8 ore la munca nu e cam mult?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
kali
Scris: Monday, April 22, 2013 9:21 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
zaza_ wrote:
... Ah, ce-as vrea sa mai traiesc prin secolul II, sa-mi vad doar de copii, de casa si ogor si de fericirea omului de langa mine.

Serios? Fara educatie si cu boli din alea exotice misunatoare prin comunitati?

Nu stiu ce sa spun... mie mi-e bine cu 8 ore la munca, zau!
Bine, recunosc, nu sunt 8 ore de munca intensiva si epuizanta. Imi permit pauze si trag chiulul daca am o zi mai proasta insa nu as vrea sa fie altfel. Ma simt bine si cand stau 10 ore, de ex., pentru ca stiu ca am facut ore suplimentare pentru un motiv; ma simt utila. In plus, tot am impresia ca pot mai mult... imi doresc sa fac mai multe - dar nu stiu ce - si am o frustrare pe tema asta de ceva vreme ( desi am ales sa fie cum e acum ). Nu stiu de ce simt ca ma irosesc si ca as putea intreprinde ceva maret.hainoroc Sunt genul care " think big "alcool - ca tot nu stiu cum sa-i spun... insa astept sa mai creasca astia mici si sper sa nu fie prea tarziu...

Nu stiu... ma gandesc ca lucrurile astea dupa care tanjim nu ar mai avea acelasi farmec daca ne-ar fi la indemana. Stiti vorba aia cu lucrul pe care-l apreciezi abia dupa ce nu-l mai ai? Relax-ul este pentru we. si concedii. Timp de povesti inca exista... te poti bucura si in 10 min. facand ceva ce-ti umple sufletul - nu trebuie sa pleci de la premiza ca ai nevoie de 1/2 de zi pentru asta...
bereea
Scris: Monday, April 22, 2013 9:24 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Pentru mine era ok 8 ore cand nu o aveam pe Ale, acum chiar ajung epuizata seara.Week-end? Ce e ala?Cele mai grele zile pentru mine, cu mici exceptii.
Cris-DL
Scris: Monday, April 22, 2013 9:29 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 10/4/2006
O sa radeti, insa eu chiar prefer sa stau 8 ore la serviciu -ma relaxez, chiar ma odihnesc!! Uneori ma si plictisesc, dar traiasca netul. Crazy
E adevarat, ca depinde de serviciu, de munca ce trebuie prestata in astea 8 ore; dar eu cum mai mereu stau, prefer serviciul, decat acasa unde toata ziua se gaseste cate ceva de facut... oricum acasa nu as sta, nu pot -sunt nebuna?!Blushing

michi
Scris: Monday, April 22, 2013 9:43 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/17/2009
Odata demult nici mie nu mi se pareau 8 ore de munca mult pe zi (adica la serviciu)Imi placea ceea ce fac , eram un colectiv unit ,in linii mari era o atmosfera frumoasa si nici nu simteam cand zbura timpul ,de catva ani incoace de cand nu stiu din ce motive toti am luat-o razna 8 ore in aceste conditii mi se pare un chin .
kali
Scris: Monday, April 22, 2013 10:06 AM
Nivel

Adevarul e ca avem un stil de viata atat de diferit incat vor fi tot atatea pareri si dorinte neimplinite...
bereea
Scris: Monday, April 22, 2013 10:15 AM
Nivel

kali wrote:
Adevarul e ca avem un stil de viata atat de diferit incat vor fi tot atatea pareri si dorinte neimplinite...

Chair asa ma gandeam .
Tzepii
Scris: Monday, April 22, 2013 10:53 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/13/2006
Adevarul este ca programul de lucru de 9 ore e depasit.
Acum se poarta expresia : "Programul de munca este pana-ti termini treba".
shirel
Scris: Monday, April 22, 2013 11:08 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Tzepii wrote:

Corect!!Si mai ales in domeniul High tech!
bereea
Scris: Monday, April 22, 2013 2:32 PM
Nivel

Tzepii wrote:

Adica ar trebui sa ma mut cu totul la locul de munca pentru ca la noi nu se termina niciodata.Eu nu traiesc ca sa muncesc , ci muncesc ca sa pot trai decent.
zaza_
Scris: Monday, April 22, 2013 6:55 PM
Nivel

Inregistrat: 3/25/2008
Tzepii wrote:

Asa e si la mine! De-aia imi iubesc eu serviciul si sefii si patronii!!!computerlove computerlove computerlove Pentru ca pe la ora 13 - 14 sunt gata! Sa nu zic ca uneori termin si inainte de 12, dar nu plec chiar asa devreme ras
t-mihaela
Scris: Monday, April 22, 2013 8:14 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2008
Eu nu cred ca vreodata o sa pot munci 8 ore si nici nu cred ca vreau asta.Mie part time mi se potriveste cel mai bine ca vreau sa ma ocup personal de copii ,noi nu avem pe nimeni suntem singuri cuc.Noi ii ducem aducem de la scoala , facut teme etc tot.Decat sa muncesc 8 ore si sa platesc bona mai bine muncesc 5 si gata povestea...ce rost are efortulNuStiu Vreau sa muncesc nu sa ma sinucidras
mikaela
Scris: Tuesday, April 23, 2013 12:27 AM
Nivel

