Tatal copiilor dupa divort

Options Tatal copiilor dupa divort
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Postat: Wednesday, June 24, 2009 3:03 PM

Nivel: ALBA CA ZAPADA

Intrat: 2/12/2006
Postari: 17692
Locatia: Bucuresti
Tatal copiilor dupa divort


Cine s-ar fi gandit in ziua casatoriei ca poate va veni si momentul in care vor trebui sa divorteze, dintr-un motiv sau altul? Atunci totul este roz, viata pare foarte frumoasa si nimic nu pare ca ar putea sa umbreasca vreodata toata aceasta fericire.

Iata insa ca situatia s-a schimbat, v-ati trezit in ipostaza in care nu mai puteti sa rezistati impreuna, dintr-un motiv sau altul, si calea aleasa este divortul.

Ce facem in momentul in care la mijloc mai sunt si copii?

Copiii, mai ales de la o anumita varsta, sunt foarte sensibili si percep diferit despartirea parintilor.

Unii tati, dupa divort, continua sa se implice activ in viata si educatia copiilor. Altii insa, considera ca odata cu divortul au scapat de orice griji si obligatii.

Cum e mai bine? Sa i se impuna un anumit program de vizitare? Sa i se restrictioneze dreptul la vizitare? Sa fie liber sa isi vada oricand copiii?

In cazul in care dupa divort tatal nu doreste sa se mai implice in viata copilului, sau vrea sa apara ocazional, cand vrea el, sa ii aduca o jucarie sau dulciuri sau sa il scoata in oras, dar in schimb sa rateze poate evenimente importante, cum e mai bine sa procedati cu copilul?

Orice promisiune a tatalui care nu va fi tinuta, il va afecta direct pe copil. In acest caz, ar fi poate mai indicat sa i se explice copilului, in functie de varsta pe care o are, faptul ca tatal lui nu doreste sa se mai implice in viata lui. In caz contrar, copilul ar putea sa perceapa aceasta neimplicare si aceste promisiuni netinute ca fiind in totalitate vina lui. El este cel care nu merita, el a facut ceva rau, ceva gresit....
Trebuie sa le explicati foarte clar faptul ca ei nu au nicio vina, ca singura problema este la tatal lor, care este incapabil sa isi asume rolul de parinte.

Voi ce parere aveti, cum ar trebui procedat in astfel de situatii?
Maria & Mario
Postat: Thursday, June 25, 2009 9:33 AM


Nivel: MEMBRU FONDATOR

Intrat: 2/13/2006
Postari: 9883
Locatia: Departe-poate prea departe
Cred ca depinde de la caz la caz.
Daca parintii s-au iubit , nu s-au inteles in timp si s-au despartit asta nu inseamna ca respectivul nu poate fi un tata perfect ! Plus ca drepturile de vizita sunt normale atat timp cat nu sunt motive legale de interdictie ( alcoolism , adulter , violenta fizica , droguri , etc ). Nu cred ca e indicat sa se intervina intre parinte si copil atat timp cat nu sunt motive ! Da , il poate folosi mama ca si " arma " , sa se razbune : nNu'l mai vezi in viata ta ! " , dar sincer copilul va fi cel ce va pierde si va suferi ! Plus ca limitarea vizitelor poate si ea afecta relatia cu parintii :
cu tatal - al pierde echilibrul relatiilor.
cu mama - ii va reprosa mai tarziu decizia !

Daca parintele nu doreste copilul sau dreptul la vizite , atunci chiar ca nu se merita discutat ! El pierde, la urma urmei !

Cat despre promisiuni nerespectate ..... da , trebuiesc evitate si nu numai de tata - explicat pe intelesul copilului , in functie de varsta acestuia . Insa interdictia de vizitat ar face si mai rau ......

Oricum, urata situatie divortul in sine ! cry
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
Printeaza subiectul
RSS Feed