Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Andismom wrote:Pentru salariul corect si o mica modificare in program, voi merge la job si nu pot decat sa sper ca voi putea face si cariera si sa imi cresc copilul bine.
Vei reusi, Anca, trebuie sa ai incredere in tine. Cat despre noptile nedormite ale lui Andrei, nu pot sa dureze la infinit, se vor termina si vei avea un copil care va dormi toata noaptea, oferindu-ti si tie binemeritata odihna. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| lori16ro wrote:
Mai intii, bine ai venit, dar sa stii "carierele" bine platite in Romania le numeri pe degete
Dar ce voiam sa te intreb cum arata o gradinita de 1 an in Israel? Care este programul?
In Romania nu sunt si cunosc f multe persoane care ar dori asa ceva, dar salariile sunt mici si probabil nu e rentabil, oricum e un " gol de piata". Eu am dat tot salariul meu pentru 2 copii duse la cineva acasa ca sa aiba grija de ele (una de 4, alta de 2 ani) Nici crese nu mai sunt prea multe acum si vreau sa ti zic ca eu stau intr-un oras care nu e prea mic.
Gradinitile sunt cu program de la 7:00 pana la 16:00 - 17:00 depinde de gradinita, dar in general ora suplimentara este platita de parinti.... Preturile sunt OK intre 400 - 500 $ pe luna, salariile sunt in medie 1000$
Programul este : - micul dejun intre 7:00 - 8:00 - ora de joaca 8:00 - 9:00 - ora de invatat 9:00 - 10:00 cantecele, povesti si alte alea... - ora de joaca afara la groapa de nisip 10:00 - 11:00 - pregatirea de masa, schimbarea de pampersi si spalatul mainilor 11:00 - 12:00 - masa de pranz 12:00 - 13:00 - somnul de pranz 13:00 - 15:00 - trezirea, schimbul de pampersi si gustare - sandwich si fruct 15:00 - 16:00
Cu cat copii sunt mai mari cu atat se pot face mai multe cu ei... au ora de dans, li se aduc animale mici de gradina si de casa, coloreaza si creeaza tot felul de obiecte specifice sarbatorilor...invata cantecele de sarbatori si au si serbari...
Ar fi o idee extraordinara sa deschizi o astfel de gradinita, cerinte vor fi cu siguranta... Daca mai ai si alte intrebari cu placere......
lori16ro wrote:Cati copii supravegheaza o persoana?
O educatoare pentru toata grupa si 1 ajutor pentru fiecare 7-9 copii...
|
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/25/2006 Mesaje: 995
| Multumesc foarte mult pentru raspuns. Deocamdata nu am bani suficienti pentru asa ceva, oricum aprobarile de sanatate se obtin numai pe spatiu adecvat, adica o " casa cu gradina" ca sa nu zic vila. |
|
| Mi se pare corect, Lori, trebuie sa scoti copiii afara, nu-i poti lasa inchisi in camera toate ziua.... |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Cristy wrote:
O educatoare pentru toata grupa si 1 ajutor pentru fiecare 7-9 copii...
In Ro daca salariul mediu este de 9 mil, o gradinita care costa 4.5 mil cred ca e cam mult.Adica din 9 mil te descurci cu greu daca jumatate din salariu il dai pe costul gradinitei. |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Anca, mult succes!Va fi totul bine, sunt sigura de asta! |
|
| stele_pe_cer wrote:
In Ro daca salariul mediu este de 9 mil, o gradinita care costa 4.5 mil cred ca e cam mult. Adica din 9 mil te descurci cu greu daca jumatate din salariu il dai pe costul gradinitei.
Nu uita un lucru... unde sunt 2 parinti care lucreaza... este OK, tot iti mai ramane un salariu si jumatate, asta in situatia cand este doar un copil... Intr-adevar problema este cand sunt 2 copii la gradinita... Am avut 2 ani cand amandoua fetele au fost la gradinita si plateam 70% din salariu pentru gradinite, iar restul de 30% + pentru rata la apartament.... nu a fost prea placut...
Nu am putut renunta la lucru, eu am masina de serviciu cu reparatiile, asigurarile si benzina ( fara limita ) platite de firma... Nici o firma nu ar fi fost de acord sa-mi plateasca masina de serviciu mai mult de 3 luni fara sa lucrez...... Si vreau sa-ti spun ca nu te poti descurca in Israel fara masina, eu lucrez la 30km distanata de casa !!!!!! Cheltuielile unei masini particulare ar fi ajuns la 500$ pe luna...
Idea este ca toate femeiile se intorc la lucru dupa 3-6 luni, chiar si in situatia in care au salariul mai mic ca al meu si platesc pana la 60% din salariul lor pe gradinita... Sunt gradinite speciale care ofera reduceri la persoanele cu salariul mic, nu intotdeuna reusesti sa te inscrii la ele... De asemenea sunt gradinite cu pret exorbitant... 700$ pe luna, cica sunt particulare...
|
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 6570
| Cristy wrote:De asemenea sunt gradinite cu pret exorbitant... 700$ pe luna, cica sunt particulare...
