Nivel: Senior
Intrat: 2/18/2006 Postari: 7688
| La aproape 4 ani, cum procedam? La cerem insistent sa se imbrace singuri, ii ajutam sau o facem tot noi in locul lor?
Eu insist mereu sa se imbrace in cea mai mare parte singur, dar dimineata, inainte de gradi, e lucrul care consuma cel mai mult timp si induce tensiune. E prea devreme? |
|

Nivel: DIAMANT
Intrat: 1/17/2008 Postari: 27681 Locatia: u.k.
| Madalina se imbraca singura,incheie si descheie nasturii,eu doar o incalt si inchei gecuta,si pantaloni,ma dispera ca vrea sa se schimbe de 2-3 pe zi de haine si rascoleste,face parada Ionut se mai alinta vrea ca sa-l ajut,e si putin stangaci suceste tricoul de 3 ori in jurul gatului pana baga mana Si ca sa fiu la subiect,copii trebuie invatati sa se imbrace de mici si acest lucru trebuie sa fie ca o joaca ,cu calm. |
|
 Nivel: SMARALD
Intrat: 11/19/2006 Postari: 13514 Locatia: belgia
| la capitolul haine e greu sa ma impun in fata Larisei:le alege singura,le potriveste cum vrea,se imbraca singura,se incalta singura si asta ii ia doar 10 minute in fiecare dimineata.eu transpir pe urma cineva trebuie sa le si aranjeze,sa arate bine hainutele pe fetita :018:
ce ma deranjeaza pe mine:cat de frig ar fi afara ea numai fuste si rochii viseaza,in plus face combintii ciudate,cum ar fi stofa cu adidasi
|
|

| Am priceput: fetele se imbraca singure, ba chiar mai mult, doresc si aleg anumite obiecte de imbracaminte. Cum e la capitolul: baieti? (Ionutz e deja marisor, sunt convinsa ca se descurca singurel) |
|
Intrat: 11/19/2006 Postari: 13514 Locatia: belgia
| Mihaita ar vrea sa se imbrace "singul" dar dupa ce incearca 5 minute sa isi puna o soseta se plictiseste si isi cauta altceva de facut important e ca incearca |
|

Intrat: 1/17/2008 Postari: 27681 Locatia: u.k.
| sami wrote:Mihaita ar vrea sa se imbrace "singul"  dar dupa ce incearca 5 minute sa isi puna o soseta se plictiseste si isi cauta altceva de facut  important e ca incearca
Asa se plictiseste Ionut ori zice :nuuuupppppoooottt!si se lungeste pe pat
sousourel,Ionut este marisor si alintat,trebuie sa-i pun tot timpul la indemana uniforma si hainele,el nu cauta,daca nu gaseste bluza,sta fara
|
|

Intrat: 3/23/2007 Postari: 12042
| sousourel wrote:La aproape 4 ani, cum procedam? La cerem insistent sa se imbrace singuri, ii ajutam sau o facem tot noi in locul lor?
Eu insist mereu sa se imbrace in cea mai mare parte singur, dar dimineata, inainte de gradi, e lucrul care consuma cel mai mult timp si induce tensiune. E prea devreme?
Depinde de "toanele" fiecareia. Adica ale mele si ale Leei. Dimineata la prima ora, cand suntem contra timp, daca-mi cere o ajut, daca nu-nu! (desi prefer sa o imbrac eu mai repede, pierdem destul timp la alesul hainelor) Se imbraca singura, isi intoarce hainutele de pe fata pe dos, mai greu cu ciorapeii (dres/hamleti-depinde de regiune ). E drept ca si la gradinita sunt incurajati sa se imbrace singuri. Cand o frecventa pe cea de stat era aproape imposibil ca o ingrijitoare si o educatoare sa imbrace aproape 30 de copii in timp record. Acum o mai indrum mai mult la incaltat, se incalta mai tot timpul invers cand are papucei cu siret, la cei cu scai stie ca incheietoarea e in exteriorul piciorusului.
Mai simplu: ii mai ajutam, ii mai indrumam, dar in niciun caz totul in locul lor. Andrei abia spre sfarsitul clase I a invatat sa-si incheie bine sireturile, tocmai pt. ca mai mereu il incheia cineva, la gradi ... fetele |
|

| Mariuta ... am prins ideea...sa ne gasim o prietena |
|
Intrat: 2/13/2006 Postari: 6852 Locatia: pe-aici
| Alte fetite or fi harnicute, dar K e tare puturoasa la capitolul asta...se chinuie sa se imbrace 1/2h, se razgandeste, se dezbraca, isi ia alti chiloti, alta bluza, o ia cu spatele in fata sau pe dos, vrea un ciorap de-un fel, altul diferit, nu-i mai place fusta si cauta pantaloni, asa ca iau hamul in maini si o imbrac/termin de imbracat repede, altfel stam la discutii pana seara . |
|
 Nivel: Avansat
Intrat: 11/18/2006 Postari: 3674
| Mihaita se imbraca singur numai cand vrea si cu ce vrea, dar destul de rar si nu e prea indemanatic. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Intrat: 4/4/2006 Postari: 8978 Locatia: Piatra Neamt, Romania
| Tudor a deprins imbracataul singur la gradinita! II aleg eu hainele, i le asez pe pat si el se imbraca. Mai are toane cand imi spune ca nu poate, ca e mic, dar atunci ii spun si eu ca il inteleg, dar daca tot e mic, nu mai are voie la calculator, de exemplu, ca e pentru baieti mari! In 3 minute e gata! |
|

Intrat: 12/17/2007 Postari: 25883 Locatia: M e d i a s
| Noi nu ne imbracam singuri,nu ca nu am stii,dar suntem prea comozi!Si noi ne plictisim dupa un ciorapel,ce sa facem daca e asa de greu! |
|

Nivel: TOP TEAM
Intrat: 11/9/2008 Postari: 30045
| O sa il vad eu pe Rik...sper sa nu fie greu...o sa trecem sa va povestim deocamdata mamii face tot!!! |
|
 Nivel: Avansat
Intrat: 1/31/2008 Postari: 3374
| Pe Darius il mai ia valul cateodata si vrea sa-si ia singur ciorapeii in picioare. Dupa ce incearca vreo jumatate de ora, timp in care eu ma bucur de libertate tipa cat il tin puterile, chiar daca sunt langa el,:"Mamiiiiiii! Ii!" Daca seamana cu taica-su n-o sa se imbrace singur nici cand e insurat, tot o sa-si mai ia un tricou cu spatele in fata sau pe dos. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Intrat: 2/13/2006 Postari: 9883 Locatia: Departe-poate prea departe
| sami wrote: la capitolul haine e greu sa ma impun in fata Larisei: le alege singura,le potriveste cum vrea,se imbraca singura,se incalta singura si asta ii ia doar 10 minute in fiecare dimineata.eu transpir pe urma  cineva trebuie sa le si aranjeze,sa arate bine hainutele pe fetita :018: ce ma deranjeaza pe mine:cat de frig ar fi afara ea numai fuste si rochii viseaza,in plus face combintii ciudate,cum ar fi stofa cu adidasi
Sigur nu vorbesti de Maria mea ? |
|
|