Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| kali wrote:Se practica part-time-ul si la noi in tara? Ma gandeam ca nu...
asa credeam si eu ....ca nu |
|
Inregistrat: 7/3/2010 Mesaje: 1948
| Depinde de firma. Eu am profitat de ocazie imediat ce s-a ivit un astfel de post in cadrul firmei, am trecut de la norma intreaga la jumatate. Am o prietena care lucreaza la Deichmann si toti angajatii filialei lucreaza in acest regim. Daca nu ma insel majoritatea din aceasta firma sunt part-time.
|
|
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Ia uitati cum ne omoara angajatorii incet incet http://www.cnbc.com/id/44844144/page/1
Munca in ture e cancerigena |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| Mie 4 ore mi se pare ok,de la a 5-a in sus e greu,daca fac 6 ore a doua zi nu mai fac nimic,vorbesc de orele de la scoala unde gandesti fiecare clipa,nu mai pun pregatirea de acasa |
|
Inregistrat: 6/8/2010 Mesaje: 2562
| Mamicile lucreaza 8 ore la serviciu apoi inca 8 acasa , iar pentru a se ocupa de ele sacrifica din timpul de somn .Si totusi admir mamele cu 2 - 3 - 4 - copii care se descurca super ! |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 8/19/2012 Mesaje: 181
| Maicamea are 48 de ani si lucreaza cate 8 ore de cand ma stiu (la banca e program lung si obositor). Adica de la 9 la 17. Sincer, de multe ori era obosita si stresata, dar nu s-a plans. Nu am avut menajera sau chestii de genul, cu toate ca ne permiteam. Cand ajungea acasa, nu avea timp sa se odihneasca. Noroc ca eu nu prea am avut nevoie sa ma controleze sau sa ma ajute la teme. Am fost tot timpul un copil mai independent Inainte sa o am si eu pe Ali, pana si eu lucram cate 8-9-10 ore/zi. Depinde si cine vine. Oricum, mai era si sotu', iar mai mereu il puneam sa faca in locul meu |
|
| Mai fetelor, in ROmanica e huzureala cu program de 8 ore si concedii lungi de 20-30 zile si medicale platite si maternitate platit si zile libere ca-i sarbatoare ba nationala ba religioasa. Multumiti-va cu ce aveti, sa vedeti prin SUA cum se munceste, manadatory overtime adica ore suplimentare obligatorii, nu-i la alegere, daca nu te duci zbori, orice si oricine se poate inlocui. Weekendurile si alea pot fi obligatorii, concedii mici de cateva zile, maternitate doar 3 luni si alea nu intotdeauna platite, de aia astia sunt asa cum sunt pe aici. |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 8/19/2012 Mesaje: 181
| Mikaela are mare dreptate. S-ar putea ca acolo sa fie cel mai rau, adica am fost si eu sa vad, asa in vacanta, nu sa lucrez. O prietena de prin generala, cu care nu prea am mai tinut legatura, s-a mutat acolo, si acum ar da orice sa vina inapoi, dar neh...lucreaza acolo A spus ca in viitorul apropiat va veni inapoi. Eu nici sa fiu platita cu milioane de $, si nu m-as muta SUA |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| mikaela wrote:Mai fetelor, in ROmanica e huzureala cu program de 8 ore si concedii lungi de 20-30 zile si medicale platite si maternitate platit si zile libere ca-i sarbatoare ba nationala ba religioasa. Multumiti-va cu ce aveti, sa vedeti prin SUA cum se munceste, manadatory overtime adica ore suplimentare obligatorii, nu-i la alegere, daca nu te duci zbori, orice si oricine se poate inlocui. Weekendurile si alea pot fi obligatorii, concedii mici de cateva zile, maternitate doar 3 luni si alea nu intotdeauna platite, de aia astia sunt asa cum sunt pe aici.
