5 trucuri ca sa fii o mama fericita
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Alina
Scris: Friday, May 26, 2006 1:56 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
1. O mama organizata e o mama fericita

Cu siguranta exista zile in care te simti coplesita de treburile casnice. Ba, uneori, copiii nu fac altceva decat sa te oboseasca si mai mult, caci fac numai pozne. In astfel de zile, totul este sa nu te pierzi cu firea. In loc sa actionezi haotic, incercand sa le faci pe toate deodata, fa-ti un plan de bataie. Astfel, dimineata, in timp ce iti savurezi cafeaua in liniste, pune-ti ordine in ganduri si stabileste-ti prioritatile. Fa-ti o lista obiectiva cu treburile pe care trebuie neaparat sa le faci in acea zi.

2. Fii optimista

Ti s-a taiat maioneza, ai pus prea multa sare in mancare ori ai scapat ceva din greseala pe covor si l-ai patat? Esti furioasa si simti ca ai ajuns la capatul rabdarii? Nu le mai pune la suflet, nu-i un capat de tara. Si apoi, nu indrepti lucrurile suparandu-te. Incearca sa privesti cu mai multa detasare micile accidente domestice si vei vedea ca vei trece mai usor peste ele. In plus, nu uita niciodata care sunt lucrurile cu adevarat importante in viata.

3. Incearca sa nu te mai enervezi

Daca situatia devine mai tensionata, fie din cauza copiilor, fie din cauza sotului, evita sa te enervezi. Cand simti ca lucrurile se complica, in loc sa te certi, fa mai degraba ceva care iti face placere (de exemplu, fa o plimbare pana te calmezi). Abia dupa ce ai lasat lucurile sa se linisteasca, alege momentul potrivit si redeschide discutia. Pentru ca, de multe ori, umorul te poate ajuta in astfel de situatii, alege solutia cea mai la indemana romanului: "fa haz de necaz".

4. Nu fi perfectionista

Fiindca esti o gospodina desavarsita, te-ai obisnuit ca lucrurile sa fie intotdeauna puse la punct. Intentiile tale sunt laudabile, pentru ca toate aceste eforturi sunt pentru familia ta. Insa, nu transforma responsabilitatile in scopul esential al existentei tale. Invata sa fii mai indulgenta si accepta faptul ca si tu poti gresi. Desi lucrurile nu ies intotdeauna atat de bine pe cat ti-ai dori, nu inseamna ca ar trebui sa te bucuri mai putin de ele.

5. Rasfata-te de cate ori ai ocazia

Chair daca obligatiile familiale iti rapesc mai tot timpul, trebuie sa gasesti si cateva momente pe care sa ti le dedici exclusiv tie. fa-ti micile tabieturi; relaxeaza-te intr-o baie cu multa spuma , mergi la coafor, intalneste-te cu prietenile, citeste revista preferata, cumpara-ti ceva frumos, etc. Astfel, vei fi mai puternica si te vei intoarce la cei dragi intr-o forma mai buna.

Articol preluat din Revista "Libertatea", numarul 21, martie 23 mai 2006
Kiki
Scris: Friday, May 26, 2006 2:25 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Foarte bune sfaturile, Alina! Si recunosc cinstit ca pana acum faceam invers: ma enervam, organizare ioc, nu mai zic de optimism si rasfat.
Dar gata, de acum vreau sa fiu o mama fericita.

Incep cu rasfatul: duc pe David la mama in weekendul asta si stam singuri ca doi porumbei. sic
Alina
Scris: Friday, May 26, 2006 2:32 PM
Nivel

Bravo, kiki, ma bucur. pupici pupici pupici
sousourel
Scris: Friday, May 26, 2006 6:03 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/18/2006
Kiki wrote:
Incep cu rasfatul: duc pe David la mama in weekendul asta si stam singuri ca doi porumbei. sic

Crezi ca o sa reusesti sa stai fara el tot weekendul?
leut
Scris: Friday, May 26, 2006 8:22 PM
Nivel

Inregistrat: 2/15/2006
1. O mama organizata e o mama fericita

Cred ca e punctul meu forte si pot sa spun ca si acum, cand am probleme tot am timp si pentru mine...

2. Fii optimista

Eram...foarte, poate dusa in absurd...si voi fi!
3. Incearca sa nu te mai enervezi

Asa e bine! Eu, am invatat sa rad foarte mult de "accidentele" ce pot sa apara, ei mai exista si "zile negre" dar e firesc...
4. Nu fi perfectionista

Of, aici e o problema...sunt perfectionista si nu am sa ma vindec nicioadata...

