Stevia, spanacul, urzicile si loboda - cum le preparam?

Options Stevia, spanacul, urzicile si loboda - cum le preparam?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
stele_pe_cer
Postat: Sunday, April 16, 2006 10:36 PM


Nivel: Senior

Intrat: 2/13/2006
Postari: 6678
Astazi am cumparat ca un neam prostras multa loboda si stevie, cica sa congelez pentru dragul meu Mateisic .Dar nu stiu sa le gateschohot banghead ras ...Imi da cineva vreo idee?Le-am oparit putin si le-am trimis la congelat o tzarasic , pana vine careva cu o idee de combinatie fructoasa pentru un copil de 1 an.

Ma gandesc ca la loboda si stevie sa pun putintel orez, sa nu ne deranjam la burtica, mai mult morcovel si ceva ceapa.Altceva ar mai trebui?
stele_pe_cer
Postat: Sunday, April 16, 2006 10:39 PM


Nivel: Senior

Intrat: 2/13/2006
Postari: 6678
Ciorba de post cu stevie
Ingrediente:

1 ceapa, 2 morcovi, 1 telina, 3-5 cartofi, 3-4 linguri orez, 2 legaturi de stevie, 2 legaturi leustean, bors sau suc de rosii
Preparare:

Ceapa se toaca fin, telina se rade, iar cartofii se taie cubulete si toate se calesc in putin ulei. Se adauga apa si se lasa sa fiarba, apoi se adauga orezul, stevia tocata fin, leustean si spre sfirsit sev pune sucul de rosii sau borsul. Se poate pregati si cu carne de pasare sau de vita.

Calirea legumelor in ulei e sanatoasa?As putea ca in loc de calire pur si simplu sa le pun pe toate la fiert?
stele_pe_cer
Postat: Sunday, April 16, 2006 10:43 PM


Nivel: Senior

Intrat: 2/13/2006
Postari: 6678
Ciorba de loboda

Ingrediente necesare

1 kg loboda,
2 cepe,
3 linguri orez,
sare, verdeata,
4 linguri smintina,
2 galbenusuri si o lingura de unt sau margarina.

Mod de preparare reteta

Loboda curatata si bine spalata se fierbe in apa clocotita cu sare, odata cu ceapa taiata marunt.

Se adauga, si orezul, iar cind totul este fiert, se drege cu galbenus de ou, smintina si se adauga patrunjel verde tocat.

Se poate servi si fara a fi dreasa, iar untul se poate inlocui cu ulei.
Ciorbele pot fi servite, dupa gust, simple sau drese cu galbenus si smintina.
stele_pe_cer
Postat: Sunday, April 16, 2006 10:44 PM


Nivel: Senior

Intrat: 2/13/2006
Postari: 6678
Dovlecei cu cascaval

Ingrediente necesare

2 dovlecei mici fragezi,
100 g unt,
200 ml smantana,
pesmet sau 50 g cascaval ras,
sare, otet.

Mod de preparare reteta

Dovleceii se curata, se indeparteaza semintele, se taie in bucati cat un deget, se fierb pe jumatate in apa cu sare si otet, apoi se scurg.

Se asaza intr-un castron termorezistent uns cu unt, deasupra se stropesc cu smantana, se pun bucati de unt si se presara pesmet sau cascaval, in smantana se poate amesteca un galbenus si astfel crema va fi mai groasa.

Se coc bine in cuptor.

Dovlecei cu cascaval

Varianta: Dovleac pane: 2 dovlecei mici sau 1 dovleac mare fraged, sare, otet; pentru pane: faina, 1 ou intreg, pesmet; pentru prajire, mult ulei.
Se curata dovleacul, se indeparteaza semintele, se fierbe pe jumatate in apa cu putina sare si otet, apoi se scurge. Dovleceii se trec prin faina, oua si pesmet. Se prajesc crocanti in mult ulei. Se servesc cu cartofi si cu sos tartar.
stele_pe_cer
Postat: Sunday, April 16, 2006 10:48 PM


Nivel: Senior

Intrat: 2/13/2006
Postari: 6678
Sufleu de brocoli

Ingrediente necesare

400 g broccoli proaspat sau
1 pachet congelat,
60 g unt,
0 g faina,
300 ml lapte,
3 oua,
sare, 1 varf de cutit nucsoara;
pentru ungerea formei: untura;
deasupra:
unt topit si cascaval ras sau sos de cascaval.

Mod de preparare reteta


Se taie in bucati broccoli proaspat si se fierbe in apa sarata pana cand se inmoaie, apoi se amesteca cu jumatate din cantitatea de unt.

Broccoli congelat se pune inghetat in untul fierbinte, se sareaza, se caleste pana cand se inmoaie in sucul propriu, apoi se zdrobeste in bucati mici.

Se amesteca faina cu laptele rece, se adauga untul ramas si se fierb pana devin un sos gros.

Se raceste pana cand devine caldut, apoi se amesteca bine cu galbenusurile si se condimenteaza cu nucsoara.

Se adauga albusurile batute spuma si broccoli.

Se toarna in forma unsa sau intr-un castron termorezistent si se coace in cuptor pe baie de aburi, apoi se verifica cu un ac daca este copt.

