1 Martie 2023-Exercitiu de alarmare publica
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Tzepii
Scris: Tuesday, February 28, 2023 10:52 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 2387
Miercuri, 1 martie 2023, în intervalul orar 10:00-11:00, la nivelul Municipiului București și al județului Ilfov, se va desfășura exercițiul pentru transmiterea mesajelor de înștiințare/prealarmare și verificare a funcționării sirenelor de alarmare publică.

Miercuri, 1 martie 2023, în intervalul orar 10:00-11:00, va avea loc exercițiul pentru transmiterea mesajelor de înștiințare/prealarmare și verificare a funcționării sirenelor de alarmare publică. Recomandăm cetățenilor să rămână calmi și să urmărească informările noastre. Pentru a evita panica, informați membrii familiei asupra acestui exercițiu.

Acest exercițiu este desfășurat în contextul organizării la nivel național a evenimentului Săptămâna Protecției Civile, în perioada 25.02-04.03.2023

Prin intermediul acestor mijloace de alarmare pot fi transmise semnale acustice cu diferite semnificații sau pot fi transmise mesaje vocale care vizează anumite măsuri pentru comunitate

Prin această verificare urmărim îmbunătățirea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.
Informații generale privind alarmarea publică: https://isubif.ro/local/14436-2/

Cele mai des întâlnite situații în care este alarmată populația, prin intermediul sirenelor electrice și electronice, au loc pe timpul inundațiilor, când este semnalată iminența producerii unor viituri care să pună în pericol viața persoanelor.

De asemenea, sistemul de înștiințare – alarmare este utilizat în cazul producerii unor accidente tehnologice în care sunt implicate substanțe periculoase, ruperii unor baraje hidrotehnice sau căderii obiectelor din atmosferă. Această metodă destinată protecției populației civile poate fi utilizată și pe timpul conflictelor armate.

Sursa:https://isubif.ro/local/exercitiu-de-alarmare-publica-in-b-if-04-10-2017/
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.