Atunci de ce toata lumea viseaza America? Si in Italia concediul de maternitate e tot de 3 luni si daca esti tanara si n-ai copii ai toate sansele sa nu te angajeze nimeni.Dar programul de munca e de 8 ore, concediul e de 3 / 6 saptamani (depinde ce munca faci), sarbatorile sunt respectate , iar daca lucrez ore suplimentare e decizia mea. Mie mi-ar place sa termin la ora 14.00, de xemplu, sa ma mai mult timp liber pentru familie, sa avem activitai impreuna, asta e ceea ce vroiam sa zic.Ca sunt persoane care prefera sa lucreze 8/10/12 are e alta poveste.Ar trebui sa putem decide.Pentru o femeie care este si mama ar fi ok sa fie 6 ore platite ca pentru 8 (vrabia malai viseaza )ca sa aiba timp sa si traiasca.Bineinteles ca astea sunt doar vise, contextul social in care traim ne face sa tinem cu dintii de un loc de munca, sa acceptam compromisuri. |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Am mai auzit de la cineva ceea ce spune Mikaela. In SUA se munceste pe rupte. Si mama mea a muncit peste 20 de ani si inca mai munceste, in 3 ture, cu alergat continuu printre masinile lor. Ma intreb adesea cum a reusit sa le impace pe toate - si serviciu, si copil, si casa... |
|
| Ei, nu-i dracu' chiar atat de negru, te poti invarti, iti alegi ce ti se potriveste, e gresit sa generalizez dar in comparatie cu Ro se munceste mai mult sau mai bine zis se sta mai multe ore la munca Nu stiu eu cat de :toata lumea: viseaza America dar cu siguranta sunt mult mai multe oportunitati si optiuni, politete, curatenie si altele care atrag.
|
|
| mikaela wrote:Ei, nu-i dracu' chiar atat de negru, te poti invarti, iti alegi ce ti se potriveste, e gresit sa generalizez dar in comparatie cu Ro se munceste mai mult sau mai bine zis se sta mai multe ore la munca Nu stiu eu cat de :toata lumea: viseaza America dar cu siguranta sunt mult mai multe oportunitati si optiuni, politete, curatenie si altele care atrag.
Asta e ceva sigur!
In Italia, de exemplu ,multi incep munca la ora 9.00 , apoi fac pauza de la 13.00 alle 16.00 si termina munca la 20.00.Eu n-as putea lucra asa, ar insemna sa fiu numai plecata de acasa, mai ales ca putini au sansa sa lucreze in apropierea casei. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Eu am optat sa ma limitez decat la orele mele si sa termin pana in ora 4( inainte de copil aveam si alte activitati care imi aduceau venit suplimentar si care imi ocupau cealalta parte din zi ) .Altfel mi-ar fi trebuit bona si nu rezolvam nimic. Asa am timp de copii, de casa, de mine, de plimbari, de activitati de tot felul. Daca si eu ajungeam la ora 6-7 acasa (in cazuri fericite) ... ma intrebam de ce am mai facut copil? Sa stau 2 ore pe zi cu el si in week-end , iar in rest cu o straina? ...nuuu . Ma bucur ca sunt fericita care a putut sa isi fac meseria cu asa putine ore intr-o zi( nu in orice meserie se poate ). Pentru mine ca mama, femeie este ideal programul. De partea financiara se ocupa sotul , el a fost primul care a zis ca e cel mai bine asa ! Concluzia = 8 ore/zi care se ridica la 10 ore, punand in calcul ora de pauza de masa ( cum se procedeaza la multinationale si firme mari ) si drumul pana la job = prea mult pentru o femeie. Si daca as fi fost in aceasta situatie preferam sa intru la 7.30-8 dimineata, ca sa pot iesi mai devreme , decat la 9-10 cu se practica mai des. Ar trebui sa se aiba mult mai multa grija de femeile si mamele din lumea asta !
Este parerea mea , nu dati cu parul ! |
|
| Sunt total de acord cu ceea ce ai scris! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Am dat intamplator pe aici si ma apucase rasu plansu...ce ziceam eu de part time Sa vedeti cum trag ca martzoaga 10 ore fara lunch ,stress la maxim etc |
|
|