Riscurile operatiei de apendicita

Options Riscurile operatiei de apendicita
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Kiki
Postat: Monday, November 6, 2006 1:09 PM


Nivel: TOP TEAM

Intrat: 2/14/2006
Postari: 36607
Locatia: In casuta cu pitici
Desi operatia de apendicita s-a banalizat, fiind atat de frecventa, mai exista totusi riscuri de care merita sa tinem cont. Netratata, o simpla apendicita e un pericol vital fiindca apendicele se poate rupe si imprastia infectia in tot abdomenul.

Cum iti dai seama daca e apendicita

Apendicita tipica evolueaza in 6-12 ore cu dureri de burta, febra, greata si voma, lipsa poftei de mancare. Nu se intampla la fel pentru toata lumea.

Diagnosticul de apendicita se poate pune doar in urma analizelor de sange si urina plus ecografie. Multe femei confunda durerile care insotesc ciclul menstrual cu simptomele apendicitei.

Odata confirmata boala, operatia se demareaza cat mai repede, clasic sau laparoscopic. A doua varianta e avantajoasa fiindca pacientul poate pleca in aceeasi zi din spital.


In timpul operatiei apar "surprize"

In timpul operatiei medicii pot gasi apendicele rupt, caz in care interventia se complica, dureaza mai mult si trebuie monitorizata in spital pentru un timp.


Rar se intampla ca o mica bucata de apendice care ramane in urma operatiei sa se inflameze si sa duca la o noua operatie pentru indepartarea ei.


Riscurile operatiei


Daca faci o operatie de apendicita riscurile sunt cele ale oricarei interventii chirurgicale - alergii, sangerare si infectii. Dupa operatie trebuie sa contactezi imediat doctorul daca febra creste la 39 grade, daca sangerezi sau te balonezi excesiv. Medicamentele prescrise de medic ar trebui sa-ti diminueze durerile. Daca ele nu cedeaza e un semn de evolutie proasta, la fel ca greata si voma persistente, frisoanele, tusea persistenta, roseata si puroi la nivelul inciziei.


Dupa operatia se face laparoscopic iar recuperarea e mai usoara

Recuperarea dureaza cateva saptamani in care e probabil sa apara dureri de burta si tulburari digestive usoare. Reactiile negative dupa operatia laparoscopica sunt mai putine si mai slabe decat dupa interventia clasica.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
Printeaza subiectul
RSS Feed