Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 543
| Folosirea unei cantitati mari de sampon la spalare, este o greseala. Samponeaza de doua ori numai daca parul este foarte murdar.
Cele mai bune perii de par sunt cele facute din materiale naturale. Întotdeauna periaza usor parul; o periere energica stimuleaza mai mult secretia de grasimi decât circulatia sanguina.
Permanentul si vopsirea parului necesita mai multa atentie. Foloseste mai des o masca pentru par si evita expunerea directa a parului la soare, caci acest lucru poate duce la schimbarea culorii si la o uscare excesiva.
Fa-ti singura masca pentru par - amesteca o lingura de otet de mere cu doua linguri de ulei de masline, aplica-l pe par si lasa-l pentru 15-20 minute. Acest tratament îti va face parul moale si stralucitor!
Exercitii fizice zilnice si opt ore de somn vor face minuni cu parul tau, împreuna cu un regim alimentar bogat în proteine, fructe si legume proaspete. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Masca impotriva caderii parului:
-1 galbenus de ou -1 lingurita ulei de ricin -1 lingura de rom -5 picaturi suc de lamaie
Amestecul se aplica pe pielea capului si se maseaza cu grija. Se lasa sa actioneze timp de 10 minute, dupa care se va spala bine si se va clati. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/16/2006 Mesaje: 1390
| m-am hotarat sa ma tund!si nu stiu ce sa aleg...am parul destul de lung...as prefera un breton,as prefera sa ma tund mai scurt..pentru ca m-am saturat sa vad par,par prin casa,prin gurita lui mi...si s-a rarit foarte tare |
|
| miraa wrote:m-am hotarat sa ma tund!si nu stiu ce sa aleg...am parul destul de lung...as prefera un breton,as prefera sa ma tund mai scurt..pentru ca m-am saturat sa vad par,par prin casa,prin gurita lui mi...si s-a rarit foarte tare
Daca ai parul foarte lung si iti cade, sfatul meu este sa-l tunzi pana la umeri, in forma de ghiara in fata, cu/fara breton. Eu, una pe timpul sarcinii am avut grija de par, nu l-am vopsit si mi-am facut tratament acasa, iar 1 data pe luna mi-am tuns varfurile si facut tratament cu aburi. Acum sunt multumita, sa vedem dupa ce am sa nasc...ca se aude ca atunci o sa fie o problema. |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17829
| miraa wrote:m-am hotarat sa ma tund!si nu stiu ce sa aleg...am parul destul de lung...as prefera un breton,as prefera sa ma tund mai scurt..pentru ca m-am saturat sa vad par,par prin casa,prin gurita lui mi...si s-a rarit foarte tare Miraa, era un program pe calculator in care iti incarcai o poza de-a ta si apoi simulai tot felul de tunsori, machiaj, etc. Nu mai stiu exact cum ii zicea, Cosmopolitan parca.
Oricum, si eu cred ca ti-ar sta bine tunsa in scari, cu parul pana la umeri. |
|
| Cum putem scapa de matreata:
In majoritatea cazurilor, matreata se trateaza cu succes folosind sampoane special concepute in acest scop. Produsele anti matreata contin ingredienti activi, precum piritonat de zinc, ketoconazol, climbazol sau octopirox. Daca problema este mai serioasa, medicul dermatolog va recomanda un produs mai puternic.
Cat de des ar trebui sa te speli pe cap? Raspunsul este relativ. Astfel, unele produse sunt concepute pentru spalarea zilnica a parului, in timp ce altele vor fi folosite de 2-3 ori pe saptamana. Este important sa citesti cu atentie instructiunile de utilizare si respecta-le cu strictete.
Atunci cand folosesti un sampon anti matreata, ai grija ca miscarile de masare a scalpului sa fie lente si blande. Nu uita ca pielea capului este deosebit de sensibila si iritata (doar de aceea ai matreata...). Procedand astfel, vei activa circulatia sangelui la nivelul scalpului si vei exfolia celulele moarte de la suprafata.
De asemenea, nu este indicat sa te vopsesti sau sa-ti faci permanent in perioada tratamentului pentru matreata. Elementele chimice din compozitia acestor produse vor irita si mai mult un scalp oricum sensibil. Cand iti usuci parul, ai grija ca aerul sa nu fie prea fierbinte - desi, cel mai bine este sa-ti lasi parul sa se usuce liber, daca este posibil.
Daca, dupa cateva luni de folosire a samponului anti matreata nu ai scapat de aceasta problema, este recomandabil sa te adresezi unui medic dermatolog. |
|
| Masca pentru par
Aceasta masca este ideala pentru parul foarte subtire si lipsit de viata, caruia ii va conferi stralucire si volum. Amesteca 1/4 cana de lapte praf cu putina apa pentru a se forma o pasta, iar apoi aplica pasta formata pe par. Acopera-ti parul cu un prosop umed si cald, si ramai astfel o jumatate de ora, schimband prosopul cand se raceste cu altul cald pentru a mentine caldura. Dupa trecerea celor 30 de minute limpezeste-ti parul si spala-l cu sampon. |
|
| Parul cret si ondulat este foarte dificil de ingrijit. Pentru a preveni ruperea varfurilor uscate este bine sa nu iti piepteni parul, ci doar sa il descurci cu degetele cand iti dai cu balsam.
