Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| Eu la Alice am nascut pe 5 iulie 2001 si la 1 ianuarie 2002 eram inapoi la serviciu. Atunci mi s-a parut o alegere buna, si pentru ca nu mai suportam sa stau singura acasa cu ea, si datorita jobului care era foarte bun la acea vreme si bine platit.
Acum insa, nu ma gandesc sa ma intorc inainte de 2 ani si abia acum realizez cat de multe am pierdut la Alice.
Daca va permiteti sa stati acasa 2 ani, sau poate chiar si mai mult, sfatul meu este sa stati.
Am votat ultima optiune |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Eu am votat 2 ani. Maria e inscrisa la nursery de cand implineste 2 ani. Sper sa si stea, acum.... Eu sincer abia astept sa ma ocup si de mine, ca ma plafonez acasa cu copilul. Mie mi se pare rezonabil 2 ani. Deja te intelegi cu el la 2 anishori. merge, mananca singur...... e Ok. Cred ca e si varsta potrivita pentru comunitati, comunicare, exteriorizare, jocuri de grup...... |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Eu am votat intre 1 si 2 ani pentru mine ideal mi se pare la 1 an si jumatate deja sunt maricei si stiu mai multe . |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| Am urmarit topicul din umbra dar azi ies la linie... am o mare dilema si nu stiu ce decizie sa iau: Andrei implineste in 3 saptamani un anisor! iar pe mine ma bate gandul sa merg la servici. Eu sunt adepta infocata a statului acasa cu copilul pana la 2 ani pentru ca el are multe beneficii de pe urma asta. Si mi-am propus sa stau cu el pana face 2 ani. Dar pentru ca m-au tot imboldit prietenii si sotul sa imi caut ceva de lucru fara a merge neaparat (macar ca sa testez piata), mi-am trimis niste CV-uri si am primit deja solicitari! Nici nu ma asteptam! Chiar azi am fost la un interviu si niste teste. Daca voi obtine acest job nu stiu ce sa decizie sa iau. Sunt ceva bani la mijloc (oricum mai multi decat ce ne da statul), este o ocazie foarte rara in domeniul meu in Brasov (recrutare pentru o multinationala de RU), cu posibilitati de dezvoltare profesionala viitoare f mari... pregatire, training, avansare in ierarhie... ar fi vorba despre un job cu prestigiu, statut si as putea ajunge sa fac ceea ce mi-am dorit de ani buni si pentru care m-am pregatit. Eu simt ca voi reusi sa iau acest job insa..... Nu stiu ce sa fac!!! Cel mai probabil ma vor vrea fff repede (am inteles ca vroiau pe cineva din 3 ianuarie) iar eu mai devreme de 15 februarie nici nu ma gandesc sa accept pt ca imi trebuie bona si pt ca vreau sa ma pot ocupa de ziua lui Andrei cum trebuie si sa pot sta si eu cu el si cu bona, sa vad cum se inteleg. Pe de alta parte nu imi vine sa imi las copilasul acasa cu un strain... chiar daca mi se aduce bona printr-o agentie de recrutare si patronul ei imi este prieten si imi ofera garantii pt acea persoana, chiar daca eu o voi testa si para testa si psihologic si comportamental si ca relationare cu copilul!!! Apoi am remuscari fata de copil... mi-e tarsa sa il las acasa, nu vreau sa planga dupa mine si eu dupa el... programul de la serviciu va fi infernal: de la 9:30 la 18:30 adica toata ziua e busita... voi veni acasa si voi sta cu el 2 ore dupa care nani... O alta problema pe care o vad eu este ca nu stiu cum m-as descurca cu casa... cumparaturi, mancare etc...
Dar... cea mai mare problema ramane relatia mea cu copilul... el nici acum nu doarme noaptea bine, eu voi fi probabil varza a doua zi... daca fac o greseala? Ce ma sfatuiti? Ce ati face in locul meu? Nu stiu de ce, dar am senzatia ca s-ar putea sa fac o greseala... si nu mai pot da inapoi... daca ma voi trezi ca era mai bine sa stau acasa? Nu voi mai putea reveni la copil si sa beneficiez de indemnizatie...
|
|
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Nu ma pot pune in locul tau...cazurile sunt diferite, sfatul meu e sa nu te panichezi, ia o foaie de hartie pune jos toate pro-urile si contr-ele, trage linie, vezi ce iese si analizeaza si din perspectiva in care copilul are 2 ani...trebuie sa mergi la munca... ai avea aceleasi oportunitati? Si in al doilea rand ... poti sa-ti modelezi programul de asa natura incat in timpul liber sa ti-l petreci in cea mai mare parte cu el?
