Îngrijirea părului
Subiectul anterior · Subiectul urmator
stele_pe_cer
Scris: Wednesday, March 1, 2006 10:46 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
g_nicoleta2000
Scris: Wednesday, March 1, 2006 3:51 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/14/2006
Am observat ca toate care am alaptat la san pe la 3 luni ne-a cazut parul in disperare dupa care maxim la 6 luni procesul de" fuga a parului" s-a oprit.
Oare nu cumva pe la 3 luni este varful maxim al devitaminizarii mamei si apoi dupa 1-2 luni din cauza diversificarii alimentatiei (bebe ai ia hrana si din alta parte, mama nu mai este solicitata ata de mult) parul isi revine?
Ma gandesc si eu oare , nu-i o teorie demonstrata stiintific si o parere a unei ganditoareras

Si eu am folosit Chelstop, nu a avut efect dar imi placea ce curat lasa parul.
Acum folosesc niste produse numite Rusk, americane, ce se utilizeaza in saloanele de coafura. Am un par superb! Parul a reanceput sa creasca si am un volum incredibil din cauza ca baby hair ridica parul vechi. Singura chestie amuzanta este ca parca am doua tunsori. Am un breton lung, pana sub sprancene si un breton mic de 2-3 cm facut din parul cel nou, baby hair.
Cand le termin am sa-mi cumpar si eu Set Par ca tare bine mai suna!
stele_pe_cer
Scris: Wednesday, March 1, 2006 11:06 PM
Nivel

Cu cine am mai vorbit si a alaptam mai bine de un an, mi-au spus c aparul tot le-a cazut in timpul alaptarii, ca mai apoi, dupa 3-6 luni de la intarcare parul sa isi revina.Persoanele cu care am vorbit sunt in varsta, nu luau suplimente vitaminice si nici nu erau tratamente pentru stoparea caderii parului (matusa, o vecina si o colega a sotului, toate trecute de 45 de ani).

Deci, banuiesc ca e normal ca in timpul alaptarii organismul mamei sa transfere asupra coilului toate depozitele ei de vitamine prin lapte...apoi sa nu uitam ca timp de 9 luni fatul papa o buna parte din calciul mamei....deci, de unde atatea rezerve si cand sa se refaca?Dar caderea parului am perceput-o ca fiind destul de neplacuta..mi-amintesc cum eram disperata, in ciuda faptului ca mama-natura a fost foarte generoasa cu mine in aceasta privinta.
g_nicoleta2000
Scris: Thursday, March 2, 2006 10:26 AM
Nivel

Stele pe cer, si eu eram disperata vazand ca chelesc pe zi ce trece! Chiar ma gandeam ca nu o sa mai creasca inapoiplans , mi se vedea pielea capului plans .
Bine ca a trecut!yes
evelina27m
Scris: Thursday, March 2, 2006 10:46 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 2/22/2006
Imi pare rau ca nu am poze pe calculator din timpul cat am alaptat prima data. Am avut in timpul alaptarii o alimentatie tare echilibrata, cu fructe multe, produse ce contin calciu, proteine. Fara grasimi si fara dulciuri, ca nu le suportam. Daca mi-era pofta de ceva, mancam (indiferent ca era vorba de ceapa, usturoi sau condimentat - in aceste cazuri doar gustam). Am alaptat pana la 11 luni jumatate si n-am luat vitamine. Iar parul sa stiti ca nu mi-a picat (decat cateva fire pe zi, ca este normal sa pice).
Ce foloseam eu atunci? Intr-adevar, foloseam la fiecare spalare o masca de regenerare a parului (deci imi samponam parul, il clateam, iar apoi intindeam masca de par si o lasam sa actioneze pana-mi spalam corpul; dupa aceea ma limpezeam iara).
Acum ca sunt iar gravida folosesc samponul Dove (mi l-am luat pe cel de culoare visinie la capac - adica pentru par vopsit, ca l-am avut vopsit), iar in loc de masca de par aplic laptele regenerativ pentru par tot marca Dove din aceeasi gama (adica tot cu capac visiniu). Mie-mi priesc produsele acestea si nici nu sunt asa scumpe.
stele_pe_cer
Scris: Thursday, March 2, 2006 11:34 AM
Nivel

Evelina27, poate era si varsta "de vina"....adica erai o viitoare mamica super tinerica, dar, odata cu inaintarea in varsta, din cauza alimentatiei mai sarace in vitamine, fructe, alimente sanatoase, si organismul e mai sarac in toate cele...nu stiu, dau si eu cu presupusul.

