4.5 luni mincare
Subiectul anterior · Subiectul urmator
lori16ro
Scris: Sunday, July 2, 2006 12:35 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 3/25/2006
am si eu o intrebare
la 4 luni jumate e suficient sa se dea mincare in timpul zilei si lapte dimineata si seara cind mama pleaca la serviciu, si cind vine
imi mai lasa o portie de lapte ( de mami) pt cursul zilei

(eu dupa ce am crescut 2 copii zic ca nu , dar trebuie sa respect ce zice mama)

mincare recomandata de medic e brinza calcica cu banana si mar

copilul nu maninca la biberon si nu a folosit inca lapte praf

oare nu e prea putin ?, orice sfat e bine venit
miraa
Scris: Sunday, July 2, 2006 12:39 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/16/2006
la ce mancacios a fost al meu nu cred ca este destulnu dupa orice masa ii mai trebuie laptic,daca nu se saturaoare
lori16ro
Scris: Sunday, July 2, 2006 12:47 PM
Nivel

multumesc miraa,
cind incepe a plinge de foame si se agita numai lapte cu lingurita nu poti sa-i dai dar am sa vad eu cum ma descurc
g_nicoleta2000
Scris: Sunday, July 2, 2006 12:49 PM
Nivel

Inregistrat: 2/14/2006
La 4,5 luni Alex manca din 3 in 3 ore ziua Lapte de san.
Avea o completare de masa cu cereale seara iar dimineata gusta un pic de pireu de fructe.
Deci doar 3 mese de laptic la varsta asta mi se pare mult prea putin si nu prea inteleg ce fel de "mancare" se poate da in defavoarea laptelui.
Miri
Scris: Sunday, July 2, 2006 3:56 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Nico are dreptate,si Sara minca din 3 in 3 ore laptic de la mami.
Nu cred ca e suficient!oare
AdrianaC
Scris: Monday, July 3, 2006 10:06 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Lori, al meu si acum mananca 7 mese de lapte, chiar daca are si 3 mese de mancare (fructe, masa de pranz si cina ras ). Dupa fiecare din cele 3 mese mananca si lapte, cam 80-100ml. Si el are acum 7 luni si jumatate.

Asa ca la 4.5 luni mi se pare putin, dar asta e, mama stie cel mai bine.
lori16ro
Scris: Monday, July 3, 2006 1:36 PM
Nivel

azi am stat cu micuta de la 8 la 13.30, si am ascultat sfaturile mamei
i-am dat brinza cu banana, si ceai baby drink cu lingurita,
s-a cam agitat dar ce sa-i fac daca mama nu vrea sa-i dau sa manince cu biberonul
am mai avut lapte ( de mama) care nu l-am folosit ca trebuia sa -l dau cu lingurita si sa-l incalzesc , si mult se varsa, l-am tinut pentru urgenta.....si mar

e drept ca mama stie dar e e la serviciu , si cind e acasa nu hraneste cu lingurita

sa vedem cum ma descurc in viitoroare
Miri
Scris: Monday, July 3, 2006 9:29 PM
Nivel

Mult succes!pupici
g_nicoleta2000
Scris: Tuesday, July 4, 2006 9:50 AM
Nivel

Lori, ma bag si eu ca musca in lapte dar cred ca la 4,5 luni nici branza si nici banana nu au ce cauta in alimentatia bebelusului. Alimentele introduse prea devreme duc la probleme digestive si alergii.
Intradevar mama stie cei mai bine dar in cazul asta cred ca nu stie prea multe.

Ca sa-ti fie mai usor in a administra lichide unui copil asa de mic poti folosi o seringa si o sa aiba si copilul un pic de spor la baut si tu un pic de spor la administrat.
AdrianaC
Scris: Tuesday, July 4, 2006 1:15 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Aaa, si parca sunt si niste biberoane cu lingurita atasata, poate e mai usor cu alea?
Kiki
Scris: Tuesday, July 4, 2006 1:56 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

g_nicoleta2000 wrote:
Lori, ma bag si eu ca musca in lapte dar cred ca la 4,5 luni nici branza si nici banana nu au ce cauta in alimentatia bebelusului. Alimentele introduse prea devreme duc la probleme digestive si alergii.
Intradevar mama stie cei mai bine dar in cazul asta cred ca nu stie prea multe.

Eu sunt de acord cu Nicoleta. Nici eu nu i-am dat banana lui Dav pana la 7 luni, tocmai din cauza ca poate provoca alergii. Branza i-am dat-o pe la 6 luni jumate.
Alina
Scris: Tuesday, July 4, 2006 2:12 PM
Nivel

Inregistrat: 3/27/2006
Kiki wrote:

Eu sunt de acord cu Nicoleta. Nici eu nu i-am dat banana lui Dav pana la 7 luni, tocmai din cauza ca poate provoca alergii. Branza i-am dat-o pe la 6 luni jumate.

Me too.
bontocel
Scris: Tuesday, July 4, 2006 10:48 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 3/30/2006
Elena mea plange si acum dupa san daca depasesc 4 h de cand nu i-am mai dat..iar la 4-5 luni abia se invata sa manance mar cu biscuit.
si nici a mea nu manca la bibe, abia acum o saptamana a inceput sa bea ceai la bibe..numai noaptea cand o amagesc-maxim75 ml..asa ca banuiesc ca ii tine de sete laptele la san
daca chiar nu poti sa-i dai din cauza serviciului te sfatuiesc sa incepi sa-i dai laptic praf ca sa se sature.
lori16ro
Scris: Sunday, July 16, 2006 9:44 PM
Nivel

fetelor si eu sunt de acord cu voi, ( si in privinta mincarii ca e prea devreme)dar stiti cum e eu pe ai mei i-am crescut cum am crezut cu biberonul si nu s-a intarcat nici unul dar acum ascult ce zice mama......

mama nu vrea lapte praf desi pleaca la serviciu ( si dupa mine e mult mai consistent decit ceai si mincare la virsta asta)

si tot mama nu vrea biberon

deci am norocul ca doarme dimineata cit stau eu cu fetita, si am grija sa-i dau la 10 mincare si la 12, sa nu o las sa plinga de foame ca se agita si nu ne mai intelegem, varsa tot din lingurita

pina acum am dat brinza cu banana si mar, si mincare din borcanel cu morcov si nu mai stiu ce
ceai ( baby drink- oare nu da somnolenta, cam doarme mult dupa mine) cu cana....., in gura nu am idee cit dar pe hainute din beslug

asta inseamna sa se chinue mamicile ( de fapt persoanele cu care sta copilulul, taticii care sunt disperati, si intra in panica) fara rost

multumesc de sfaturi si mai astept de la cele care hranesc copii fara biberon
Miri
Scris: Sunday, July 16, 2006 9:49 PM
Nivel

Lori, felicitari pentru perseverenta si pentru rabdarea de a-i da bebelusului lapte cu lingurita!bravo
Eu ii dau Sarei mincarea cu lingurita,in rest,sucul,laptele si ceaiul cu biberonul.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.