Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Ei, da !Nu e cam mult sa stam 8 ore pe zi la serviciu? O multime de persoane se plang ca nu le mai ajunge ziua.Pai cum sa le ajunga daca 8 ore efectiv trebuie sa muncesti, mai punem pauza de masa si drumul dus-intors si ajungem la o medie de cel putin 10 ore .Cand ne intorcem acasa ne punem mainile in cap - asta in caz ca nu ne permitem o menajera - si nu stim pe ce sa punem mana: curatenie, calcat, gatit, teme, etc.Mai trebuie sa dormim, in cel mai fericit caz prindem 8 ore pe noapte.Si pentru noi, pentru familia noastra cand mai avem timp?Cand avem timp sa citim o carte, sa vedem un film, sa iesim la plimbare, sa povestim?Sau de cate ori pe saptamana ne permitem acest lucru? Sunem femei, mame,sotii, gospodine, oameni ai muncii.Cum sa le facem pe toate?Parerea mea este ca muncim prea mult.Ziua de munca pentru o femeie ar trebui sa fie de cel mult 5-6 ore.Munca ar trebui sa se imparta in mod echitabil.De ce unii sa munceasca pana nu mai pot si altii sa nu aiba de munca? N-ar fi mai bine sa muncim mai multi dar mai putine ore?Sa avem timp sa mai si zambim, sa ne destindem , sa avem timp pentru noi, pentru copiii nostri, pentru familia noastra. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/25/2008 Mesaje: 2187
| Noi, femeile am vrut egalitate cu barbatii, nu? Am cerut aceleasi drepturi ca ei, dar nu am cerut ca treburiele considerate femeiesti (ingrijire gospodarie) sa fie impartite. Asta e un fel de "Ai grija ce-ti doresti...ca s-ar putea ca dorinta sa ti se indeplineasca"
Este o utopie ceea ce povestesti. Da, teoretic am putea munci mai putin, dar vom primi mai putini bani pentru munca noastra, iar un angajator, in conditiile actuale, nu va accepta ca doua persoane sa faca treaba uneia, doar pentru ca cele doua persoane sunt femei... Si iata cum apare discriminarea...
Practic, un om ar trebui sa munceasca 8 ore, sa se distreze 8 ore si sa se odihneasca 8 ore. Altfel, poti sa te numesti sclav...Asta o spunea Nietzsche, daca nu ma insel. |
|
| Da, cam asa este! Si totusi, cine si de ce , in baza caror criterii s-a stabilit ca omul (barbat sau femeie) trebuie sa munceasca 8 ore? |
|
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| zaza_ wrote: Practic, un om ar trebui sa munceasca 8 ore, sa se distreze 8 ore si sa se odihneasca 8 ore. Altfel, poti sa te numesti sclav...Asta o spunea Nietzsche, daca nu ma insel.
Si uite asa treburile gospodaresti devin distractie Ai fun la oala, gymul e frecatul covoarelor etc etc
bereea wrote: Da, cam asa este! Si totusi, cine si de ce , in baza caror criterii s-a stabilit ca omul (barbat sau femeie) trebuie sa munceasca 8 ore?
Nu cred ca e o regula, de aia exista si part-time. Daca accepti program de 8h sau 12h atunci implicit esti de acord, chiar daca nu-ti place. Mie mi-e dor de un program de munca de 8 ore |
|
| [Postare tripla, naiba de internet scuze |
|
| |
|
| Da, exista part- time , dar eu nu la asta ma refeream .Oare omul chiar e "programat" sa lucreze 8 ore.Nu e prea mult?Eu am ajuns a fiu numai intr-o alergatura si parca nu mai pot.Stiu as putea renuntala munca daca nu-mi convine, dar doar cu un salariu nu se poate merge inainte.Vreau sa si muncesc, sa fiu si platita si sa am si timp sa gandesc, sa ma simt bine, sa..., sa...Mda, stiu ca vreau prea mult, dar parca vad ca fiinta umana a fost transformata intr-un robot. |
|
| Unii sunt programati sa nu se miste deloc, am vazut din astia care stau cu burdihanul in sus toata ziua intr-o asteptare continua de-ti vine sa le dai un sut in fund numa' sa se miste Suntem fortati de imprejurari mai mult sau mai putin sa acceptam un program, dar si prin religie se zice ca tre' sa facem ceva sa ne obtinem hrana/traiul. Orice cere sacrificii, si aia de pe timpuri se duceau la vanatoare si stateau la panda cu zilele pt un amarat de animal Asta cere familia, societatea, mie nu mi se par mult 8 ore/5 zile pe saptamana. Sunt altii care muncesc vai de capul lor 12h zilnic si sambetele,uneori si duminici. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/1/2007 Mesaje: 636