Nu-ti face probleme, daca te straduiesti putin gasesti si in Bucuresti astfel de preturi.
Anca, iti doresc mult succes la testele pentru job, sa le treci pe toate cu brio si postul acela sa fie al tau. Si, pana atunci, sa reusesti sa iei cea mai buna decizie pentru voi.
Eu m-am intors la lucru la inceputul lunii decembrie... O situatie similara cu cea in care te afli tu acum. Mi s-a oferit un loc de munca mult mai bun decat cel anterior... dar care nu ma astepta pana as fi vrut eu sa ma intorc din concediul de crestere a copilului. Asa ca a trebuit sa ma hotarasc rapid daca accept jobul sau nu. Aspectul cel mai dureros a fost ca a trebuit sa o lasam pe Ruxandra la Galati cu mama mea. E foarte, foarte greu asa, dar in Bucuresti nu are cine sa stea cu ea si am preferat sa stiu ca sta cu mama decat cu vreo dadaca pe care am fi gasit-o in Bucuresti. In plus, aceeasi problema cu somnul, cred ca as fi fost la pamant in cateva zile dupa reprizele de "joaca" pe la 3-4 dimineata ale Ruxandrei.
Cat despre job, sa vezi ce program e la mine. Oficial e de la 9 la 19, dar e mult de lucru si te uita Dumnezeu pe aici pana la cel putin 20-21 aproape in fiecare seara. Parca nici asa nu se merita, oricat de tentanti ar fi banii. Eu una nu mai ai timp de nimic, ma gandesc daca Ruxy era aici in Bucuresti ... Tu spuneai parca ceva de ora 18, deja mi se pare o ora mai mult decat acceptabila. Ajungi acasa si macar apuci sa mai vezi copilul treaz, ba chiar sa te mai joci putin cu el, sa ii faci baita si sa ii dai sa pape. Stiu ca iti va fi greu sa mai si faci cumparaturi, sa gatesti sau sa mai prestezi alte indatoriri domestice la aceste ore, dar poate vei gasi pe cineva de incredere sa te ajute cu o parte din toate astea. Eu sunt convinsa ca o sa va acomodati toti, incet incet, cu programul, in cazul in care te vei intoarce la serviciu. Inca o data multa bafta, Anca.
|
|
| Am un singur mare noroc, oi fi avand eu mai multe - fara grija, dar ca sa vorbim asa, sotul este profesor si ajunge acasa in jurul ore 15:00 ia copii de la scoala/gradinita, face leciile cu ele, se joaca, uneori le face si baie, daca eu intarzii...le da de mancare...
Pot spune ca de multe ori ajung acasa la totul gata....ce-mi mai ramane mie de facut sunt rufele, si pe alea le fac o data pe saptamana ( de calcat nu calc decat lucrurile care trebuiesc calcate - de mult am renuntat la ideea cu astenuturile apretate !!!! ).... sau un pic ordine prin casa, si de asta sunt multumita, fele mele sunt niste dulceturi si sunt foarte ordonate.... altfel ar fi fost ingrozitor la casa pe care o am .
Intre ora 20:00 - 21:00 culcarea fetelor dupa aia liniste si pace, fac si eu ce-mi place..... |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/27/2006 Mesaje: 1307
| Anca, nu stiu ce sfat sa-ti dau, nu sunt in situatia ta inca, desi mi-e teama ca in curand voi fi.
Si mie mi-e teama trezirile de peste noapte ale lui Razvan si de oboseala mea ulterioara. Tocmai de aceea ma gandesc, ca si Oana, sa-l las la mama mea-am avantajul ca sta la 15 minute de mine, asa ca il pot vedea oricand pe Raz. In rest, Raz e obisnuit deja foarte bine cu mama, mananca cu ea, se joaca, se culca, ies la plimbare, inparc sau la nisip. Mama stie bine programul lui, ce ii place si ce nu, cu ce sunt eu de acord si cu ce nu, etc. Pentru mine, in momentul de fata ar conta mai mult cariera, mai ales ca salariul de dinainte e mult prea mic si nu as vrea sa revin la el si pentru ca am incredere va fi ok cu mama. Si, in plus, daca ar fi sa astept pana la 2 ani (septembrie 2007), mi-e teama ca nu mai gasesc (perioada vara-toamna e moarta la capitolul angajari) si ca as fi nevoita sa revin la jobul anterior. Deci, pentru mine conteaza si partea financiara...Poate ca daca sotul ar castiga dublu decat acum, nu m-as gandi sa ma intorc inainte de 2 ani la serviciu. Nu zic ca nu mi-ar lipsi Raz, dar am convingerea ca se va acomoda destul de bine. Incetul cu incetul, mai devreme sau mai tarziu, oricum vom fi nevoite sa ne intoarcem.
A! Si inca o chestie: daca te intorci inainte de 2 ani, poti cere scurtarea programului cu 2 ore. Nu strica sa incerci si asta! Sa iei cea mai buna decizie pentru tine si puiul tau! |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| Alina wrote:
Vei reusi, Anca, trebuie sa ai incredere in tine. Cat despre noptile nedormite ale lui Andrei, nu pot sa dureze la infinit, se vor termina si vei avea un copil care va dormi toata noaptea, oferindu-ti si tie binemeritata odihna.
