R?celile bebelu?ilor, mortale dac? se trateaz? dup? ureche

Options Răcelile bebeluşilor, mortale dacă se tratează după ureche
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Kiki
Postat: Wednesday, January 31, 2007 8:34 PM


Nivel: TOP TEAM

Intrat: 2/14/2006
Postari: 36607
Locatia: In casuta cu pitici
Racelile bebelusilor, mortale daca se trateaza dupa ureche

Tratamentele contra tusei si racelii, administrate copiilor cu varste mai mici de doi ani, pot avea reactii adverse deosebit de severe. Acesta este semnalul de alarma tras de specialistii americani într-un studiu publicat recent în Morbidity and Mortlity Weekly Report. În urma investigatiilor, ei au constatat ca, în cursul anul trecut, peste 1.500 de copii sub doi ani au fost tratati în serviciile de urgenta pentru reactii adverse ale tratamentelor pentru tuse si raceli. Medicamentele "acuzate" sunt decongestionante nazale, antihistaminice, calmante ale tusei si expectorante, folosite singure în infectiile acute respiratorii superioare.

Trei bebelusi sub sase luni au decedat din cauza medicatiei. În toate cele trei cazuri, autopsia a aratat existenta unui nivel ridicat de pseudoefedrina, a carei concentratie era de aproape 14 ori mai mare decat recomandarile. În urma analizelor serologice, s-a mai constatat ca ei au fost tratati cu dextromethorphan (calmant al tusei), acetaminophen (antipiretic si analgezic) si un antihistaminic a carui productie a fost stopata în septembrie 2006 de catre Administratia pentru Medicamente si Alimente din SUA (FDA), în lipsa unor instructiuni bine delimitate în cazul copiilor.

Medicamentele deprima centrii respiratiei

Atunci cand situatia o impune, copiii cu varsta mai mica de 2 ani pot fi tratati cu medicamente antitusive si antigripale, dar numai la indicatia medicului. "Copiii din aceasta grupa de varsta, explica dr. Ioana Colgiu, medic specialist medicina de familie, la un centru medical din Capitala, au nevoie de o atentie deosebita datorita reactiilor adverse ale acestor medicamente asupra organismului copilului. Medicul este cel care cunoaste datele necesare (greutate, antecedente patologice, reactii alergice, boli asociate) în vederea prescrierii tratamentului.

"Reactiile adverse sunt numeroase si, în unele cazuri, pot duce chiar la deces. Parintii trebuie sa fie foarte atenti sa respecte întocmai indicatiile medicului (doze, mod si timp de administrare) si sa îl informeze pe acesta cu privire la orice modificare survenita în starea copilului pe durata tratamentului", mai spune dr. Ioana Colgiu, cu mentiunea ca cele mai grave reactii adverse constau în deprimarea centrilor respiratorii, confuzie, risc toxic, colaps, bronhospasm. De cele mai multe ori, la depasirea dozelor pot aparea tulburari digestive (iritatie gastrica, greata), cresterea transaminazelor hepatice, sedare, eruptie cutanata, iritatie sau atrofia mucoasei nazale (în caz de utilizare prelungita).

Secretele letale ale virusului gripei din 1918

Cercetatorii au recreat virusul "gripei spaniole" din 1918 care a ucis pana la 50 milioane de persoane. Motivul declansarii neobisnuitei epidemii nu a fost pana acum înteles. În urma unui studiu recent efectuat, expertii au descoperit o gena umana care ar putea ajuta la explicarea neobisnuitei virulente. Cercetarea furnizeaza o importanta piesa din puzzle-ul virusului din 1918, cu ajutorul careia va putea fi controlata orice pandemie viitoare.

Specialisti de la Laboratorul National de Microbiologie din Canada au exhumat o victima a cumplitei boli, reusind sa reconstruiasca un întreg virus functional. Cu acesta au infectat maimute macaq pentru a vedea ce se întampla. Rezultatele au fost cutremuratoare. Simptomele au aparut în 24 de ore de la expunerea la virus si distrugerea tesutului plamanului a fost atat de rapida, încat animalele n-au mai putut dormi cateva zile, înecandu-se în propriul sange. Cercetatorii de la University of Wisconsin at Madison au dezvaluit ca o componenta a sistemului imunitar, gena RIG-1, este implicata, deficienta acesteia facand ca virusul sa se manifeste atat de virulent.

SURSA
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
Printeaza subiectul
RSS Feed