Chestionar intrebare: Cat timp veti sta (sau ati stat) acasa cu bebe?
Alegere Voturi Statistici
Mai putin de 1 an. 11 32%
Intre 1-2 ani. 9 26%
Exact 2 ani. 9 26%
As sta mai mult de 2 ani, daca s-ar putea. 5 14%

Acasa cu bebe ... sau la serviciu mai repede de 2 ani?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Andi&Mariuca
Scris: Thursday, January 11, 2007 6:35 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/14/2006
eu nu stiam asta... vorba cuiva f drag mie, creierul meu este "mononeuronal"!alcool
o sa mai intreb si daca e asa, e super!
multumesc mult Miru pentru informatie!pupici
mommy
Scris: Thursday, January 11, 2007 6:42 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/18/2006
Cu placere! pupici
Cristy
Scris: Thursday, January 11, 2007 7:44 PM
Nivel

Inregistrat: 1/8/2007
Adismom,

eu am doua fete, si locuiesc in Israel. Aici nu avem concediu de maternitate dacat 3 luni cu plata si inca 3 luni fara plata... De nevoie a trebuit sa renunt la concediu fara plata si sa ma intorc la lucru dupa 3 luni
Ar fi fost un lux extraordinar pentru mine sa pot ramane cu fetele cel putin 1 an acasa...dar asta-i viata...
banghead

Cat despre copil, pararea mea este ca un an de zile nu este f mult dar oricum de ajuns, si tu si copilul tau trebiue sa intati intr-un ritm de viata, crede-ma ca un copil de un an are nevoie de copii in jur pentru a-si desvolta o atitudine de societate... Daca ai posibilitate sa tii bona pentru ca te doare sufletul sa il trimiti la gradinita de zi ( nu stiu exact care mai este procedura in Romania, aici sunt gradinite pt copii de la un an) este OK, in Israel bonele sunt foarte scumpe... pretul lor poate ajunge la pretul salariului mamei....
cry
Gandeste-te ca tu trebuie sa-ti faci o cariera, pentru ca din ceea ce inteleg eu, cariera este destul de importanta pentru tine si ai o oportunitate sa o realizezi...

Andi&Mariuca
Scris: Friday, January 12, 2007 8:33 AM
Nivel

Cristy, multumesc de ganduri si... bine ai venit! nu cred ca te-am mai vazut pe aici!
intr-adevar, se pare ca la voi in Israel, se practica ce se intampla in Romania vremurilor in care ne-am nascut noi, adica acum 25-30 ani... concediu de maternitate de 3 luni.
aici nu am gradinita unde sa il duc de la 1 an , abia se gaseste cate una particulara care sa ti-l ia de la 2 ani... il voi lasa cu o bona in cazul in care voi decide sa ma intorc la lucru...
singura problma de acum care poate deveni si mai grava dupa inceperea serviciului este... faptul ca el nu doarme inca bine noaptea!
azi-noapte de ex., s-a trezit la 3 jumate si se juca, sarea in pat si a tinut-o asa pana pe la 4:30 si l-au mai apucat si crizele de isterie ca striga cat il tinea gura "mama" si eu nu vroiam sa-i raspund... in speranta ca se va culca...
daca imi va face asta cand voi lucra... nu stiu zau ce se va alege de mine avand in vedere ca ieri era sa lesin langa carucior pe strada... tot de nesomn si de oboseala cronica... un an de nopti nedormite cred si eu ca isi spun cuvantul...
leut
Scris: Friday, January 12, 2007 9:56 AM
Nivel

Inregistrat: 2/15/2006
La un anisor si trei luni m-am intors la serviciu. Alex e un copil independent, ce nu creaza probleme, mananca, e sanatoasa si foaaaaaaaarte ducace. Asa ca pentru mine n-a fost o problema. Mi-e atat de draga si de-abia astept sa ma intorc acasa s-o vad. Asta-i alta poveste...
In schimb beneficiez de multe drepturi iar banutii sunt mai multi.
Cred ca si la baiat (sper sa fie)o sa fac la fel. sic
Am votat 1-2 ani!
Miri
Scris: Friday, January 12, 2007 7:30 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Eu am ceva zile de cand merg la servici, si nu pot sa spun ca-mi pare rau....nu Sara e cuminte, Manu se descurca exemplar, iar la ora 15 abia astept sa-i strang pe amandoi in brate!
Anca, in privinta noptilor nedormite,ai mare dreptate....e singurul neajuns pe care il resimt, uneori!uff
Cristy
Scris: Friday, January 12, 2007 9:12 PM
Nivel

Inregistrat: 1/8/2007
Andismom, ai dreptate in privinta noptilor nedormite, gandestete ca eu m-am intors la lucru la amndoua fete dupa 3 luni cand inca mai alaptam... Nici nu vreau sa-ti povestesc prin ce chin am trecut, ajungeam acasa in jurul ore 18:00, franta de oboseala de multe ori dupa nopti intregi nedormite si cu pieput piatra de lapte, si totusi am trecut de asata... Fata cea mare are 7 ani acum si cea mica 3 1/2...