Of, Alina, sper sa ai dreptate! stii, culmea ironiei, tipa cu care am dat interviul mi-a povestit ca are si ea o fetita de aproape 4 ani si mi-a explicat ca imi intelege perfect situatia pt ca fetita ei si acum se mai trezeste de 4-5 ori pe noapte si ca ea nu doarme mai multde 5-6 ore... si ca s-a obisnuit asa!
Miri, Oana, Vesna, Alina, va multumesc din suflet pentru incurajari si gandurile voastre frumoase! inca nu stiu ce voi face, sa vad intai ce se mai inatmpla cu jobul si cu oferta lor financiara!
Vesna, ai perfecta dreptate: trebuie sa ne intoarcem la servici mai devreme sau mai tarziu si este ceva inevitabil! eu, in schimb, nu am norocul tau de a-mi lasa copilul cu mama, va trebui sa gasesc o bona... si am mari rezerve in privinta unui strain care sa imi creasca copilul!
pe de alta parte am nevoie sa imi continui cariera, anii care au trecut de cand am terminat liceul si chiar facultatea, am investit in mine, am facut un masterat, niste cursuri si m-am straduit sa imi fac o cariera solida in domeniu... in ceea ce fac eu ocazii ca asta se ivesc rarut in Brasov si nu as vrea sa las sansa sa fuga...
nevoie de bani... oho, toate cred ca avem! stim cu toatele f bine cat costa sa tii o casa si un copil mic! are nevoie de multe si toate scumpe! in plus am si o rata la casa si parca banii sunt tot mai putini pe zi ce trece. deci... nu stiu ce voi face dar in mod sigur veti fi primele care vor afla!
|
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Anca iti doresc sa iei toate interviurile si sa obtii jobul. Pana atunci..sfatul meu e sa incerci sa te gandesti mai mult la altceva. De exemplu gandeste-te la petrecerea lui Andi care vine cu pasi repezi, la ce frumos a fost anul asta de cand il ai, si dupa aceea poate raspunsul la dilema ta apare imediat. Orice ti-am zice noi ca am face in locul tau... nu e acelasi lucru. Mie mi-e usor sa-ti spun accepta jobul ca o sa fie bine, ca si eu am facut asa, dar situatia nu e aceeasi. Mai bine iti spun "fa o lista : pro si contra" si vezi ce iese. Vezi ce zice si sotul tau. El cum te poate sprijini, daca te intorci la munca? |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 9/28/2006 Mesaje: 581
| Cred ca fiecare mamica si-ar dori sa stea acasa cu puiutul ei (sau puiutii ei) cat mai mult timp posibil.....la urma urmei inceputurile sunt cele mai frumoase (primul zambet, primul pas, primul "ma-ma" sau "ta-ta", etc), dar in viata...cat din ceea ce ne dorim...facem?
Va spun eu: procentajul este mic, in general in viata facem ceea ce TREBUIE!!!
Eu din pacate m-am intors la lucru dupa 3 luni Aici nu exista concediu de maternitate platit, ti se pastreaza postul 1 an de zile, dar bani....nu! Asa ca, vrand navrand, a trebuit sa reincep serviciul, mult prea curand, spun eu...dar asta este...voi avea intotdeauna regretul ca am pierdut clipe si momente importante din viata lui Christian, dar voi avea satisfactia ca i-am putut oferi si ii voi putea oferi mult mai multe decat am avut eu...Viata cere sacrificii, toti stim asta, din pacate...si daca vrem ceva mai bun, renuntam la unele lucruri, pt a avea altele... |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| Pe 17 am mai avut un interviu cu firma la care as vrea sa lucrez... si vor mai urma si altele..., sper!
Sunt din ce in ce mai hotarata sa merg la ei, daca ma vor primi! Daca si oferta financiara va fi pe masura asteptarilor mele, atunci sunt gata de munca! Deja am inceput sa ma interesez de o bona, azi chiar merg la prietenul meu cu firma de baby-sitteri sa discutam si sper sa gasesc ceva ok, oricum, si daca nu plec acum la job, tot e bine sa caut pe cineva si sa vad cam cum s-ar acomoda copilul cu persoana respectiva.
Am avut timp suficient sa ma gandesc intre aceste doua interviuri si, multumita sfaturilor voastre, am ajuns la concluzia ca totusi nu este rau sa incep de acum. Cariera vreau sa fac, copilul este destul de maricel (la 1 an nu e ca si cum as fi plecat la servici de cand ar fi avut el 2-3 luni), de bani... am nevoie ca de aer si poate ca o shimbare de peisaj pt amandoi va fi benefica in relatia noastra. Poate ca cineva care sa stie sa creasca un copil ma va ajuta mult. Si, poate, schimbarea asta de peisaj va fi ceva mult mai bun decat am sperat eu.
|
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 6570
| Mult succes in continuare, Anca. Sa treci cu succes toate probele viitoare pentru job. Sper sa gasesti destul de repede si pe cineva potrivit pentru a sta cu Andrei. |
|
|