Chestionar intrebare: Cat timp veti sta (sau ati stat) acasa cu bebe?
Alegere Voturi Statistici
Mai putin de 1 an. 11 32%
Intre 1-2 ani. 9 26%
Exact 2 ani. 9 26%
As sta mai mult de 2 ani, daca s-ar putea. 5 14%

Acasa cu bebe ... sau la serviciu mai repede de 2 ani?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Andi&Mariuca
Scris: Friday, January 19, 2007 9:47 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/14/2006
Multumesc mult, Oana, pentru incurajari si gandurile tale frumoase! Sper sa obtin jobul si sa gasesc o bona potrivita! pupici
monachris05
Scris: Friday, January 19, 2007 10:41 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 9/28/2006
Anca, succes cu serviciul, sper sa reusesti acolo unde vrei...iar despre faptul ca vrei sa te intorci la munca, stai linistita, si eu m-am simtit vinovata si mi-a parut rau, mai ales ca am considerat ca am pierdut momente importante din viata lui Christian, dar asa cum a mai spus..cate lucruri face in viata care ne si plac!? Succes mult! pupici
MNiko
Scris: Friday, January 19, 2007 1:53 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Bafta multa, Anca. Si cu job-ul si cu bona.
g_nicoleta2000
Scris: Friday, January 19, 2007 2:01 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Andismom wrote:
si poate schimbarea asta de peisaj va fi ceva mult mai bun decat am sperat eu.

100% adevarat. Schimbarea de peisaj a facut la mine cat un salar de parlamentar european. Mult succes in a gasi o bona bunutza bunutza cum avem si noi.pupici
Cristy
Scris: Friday, January 19, 2007 2:33 PM
Nivel

Inregistrat: 1/8/2007
Andismom wrote:

am avut timp suficient sa ma gandesc intre aceste doua interviuri si, multumita sfaturilor voastre, pupici am ajuns la concluzia ca totusi nu este rau sa incep de acum. cariera vreau sa fac, copilul este destul de maricel (la 1 an nu e ca si cum as fi plecat la servici de cand ar fi avut el 2-3 luni), de bani... am nevoie ca de aer si poate ca o shimbare de peisaj pt amandoi va fi benefica in relatia noastra. poate ca cineva care sa stie sa creasca un copil ma va ajuta mult. si poate schimbarea asta de peisaj va fi ceva mult mai bun decat am sperat eu.

Multa bafta cu interviul si in gasirea bonei ideale.....flowers
Andi&Mariuca
Scris: Friday, January 19, 2007 2:35 PM
Nivel

Monacris, Mniko, Nico multumesc mult de gandurile bune!

Nico, eu am o mareeeeee problema cu a gasi bona potrivita! la cat de dusa sunt eu si la ce reguli voi impune, nu stiu zau daca va suporta cineva...oare

O sa fiu ca la Gestapo cand voi alege o persoana atat de importanta care sa imi creasca copilul. Pentru ca, de fapt asta face: imi va creste copilul. daca stam sa ne gandim, bonele petrec cea mai mare a timpului cu copiii nostri, chiar daca noi stam cu ei seara si in weekend, tot ele stau mai mult pus cap la coada... asa ca este ESENTIAL sa gasesc pe cineva potrivit: sanatoasa, culta (nu dr in stiinte da'sa nu vorbeasca agramat, cu dezacorduri si mai stiu eu ce regionalisme sau vorbe "de duh"), serioasa, curata, dornica sa creasca un copil, dispusa sa tolereze urlete si palme (mai nou asta primesc) etc.

