Silicoane

Options Silicoane
Subiectul anterior · Subiectul urmator
taki
Postat: Friday, July 21, 2006 3:57 AM


Nivel: SMARALD

Intrat: 2/13/2006
Postari: 13501
Locatia: Printre voi!
Operatie de marire a sanilor

COMPLICATII GENERALE

1. Durerea postoperatorie
Orice senzatie de disconfort poate fi controlata cu medicatia antialgica (paracetamol) si miorelaxante.

2. Reactia locala a tesuturilor
Folosirea pensei monopolare Ellman limiteaza sângerarea în timpul operatiei si înlatura edemul si inflamatia postoperatorie, însa tesuturile implicate pot fi usor umflate datorita gestului chirurgical.

3. Infectia
Infectia apare extrem de rar si poate fi evitata prin respectarea stricta a instructiunilor pre si postoperatorii, antibioterapie preoperator si evitarea înlaturarii parului axilar cel putin o luna dupa operatie. În cazul în care apare cel mai mic simptom suspect, va rugam sa contactati urgent doctorul deoarece orice infectie netratata poate duce la compromiterea implantului.

4. Sângerarea sau hematomul
Fumatorii si cei care practica activitati fizice grele au tendinta la sângerare crescuta datorita cresterii presiunii arteriale si afectarii retelei vasculare fragile nou create.

5. Cicatrizarea defectuoasa
Viteza si modul de cicatrizare variaza mult de la un individ la altul si chiar si de la o zona la alta în cazul aceluiasi individ. În primele 6 saptamâni, cicatricea va fi subtire si de culoare roz, însa dupa câteva luni va începe sa se estompeze devenind stabila abia la 1 an de la operatie. Pe parcursul acestui interval pot apare o serie de modificari ale cicatricii, cum ar fi: slabirea sau largirea ei (în cazul implanturilor mari), schimbari de culoare, nodozitati si disconfort local. Dezvoltarea cicatricii cheloide sau hipertrofice este dificil de anticipat, dar, din fericire se întâmpla rar. Toate aceste aspecte pot influenta aspectul final al cicatricii si pot necesita, în cazul în care sunt semnificative, corectia chirurgicala a acesteia. Fumatorii prezinta risc crescut de aparitie a cicatrizarii întârziate si defectuoase.


COMPLICATII SPECIFICE

1. Contractia capsulara
Organismul, în cadrul procesului normal de vindecare, formeaza o teaca de tesut conjunctiv în jurul implantului. Grosimea acestei teci variaza de la individ la individ putându-se transforma la anumite persoane într-o veritabila capsula contractila ce strânge si deformeaza implantul dând senzatia de sân “tare ca piatra”. Gradele de incapsulare sunt variabile. Contractia capsulara medie poate ceda la medicatie antioxidanta specifica si masaj, în schimb contractia capsulara severa necesita corectie chirurgicala. Reinterventia chirurgicala cu înlocuirea implantului si sectionarea capsulei poate rezolva situatia, însa nu impiedica aparitia recurentelor. Pozitionarea profunda a implantului sub muschiul pectoral prezinta risc scazut de aparitie al capsulei contractile. Este esential sa fie respectat termenul de 3 ani de urmarire postoperatorie pâna la stabilizarea completa a implantului.

2. Modificari de sensibilitate
În perioada postoperatorie pot apare schimbari în gradul de sensibilitate al sânului si al zonei areolo-mamelonare. Acest lucru poate varia de la completa amortire la hipo sau hipersensibilitate asociate si cu schimbari calitative ale senzatiilor. Ele vor disparea treptat în timp (3 luni).

3. Cresterea vascularizatiei pielii
Regiunea sânului este foarte vascularizata si în perioada postoperatorie, datorita întinderii si subtierii pielii, venele superficiale pot deveni vizibile si dureroase (durere “în bara” sub sân). Acest lucru se întâmpla mai ales la persoanele foarte slabe, cu tesut mamar slab reprezentat si care doresc implanturi de dimensiuni mari. Durerea cedeaza la antialgicele obisnuite si va disparea în câteva saptamâni.

4. Implantul palpabil (fenomenul de rippling)
În cazul variantei subglandulare, ca o regula generala, cu cât implantul este mai mare comparativ cu dimensiunile glandei mamare existente, cu atât riscul ca marginile lui sa fie simtite prin piele creste. Acelasi lucru se poate întâmpla si în cazul în care pacienta slabeste dupa operatie.

