Tipuri de inteligenta

Options Tipuri de inteligenta
Subiectul anterior · Subiectul urmator
bereea
Postat: Saturday, October 13, 2012 8:34 PM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22680
V-ati intrebat vreodata ce tip de inteligenta are copilul vostru?

Psihologul Howard Gardner crede ca exista 7 tipuri de inteligenta care contribuie semnificativ la capacitatea personala de invatare.

Inteligenta lingvistica

Copiii care sunt talentati in aceasta arie, au un vocabular bogat si se exprima foarte bine. Le place sa citeasca, sa scrie si sa spuna povesti. De asemenea se delecteaza cu jocuri de cuvinte si rime. Acesti copii se folosesc de limbaj pentru a structura si retine informatiile.

Inteligenta logico-matematica

Chiar si ca prescolari, acesti copii au o abordare ordonata, sistematica a vietii. Iubesc sa aranjeze obiectele pe categorii, sunt intrigati de relatiile de cauzalitate si fac teste sau experimente pentru a-si verifica observatiile si ideiile. De obicei invata cu usurinta sa calculeze (adesea in capul lor) si se imprietenesc instant cu computerele. Sunt buni la jocuri de logica si strategie. Pe masura ce cresc sunt fascinati de concepte abstracte si pun intrebari de genul: Este timpul real?.

Inteligenta spatiala

Copiii cu un nivel ridicat al inteligentei spatiale isi dau imediat seama daca ai schimbat ceva in camera. Obseva usor cum obiectele se relationeaza la altele si cum partile se potrivesc pentru a forma un intreg. Acesti copii gandesc in imagini vizuale si deseori exceleaza in arta si in activitati de constructie. Unii pot fi fascinati de masinarii.

Inteligenta muzicala

Aptitudinea pentru muzica este adesea evidenta cand copiii sunt mici. Copiii cu abilitati muzicale sunt receptivi la sunete si isi amintesc cu usurinta ritmuri si melodii. Unii dintre acesti copii sunt puternic motivati sa cante la instrumente muzicale, dar altii par a fi multumiti ca muzica sa faca parte din viata lor, construind o intreaga colectie de discuri. Ar putea chiar pretinde ca se pot concentra doar daca asculta muzica.

Inteligenta kinestetica

Copiii cu aptitudini in acest domeniu, au o abilitate neobisnuita de a-si controla miscarile corpului si indemanare in lucrul cu diferite obiecte, invata manipuland obiecte. Ei se exprima prin miscare si au nevoie sa se miste. Pot deveni atleti, actori sau dansatori. In timpul liber aleg activitati fizice cum ar fi innotul sau mersul pe bicicleta.

Inteligenta interpersonala

Copii cu puternice abilitati interpersonale relationeaza exceptional cu alte persoane si isi fac cu usurinta prieteni. Deoarece sunt constienti de gandurile si sentimentele altora, acesti copii aleg adesea sa conduca grupuri sau sa medieze conflicte. Organizatori innascuti, petrec timp si energie dedicandu-se proiectelor comunitare sau activitatilor extracurriculare, de obicei ii implica si pe altii in ceea ce fac.

Inteligenta intrapersonala

Acesti copii au un simt foarte puternic a ceea ce ei sunt si nu sunt preocupati in mod special de ceea ce altii cred despre ei. Viata lor este ghidata de sentimente si idei interioare. Apreciaza intimitatea si deseori prefera singuratatea in locul activitatilor de grup. Chiar daca ar putea sa nu fie populari in sensul conventional, au incredere in fortele proprii si spiritual sunt admirati si uneori invidiati.
alimami
Postat: Saturday, October 13, 2012 8:37 PM

Nivel: Avansat

Intrat: 11/2/2009
Postari: 1845
Locatia: Romanica
Pitica mea are mai multe tipuri de inteligenta,dintre cele mai dezvoltate sunt :lingvistica,spatiala si interpersonala.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
Printeaza subiectul
RSS Feed