Eu una nu as fi renuntat la o cariera in locul tau, dar tu stii mai bine ce ai de facut....

flowers

Miri
Scris: Friday, January 12, 2007 9:19 PM
Nivel

Anca, sa ne spui si noua ce ai hotarat,in privinta serviciului!oare
dianablidaru
Scris: Saturday, January 13, 2007 9:43 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 1/13/2007
Eu am de gand sa stau acasa cu Andrei 2 ani, asta daca nu se ofera ceva mai bun intre timp. Andrei are abia 1 an si 1 luna (astazi) asa ca mai am timp sa ma mai gandesc.
Miri
Scris: Saturday, January 13, 2007 9:53 PM
Nivel

dianablidaru wrote:
eu am de gand sa stau acasa cu andrei 2 ani asta daca nu se ofera ceva mai bun intre timp. andrei are abia 1 an si 1 luna (astazi) asa ca mai am timp sa ma mai gandesc.

La multi ani puiului tau!flowers
dianablidaru
Scris: Saturday, January 13, 2007 10:24 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 1/13/2007
Multumesc frumos, Miri. Si eu iti urez toate cele bune tie si familiei tale. pupici
Miri
Scris: Saturday, January 13, 2007 10:25 PM
Nivel

dianablidaru wrote:
multumesc frumos miri. si eu iti urez toate cele bune tie si familiei tale. pupici

pupici pupici pupici
lori16ro
Scris: Saturday, January 13, 2007 10:26 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 3/25/2006
Cristy wrote:
Eu una nu as fi renuntat la o cariera in locul tau, dar tu stii mai bine ce ai de facut....

Mai intii, bine ai venit, dar sa stii "carierele" bine platite in Romania le numeri pe degete

Dar ce voiam sa te intreb cum arata o gradinita de 1 an in Israel?
Care este programul si cati copii supravegheaza o persoana?

In Romania nu sunt si cunosc f multe persoane care ar dori asa ceva, dar salariile sunt mici si probabil nu e rentabil, oricum e un " gol de piata".
Eu am dat tot salariul meu pentru 2 copii duse la cineva acasa ca sa aiba grija de ele (una de 4, alta de 2 ani)
Nici crese nu mai sunt prea multe acum si vreau sa ti zic ca eu stau intr-un oras care nu e prea mic.
Andi&Mariuca
Scris: Sunday, January 14, 2007 7:30 AM
Nivel

Miri pupici cred ca iti este f greu si tie sa mergi la serviciu... ,dar am inteles ca tu stai numai pana la 15:00, nu? Oricum e mai bine decat pana la 18:00 ca mine..

In alta ordine de idei, va voi tine la curent cu ce voi decide. Procesul lor de recrutare este destul de lung, se dau teste diverse, interviuri cu diverse persoane din ierarhia firmei. Eu sunt abia la inceput.

Pentru salariul corect si o mica modificare in program, voi merge la job si nu pot decat sa sper ca voi putea face si cariera si sa imi cresc copilul bine.
sousourel
Scris: Sunday, January 14, 2007 3:39 PM
Nivel

Inregistrat: 2/18/2006
Andismom wrote:
Miri pupici cred ca iti este f greu si tie sa mergi la servici... dar am inteles ca tu stai numai pana la 15:00, nu? oricum e mai bine decat pana la 18:00 ca mine..

in alta ordine de idei, va voi tine la curent cu ce voi decide. procesul lor de recrutare este destul de lung, se dau teste diverse, interviuri cu diverse persoane din ierarhia firmei. eu sunt abia la inceput.

pentru salariul corect si o mica modificare in program, voi merge la job si nu pot decat sa sper ca voi putea face si cariera si sa imi cresc copilul bine.

Vei reusi...stii bine ca in tine stau resursele. Din partea mea mult succes si putere de munca pupici
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.