5. Respingerea implantului
Cercetarile stiintifice au aratat ca materialul implantelor este compatibil cu organismul uman si nu este cancerigen. Foarte rar este posibil însa ca organismul sa nu tolereze acest implant si va fi nevoie de îndepartarea sau înlocuirea lui. Tot în cazuri exceptionale poate apare extruzia implantului la nivelul cicatricii. Acest lucru se întâmpla în cazul infectiilor, lipsei de vascularizatie la nivelul cicatricii, la fumatori sau la implanturile de dimensiuni mari.


Prof. dr. Tiberiu Bratu-brol.ro
mihaela75
Postat: Friday, July 21, 2006 11:36 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 2/22/2006
Postari: 4839
M-am lecuit de silicoane, nu-mi mai trebuieuff
taki
Postat: Saturday, July 22, 2006 4:28 AM


Nivel: SMARALD

Intrat: 2/13/2006
Postari: 13501
Locatia: Printre voi!
Eu sunt tot mai decisa sa-mi pun. sic

Problema este ca nu am voie timp de 2 saptamani sa ridic greutati...si ce ma fac cu Sasha?! uff
taki
Postat: Saturday, July 22, 2006 4:30 AM


Nivel: SMARALD

Intrat: 2/13/2006
Postari: 13501
Locatia: Printre voi!
OperatiaMamoplastia de augumentatie consta în marirea sânilor, prin introducerea unui implant dintr-un material gelatinos, printr-o incizie mica, într-un buzunar creat în spatele fiecarei glande mamare. Implantul poate fi plasat în spatele sau în fata muschiului pectoral, care acopera coastele.


Asezarea implantului in fata muschiului pectoral poate fi facuta atunci cand pacienta are un tesut adipos si glanda mamara relativ bine reprezentate, la nivelul regiunii pectorale, astfel incat implantul sa fie bine acoperit.

Daca aceste tesuturi sunt subtiri, slab reprezentate, pentru a se preveni aspectul neplacut de evidentiere a marginilor implantului, se recomanda asezarea implantului intr-un plan mai profund, in spatele muschiului pectoral. Dezavantajul acestei pozitii il constituie prezenta riscului de deplasare laterala a implantului, in cazul in care pacienta este sportiva si foloseste intens musculatura pectorala (inotatoare, shioare, balerina, body bilding, etc.).

Implantele pot fi de diferite tipuri, forme si dimensiuni, adaptate diferitelor conditii biologice pe care le pot prezenta pacientele. Noi recomandam implantele cu gel siliconic coeziv, care au o consistenta mai apropiata de aceea naturala a sânului, astfel ca la persoanele cu tesuturile de invelis mai subtiri, senzatia perceputa la palpare este asemanatoare cu a sanului normal. Implantele cu ser fiziologic au fost introduse in Statele Unite ca solutie alternativa, intr-o perioada in care folosirea siliconului era blamata in mod nejustificat.

Trebuie retinut faptul ca atat implantele cu ser fiziologic cat si cele cu silicon au acelas tip de invelis, confectionat din silicon, deci suprafata de contact cu organismul uman este identica. Ca si avantaj, implantele cu ser fiziologic se pot aplica printr-o incizie de numai 2-3 cm lungime, dar prezinta si unele dezavantaje: senzatia la palpare este mai putin placuta, iar in unele cazuri, se poate pierde ser fiziologic pe la nivelul valvei. Aceasta pierdere de volum poate apare la cateva luni de la operatie, si este lenta in timp. De asemenea pierderea de lichid nu are legatura cu eventuala palpare sau masajul mai agresiv al sanului.

Marimea implantului poate varia în functie de dorin t a pacientei si de sfatul chirurgului. În orice caz, marimea implantului este selectata pe baza gradului de tensiune din interiorul sânului si forma tesutului mamar capabil sa accepte implantul. De asemenea, trebuie luate în calcul atât statura cât si dezvoltarea fizica generala.

La clinica noastra exista posibilitatea de a masura exact marimea necesara, tinând cont si de dorinta pacientei. Obiectivul comun este obtinerea unui rezultat cât mai apropiat de aspectul natural.

Vor exista cicatrici, dar acestea vor fi cât se poate de mici (de obicei 4-6 cm) si ascunse in pliul inframamar. În majoritatea cazurilor ele se atenueaza in timp si devin greu de observat.

În momentul în care va decideti pentru operatie, trebuie sa luati în considerare anumiti factori, cum ar fi:

- compatibilitatea în timp a materialului implantat cu corpul dumneavoastra,

- un rezultat bun la mamografie si

- absenta oricarui focar de infectie, acut sau cronic, indiferent de localizare.