Pentru uniformizarea parului cret este indicat permanentul. Ca produse de styling este recomandabil sa folosesti spuma si ceara de par la varfuri. Tunsoarea ideala pentru fata ovala impodobita cu bucle este dreapta, indiferent de lungime.
|
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 6678
| Dupa ce am nascut am inceput sa am probleme din cauza caderii masive a parului. Pe mine m-a dotat mama natura cu un par bogat si cret. Va dati seama ce soc aveam cand scoteam multe fire numai prin simpla trecere a mainii prin par. Mi-a recomandat cineva o lotiune care contine: solutie formata din ulei de ricin, petrol, acid citric, alcool 42 grade, extract de galbenele, extract de musetel si extract de urzica in proportii diferite. Daca va spun ca am dat doar 90.000lei pe el ma n-o sa ma credeti! Dupa doua luni de tratament nu-mi mai cade parul! Suna ca o reclama, stiu, dar e adevarat. E incercat de mine si vi l-as recomanda ca pe un leac minune. Nu credeam ca o sa-mi revin. Partea ciudata e ca e facut de o societate de care n-a auzit nimeni ...o firma din Cluj Napoca dar avizat de Ministerul Sanatatii. La inceput am fost sceptica dar am zis ca nu strica sa incerc. |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 262
| Dupa parerea mea, pentru a avea un par sanatos trebuie in primul rand sa ai o alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si cuprinzand tot ce are nevoie organismul. Inainte de-a ramane gravida mancam aiureli. Acum, cand mananc rational, beau cam 1 litru de lapte pe zi si mai iau si vitamine, parul meu a crescut frumos si sanatos. Si nu-mi mai pica deloc. Iar matreata n-am avut niciodata si nu stiu care sunt cauzele aparitiei matretei. |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| taki wrote:Parul cret si ondulat este foarte dificil de ingrijit. Pentru a preveni ruperea varfurilor uscate este bine sa nu iti piepteni parul, ci doar sa il descurci cu degetele cand iti dai cu balsam.
Taki scumpa, sunt fericita posesoare a unui par cat 3 peeruci, des si cretz si iti spun ca daca nu il pieptam, nu pot baga nici deshtele in el, sau mai bine zis, le bag, dar nu le ami pt scoate, ca parul meu se incurca ca la cainii maidanezi, drept pentru care il descurc in baie, ud fiind, desi stiu ca nu e bine ca cica se rupe mai usor firul de par.ma smaponez (un sfert de sticla, dar la cat par am, daca pun mai putin nu imi acopera claia), apoi pun o masca si in timpul cat stau cu ea pe cap, ma si descurc.
taki wrote:Pentru uniformizarea parului cret este indicat permanentul. Ca produse de styling este recomandabil sa folosesti spuma si ceara de par la varfuri.
Permanentul si produsele de styling nu fac bine nici scalpului,nici firului de par...il deterioreaza foarte repede si favorizeaza caderea parului. |
|
| leut wrote: solutie formata din ulei de ricin, petrol, acid citric, alcool 42 grade, extract de galbenele, extract de musetel si extract de urzica in proportii diferite. Daca va spun ca am dat doar 90.000lei pe el ma n-o sa ma credeti! Dupa doua luni de tratament nu-mi mai cade parul! Suna ca o reclama, stiu, dar e adevarat. E incercat de mine si vi l-as recomanda ca pe un leac minune. Nu credeam ca o sa-mi revin. Partea ciudata e ca e facut de o societate de care n-a auzit nimeni ...o firma din Cluj Napoca dar avizat de Ministerul Sanatatii. La inceput am fost sceptica dar am zis ca nu strica sa incerc.
Leut, nu ne poti spune exact cum se numeste produsul si unde il putem gasi?
Eu dupa sarcina, ca si Leut, scoteam suvite din cap, asa de tare imi cadea parul...cam din a 3 treia luna de la nastere.
Am folosit Chelstop de la Hofigal fara efecte prea evidente, dar produsul mi s-a parut bunutz, apoi am luat de la Gerovital o lotiune cu petrol, care miroe de te indoaie, dar absolut miraculoasa.Intr-o luna caderea parului s-a stopat.Ma dadeam cu acea lotiune pe cap, acopeream capul cu un batic si stateam cu ea aprox 7-8 ore.Apoi ma spalam normal, cu un sampon cu vitamine (am unul cu catina si macese).
Acum am alt tratament de intretinere, caci imi iubesc parul: lunar folosesc henna un saten deskis sau henna neutra, dar pe ultima nu prea o gasesc, o amestec cu ulei de masline, vitaminele A si E cate 1-2 fiole, un strop de lamaie ca sa se produca procesul de oxidare, si adaug decoct de ceai de musetel.Las pasta pe cap 3-4 ore, nu ma spal cu sampon ci numai aplic o masca hidratanta.
In saptamanile urmatoare folosesc un sampon farmaceutic Alpecin pe baza de cafeina, si un balsam leave-in tot cu cafeina.Sunt super multumita de combinatia henna+alpecin, in sensul ca parul si-a recapatat supletea, este mult mai stralucitor si are un aspect sanatos. |
|
| Stele_pe_cer , bineinteles ca pot spune...se numeste SET PAR, si e produs de SC Stefania Stefan, CLuj - Napoca, Str. Aurel Suciu nr. 20...uite-ti dau si un telefon ca scrie pe borcanel...0745458342. Eu l-am luat dintr-un boutique cu produse naturiste. Daca nu-l gasesti...ti-l trimit eu! |
|
| Leut, multumesc mult...cred ca il voi gasi in Bucuresti, la plafar...suntc ateva plafare destul de bine aprovizionate, dar daca nu gasesc sun la ei, si daca nu imi pot trimite un produs (ca nu vreau decat unul, sa vad ce si cum), atunic o sa te deranjez pe tine cu rugamintea de a-mi trimite unul.
Pupicei |
|
| Cu placere...da-mi de veste! |
|
|