2 sarcini oprite din evolutie
Subiectul anterior · Subiectul urmator
MadaEB
Scris: Saturday, February 22, 2020 4:02 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 2/22/2020
Mesaje: 2
Buna tuturor,

In curand implinesc 34 de ani si sunt la a doua sarcina oprita din evolutie, sau cel putin asta stim in momentul de fata. Urmeaza sa mergem la inceputul saptamanii viitoare la medic, sa aflam verdictul final. La ultima ecografie de vineri, 7 saptamani si 4 zile, nu exista ritm cadiac.

Prima sarcina din septembrie anul trecut, s-a oprit din evolutie la 6 saptamani si 3 zile. La momentul respectiv luam utrogestan si acid folic. Am optat pentru intrerupere medicamentoasa. Nu am facut analize suplimentare, intrucat doctorul a zis ca nu este cazul si se mai intampla.

Cea de-a 2 sarcina s-a intamplat relativ repede, la aprox. 2 luni dupa prima; am primit in prealabil ok-ul medicului ca putem "sa ne apucam de treaba", deoarece ecografic lucrurile aratau bine. La ecografia de 5 saptamani ni s-a comunicat ca sarcina este implantata corespunzator, exista embrion, doar ca valorile beta hcg-ului efectutat - 4 la numar - aratau o crestere de aprox. 50% la 2 zile; valori sub medie, cf. statisticilor. Mi-a fost prescris utrogestan, acid folic si aspenter, ca urmare a istoricului medical.

Mentionez ca alte analize nu mi-au fost recomandate nici la prima, nici la a 2-a sarcina, in afara beta hcg-ului. Ambele sarcini au fost monitorizate ecografic indeaproape.

Puteti sa-mi spuneti ce analize ar fi recomandate in cazul meu, avand in vedere ca sunt la al 2-lea episod de acest gen.

In plus, imi puteti recomanda in Bucuresti, un medic ginecolog bun, hematolog sau de genetica, care ar putea sa ne ofere mai multe detalii sau care sa ne recomande analize de specialitate pentru aflarea unui raspuns?

Multumesc mult.
maria2013
Scris: Saturday, February 22, 2020 6:56 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 7/29/2013
Mesaje: 2795
O recomand din suflet pe doamna Uscatescu pt analize pe parte de hematologie. Eu am pierdut o sarcina la 7 saptamâni, dar atunci nu stiam ca am mutatii active ale trombofiliei. Daca iti permiti, testeaza macar trombofilia ereditara. La Bioclinica e cel mai ok pachet ca pre? (in jur de 100€). Ce mai puteti testa e cariotipul genetic. In cazul meu, trombofilia era problema, iar cu tratament potrivit(greu, dar...asta e) am reusit sa îmi vad visul împlinit.
MadaEB
Scris: Saturday, February 22, 2020 7:14 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 2/22/2020
Mesaje: 2
@maria2013, multumesc mult pentru raspuns. Asa vom face! Pentru inceput am luat netul cu asalt, cautand recomandari si citind articole despre posibile cauze.
Andreeea
Scris: Saturday, February 27, 2021 10:23 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 2/27/2021
Mesaje: 10
?i eu am avut doua sarcini pierdute! Mi s-a recomandat sa fac analize de trombofilie ,de glanda tiroida ?i prolactina.Cele de trombofilie au ie?it bune,de glanda la fel însa prolactina mare. Am în?eles ca ?i prolactina are un rol destul de important in a concepe ?i a pastra o sarcina însa mi s-a zis ca cele mai multe sarcini se pierd din cauza unor malforma?ii genetice ! Corpul respinge sarcina in primul trimestru ! Nu e nimeni vinovat însa de la a 3 a sarcina pute?i face ?i analiza cariotipului genetic! Doamne ajuta !
RED91
Scris: Friday, August 19, 2022 12:38 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 8/19/2022
Mesaje: 1
Buna.
Si eu am trecut acum prin a 3 a experienta: 1 avort menstrual si 2 sarcini oprite in evolutie.

Nu am nicio problema reiesita la analize: nu infectii, nu deficit, nu trombofilie(am fost la hematologie), profil torch ok... am surprins o si pe doctorita ca s a oprit din evolutie, rh pozitiv..pagini de analize facute si refacute si nimic nu a reiesit ca ar putea sa fie o problema.

Nu stim ce sa mai facem... la ultimul consult eu am fost cea care a mentionat analiza cariotip produs de conceptie... asteptam rezultatul, daca va iesi ceva.

Cine a mai trecut prin asta? Ne gandim sa ne ducem la o alta clinica privata, poate cineva ne ajuta de acolo...
Cautam(si eu si sotul) ce investigatii sa mai facem.. avem 31 de ani, nu suntem fumatori sau asa mai departe...
Nu cred in minuni dumnezeiesti, am nevoie de specialisti :)
Si nu vreau sa fac din viata mea un joc in care sa bifez in fiecare an cateva zile de evolutie sau sa sper in noroc, ca pana acum am avut ghinion.

Multumesc

Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.