Chestionar intrebare: Cat timp veti sta (sau ati stat) acasa cu bebe?
Alegere Voturi Statistici
Mai putin de 1 an. 11 32%
Intre 1-2 ani. 9 26%
Exact 2 ani. 9 26%
As sta mai mult de 2 ani, daca s-ar putea. 5 14%

Acasa cu bebe ... sau la serviciu mai repede de 2 ani?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Andi&Mariuca
Scris: Saturday, January 20, 2007 3:43 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/14/2006
Adriana, multumesc de sfaturi! chiar asa cum ai zis tu sa fac voi si face!

Chiar m-am gandit sa urmez exact pasii indicati de tine: o gasesc, o tin cu mine fiecare secunda sa vada ce are voie si ce nu are voie sa faca, apoi o las treptat singura cu copilul si sper sa fie bine.

Am fost aseara si am vorbit la firma de baby-sitteri. mi-au zis aia ca ce vreau eu "se gaseste greu". No, asta sa fie singura problema! sa mi-o gaseasca, asta e important. Mi-au sugerat, mai in gluma, mai in serios, sa ii dau bonei "manual de utilizare", si asa voi face: lista pusa la vedere cu ce trebuie sa faca in fiecare zi, cum, de unde ia si ce trebuie sa nu faca.

Camere video online voi pune mai mult ca sigur ca sa pot vedea ce face cu copilul. O voi si controla (o sa ii dau un tel mobil, pun o vecina cu care ma am bine si e mai mult pe acasa sa se uite dupa ea, am o prietena f buna care locuieste la cateva blocuri de mine si o voi pune si pe ea sa o "urmareasca" pe afara pt ca are si ea copil si iese zilnic cu el, voi veni eu, sotul, mama, sora prin sondaj pe neanuntate sa o verificam).

Va rog sa nu credeti ca sunt paranoica, dar este vorba despre copilul meu si pentru el voi face orice!!! Absolut orice si nu voi permite sa fie neingrijit sau lasat de izbeliste! no way!nono nu

In ceea ce priveste socializarea... ehe, eu sunt un "animal social" prin definitie, cum bine zicea Aristotel. Duc lipsa hainelor frumoase, a machiajelor zi de zi, a intratului in sfera de business. insa nu ma plang ca am stat atat acasa pentru ca am facut-o pt binele copilasului meu. pupici
AdrianaC
Scris: Saturday, January 20, 2007 11:16 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Andismom, am mai auzit de cazuri in care bebe fie statea nemancat pentru ca bona nu avea timp ca se uita la telenovele, fie dormea toata ziua ca sa se poata uita ea la telenovele sau sa isi vada de ale ei si cand soseau parinti ii lua de fresh ca deh, si copilul era fresh dupa atata somn, mai rau decat atat am auzit chiar de cazuri in care copiii trebuiau sa o asculte cum isi etaleaza "vocabularul" si sa stea cu frica ei.

Asa ca..,nu esti deloc paranoica. Trebuie sa nu fie niciodata sigura ca nu va veni nimeni, astfel incat sa fie tot timpul in priza. ras
Andi&Mariuca
Scris: Sunday, January 21, 2007 8:40 AM
Nivel

vai Adriana, cred ca as bate-o cu parul daca s-ar dovedi ca face asa ceva!!! bataus
eu le-am spus celor de la firma de baby-sitteri ca e ok sa se intinda femeia cat doarme copilul - daca nu are altceva de facut - sau sa se uite la TV cat el doarme.... nu ma deranjeaza insa astea numai dupa ce s-a ocupat temeinic de copil.
nu pot fi absurda sa zic: te uiti pe pereti cat doarme copilul! dar nici sa bea cafele, sa il puna intr-un loc si sa il lase sa urle nu mi-ar conveni.

mai am acum o varianta:o doamna de varsta mamei mele, care este baby-sitter, mama unei prietene de-a sorei mele. o stiu pe femeie din copilarie si se pare ca a crescut mai multi copii, printre care unul de la 4 luni la 3 ani. o sa vorbesc si cu ea ca parca mai mare incredere as avea intr-o femeie pe care o stiu.
kali
Scris: Sunday, January 21, 2007 8:52 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Andismom wrote:

mai am acum o varianta:o doamna de varsta mamei mele, care este baby-sitter, mama unei prietene de-a sorei mele. o stiu pe femeie din copilarie si se pare ca a crescut mai multi copii, printre care unul de la 4 luni la 3 ani. o sa vorbesc si cu ea ca parca mai mare incredere as avea intr-o femeie pe care o stiu.