Operatia se face în anestezie generala si dureaza aproximativ 1 ora. Plaga va fi suturata cu fire plasate la interior, iar tegumentul va beneficia de aplicarea unui spray adeziv si catorva benzi de hartie speciala, ce favorizeaza obtinerea unor cicatrici fine, putin vizibile. Pacientul nu trebuie sa revina pentru scos fire!

Uneori poate fi necesara plasarea unor tuburi de drenaj, exteriorizate pe partea laterala a trunchiului. Acestea vor fi scoase dupa 12 ore de la operatie.

Dupa operatie se aplica un pansament steril, care protejaza rana. La 24 de ore, acest pansament va fi îndepartat, iar pacienta poate face dus. Imediat postoperator oate fi prezenta o senzatie de discomfort, chiar durere, care dispare dupa administrarea unor medicamente antalgice. Miscarile bratelor vor fi câteva zile usor limitate, iar activitatea obisnuita se poate relua dupa 7-10 zile.

Eforturile fizice intense si ridicarea de greutati sunt strict interzise pentru 3 saptamâni, iar reluarea actvitatii fizice de performanta se va face treptat, pe parcursul a 6 saptamâni.

Se recomanda ca timp de 6 saptamani sutienul sa fie purtat permanent. Este bine ca acesta sa fie confectionat dintr-un material moale, confortabil si sa nu contina armatura de sarma la baza.

Este interzis ca 3 saptamâni inainte de operatie si 3 saptamani postoperator, sa luati aspirina sau medicamente care contin aspirina. De asemenea nu se recomanda folosirea, pe aceeasi perioada, a pastilelor anticonceptionale.

Nu se recomanda expunerea la soare sau solar timp de 3 luni postoperator.


Prof. Toma T. Mugea
taki
Postat: Saturday, July 22, 2006 4:31 AM


Nivel: SMARALD

Intrat: 2/13/2006
Postari: 13501
Locatia: Printre voi!
Riscurile operatiei


În afara complicatiilor generale, comune oricarei interventii chirurgicale (reactii alergice, hemoragia, hematomul, infectia,necroza partilor moi) pot apare unele complicatii specifice acestui gen de operatii. Trebuie subliniat ca aceste complicatii sunt posibile dar foarte putin probabile.

Analizele preoperatorii efectuate in ziua operatiei, precum si consultatia anestezico-chirurgicala detaliata, la care se adauga onestitatea pacientului in relatarea corecta a antecedentelor si eventualelor probleme de sanatate pe care le are, sunt elemente care contribuie la reducerea marcata a acestor riscuri, fara insa a le anula.

Ca si posibile complicatii, literatura de specialitate mentioneaza:

1. Sângerarea - în orice interventie chirurgicala exista riscul sângerarii sau a formarii hematomului (colectie de sânge sub piele). Sângerarea poate apare, dar prin controlul hemostazei cu ajutorul fibrelor optice se reduce mult aceasta posibilitate.Totusi daca se produce precoce postoperator, este necesar drenajul (orice colectie fluida din jurul implantului necesita drenaj). Orice interventie chirurgicala de acest tip poate determina tumefactia, echimoza sau colorarea sânului si zonei înconjuratoare.

2. Infectia poate apare intr-un numar foarte redus de cazuri, necesitând îndepartarea temporara a implantului si toaleta regiunii. La cateva luni de la vundecarea procesului septic, va fi introdus un implant nou, deoarece un implant extras nu mai poate fi folosit!

3. Contractia capsulara - reprezinta cea mai comuna problema legata de orice tip de implant. Acest fenomen consta în dezvoltarea în jurul implantului a unui strat de tesut fibro-conjunctiv de reactie - de altfel acesta este raspunsul natural al organismului la introducerea în corp a unui material strain. Ideal, capsula ramâne supla si pliabila. În cazul în care tesutul cicatriceal se îngroasa si se contracta, acesta comprima implantul, iar sânul apare rotund si ferm, uneori sensibil. Contractia capsulara poate începe oricând postoperator, chiar si dupa câteva luni si, cel mai frecvent, apare într-o singura parte. Deoarece cicatricea capsulara se produce întotdeauna într-un anumit grad în jurul implantului, retractia capsulara este considerata un risc important al implantului mamar. Pentru a se diminua raspunsul organismului la implant, se combina tipul de implant texturat cu o tehnica chirurgicala adecvata de plasare a implantului - anterior sau posterior de muschiul pectoral. Formarea capsulei poate modifica si forma sânilor si poate fi necesara o reinterventie chirurgicala de corectie.