Se serveste cu cascaval ras si cu sos de cascaval.
stele_pe_cer
Postat: Sunday, April 16, 2006 10:50 PM


Nivel: Senior

Intrat: 2/13/2006
Postari: 6678
Telina pane

Ingrediente necesare

2-3 teline mari,
sare, putin zahar,
cateva picaturi de otet;
pentru pane:
faina, 1 ou,
pesmet;
pentru prajire: ulei.

Mod de preparare reteta

Telina se curata si se fierbe in apa cu sare, cu putin zahar, cu cateva picaturi de otet pana cand se inmoaie.

Se scurge bine, se taie in felii cat un deget, care se trec prin faina, oua, pesmet si se prajesc in ulei pana devin crocante, rumene.

Excelent ca si aperitiv
delfinasa
Postat: Friday, July 7, 2006 4:50 AM

Nivel: Senior

Intrat: 2/13/2006
Postari: 6852
Locatia: pe-aici
Din ce-ai enumerat, eu gatesc doar spanac pentru Karina ca aici n-am gasit nici loboda, nici stevie si nici urzici...fierb spanacul bine, opresc putina zeama ca pt consistenta de sos gros, il bag la robot si apoi in borcanase la congelator...cand fac mancarica scot cate-un borcanel si-l amestec cu mancarea deja facuta sau cu carnita, cu galbenus, cu branzica.
Kiki
Postat: Monday, September 3, 2007 8:38 PM


Nivel: TOP TEAM

Intrat: 2/14/2006
Postari: 36607
Locatia: In casuta cu pitici
Si noi mancam spanac. david ar hali el singur o cratita intreaga.

Cum il gatesc?

Calesc putin ceapa, adaug spanacul, pun apa cat sa-l acopere si putin delicat, il asa sa fiaba bine si apoi pun putin bulion. Gata! ras De servit, il servim si noi si Dav cu cate un ou ochi.
cute_babies_of_mine
Postat: Tuesday, September 4, 2007 2:26 PM


Nivel: MEMBRU FONDATOR

Intrat: 4/4/2006
Postari: 8978
Locatia: Piatra Neamt, Romania
Eu calesc ceapa in unt, adaug spanacul fiert si tocat, sare, delikat. Separat bat oua cu smantana si torn peste spanac, amestecand continuu. La urma, adaug si usturoi taiat marunt. Tot asa, se bat turcii la gura lui!
Lilly of the valley
Postat: Tuesday, September 4, 2007 2:33 PM


Nivel: SMARALD

Intrat: 3/23/2007
Postari: 12042
Noi preferam spanacul in salata, dar nici gatit nu ne displace.
Loboda o servim in borsessen
fdianamaria
Postat: Tuesday, September 4, 2007 10:17 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 2/17/2006
Postari: 4933
Locatia: in jurul Aradului...
Toate aceste ierburi de care vorbeai, draga Stele, eu le fieb intai in apa cu putina Vegeta, le storc si le toc si apoi le mai fierb putin in lapte. Iese un fel de pireu dulce si bun, care in functie de gusturi, poate fi "dres" cu bulion, ceapa calita sau condimente de tot felul.
Stevia e foarte buna in ciorba cu morcovi si o mana de orez. Poate si putin bors, sa-i dea gust.
Pofta buna !!!
madanuta
Postat: Sunday, April 3, 2011 5:21 PM


Nivel: Senior

Intrat: 6/26/2007
Postari: 6054
Locatia: Romania
Fetelor, salvati-ma! Am o furnizoare de lucruri padurene si azi mi-a adus o plasa de urzici. Voi ati congelat vreodata urzici? Stiti cum sa le gatesc pentru a le manca cu ochiuri. Mama nu raspunde la telefon si mi-am pierdut rabdarea. Spal de vreo ora buchetel cu buchetel si sunt plina de basicute, care cica fac bine la reumatism. Sper ca si la nervi.
mirela74chris
Postat: Sunday, April 3, 2011 5:32 PM

Nivel: Maestru

Intrat: 10/17/2009
Postari: 8595
Locatia: Constanta
Mada eu le-am congelat dupa ce le-am spalat si oparit putin.Le-am lasat sa se raceasca,apoi le-am pus in pungulite.Doar le fierb apoi si le gatesc ca o ciulama cu usturoi si mamaliguta.
raly
Postat: Sunday, April 3, 2011 5:37 PM


Nivel: DIAMANT

Intrat: 12/17/2007
Postari: 25883
Locatia: M e d i a s
Madanutza am congelat urzici,eu de obicei dupa ce le spal,le opar si le las sa se raceasca apoi le pun in punga si in lada.Ca si preparare eu le fac scazute ca si spanacul.Si fiindca vad ca aici sunt alte retete de preparare a spanacului o pun si pe a mea.Acum am citit la Kiki ca ea face cu bulion,eu asa nu am facut niciodata.
Eu fierb spanacul si apoi il toc marunt,apoi intr-o cratita pun puti ulei si 2 linguri de faina,las la calit pana se rumeneste faina apoi sting cu lapte si adaug spanacul tocat marunt.Se potriveste sare si piper dupa gust iar aproape de final se adauga usturoiul pisat.De obicei il servim si cu ochiuri.firstprize firstprize
madanuta
Postat: Sunday, April 3, 2011 5:55 PM


Nivel: Senior

Intrat: 6/26/2007
Postari: 6054
Locatia: Romania
Multumesc fetelor. Acum le pun la oparit si le bag la congelator.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
Printeaza subiectul
RSS Feed