Mare grija sa nu fie dezamagirea pe masura increderii pe care i-o acorzi. Anul trecut eram hotarata sa-i gasesc bona Alexiei si, prin mama mea, am gasit-o pe femeia care m-a crescut pe mine (si inca alti copilasi)- are cam in jur de 53-55 ani. Am primit-o in casa si a fost de acord sa-mi faca si menajul (un motiv era sa o "citesc" mai bine, iar celalalt sa se obisnuiasca Alexia treptat, cu ea). Ei, vreau sa-ti spun ca, pe langa faptul ca mi-a umblat prin lucruri si mi le-a folosit fara permisiunea mea (cu mine in casa!!), era cea mai delasatoare si superficiala femeie din cate am cunoscut (genul care ar fi fost in stare sa-mi adoarma copilul cu tot felul de prostii ca sa se uite la telenovele).
Ceea ce vreau sa spun de fapt e ca oamenii se schimba in timp si nu neaparat ce a multumit pe "x" familii te va multumi si pe tine. Eu as merge totusi pe mana unei agentii, cu care as semna un contract; in acest fel as putea sa si o trag la raspundere pe femeia respectiva (sper sa nu fie cazul, dar mi se pare o masura de precautie de luat in considerare).
Andi&Mariuca
Scris: Sunday, January 21, 2007 9:06 AM
Nivel

Kali tu ai perfecta dreptate si m-am gandit si eu tot asa... oamenii se schimba si faptul ca ii cunosti nu sunt o garantie...

pe de alta parte, nu ma incanta nici ideea unei agentii pt ca si eu stiu sa recrutez, poate chiar mai bine decat unii dintre ei, insa este adevarat ca un contract e mai "asigurator" daca pot sa spun asa ceva. desi, fetelor, la ce imi mai serveste un contract daca face vreo prostie?

anyway, o sa ma asigur prin toate metodele ca e o persoana ok cea care va fi bona.
papi
Scris: Sunday, January 21, 2007 11:54 AM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 1/12/2007
Eu incep serviciul pe 5 februarie, iar bona aleasa (din vreo 3 optiuni) a inceput sa vina din 15 ianuarie.

Pana acum, adica dupa o sapmana, pot sa pun ca sunt multumita si cred ca am facut alegerea buna.

Puncte tari: are experienta cu copii mici, Clara o place foarte mult, este foarte ingrijita si curata, zambeste tot timpul si stie sa se faca placuta, este foarte credincioasa, este slaba si foarte mobila.
Puncte slabe: varsta (aproape 60 de ani, desi nu-i dai), vorbeste mult (dupa o sapt de stat impreuna ii cunosc tot arborele genealogic), e cam atehnica (mi-a luat cateva zile sa o invat cum functioneaza cuptorul cu microunde).
Pt mine a fost foarte important cand am ales bona sa fie sanatoasa si sa aiba toate analizele facute: sange, plamani, urina, coproparazitologic si cel mai importnt dupa parerea mea, exudatul faringian. Pentru ca este tot timpul in contact cu copilul, il tine in brate, ii sufla in nas, il pupa etc. Iar fii-mea are, mai nou, o manie sa ne bage mana in gura si, de multe ori, pana apuc eu sa o sterg pe manute, e deja cu mana in gura ei. Din punctul asta de vedere este de preferat agentia pt ca le cere toate aceste analize. Pe de alta parte, dosarul cu analize se poate rezolva de multe ori cu o mica spaga la doctorul de familie care i-l da gata completat.

Bona mea, desi nu am angajat-o prin agentie, la familia la care a lucrat pana acum a fost trimisa de o agentie la care era inscrisa. Mi-a adus dosarul de analize cerut de agentia ei, facute cu vreo 4 luni in urma si bineinteles ca m-am uitat in primul rand la ce clinica le-a facut. Avand in vedere ca stiu clinica respectiva si stiu ca sunt seriosi (am colegi care au incercat sa obtina de acolo cu spaga certificatul nuptial pt casatorie si nu au acceptat) m-am mai linistit, dar nu de tot. Asa ca, peste vreo 2-3 luni am sa o rog sa mergem impreuna a repete analizele ca sa fiu pe deplin linistita.
Andi&Mariuca
Scris: Monday, January 22, 2007 7:55 AM
Nivel

papi wrote:
Eu incep serviciul pe 5 februarie, iar bona aleasa (din vreo 3 optiuni) a inceput sa vina din 15 ianuarie.

Pana acum, adica dupa o sapmana, pot sa pun ca sunt multumita si cred ca am facut alegerea buna.