5. Rasfata-te de cate ori ai ocazia

Asa e...ne incarcam bateriile si "la drum"!
Hai ca parca ma simt prea bine!sic
miraa
Scris: Friday, May 26, 2006 8:31 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/16/2006
Kiki wrote:

eu nu potplansprima data cand am fost de pasti la ai mei..am crezut ca mi se prabuseste lumea...milan plangea ca era totul strain,iar mama ma trimitea sa pap...cum sa pap banghead cand fiu-meu plange...sunt prea dependenta de el...ma cedeti ca am lipsit doar o ora de langa el?...pe la 2 luni...sa merg la dr si am sunat acasa daca e kuff nu-s buna de mamica,ca-s prea panicoasa...si mai bocesc si daca are ceva mai nu stiu cumras
Alina
Scris: Saturday, May 27, 2006 10:53 AM
Nivel

miraa wrote:

eu nu potplansprima data cand am fost de pasti la ai mei..am crezut ca mi se prabuseste lumea...milan plangea ca era totul strain,iar mama ma trimitea sa pap...cum sa pap banghead cand fiu-meu plange...sunt prea dependenta de el...ma cedeti ca am lipsit doar o ora de langa el?...pe la 2 luni...sa merg la dr si am sunat acasa daca e kuff nu-s buna de mamica,ca-s prea panicoasa...si mai bocesc si daca are ceva mai nu stiu cumras

Miraa, asa sunt si eu, dar nu nu nu nu e bine.
Ce ne facem? plans plans plans
Kiki
Scris: Saturday, May 27, 2006 11:57 AM
Nivel

sousourel wrote:

Crezi ca o sa reusesti sa stai fara el tot weekendul?

Buna intrebare Sousourel. Cred ca o las pe mama sa-ti raspunda la treaba asta...Isi tine mobilul in priza la incarcat de cate ori am sunat pana acum...si lista o are lunga cu ce sa faca, ce sa-i dea, ce are voie si ce nu...
Lasand gluma la o parte, trebuie sa il las acolo pt ca-s racita rau.
sousourel
Scris: Saturday, May 27, 2006 1:30 PM
Nivel

Inregistrat: 2/18/2006
Kiki wrote:

Buna intrebare Sousourel. Cred ca o las pe mama sa-ti raspunda la treaba asta...Isi tine mobilul in priza la incarcat de cate ori am sunat pana acum...si lista o are lunga cu ce sa faca, ce sa-i dea, ce are voie si ce nu...
Lasand gluma la o parte, trebuie sa il las acolo pt ca-s racita rau.

Multa sanatate Kiki!
Este un lucru foarte bun (te admir pt asta) ca ai incredere sa lasi copilul la mama ta. Eu sunt mai dependenta de el, nu stiu daca as putea...oare
Kiki
Scris: Saturday, May 27, 2006 1:37 PM
Nivel

sousourel wrote:

Multa sanatate Kiki!
Este un lucru foarte bun (te admir pt asta) ca ai incredere sa lasi copilul la mama ta. Eu sunt mai dependenta de el, nu stiu daca as putea...oare

Mi-a fost greu la inceput. Acum e mai bine. Singurul caruia ii este greu de fiecare data este David. Nu poate sta fara mine. Din fericire se obisnuieste repede ca e cu mama si ca sta cu ea.
kali
Scris: Saturday, May 27, 2006 1:45 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Kiki,insanatosire grabnica!

De fericita sunt fericita dar...
-deloc organizata
-foarte-foarte panicoasa si prapastioasa
-am si neeervi... multi; noroc cu sotul care ma intelege, ca el e tinta lorsic
Kiki
Scris: Saturday, May 27, 2006 1:47 PM
Nivel

kali wrote:
Kiki,insanatosire grabnica!

De fericita sunt fericita dar...
-deloc organizata
-foarte-foarte panicoasa si prapastioasa
-am si neeervi... multi; noroc cu sotul care ma intelege, ca el e tinta lorsic

Multam frumos. pupici
Vesna
Scris: Saturday, May 27, 2006 3:00 PM
Nivel

Inregistrat: 2/27/2006
Se pare ca nu sunt chiar fericita, din moment ce sunt perfectionista si am impresia ca numai eu fac lucrurile bine, iar in felul asta nu ii prea las pe ceilalti sa ma ajute. Stiu ca nu e bine si de aceea nu mai am timp de rasfat...plans

Kiki, dar tu nu mai alaptezi deloc? Il lasi peste week-end cu lapte praf?
Pentru mine asta este motivul pentru care n-am prea putut sa ma despart de Razvan mai mult de cateva ore.
Kiki
Scris: Saturday, May 27, 2006 3:09 PM
Nivel

Vesna wrote:
Kiki, dar tu nu mai alaptezi deloc? Il lasi peste week-end cu lapte praf?Pentru mine asta este motivul pentru care n-am prea putut sa ma despart de Razvan mai mult de cateva ore.

Ba il alaptez dar foarte putin, doar noaptea. Azi noapte mi-a zis mama ca nu s-a trezit...
miraa
Scris: Saturday, May 27, 2006 3:12 PM
Nivel

Inregistrat: 2/16/2006
insanatosire grabnica kikiflowers
as vrea si eu sa-l pot lasa la mama...dar sunt atatea motive pt care nu potsic pupici
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.