensabila pentru el, atata timp cat pastram niste ritualuri si niste doze maaaari de pupaceala si dragaleala pe zi .
La cresa cred ca voi sta cu el in prima zi o ora, apoi jumate de ora, apoi deloc, dar revin progresiv, asta in primele 2 saptamani.Apoi, treptat, il voi lasa singur. |
|
| Alice s-a adaptat foarte bine de aceasta data la gradinita si cand ma duc sa o iau de acolo trebuie sa o mai las macar 15 minute sa se mai joace cu colegii, altfel nu pot sa o iau acasa.
Cateva poze de azi, dinainte de plecare:
Impreuna cu teacher MIHAELA________________Impreuna cu teacher Bianca (educatoarea ei)
_
Impreuna cu colegii ei si colegi de la celelalte grupe
_ |
|
| Adina s-a adaptat surprinzator de bine !!!! o sa revin cu poze !!! |
|
| Bravo Adinutza !!! |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Bravo Alice!!!! Bravo, Adina!!! |
|
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 1855
| Nici la noi nu a fost foarte grea prima zi, doar ca a plans putin cand s-a trezit (probabil s-a speriat cand a vazut un loc strain si atatia straini in jur). Iar la gustarea de dup-amiaza i-au dat orez cu lapte (ceea ce el n-a mancat in viata lui cred ca nici de 5 ori, pentru ca nu-i place (orezul in general si nici prearatele astea gris cu apte, paste fainoase cu lapte). Bine-nteles ca le-a refuzat pe ingrijitoare care se pare c-au incercat sa-l forteze si i-a venit sa vomite. Maine o sa vb cu educatoarea sa nu-l forteze nicicum sa manance, pt ca vomita imediat. Daca va vrea el sa manance, bine, daca nu, sa-l lase in pace, ca recupereaza el acasa. Am avut si ceva incidente de dimineata cu gasirea grupei, ca se facuse o incurcatura si aterizasem intr-o alta grupa, unde educatoarea ne-a luat din start ca ea n-are cum sa culce 32 de copii in 28 de patuturi (de parca eu aveam vreo vina ca au inscris mai multi copii decat capacitatile lor ), dar s-a rezolvat problema si ne-am dus in grupa in care era de fapt incadrat. Era si el putin confuz, l-am dus la toaleta sa vada cum arata (m-am simtit un fel de Guliver printre WC-urile si chiuvetele alea micute), apoi am vazut unde are patutul, am schimbat incaltamintea si l-am lasat cu educatoarea sa-i dea nu stiu ce jucarie. Am plecat putin pe furis, dar n-am vrut sa-i dau prilejul sa se puna pe urlat (nu stiu daca ar fi plans, tati a zis ca n-a plans decat dupa somn, dar acest lucru i l-a spus educatoarea de dup-amiaza, care nu stie ce s-a intamplat de dimineata; maine aflu mai multe amanunte). |
|
| asa cum v-am spus revin cu poze 1.inainte sa plecam la gradi
2.la gradi cu Doamna Gabi
3.tot la gradi si cu mami inainte sa plecam la gradi
|
|
| a fost si este fff cuminte !!! |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Bravo, Adina; ce copil cuminte are mama. |
|
| Alina wrote:Bravo, Adina; ce copil cuminte are mama.
daaa, sunt atat de mandra !!! si d-na mi-a spus ca a mancat singura tot si vineri si azi , ca a dormit , ca se descurca de minune !!! nu le vine nici lor sa creada !!! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 6570
| Felicitari, Adinuta. Mami e tare mandra de tine. |
|
|
multumim MULT !!! |
|
|