Succes |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Mami, doar tu poti lua decizia. Si sigur vei lua in consideratie toate aspectele iar prioritar va fi...... ce simti tu. Noi suntem aici sa te sustinem. Ce va fi mai bun pentru voi , ca familie, aia e important. Mult succes ! Pentru job-ul obtinut ! |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Eu una, in situatia mea, as lua jobul si as face tot posibilul ca putinul timp care ramane de petrecut cu pitica sa umple si spatiul in care am lipsit...gandeste-te ca si daca ai mai sta 1 an cu el, atunci cand va trebui sa revii la serviciu, aceleasi sentimente, remuscari te vor incerca...stiu ca e greu de luat o asa decizie, dar sigur o vei lua pe cea mai buna pentru voi! Hugs! |
|
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Eu as pune in balanta pe langa binele copilului, situatia de la job-ul actual. Daca as fi multumita in general, as avea sanse de promovare, program cat de cat flexibil si salariu bunicel, as refuza oricat de tentanta ar fi propunerea. As lua in considerare si programul sotului. Parerea mea e ca, pentru a da copilului o educatie solida si pentru a-l face sa simta ca face parte din familie si este la fel de important ca oricare dintre noi, trebuie ca unul dintre cei doi soti sa se sacrifice cumva.
Bineinteles, e usor sa-mi dau cu parerea, mai ales ca nu ma pot detasa complet de situatia mea. Succes in a lua cea mai buna decizie. |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Eu sunt in totalitate de acord cu sousourel. Si, daca nu acum, peste un an, tot va trebui sa pleci la servicu. Pana la urma tot pentru binele lui te duci, nu? Eu m-am intors la serviciu cand Catinca avea 5 luni, in conditiile in care am alaptat-o pana la un an si 4 luni, dar job-ul meu e diferit, cca 4 ore pe zi. Si avem o relatie mai mult deact speciala. Eu stateam cu ea pana la 14.30, cand venea Alin. Eu aveam ore de la 15 zilnic, eram istovita, lumea venea de la serviciu, eu de abia mergeam, dar am depasit momentul. Si acum e foarte bine. |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Si eu am avut ocazii sa plec la un job mult mai bun (desi unde lucrez, nu e tocmai rau), dar nu m-am dus. Am ales sa stau cu Dav, caci cu aceasta perioada nu ma mai intalnesc. Fiecare face cum crede! Ofertele vin si se duc Vor mai fi si altele...cred... |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| Fetelor, va multumesc din tot sulfetul pentru incurajari! stiam eu ca pot conta pe voi!
Grea dilema! Sousourel, tu ai dreptate! chiar asa voi face: pun totul pe hartie (chiar azi ma gandeam la treaba asta) si voi vedea probabil atunci mai clar ce e de facut.
Ma tot incurajez ca oricum voi trece prin toate astea si peste un an...
Situatia mea de locul actual este cam nasoala... un salariu muuuult mai mic decat la acest job, nici pe departe asa oportunitati de cariera si invatare in domeniu, nici prestigiu... E clar ca pica jos in balanta actualul job. si banuti ne trebuie pt ca ne cam scartaie buzunarele in ultima vreme, iar nevoile sunt tot mai mari...
Pe de alta parte, desi stiu ca va fi destul de greu sa ma acomodez, mi-e teama sa nu cumva sa realizez ca totusi acest job l-am luat prea repede (in sensul in care sa am remuscari fata de copil ca am plecat prea repede de acasa - ca, na, cand s-au implinit cei 2 ani asta e, nu mai am ce face!) si ca nu mai vreau sa stau acolo... de dorul copilului sau, si mai nasol, sa nu se acomodeze cu nimeni in afara de mine... sper sa nu fie chiar asa de "mamo-dependent", cum zicea Anaida mai demult!
In ceea ce priveste programul, cred ca va fi fff greu sa negociez cu ei un program mai lejer... ma gandeam sa le cer sa vin de la 8:00 la serviciu si sa plec la 17:00 ceea ce este f ok pt mine pt ca as putea sa stau cu copilul mai mult si probabil ca as reusi sa imi fac si eu treaba pe acasa, dar nu stiu daca vor accepta o asemenea conditie, in fond, cine sunt eu sa faca ei rabat de la regula? Voi incerca totusi sa negociez si asta... pentru ca mi se pare total aiurea sa lucrez de la 9:30... pana seara... nu mai ai timp de absolut nimic...