4. Forma si simetria sânilor - Cresterea volumului sânilor nu corecteaza si asimetria lor (de obicei implantele iau forma sânului).

5. Durerea si un grad de discomfort pot apare uneori imediat postoperator, dar scad de obiceiodata cu vindecarea, iin primele 3 saptamani.

6. Spargerea sau ruptura implantului e ste foarte putin probabila în cazul implantelor moderne, dar se poate întâmpla ca urmare a unei loviri puternice a pieptului (agresiune, lovire cu mingea de golf sau tenis cu o forta deosebita, sau într-un accident rutier). Foarte rar, implantul se poate rupe în timpul masajului sau a manipularii. Învelisul implantului poate fi îndepartat usor, dar continutul de gel silicon care s-a scurs, poate impune extragerea “în bloc”, împreuna cu o parte a tesutului mamar înconjurator. Este una din complicatiile cele mai severe ale implantului mamar cu silicon lichid. Aceste dezavantaje au fost corectate prin folosirea implantelor de ultima generatie, cu gel coeziv de silicon, care nu curge si se comporta ca o masa unitara. Ruptura implantului poate fi diagnosticata clinic, ultrasonografic, sau radiografic.

7. Examinarea sânului si raxele X. Desi prezenta unui implant la nivelul sânului poate influenta citirea radiologica a unei mamografii (iar acest lucru poate împiedica detectarea unui cancer în stadiu incipient), acum exista tehnici noi care rezolva aceasta problema. Statisticile au demonstrat ca mamografia este la fel de utila în depistarea cancerului mamar atât la pacientele cu implante cât si la cele fara implante, daca citirea a fost atenta. De aceea este important sa informati radiologul si pe cel care va face radiografia, despre existenta implantului, pentru ca exista tehnici specifice de vizualizare a tesutul care înconjoara implantul.

8. Un traumatism sau o interventie chirurgicala asupra sânului p ot duce la formarea unor depuneri mici de calciu care pot fi vizualizate mamografic. Aceste depozite pot apare numai dupa ani de zile de la interventia chirurgicala si ocazional o biopsie poate fi necesara pentru a confirma ca aceste depozite sunt inofensive.

9. Modificari ale sensibilitatii mamelonului pot apare uneori dar de obicei, sensibilitatea revine la normal în câteva saptamâni. Ocazional, modificarile de sensibilitate pot fi permanente sau, zona mamelonara poate deveni suprasensibila. În plus, sensibilitatea în zonele distale ale sânului se poate deteriora pâna când se refac nervii senzitivi. Unii pacienti relateaza chiar o senzatie de tip soc electric. Toate aceste modificari dispar cu timpul.

10. Rejetul / Respingerea implantului este extrem de rara.

11. Boli autoimune. Motivul principal pentru care siliconul este atât de folosit în medicina deriva din faptul ca este considerat inert si biocompatibil sau neutru în interiorul corpului. Cu toate acestea, unele rapoarte recente au sugerat ca implantele de silicon pot cauza boli autoimune sau boli specifice ale tesutului conjunctiv. Statistic, este dovedit faptul ca incidenta bolilor autoimune la femei este crescuta fata de barbati. Aceste tipuri de afectiuni, incluzând artrita reumatoida, lupusul eritematos sistemic sau sclerodermia, aparute la persoane cu implante mamare sunt coincidente. Nu a putut fi dovedita o relatie cauza-efect între implantele mamare si aceste boli.

În final, este important de mentionat ca majoritatea pacientelor sunt foarte încântate de modificarile sânilor, iar dupa o perioada de 3 saptamâni prezenta implantelor nu mai reprezinta o problema.

Prof. Toma T. Mugea
taki
Postat: Saturday, July 22, 2006 4:35 AM


Nivel: SMARALD

Intrat: 2/13/2006
Postari: 13501
Locatia: Printre voi!
Micsorarea sanilor (Reductia mamara)

Mamoplastia de reductie este o interventie chirurgicala conceputa pentru a rezolva numeroase probleme cauzate de sâni excesiv de mari si plonjanti (care atârna). Sanii mari pot apare datorita dezvoltarii excesive a tesutului
glandular sau a grasimii care se gaseste in mod normal la nivelul sanilor. Cresterea in volum si greutate a sanilor produce întinderea si relaxarea ligamentelor care sustin glanda mamara, determinând caderea sânului (poza mamara) si pierderea formelor feminine.
Aceasta stare se reflecta negativ asupra psihicului femeii, tot asa cum sânii foarte mici determina sentimente de jena si nemultumire. De asemenea, exista probleme fizice asociate cu sânii excesiv de mari - discomfort, dureri la nivelul coloanei, gâtului, umerilor si spatelui, care devin prevalente. Participarea la o viata sociala normala este limitata, pacientele cu hipertrofie mamara evitand dansul, gimnastica aerobica sau diferite alte activitati care produc balansarea trunchiului si miscarea disgratioasa a sanilor.