Sau e posibil ca tu sa fi avut rezerve bune de calciul, vitamine si minerale, astfel incat sa-i dai si bebelului si sa ramana suficient si pentru tine.

Produsele Dove, ca si altele de pe piata nostra, sunt ok, dar nu pot lua locul unor produse ori 100% naturale, ori a acelora profesionale.Adica daca folosesti o masca de par L'oreal, aceasta nu va fi nici pe jumatate la fel de buna ca si o masca tot L'oreal, dar luata dintr-un salon de coafura, unde au produse concentrate si exceptionale (pentru piata nostra, in afara gasesti mult mai multe produse bune si la preturi rezonabile si in marketuri).

Dar daca nu ai probleme speciale (caderea parului, matreata excesiva, par casant, fire despicata, par excesiv de dteriorat), aceste produse "coemrciale" pot fi absolut ok.
evelina27m
Scris: Thursday, March 2, 2006 12:32 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 2/22/2006
Nu stiu ce sa va spun, dar mie nici acum nu-mi pica parul. Iau cate o pastila de materna pe zi, plus una de fier. Si mananc mere, portocale, cate 1 gref la 2-3 zile. Pe zi beau cam 1 litru de lapte, 4 - 5 oua pe saptamana, iar seara mananc sau 2 cutii cu iaurt cu fructe, sau beau o cana de iaurt (iaurtul ma fereste de constipatie). In rest mananc mancare gatita si cate 2 - 3 gratare mai in sange pe saptamana, plus ficatei de pui pentru anemie care oricum e minora.
Si mai simt nevoia de salate: de rosii (chiar daca nu-i sezonul), castraveti si chiar salata verde cu ou fiert prin ea.
Si parul meu chiar arata bine si nu-mi pica.
stele_pe_cer
Scris: Thursday, March 2, 2006 12:47 PM
Nivel

Problemele cu caderea parului apar cel mai adesea dupa cateva luni de alaptare, dar la cum papi tu, evelina e posibil sa nu ai probleme, nu stiu ce sa zic....greful nu-l vei mai putea manca asa ca acum, k accentueaza colicii, dar in rest...aaaaa...si iaurtul il poate deranja mai rau la stomacel pe bebe (adica scaunele sunt mai moi decat de obicei - cei hraniti la san, oricum au scaune apoase).

Sa ai un par cat mai frumos si sanatospupici !
g_nicoleta2000
Scris: Thursday, March 2, 2006 3:11 PM
Nivel

In timpul sarcinii unghiile, parul si tenul meu au fost de nota 10. Nu le faceam nimic special dar cred ca din cauza hormonilor aratam ca iesita de la tratamente cosmetice profesionale.
Eu nu ma intelegeam cu Materna, cand incepeam sa iau in maxim 10 zile imi crestea pofta de mancare de-mi venea sa golesc frigiderul si de aceea le combinam cu Prenatalul.
Dupa ce am nascut am plans de ciuda dupa fructe. Orice ii provica niste crize de colici ingrozitoare, dar dupa ce i-am dat debridat mai papam si eu cate o portocala ca-mi poftea inimioara.