Puncte tari: are experienta cu copii mici, Clara o place foarte mult, este foarte ingrijita si curata, zambeste tot timpul si stie sa se faca placuta, este foarte credincioasa, este slaba si foarte mobila.
Puncte slabe: varsta (aproape 60 de ani, desi nu-i dai), vorbeste mult (dupa o sapt de stat impreuna ii cunosc tot arborele genealogic), e cam atehnica (mi-a luat cateva zile sa o invat cum functioneaza cuptorul cu microunde).
Pt mine a fost foarte important cand am ales bona sa fie sanatoasa si sa aiba toate analizele facute: sange, plamani, urina, coproparazitologic si cel mai importnt dupa parerea mea, exudatul faringian. Pentru ca este tot timpul in contact cu copilul, il tine in brate, ii sufla in nas, il pupa etc. Iar fii-mea are, mai nou, o manie sa ne bage mana in gura si, de multe ori, pana apuc eu sa o sterg pe manute, e deja cu mana in gura ei. Din punctul asta de vedere este de preferat agentia pt ca le cere toate aceste analize. Pe de alta parte, dosarul cu analize se poate rezolva de multe ori cu o mica spaga la doctorul de familie care i-l da gata completat.

Bona mea, desi nu am angajat-o prin agentie, la familia la care a lucrat pana acum a fost trimisa de o agentie la care era inscrisa. Mi-a adus dosarul de analize cerut de agentia ei, facute cu vreo 4 luni in urma si bineinteles ca m-am uitat in primul rand la ce clinica le-a facut. Avand in vedere ca stiu clinica respectiva si stiu ca sunt seriosi (am colegi care au incercat sa obtina de acolo cu spaga certificatul nuptial pt casatorie si nu au acceptat) m-am mai linistit, dar nu de tot. Asa ca, peste vreo 2-3 luni am sa o rog sa mergem impreuna a repete analizele ca sa fiu pe deplin linistita.

bravo Papi!bravo exact analizele astea le-am spus si eu celor de la agentia de bone ca vreau sa le vad, plus un cazier!!!
sigur ca exudatul faringian este fff important pt ca sta in contact f apropiat cu copilul.

uite ca la varianta cu spaga pt analize nu m-am gandit... fool scratch
trebuie sa iau si eu asta in considerare si sa vad cum o sa fac sa isi faca pe bune toate analizele... multumesc de idee.pupici
Miri
Scris: Monday, January 22, 2007 8:04 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Anca, mult succes sa gasesti ceea ce doresti!
Andi&Mariuca
Scris: Monday, January 22, 2007 8:10 PM
Nivel

multumesc Miri!pupici
Andi&Mariuca
Scris: Wednesday, January 24, 2007 2:53 PM
Nivel

Mai fetelor... chiar sunt innebunita!

Daca zilele trecute, posibilitatea de a incepe munca era doar ... o posibilitate... ehe, acum se pare ca e pe bune... am fost sunata azi si joia viitoare trebuie sa merg la Bucuresti pt interviul final. De acum inainte e putin probabil sa mai apara vreun refuz.

Ma tot gandesc unde sa gasesc eu o bona buna??? Si in timp scurt? Mi-e asa de teama de chestia asta...

Papi, tu cum ti-ai gsit bona? Ce ai facut pt asta?
papi
Scris: Wednesday, January 24, 2007 5:10 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 1/12/2007
eu am avut mare noroc. bona mea locuieste in acelasi bloc cu mine, un etaj mai jos. stiu mai de mult ca se ocupa cu asa ceva si am tot curtat-o inca de cand eram gravida. dar, pentru ca se atasase mult de tot de fetita familiei la care era angajata, m-a refuzat initial, chiar daca si ei i-ar fi convenit mai mult fiind aproape de casa. i-am oferit chiar mai multi bani decat primea in partea cealalta (stiu ca nu este frumos ce-am facut), dar mi-a zis ca o iubeste tare pe fetita respectiva, ca s-a atasat de ea, ca a luat-o de la 8 luni etc si nu o poate lasa. faptul ca mi-a spus lucrurile astea m-a facut sa mi-o doresc si mai mult, dar m-am consolat cu ideea ca asta e. trebuie sa caut in alta parte. am primit niste recomandari de la niste colege de servici, am sunat, le-am chemat la interviu, le-am verificat referintele etc. intr-un final alesesem o persoana de care eram chiar incantata. dar, la cateva zile, vine tanti vecina sa ma intrebe daca o mai vreau pt ca familia cealalta a anuntat-o ca intr-o luna se muta in alta localitate din cauza serviciului. asa ca uraaaaaaa.... s-a rezolvat. o cunosc, am incredere in ea, are analizele la zi etc
eu zic sa "dai sfoara in tara", cum se spune, printre colegi, prieteni etc. poate ai cunostinte care au avut bone la care au renuntat cand au ajuns copiii la varsta gradinitei si de care au fost multumite. eu asa gasisem celelalte bone pe care le-am intervievat. recomandarile de la persoane cunoscute sunt cele mai bune. iti doresc mult succes.
oanacatalina
Scris: Wednesday, February 21, 2007 7:19 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 1/19/2007
Si eu voi sta 2 ani, dar nu se stie niciodata, daca gasesc un job mai bun stau mai putin de 2 ani.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.