Daca aceasta stare nu este înlaturata pâna la maturitate, poate afecta postura (prin contractura musculara compensatorie determina deformari ale coloanei vertebrale). De asemenea sanii voluminosi nu permit aerisirea normala a santului inframamar si poate apare macerarea pielii, cu suprainfectie bacteriana sau micotica. Alte probleme, minore dar totusi prezente, sunt nevoia de lenjere speciala de sustinere (sutien marime extra) si dificultati în gasirea unor haine de marime potrivita.
Tratamentul acestei stari nu este nou si se practica de peste 50 de ani. Scopul acestei operatii este de a reduce volumul si greutatea sanilor si de a-i aseza intr-o pozitie normala. Aceasta implica îndepartarea de tesut mamar si restabilirea conturului normal, pastrându-se proportiile cu restul corpului. De asemenea, este necesara repozitionarea complexului areola-mamelon în concordanta cu noua forma a sânului.

Preoperator, pe langa analizele uzuale, este necesar sa faceti si o mamografie, pentru a cunoaste preoperator eventualele probleme ce pot fi in tesutul glandular hipertrofiat si adaptarea corespunzatoare a planului terapeutic.
Fiind o operatie mare (practic cea mai dificila interventie de chirurgie estetica), se recomanda ca preoperator sa fiti intr-o stare de sanatate cat mai buna, sa nu fiti racita, in perioada ciclului, sau in convalescenta dupa o alta afectiune. Orice tratament cu aspirina sau administrarea de anticonceptionale trebuie oprite cu 2-3 saptamani inainte de operatie. De asemenea trebuie sa renuntati la fumat 2-3 saptamani inainte si o saptamana dupa operatie. In ziua operatiei nu trebuie sa mancati si sa beti nimic.

Operatia se face sub anestezie generala si dureaza 2-3 ore.
Cicatricile vor avea o forma de ancora, coborand din jurul areolei mamare in directie verticala spre santul inframamar, unde se afla localizata o incizie orizontala, cu un brat spre regiune sternala si altul spre regiunea laterala a sanului. Oricum, vor exista cicatrici si, chiar daca ele sunt ascunse în liniile naturale de contur, majoritatea se vor ameliora spontan în timp de 6 luni. Pozitia acestor cicatrici, împreuna cu alte întrebari pe care doriti sa le puneti vor fi pe larg discutate în timpul consultatiei.

Pentru a preveni acumularea de sange in regiunea operata si aparitia unor complicatii legate de acest fapt, veti avea cate un tub de drenaj de fiecare parte a trunchiului, pentru una sau doua zile. Imediat ce pe tuburile de dren nu se scurge nimic, acestea se pot scoate si puteti pleca acasa. Suturile se fac cu fire resorbabile, cu materiale de cea mai buna calitate, astfel incat cicatricea sa fie cat mai mica. La suprafata pielii se aplica un spray adeziv si un pansament special care permite o vindecare optima. Nu vor fi fire de scos.
Se recomanda sa reveniti la control la o luna si la sase luni de la operatie.

Este necesar sa ramâneti una sau doua nopti în clinica. Postoperator veti primi o medicatie cu antibiotice, vitamine si calmante pe cale intravenoasa, cu reluarea progresiva a alimentatiei normale in primele 24 de ore. Tratamentul antibiotic va fi continuat pe cale orala timp de 5 zile. De asemenea, in cazul in care se constata prezenta unui grad de anemie, veti primi si un supliment de fier pe cale orala.

Durerea postoperatorie este moderata si este combatuta prin medicatie antalgica, ce poate fi administrata de câte ori e nevoie. Dupa operatie se aplica un pansament de protectie care se va schimba zilnic timp de 7 zile. Pentru a preveni aparitia unui disconfort postoperator si pentru a se asigura conditiile optime unei cicatrizari cat mai estetice, se recomanda ca timp de 6 saptamani sa evitati activitatile fizice mai dificile si sa purtati permanent sutienul.