Evelina, la contipatie este super si compotul de prune.
mama_Sonyei
Scris: Thursday, March 2, 2006 4:14 PM
Nivel

Inregistrat: 2/24/2006
g_nicoleta2000 wrote:
In timpul sarcinii unghiile, parul si tenul meu au fost de nota 10. Nu le faceam nimic special dar cred ca din cauza hormonilor aratam ca iesita de la tratamente cosmetice profesionale.
Eu nu ma intelegeam cu Materna, cand incepeam sa iau in maxim 10 zile imi crestea pofta de mancare de-mi venea sa golesc frigiderul si de aceea le combinam cu Prenatalul.
Dupa ce am nascut am plans de ciuda dupa fructe. Orice ii provica niste crize de colici ingrozitoare, dar dupa ce i-am dat debridat mai papam si eu cate o portocala ca-mi poftea inimioara.

Subscriu ras Asa am fost si eu. Dar la alaptare, desi am luat primele 3 luni tot Prenatal si fier ca inainte de nastere, vreo 3 luni mi-a cazut si mie parul foarte tare si m-am tuns. Pe la 7-8 luni s-a potolit si acum a reinceput sa arate omenesc (nu am avut niciodata un par prea ... adevarat).
stele_pe_cer
Scris: Thursday, March 2, 2006 4:52 PM
Nivel

Eu in sarcina ma avut manickiura si pedikiura impecabile...asta pana am nascut....dupa 3 luni de alaptare, a inceput sa imi cada parul, in ciuda maternei luate si in sarcina, si pe care o mai iau si acum cand si cand (k mai am din ea....).Ca sa nu mai spun ca anlizele pana in mom.nasterii mi-au iesit de ...'aviator"....
leut
Scris: Wednesday, March 8, 2006 11:52 AM
Nivel

Inregistrat: 2/15/2006
Mai stelute pe cer...multe, multe...
Iti scriu aici ca sa nu cad in off-topic dincolo.
Sa stii ca nu-i o bucurie sa ai parul cret. Mereu mi-am dorit sa am parul ca al tau, adica nu asa de cret. Inchipuie-ti ca eu numai asa pot sa fiu, creata - creata pe cand tu, poti sa faci ce vrei cu parul si tot frumos e. In afara de a mi-l intinde (n-am facut asta pana acum) nu cred ca exista vreo solutie. A...uite o poza de la mare cand eram uda pe cap...sa vezi ce haioasa eram!

leut attached the following image(s):
dsc02543.jpg

stele_pe_cer
Scris: Wednesday, March 8, 2006 12:12 PM
Nivel

Haioasa?Mie mi se apre ca arati suuuper sic ...Da, asta e adevarat, odata ce parul e cretz, nu mai ai ce-i face.Cat despre intins parul, mai bine lasa-l cum ti l-a dat Dumnezeu, ca ti-l strici.prietena mea si-n intinde cu placa, dar arata tocit, tern, lipsit de vlaga...

Eu nu ma gandesc sa -l intind, ca imi place asa...kinul cel mare la mine e descurcatul parului inainte de baie, k se inccalceste ca la cainii maidanezi, in ciuda mastilor, balsamurilor, serurilor pentru descurcat parul...n-am ce-i face.In skimb, de cand am inceput sa folosesc henna pentru intretinere (deci nu pentru skimbare de culoare), vad ca nu mai mi se rupe asa usor la pieptanat, dar incalcit tot e...Si recurg la un truc:o saptamana ma pieptan, una-2 nu, in functie de gradul de incalcire....si culmea e ca in cas stau cu el prins, ca am incomodeaza cand ma joc cu Matei.

N-avem incotro...trebuie sa fim multumite cu ce avem....

leut
Scris: Wednesday, March 8, 2006 1:32 PM
Nivel

Inregistrat: 2/15/2006
Asa e...uite un truc: nu te pieptana nici macar cu peria, pune pe degete putin balsam si trece mana prin par ca si cum l-ai pieptana; nu pui balsam mult, numai cat sa-ti umezesti putin degetele. Ai sa vezi ca nu se mai incurca asa de tare.
sic
g_nicoleta2000
Scris: Wednesday, March 8, 2006 3:16 PM
Nivel

Leut, ne-ai atasat o poza in care arati absolut bestial. Pai stai sa ma vezi pe mine cu parul lins ca de vitel cum arat la mare.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.