Of, of, of...grea decizie! Stiti la ce ma tot gandesc? Ca va veni vara si nu voi mai putea sa il plimb pe Andi in fiecare zi prin parc si ca sambata nu voi sti pe ce sa pun mana mai repede sa fac de mancare sau curat sau sa stau cu el... dar astea se vor intampla si peste 2 ani... iar o sansa ca asta nu stiu cand va mai veni. Ca idee... am asteptat cam 3 ani un job din asta...
|
|
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Andismom wrote:of, of, of...grea decizie! stiti la ce ma tot gandesc? ca va veni vara si nu voi mai putea sa il plimb pe Andi in fiecare zi prin parc si ca sambata nu voi sti pe ce sa pun mana mai repede sa fac de mancare sau curat sau sa stau cu el... dar astea se vor intampla si peste 2 ani... iar o sansa ca asta nu stiu cand va mai veni. ca idee... am asteptat cam 3 ani un job din asta...
Mami..ia mai uita-te ce a scris Nico ...intai bona, apoi menajera...ca doar la un job ca asta, nu mai stai sambata sa faci curat...iesi cu Andi in parc |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Ca bine zice sousourel. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/18/2006 Mesaje: 3674
| Andismom wrote:Nu stiu de ce, dar am senzatia ca s-ar putea sa fac o greseala... si nu mai pot da inapoi... daca ma voi trezi ca era mai bine sa stau acasa? Nu voi mai putea reveni la copil si sa beneficiez de indemnizatie...
Eu am votat mai putin de 1 an, pentru ca m-am intors la serviciu cand avea Mihaita 6 luni. Dar nu te pot sfatui ce sa faci tu, la mine circumstantele au fost foarte bune, l-am lasat pe Mihaita cu soacra mea care se ocupa bine de el, sta la curte, il scoate afara mereu... Eu am salariul bun, program de 6 ore - platit 8 ore, munca destul de lejera, deci este foarte bine.
Ceea ce vreau sa iti spun este ca daca nu iti va conveni jobul, te vei putea intoarce la copil si sa beneficiezi de indemnizatie, asa reiese din OG 148/2005, dar mai intereseaza-te pentru siguranta:
"Art. 12. - (1) Plata drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se suspenda începând cu luna urmatoare celei în care:
a) beneficiarul este decazut din drepturile parintesti; b) beneficiarul este îndepartat, conform legii, de la exercitarea tutelei; c) beneficiarul nu mai îndeplineste conditiile prevazute de lege în vederea încredintarii copilului spre adoptie; d) beneficiarul nu mai îndeplineste conditiile prevazute de lege în vederea mentinerii masurii de plasament; e) beneficiarul executa o pedeapsa privativa de libertate sau se afla în arest preventiv pe o perioada mai mare de 30 de zile; f) copilul este abandonat ori este internat într-o institutie de ocrotire publica sau privata; g) beneficiarul a decedat. (2) Plata indemnizatiei prevazute la art. 1 alin. (1), respectiv la art. 2, se suspenda începând cu ziua urmatoare celei în care beneficiarul realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.
(3) Plata stimulentului prevazut la art. 3 se suspenda începând cu ziua urmatoare celei în care beneficiarul nu mai realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.
(4) În situatia în care beneficiarul nu mai îndeplineste conditiile prevazute la art. 7, plata drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se suspenda începând cu ziua urmatoare celei în care conditiile respective nu mai sunt îndeplinite.
(5) Reluarea platii drepturilor suspendate în situatiile prevazute la alin. (1) se face la cerere, începând cu luna urmatoare celei în care se depune cererea.
(6) Reluarea platii drepturilor suspendate în situatiile prevazute la alin. (2)-(4) se face începând cu data depunerii cererii.
Art. 13. - (1) În situatiile de suspendare a drepturilor prevazute de art. 12, acestea pot fi solicitate si de catre o alta persoana îndreptatita, daca îndeplineste cerintele prevazute în prezenta ordonanta de urgenta.
(2) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se cuvin si se acorda noului beneficiar de la data suspendarii, daca cererea a fost depusa în termen de 60 de zile lucratoare de la data la care a operat suspendarea, respectiv de la data cererii, daca cererea a fost depusa dupa acest termen.
Art. 14. - (1) Beneficiarul drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta este obligat sa comunice în scris primariei orice modificare intervenita în situatia sa, de natura sa determine încetarea sau suspendarea platii drepturilor, în termen de 5 zile lucratoare de la aparitia acesteia.
(2) Comunicarea prevazuta la alin. (1) se transmite de catre primarie directiei teritoriale în termen de 5 zile lucratoare de la data înregistrarii. "
Am boldit partile care te privesc. Daca accepti jobul, ai grija sa declari la primarie in termen de 5 zile de la angajare.
Succes! |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Miru wrote:...
Ceea ce vreau sa iti spun este ca daca nu iti va conveni jobul, te vei putea intoarce la copil si sa beneficiezi de indemnizatie, asa reiese din OG 148/2005, dar mai intereseaza-te pentru siguranta...
Asa este. Poti beneficia in continuare de diferenta de CIC pana cand Andi implineste 2 ani! |
|
|