4 ore la serviciu
Subiectul anterior · Subiectul urmator
stele_pe_cer
Scris: Wednesday, September 26, 2007 10:15 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
As dori sa stiu daca in institutiile bugetare poti opta legal pt a munci cu carte de munca cu jumatate de norma, adica 4 ore.
fdianamaria
Scris: Friday, September 28, 2007 7:41 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/17/2006
Eu tot stau sa ma gandesc unde se poate aplica de fapt chestia cu "optatul". La unii angajatori nici nu se pune problema ce e legal si ce ai dreptul, ci cum au ei chef. La bugetari s-ar putea sa se poata. scratch
Lilly of the valley
Scris: Friday, September 28, 2007 8:22 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
stele_pe_cer wrote:
As dori sa stiu daca in institutiile bugetare poti opta legal pt a munci cu carte de munca cu jumatate de norma, adica 4 ore.

no way! daca organigrama nu prevede astfel de post sau daca in contractul colectiv de munca nu este stipulat vreo reglementare.
lori16ro
Scris: Friday, September 28, 2007 9:43 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 3/25/2006
legal da numai sa aiba "postul si bunavointa"
de ex eu am vazut casiere si bibliotecare sau administratore si bibliotecare sau contabile si secretare ( pe la tara) cu norma de 4 ore la amandoua ca sa faca 8 in total, dar cind apare asa ceva la institutiile bugetare de obicei le ia cineva tot de pe acolo ca sa faca norma intreaga de 8 ore
eu f multa vreme am cautat program de 4 ore , poate in Bucuresti sunt alte sanse ca aici nu am gasit decat de la 8++
stele_pe_cer
Scris: Saturday, September 29, 2007 1:52 PM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
fdianamaria wrote:
La bugetari s-ar putea sa se poata. scratch

Eu numai de sistemul bugetar vorbesc, ca la privat se pune problema de peste 10 ore...
Laura
Scris: Tuesday, January 29, 2008 4:50 PM
Nivel

Inregistrat: 8/8/2006
Cum ar fi afecta pensia daca as fi angajata in sistemul privat cu jumatate de norma?
kali
Scris: Tuesday, January 29, 2008 4:53 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Poate vorbesc prostii... dar parca anii de vechime se calculeaza la un program normal de 8 ore... deci daca lucrezi jumatate de norma, si vechimea se injumatateste; concluzia: vechime mai putina= pensie mai mica.
Cred ca asa e...
Laura
Scris: Tuesday, January 29, 2008 5:04 PM
Nivel

Inregistrat: 8/8/2006
Multumesc mult, Kali! As putea sa merg eu sa platesc diferenta. Sper sa fie posibil acest lucru oare Sau sa-mi fac alta pensie privata angel
S.ELENA
Scris: Tuesday, January 29, 2008 11:26 PM
Nivel

Inregistrat: 6/20/2007
kali wrote:
Poate vorbesc prostii... dar parca anii de vechime se calculeaza la un program normal de 8 ore... deci daca lucrezi jumatate de norma, si vechimea se injumatateste; .......................Cred ca asa e...

Nu vorbesti deloc prostii: exact asa stau luscrurile!!!!!!flowers
codruta
Scris: Tuesday, October 14, 2008 12:06 PM
Nivel

Inregistrat: 2/14/2006
In contractul colectiv de munca unic la nivel national am gasit un articol care mi-ar conveni de minune:

Art. 17
(1) Salariatii care renunta la concediul legal pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la doi ani beneficiaza de reducerea duratei normale a timpului de lucru cu 2 ore pe zi, fara sa le fie afectate salariul de baza si vechimea in munca. La cererea lor se poate acorda program decalat, cu alte ore de incepere a programului de lucru, daca activitatea unitatii permite.
(2) Femeile care au in ingrijire copii de pana la 6 ani pot lucra cu 1/2 norma, daca nu beneficiaza de cresa sau camin, fara a le fi afectate drepturile ce decurg din calitatea de salariat. Timpul in care au fost incadrate in aceste conditii se considera, la calculul vechimii in munca, timp lucrat cu o norma intreaga.

In momentul de fata medeea merge tot la cresa pt ca la camin nu am gasit loc, desi o inscrisesem din martie.Unul din motive a fost ca nu are inca 3 ani, alt motiv a fost ca n-am vrut sa dau spaga.
Daca as lua adeverinte de la cele 2 gradinite unde am fost refuzata, cum ca nu au locuri , as avea sanse sa beneficiez de program de juma de norma? De la cresa as putea s-o retrag pe motiv ca nu respecta legea si in loc de maxim 20 de copii in grupa sunt 30-35?
oana_nicole
Scris: Tuesday, October 14, 2008 12:11 PM
Nivel

Oooo, e bine, codruta, daca ai reusi sa faci asa ceva. Dar la tine la serviciu ar accepta un astfel de program? uff
codruta
Scris: Tuesday, October 14, 2008 12:29 PM
Nivel

oana_nicole wrote:
Oooo, e bine, codruta, daca ai reusi sa faci asa ceva. Dar la tine la serviciu ar accepta un astfel de program? uff

habar n-amhohot hohot
incerc marea cu degetul...
de aia va intreb pe voi, care sunteti de specialitate in domeniul legislatiei muncii pt ca eu nu pot sa fiu obiectiva cand citesc o lege...Iau doar ce-mi convine...
Daca legea imi da dreptate,nici nu stau pe ganduri, ori le convine ori ba...majoreta
raly
Scris: Wednesday, October 15, 2008 6:42 AM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
Daca stiam cand trebuia acest lucru...............
Miri
Scris: Friday, October 17, 2008 1:12 AM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Codruta, multa bafta, sa iasa lucrurile asa cum iti doresti....thumright
georgy_adinutza
Scris: Friday, October 17, 2008 10:52 AM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2006
codruta wrote:
In contractul colectiv de munca unic la nivel national am gasit un articol care mi-ar conveni de minune:

Art. 17
(1) Salariatii care renunta la concediul legal pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la doi ani beneficiaza de reducerea duratei normale a timpului de lucru cu 2 ore pe zi, fara sa le fie afectate salariul de baza si vechimea in munca. La cererea lor se poate acorda program decalat, cu alte ore de incepere a programului de lucru, daca activitatea unitatii permite.
(2) Femeile care au in ingrijire copii de pana la 6 ani pot lucra cu 1/2 norma, daca nu beneficiaza de cresa sau camin, fara a le fi afectate drepturile ce decurg din calitatea de salariat. Timpul in care au fost incadrate in aceste conditii se considera, la calculul vechimii in munca, timp lucrat cu o norma intreaga.

In momentul de fata medeea merge tot la cresa pt ca la camin nu am gasit loc, desi o inscrisesem din martie.Unul din motive a fost ca nu are inca 3 ani, alt motiv a fost ca n-am vrut sa dau spaga.
Daca as lua adeverinte de la cele 2 gradinite unde am fost refuzata, cum ca nu au locuri , as avea sanse sa beneficiez de program de juma de norma? De la cresa as putea s-o retrag pe motiv ca nu respecta legea si in loc de maxim 20 de copii in grupa sunt 30-35?

Codruta ce este cu rosu se refera doar la acei copii bolnavi , de ex cu handicap. Tu te incai doar la primul aliniat daca doresti.Dar de ce vrei sa incepi munca ?Nu ai vazut noua lege care va fi din ianuarie , cea cu 85%*venitul mediu pe ultimile 12 luni anterioare datei nasterii copilului?pupici pupici pupici pupici
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.