Sunt cam sceptica in privinta unei astfel de persoane si spun asta pt ca am fost o data dezamagita de cineva.
Dupa ce am nascut, ai mei si sotul au insistat sa am o femeie care sa ma ajute la treburile gospodaresti si care sa stea cu copilul. Ok, nu am vrut de la inceput insa am acceptat pt ca mi-a fost greu. Pe femeie o stiam de ani buni, este acum cea care imi vine la curatenie o data pe saptamana, e curata si ok insa e cam senila si m-am enervat cand am vazut ca nu tine minte nimic, absolut nimic de la o saptamana la alta si mi-a facut multe greseli cu copilul (de genul ii dadea suc inainte de masa desi ii spusesem sa nu faca asta, il tinea numai in brate, il tinea adormit toata ziua cand ieseam eu la cumparaturi numai ca sa nu planga si multe altele).

Asa ca urmatoarea persoana care va fi "demna" sa faca acest job greu va fi de la bun inceput supusa unor reguli stricte pe care daca le va incalca, va zbura! Sper totusi sa gasesc pe cineva potrivit pt ca altfel nu voi putea sa ma concentrez la serviciu sa fac un job greu in care voi avea foarte multe de invatat la inceput si, evident, va trebui sa dovedesc ca pot.

Mamaaaa, ce gura sparta sunt!ras
lori16ro
Scris: Friday, January 19, 2007 4:41 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 3/25/2006
Andismom wrote:
la cat de dusa sunt eu si la ce reguli voi impune, nu stiu zau daca va suporta cineva...

Macar nu esti singura ras daca citesti pe la site -ul cu bone mi am adus aminte de "stelute " cit de exigenta e, in fond asa si trebuie, ca doar sunt copiii nostriyes
Bafta.
AdrianaC
Scris: Friday, January 19, 2007 6:14 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Anca, bafta multa sa iasa asa cum iti doresti pe toate planurile !

Si eu sunt si as fi foarte exigenta cu o bona. In general sunt perfectionista si nu prea suport mediocritatea, nu imi plac persoanele care isi fac treaba in dorul lelii, sau cum era o vorba "timpul trece, leafa merge, noi cu drag muncim".

Comunica-i de la inceput toate pretentiile tale si incearca sa o angajezi de proba, pentru 1 luna, timp in care tu sa stai prima saptamana tot timpul cu ea si sa ii explici exact ce vrei, ce trebuie sa faca si ce NU trebuie sa faca, apoi saptamana urmatoare, stai cu ea in casa, dar nu interveni decat daca este absolut necesar. Din a 3-a saptamana poti incepe sa pleci cateva ore / zi si sa o lasi singura cu copilul, si in a 4-a saptamana, las-o ca si cum ai fi tu la serviciu si vezi ce se intampla.

Eu una, poate ca par paranoica (sau chiar oi fi sic ), as pune si camere de supraveghere prin casa, ca sa fiu sigura ca se intampla exact ce trebuie sa se intample.ras
mommy
Scris: Friday, January 19, 2007 6:18 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/18/2006
Si eu as pune o camera de luat vederi, paza buna...
Alina
Scris: Friday, January 19, 2007 6:33 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
Anca, iti doresc mult succes.
papi
Scris: Friday, January 19, 2007 9:05 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 1/12/2007
Desi stiu ca, dpdv al copilului si al dezvoltarii lui, cel mai bine ar fi sa stau acasa 2 ani, poate si mai mult, am decis sa ma intorc la serviciu acum din februarie, adica dupa un an, luand in considerare urmatoarele aspecte:
- financiar
- lucrez intr-un domeniu (telefonie mobila) care se schimba, evolueaza si apar lucruri noi de la o luna la alta. Am trecut zilele astea pe la serviciu si nu mi-a venit sa cred cate s-au schimbat intr-un singur an si cate am de invatat.
- nevoia de a iesi in lume, de a ma machia, imbraca frumos si de a socializa. noi nu avem bunicii in Bucuresti si nu avem pe cine lasa macar din cand in cand cu copilul ca sa mai iesim si noi in lume, asa ca, nu stiu altii cum sunt, dar eu simt ca o iau razna daca mai continuu in ritmul asta.
Am avut noroc sa gasesc o bona chiar la mine in bloc pe care o stiu de cativa ani, are experienta pt ca a mai lucrat ca bona si am incredere in ea. A inceput deja sa vina, chiar daca mai sunt 3 saptamani pana incep serviciul. Bineinteles ca ma simt vinovata si se intampla sa ies o ora sau doua, ca incep treptat sa o las singura cu copilul si simt ca mor de dorul piticutei. Dar, cand o sa lipsesc 8 - 9 ore!!!!
Asta e, ma consolez cu gandul ca sunt multi copii care au crescut cu bone chiar de la varste mai mici si le-a fost bine. Copilul vad ca o place tare, ii da sa pape, se joaca impreuna, dar mi se intampla cateodata, ca in loc sa ma bucur, sa simt un pic de invidie si gelozie. Sper sa-mi treaca repede si sa ma obisnuiesc cu gandul.
pupici pupici si mult succes tuturor mamicilor "muncitoare".
Miri
Scris: Friday, January 19, 2007 9:26 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Papi, mult succes! Sunt sigura ca o sa fie bine!thumright
Cristy
Scris: Friday, January 19, 2007 10:24 PM
Nivel