Inregistrat: 8/11/2010
Miha, tu vorbesti de situatia actuala, da' sa vezi ce avant vei avea cand termini scoala si te uiti la un salariu pe ora dublu daca nu triplu fata de medie iar copiii sunt toti mari si cu ale lor, te duci numai sa nu mai stai acasa singura! Da, bine, exista si varianta sa ne inscriem la Clubul babelor cu andrelele pe dej'tLol Hilar Eu cel putin asa vad situatia mea acum, nu am serviciu full time ca am scoala si ca m-as simti vinovata si egoista fata de plod, bona mea nu sta zi intreaga, maxim 2-3 ore si nu zilnic, numai bine sa mai schimbam peisajul si sa-mi rezolv si eu treburile insa cand termin si eu si fii-mea si suntem don'soare libere, atunci ma bag cu toata dorinta arzatoare de munca ca doar de aia tocesc neuronii acum, munca innobileaza omu' Hilar hohot
kali
Scris: Tuesday, April 23, 2013 9:46 AM
Nivel

Dap, aseara cand vroiam si eu sa postez mi-a picat netul.
In principiu sunt de acord cu Mikaela.

Eu prefer sa platesc bona si sa ma perfectionez acum, cat mai am ocazia si mai pot. Cu timpul copiii cresc si pleaca; e prea tarziu sa ma apuc atunci de cariera si sa mai am si pretentii de pensie ok, asigurari, trai decent, satisfactie pe plan profesiona/personal etc... ( daca mai apuci, dar in fine... ).

Ideea e ca trebuie sa-ti asumi statutul pe care alegi sa-l ai pentru ca uite asa auzim - cum nu sunt putine cazuri - pe x-leasca plangand in pumni ca s-a sacrificat pentru copii si ei, nerecunoscatorii, si-au luat zborul in Australia renuntand la casa parintreasca cu 20 de camere constuita pentru tot clanul si inca 3 generatii...

Noi nu traim prin copii iar sacrificiul pentru ei trebuie sa fie doar pana la un anumit punct. Trebuie separata viata personala de cea de parinte.
mirela74chris
Scris: Tuesday, April 23, 2013 10:01 AM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 10/17/2009
kali wrote:
Dap, aseara cand vroiam si eu sa postez mi-a picat netul.
In principiu sunt de acord cu Mikaela.

Eu prefer sa platesc bona si sa ma perfectionez acum, cat mai am ocazia si mai pot. Cu timpul copiii cresc si pleaca; e prea tarziu sa ma apuc atunci de cariera si sa mai am si pretentii de pensie ok, asigurari, trai decent, satisfactie pe plan profesiona/personal etc... ( daca mai apuci, dar in fine... ).

Ideea e ca trebuie sa-ti asumi statutul pe care alegi sa-l ai pentru ca uite asa auzim - cum nu sunt putine cazuri - pe x-leasca plangand in pumni ca s-a sacrificat pentru copii si ei, nerecunoscatorii, si-au luat zborul in Australia renuntand la casa parintreasca cu 20 de camere constuita pentru tot clanul si inca 3 generatii...

Noi nu traim prin copii iar sacrificiul pentru ei trebuie sa fie doar pana la un anumit punct. Trebuie separata viata personala de cea de parinte.

Kali total de acord cu tine.Bravoo Copii ii facem pentru ca ii dorim,dar nu ne apartin.Ii crestem,ii sprijinim cand au nevoie,ca de-aia suntem parinti,dar viata lor,e doar a lor.Tine de alegerea fiecaruia cum vrea sa isi traiasca viata.Eu abia astept sa imi vad copii impliniti,iar eu cu iubitu sa ramanem doi batranei indragostiti si fericiti.Hilar

Cat despre perfectionat,in fiecare zi e bine sa inveti cate ceva.Creierul nefolosit moare.Cheek Kiss
Maria & Mario
Scris: Tuesday, April 23, 2013 2:54 PM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
Cred ca fiecare din noi are aspiratii diferite , principii de viata diferite , prioritati diferite !

Eu am ales part time-ul , deci 20h pe saptamana e suficient ! Nu ma incanta salariul DistanceKiss ca nu ne lipseste nimic , tati se ocupa de tot , deci de ce nu timp pentru mine ( o zi pe saptamana e doar pentru mine !! ) , apoi am si timp de casa , de ceva de mancare , de copii si teme , si inca o zi pe saptamana pentru colegiul meu ( si o fac pentru mine, nu neaparat ca vreau sa ma specializez, ci sa imi demonstrez ca nu sunt cu nimic mai prejos decat vecina , care munceste 45h pe sapt , de nevoie , pe super bani - pentru care a ajuns divortata )Deci eu, plozii , noi .... liniste si armonie !

Si cea mai mare satisfactie a mea e ca ma bucur de minunile astea mici, care zilnic ma surprind si sunt norocoasa - recunosc sincer - ca pot sta acasa fara remuscari DistanceKiss Si cand si-or lua zborul atunci am tot timpul de lume sa fac cariera Big Surprise daca o'i vrea eu !

Ma duc sa fac o negresa si sa intind rufele la soare , apoi ceai cu vecina ! Cules plozii de la scoala - nursery - facut temele si joacaaaaa in padure astazi, ca e frumos astazi ! Simple life ! coeur coeur
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.