Triunghiul Bermudelor

Options Triunghiul Bermudelor
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Postat: Tuesday, October 2, 2007 10:47 PM

Nivel: ALBA CA ZAPADA

Intrat: 2/12/2006
Postari: 17764
Locatia: Bucuresti
Triunghiul Bermudelor - adevar sau fictiune ?

Cine ce a citit despre Triunghiul Bermudelor? Pareri personale?
Rody
Postat: Wednesday, October 3, 2007 9:36 AM


Nivel: Senior

Intrat: 6/10/2006
Postari: 6198
Locatia: Peste tot si nicaieri...
Triunghiul Bermudelor
Triunghiul Bermudelor (cunoscut si sub numele de Triunghiul Diavolului) este o zona triunghiulara din Oceanul Atlantic marginita la extremitati de Miami, Bermuda si Puerto Rico. Legenda spune ca multi oameni, ambarcatiuni si avioane au disparut în mod misterios în aceasta zona. Câti au disparut depinde însa de cine face localizarea si numararea. Dimensiunea triunghiului variaza între 500 000 de mile patrate pâna la de trei ori mai mult în functie de imaginatia autorului. (Unii includ si Insulele Azore, Golful Mexic si Indiile de Vest în triunghi.) Dupa unii misterul ar data din timpul lui Columb. Chiar si asa, estimarile variaza între 200 si 1 000 de incidente în ultimii 500 de ani. Howard Rosenberg sustine ca în 1973 Paza de Coasta SUA a raspuns la peste 8 000 de cereri de ajutor în zona si ca peste 50 vase si 20 avioane s-au scufundat în Triunghiul Bermudelor în ultimul secol.

Multe teorii au fost promulgate pentru a explica extraordinarul mister al disparitiei acestor vase si avioane. Extraterestrii malefici, cristale reziduale din Atlantida, oameni rai cu aparate antigravitationale sau alte tehnologii ciudate, vortexuri catre o a patra dimensiune sunt ipotezele favorite ale scriitorilor de proza fantastica. Câmpuri magnetice ciudate si flatulentele oceanice (gaz metan provenit de pe fundul oceanului) sunt explicatiile preferate de mintile mai tehnice. Conditii meteorologice (furtuni, uragane, tzunami, cutremure, valuri mari, curenti, etc.), nenoroc, pirati, încarcaturi explozive, navigatori incompetenti si alte cauze umane si naturale sunt explicatiile date de investigatorii mai sceptici.

Exista persoane sceptice care afirma ca faptele nu confirma legenda, ca nu exista un mister ce necesita rezolvare si nimic nu trebuie explicat. Numarul epavelor din zona nu este extraordinar de mare daca tinem cont de dimensiunile acesteia, locatia si traficul din zona. Multe dintre vasele si avioanele care au fost identificate ca fiind disparute în Triunghiul Bermudelor nu au fost acolo deloc. Investigatiile nu au prezentat înca dovezi stiintifice ale existentei unui fenomen neobisnuit implicat în disparitii. Prin urmare orice explicatie, inclusiv cele stiintifice cum ar fi cele bazate pe eliberarea de gaz metan de pe fundul oceanului, anomalii magnetice, etc. nu sunt necesare. Adevaratul mister este cum a devenit Triunghiul Bermudelor un mister.

Legenda moderna a Triunghiului Bermudelor a aparut curând dupa ce cinci avioane ale armatei au disparut într-o misiune de antrenament în timpul unei furtuni puternice în 1945. Cea mai logica explicatie pentru aceasta disparitie este aceea ca compasul pilotului principal lt. Charles Taylor s-a defectat. Avioanele de antrenament nu erau echipate cu instrumente de navigare care sa functioneze bine. Grupul a fost dezorientat si pur si simplu a ramas fara combustibil. Nici o forta misterioasa nu a fost implicata cu exceptia efectului misterioasei forte a gravitatiei asupra avioanelor fara combustibil. Este adevarat ca unul de avioanele din misiunea de salvare a explodat la scurt timp dupa decolare dar aceasta s-a datorat mai de graba unui rezervor defect decât unei forte misterioase.

De-a lungul anilor au aparut zeci de articole, carti si programe de televiziune promovând misterul Triunghiului Bermudelor. În urma studierii materialelor existente Larry Kushe a descoperit ca putini au realizat investigatii asupra misterului, multi multumindu-se doar sa transmita mai departe speculatiile predecesorilor ca si cum acestea ar fi fost adevaruri incontestabile. Nimeni nu a ajutat mai mult la crearea acestui mit decât Charles Berlitz care a scris un bestseller cu acest subiect în 1974. Dupa examinarea unui raport oficial de peste 400 pagini al Comisiei de Investigatii a Marinei referitor la disparitia avioanelor din 1945 Kushe a descoperit ca Comisia nu era uimita deloc de incident si nu a mentionat presupusele transmisii radio citate de Berlitz în cartea sa. Dupa spusele lui Kushe, ce nu a fost gresit interpretat de Berlitz a fost inventat. Kushe scrie: ,,Daca Berlitz afirma ca un vapor era de culoare rosie sansele ca acesta sa fii fost de oricare alta culoare sunt aproape o certitudine.” Berlitz însa nu a inventat numele, acesta i-a fost dat de Vincent Gaddis în ,,Mortalul Triunghi al Bermudelor” aparuta în numarul din februarie 1964 al revistei Argosy care era dedicata fictiunii.

Pe scurt, misterul Triunghiului Bermudelor a devenit un mister pe baza unei mass medii care a transmis fara a cerceta speculatiile conform carora ceva misterios se petrece în Oceanul Atlantic.

Puteti citi mai multeAICI


Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
Printeaza subiectul
RSS Feed