Inregistrat: 1/8/2007
Miru wrote:
Si eu as pune o camera de luat vederi, paza buna...

Eu as propune 2 web-camera una in sufragerie si una in dormitor, conectate l aInternet, asa ca poti vedea on-line ce se intampla acasa....

flowers
Kiki
Scris: Friday, January 19, 2007 10:36 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

papi wrote:
desi stiu ca, dpdv al copilului si al dezvoltarii lui, cel mai bine ar fi sa stau acasa 2 ani, poate si mai mult, am decis sa ma intorc la servici acum din februarie, adica dupa un an, luand in considerare urmatoarele aspecte:
- financiar
- lucrez intr-un domeniu (telefonie mobila) care se schimba, evolueaza si apar lucruri noi de la o luna la alta. am trecut zilele astea pe la servici si nu mi-a venit sa cred cate s-au schimbat intr-un singur an si cate am de invatat
- nevoia de a iesi in lume, de a ma machia, imbraca frumos si de a socializa. ...

Te inteleg perfect, mai ales cu serviciul. Eu una, la cate modificari au aparut la serviciu, ma simt ca venind de pe alta planeta!
AdrianaC
Scris: Saturday, January 20, 2007 10:55 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Sa nu vi se para ca sunteti de pe alta planeta ! No way !

Totul se invata in maxim 1 luna !!!

Nu trebuie sa regretati nicio clipa timpul petrecut cu bebe si daca aveti posibilitatea materiala sa stati 2 ani acasa, eu zic sa o faceti, pentru ca oricat de mult ar evolua lucrurile, totul se invata, din mers.

Si la mine la servici s-au produs foarte multe schimbari, au venit multi, au plecat multi, s-au schimbat metodele de lucru, s-a schimbat softul, etc, etc, dar nici nu imi fac probleme pentru ca stiu ca atunci cand ma voi intoarce in maxim 1 luna voi recupera cei 2 ani in care nu am fost. In schimb, ma voi putea bucura cat mai mult de timpul petrecut cu copilasii mei.

Eu nu sunt nici genul care sa arda de nerabdare sa socializeze, asa ca nu duc dorul discutiilor si barfelor inerente de zi cu zi. De machiat ma machiez oricum cand ies din casa, iar cu tinuta.... mie imi place stilul sport asa ca e numai bun de iesit afara cu copiii. sic

Sper din tot sufletul sa ajung la munte cu ei in "iarna" asta, sau macar in primavara, iar la vara sa ii duc 1 saptamana la mare si apoi sa plecam si noi in 2 in concediu. Asa ca, cel putin deocamdata, serviciul poate sa mai astepte. Oricum pana la 60 de ani o sa tot am timp sa muncesc, asa ca de ce sa ma grabesc sic
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.