| :) Si eu am resimtit 8 ore de munca pe zi ca fiind mult - (dupa ce toata viata mea lucrasem numai cu jumatate de norma). Dupa care venind acasa (cu timpul pierdut si pe drum bineinteles), in loc sa imi petrec timp cu copiii, da-i cu curatenie, mancare, rufe. Si mai mult de cateva luni nu am rezistat - era si perioada Craciunului, orasul plin de luminite, parcul plin de copii, chioscuri cu diferite bunatati prin parc..., iar eu veneam acasa pe intuneric, singura, si ma inghesuiam prin mijloace de transport pline ochi si care intarziau. Simteam ca voi intra in depresie, era si un servici unde eram singura in sediu mai toata ziua. Asa ca le-am spus ca plec si intr-o luna am plecat. Trei luni am stat acolo. Nu regret nici o secunda. Asta era acum trei ani. Acum lucrez de acasa, pe cont propriu, cand am chef, cat am chef. Nu-s aceiasi bani, de cele mai multe ori sunt mai putini, cateodata mai multi, dar stiu ca daca simt ca am energie si inspiratie, pot sa lucrez si pana la 1 noaptea, si nu ma constrange nimeni cu niciun program fix. Oricum, mi-a placut mult, si m-a inseninat ideea ta Bereea, sa muncim mai multi, mai putin timp. E frumoasa. |
|
| Eu lucrez part-time pt mine, insa tot la ore fixe ca nu lucrez de acasa, nu-mi place sa stau acasa prea mult ca o iau razna. Mi-e dor de fostul job, cu program de 8 ore, cu pauze la fiecare 2 ore si lunch de juma' de ora si relax mental. Cand stau acasa vad atatea de facut ca ma ia cu nervi si depresie, da' acum situatie e diferita, am plod de care tre' sa am grija, du-l, adu-l, spala-l, hraneste-l sanatos, da-i distractie, da-i ce are nevoie, e mai mult plod decat eu. Cand intra la scoala cu program normal imi caut job de 8 ore iar, poate renunt la ce fac acum sau poate le fac pe amandoua, oi vedea cum se aseaza treburile, insa mie una nu mi se pare mult 8 ore. Ma streseaza sa fug in toate partile, la munca, la scoala, la gradi, macar la serviciu de 8 ore stau teapana intr-un loc |
|
Inregistrat: 3/25/2008 Mesaje: 2187
| Deci, cand am spus ca muncim 8 ore, in astea intrau toate muncile, inclusiv curatenie, bucatareala... Ah, ce-as vrea sa mai traiesc prin secolul II, sa-mi vad doar de copii, de casa si ogor si de fericirea omului de langa mine. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| zaza_ wrote:.. Ah, ce-as vrea sa mai traiesc prin secolul II, sa-mi vad doar de copii, de casa si ogor si de fericirea omului de langa mine. Eu traiesc in secolul ala! |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 10/17/2009 Mesaje: 8601
| Si eu sunt acasa!Chiar se merita,daca faci fata cheltuielilor.Mai ales in situatia mea,cu sotul plecat 2 luni,apoi 2 luni acasa,e super!Macar unul din noi sa fie acasa pentru copii.Si fara stress prea mult.Iar cand e iubi acasa,e paradisul... |
|
| Roxie wrote::) Oricum, mi-a placut mult, si m-a inseninat ideea ta Bereea, sa muncim mai multi, mai putin timp. E frumoasa.
Ma bucur
Ei, cred ca la o anumita varsta nu se simt orele alea de munca, dar dupa aceea -hehe!- cum se mai simt!Nici mie nu-mi place sa stau acasa, simt nevoia sa merg la munca, sa ies, sa am contact cu oamenii, sa ma "cert" cu tipele alea destepte de la birou la care trebuie zilnic le demonstrez ca 1+1=2.Imi place, dar as vrea si mai mult timp liber , sa fiu mai bine platita, vecinul meu sa munceasca si el si sa nu mai aiba timp sa-mi urle muzica in cap.Cred ca daca toata lumea ar avea posibilitatea sa munceasca si sa fie si bine platita (mda, e doar un vis)am fi cu totii mai senini, mai deschisi, mai buni
Zaza, vreu si eu secolul II, dar fara ogor, mai bine la cratita |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| aurishta wrote:Eu traiesc in secolul ala!
Si eu!! Si sunt asa de multumita cu mine insusi ca am avut posibilitatea de a ramane acasa dar binenteles nu orice isi poate permite astazi.Viatza este din ce in ce mai complicata ,si nimic nu este ieftin trebuie sa ai un venit destul de suficient ca sa poti trai leger cand numai unul dintre parteneri lucreaza.Eu una cand lucram nici nu simteam cum trec cele 8 ore depinde cred ca ce lucrezi si daca-ti iubesti locul de munca ,colectivul si te simti bine printre ei.8 ore mi se par Ok cu toate ca de mult parca nu am auzit pe cineva sa lucreze numai 8 ore ,majoritatea raman peste program fiindca sunt nevoiti si fiindca vor si sa castige mult mai bine.
|
|
|