Nu se recomanda expunerea la soare sau solar in primele 3 luni de la operatie.

Este necesar aproximativ 1 an pentru maturarea cicatricilor si pentru ca sânul sa ajunga la forma definitiva.

Complicatii

În afara complicatiilor generale, comune oricarei interventii chirurgicale (reactii alergice, hemoragia, hematomul, infectia, necroza de parti moi), pot apare unele complicatii specifice acestui gen de operatii.

Dupa aceasta operatie, posibilitatea de alaptare poate fi uneori afectata. Se recomanda ca, daca intentionati sa mai nasteti, sa amanati interventia chirurgicala deoarece o noua sarcina va modifica din nou forma si dimensiunile sanilor si se pierde o parte din rezultatul ei estetic.

Se recomanda ca reductia mamara sa fie efectuata numai dupa ce au trecut minim 6 luni de la intreruperea alaptarii, deoarece abia dupa acest interval de timp sanii au revenit la o stare neutra din punct de vedere functional.

Sensibilitatea areolei poate fi pierduta partial sau complet în functie de tehnica efectuata. Uneori poate apare o senzatie de amortire în zonele cicatriceale. Este de nedorit, dar poate sa existe o asimetrie a sânilor dupa operatie. Totusi, având în vedere ca, nici în situatii normale cei doi sâni nu sunt identici, obtinerea unei simetrii postoperatorii perfecte reprezinta o dorinta nerealista.

Sunt rare cazurile în care cicatricile rezultate sunt mari, fiind necesara o revizie operatorie ulterioara.

Rezultatele acestei operatii sunt extrem de bune si pline de satisfactii pentru pacienta.
taki
Postat: Wednesday, September 20, 2006 9:04 AM


Nivel: SMARALD

Intrat: 2/13/2006
Postari: 13501
Locatia: Printre voi!
Pe 2 octombrie am programare la consulatie. Sper sa-mi fac operatia tot in octombrie.bounce
misha
Postat: Wednesday, September 20, 2006 9:11 AM


Nivel: Avansat

Intrat: 3/12/2006
Postari: 3527
wow, Taki, succes!cool...sper sa iasa cum vrei tu...
taki
Postat: Wednesday, September 20, 2006 9:12 AM


Nivel: SMARALD

Intrat: 2/13/2006
Postari: 13501
Locatia: Printre voi!
misha wrote:
wow, Taki, succes!cool...sper sa iasa cum vrei tu...


Sa fie. Si eu sper, dar mai intai sa scult parerea pro si contra a doctoritei.uff oare
Kiki
Postat: Wednesday, September 20, 2006 9:13 AM


Nivel: TOP TEAM

Intrat: 2/14/2006
Postari: 36607
Locatia: In casuta cu pitici
taki wrote:
Pe 2 octombrie am programare la consulatie. Sper sa-mi fac operatia tot in octombrie.bounce


Succes! chitara
kali
Postat: Wednesday, September 20, 2006 9:13 AM


Nivel: MEMBRU FONDATOR

Intrat: 5/27/2006
Postari: 14226
Esti curajoasa... mie mi-ar fi o fricaaaa...
Mult succes!
TatyKS
Postat: Wednesday, September 20, 2006 10:45 AM


Nivel: MEMBRU FONDATOR

Intrat: 3/1/2006
Postari: 7513
Locatia: Ro
Taki, ma uimesti cat curaj ai...pupici Bravo tie!Succes!

Mihaela, cum adica m-am lecuit de silocoane?ras Deja ai!oare
taki
Postat: Wednesday, September 20, 2006 11:36 AM


Nivel: SMARALD

Intrat: 2/13/2006
Postari: 13501
Locatia: Printre voi!
fetelor!

Ely
Postat: Wednesday, September 20, 2006 3:13 PM


Nivel: Senior

Intrat: 3/2/2006
Postari: 5605
Taki succes esti tare curajoasa si eu am nevoie dar mi-e fricaaaa ,(sa ne pui pozesic ras .)
taki
Postat: Wednesday, September 20, 2006 9:53 PM


Nivel: SMARALD

Intrat: 2/13/2006
Postari: 13501
Locatia: Printre voi!
Ely wrote:
Taki succes esti tare curajoasa si eu am nevoie dar mi-e fricaaaa ,(sa ne pui pozesic ras .)


Sa fie.

Deocamda ma duc la consultatie, daca-mi pun silicoane va pun si poze... sa ma laud. ras
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
Printeaza subiectul
RSS Feed