Portelan la rece

Options Portelan la rece
Subiectul anterior · Subiectul urmator
marimar23m
Postat: Monday, December 10, 2012 11:00 PM


Nivel: Grupa mica

Intrat: 7/1/2012
Postari: 149
Locatia: italia-imperia
Buna fetelor.M-am gandit sa deschid o noua pagina interesanta ptr cei care nu cunosc ,,portelanul rece''Acest portelan è o pasta care se poate prepara in casa cu investitii mici,se poate modela precum plastelina si obiectele facute se lasa la uscat,nu se coace in cuptor precum alte paste sintetice...Pentru cei interesati va dau cantitatile exacte de a prepara aceasta pasta...


Materiale:.

2 cesti de amidon de porumb
2 cani alb lipici (aracet)
2 linguri de otet
2 linguri de ulei
niveia (pentru framântat)
Se poate prepara într-o oala de teflon direct pe foc cat si în cuptorul cu microunde. .


În primul rând sa vedem cum se face aceasta reteta .Intr-o tigaie de teflon. Pentru a face acest lucru, pune?i toate ingredientele direct in oala, se amesteca bine, pentru a evita formarea de noduli (se recomanda sa utiliza?i o lingura de lemn). Apoi a?eza?i oala pe foc mediu, ?i începem sa pregatim aluatul.
Se amesteca în mod constant aluat, ve?i vedea ceva similar cu mamaliguta de gatit, ?i un punct va costa un pic pentru a elimina masa. Cand totul incepe sa se desprinda de pe peretii vasului atunci e gata,nu exagerati sa o coace-ti prea mult ptr ca nu o mai puteti modela devine ca un cauciuc, . . Ungeti cu crema de corp sau niveia o planseta si incepeti framantatul energic pana pasta se raceste.Cand pasta e rece si nu se mai lipeste de mainile voastre atunci se infasoara in folie de pastic bine sa nu patrunda aer ca se usuca,si se pune in frigider la rece.


Pentru a face aluatul în cuptorul cu microunde, se pune toate ingredientele intr-un vas de sticla se amesteca bine.Se tine in cuptor timp de 1 minut la putere maxima. Apoi se scoate ?i se amesteca bine. .

Din nou, se pune in cuptorul cu microunde timp de 1 minut amestecati apoi introduceti dinou aluatul pentru a treia oara în cuptorul cu microunde timp de 1 minut. La îndepartarea, a se vedea daca exista vreun loc unde lipiciul este înca lichid, în caz afirmativ, gatiti pâna când aluatul nu este.






marimar23m attached the following image(s):
receta-de-porcelana-fria2.jpg dscf3216.jpg dscf3217.jpg dscf3218.jpg dscf3222.jpg dscf3219.jpg dscf3220.jpg receta-de-porcelana-fria1.jpg

marimar23m
Postat: Monday, December 10, 2012 11:41 PM


Nivel: Grupa mica

Intrat: 7/1/2012
Postari: 149
Locatia: italia-imperia
Retetele sunt diverse,alti coace pasta asa cum v-am arata eu alte persoane nu o coace.... colorarea pastei se face cu aquarela in apa,se poate colora inainte de a licra obiecte cat si dupa

http://marrietta.ru/post218563830/





[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=0u85l_d7fSc[/youtube]


marimar23m attached the following image(s):
83312404_list12.jpg 83312410_large_sugar_decoration_0.jpg 86091179_pivonka_aknel.jpg dsc06077.jpg dscn0122.jpg dscn0452.jpg p1000612.jpg p1000626.jpg

marimar23m
Postat: Tuesday, December 11, 2012 12:20 AM


Nivel: Grupa mica

Intrat: 7/1/2012
Postari: 149
Locatia: italia-imperia













marimar23m attached the following image(s):
002.jpg 003.jpg 004.jpg 005.jpg 007.jpg 008.jpg 011.jpg 013.jpg 016.jpg 017.jpg 017-002.jpg 019.jpg 022.jpg 026.jpg 028.jpg 035.jpg 042.jpg 046.jpg 047.jpg 048.jpg 049.jpg 051.jpg 053.jpg 057.jpg 059.jpg 071.jpg 081.jpg 087.jpg 131.jpg 134.jpg bamboline 071.jpg bamboline 073.jpg dsc04251.jpg p8163699.jpg p8163702.jpg p8163715.jpg p8163718.jpg regalo pinuccia finale.jpg

marimar23m
Postat: Tuesday, December 11, 2012 8:54 AM


Nivel: Grupa mica

Intrat: 7/1/2012
Postari: 149
Locatia: italia-imperia
Se poate lucra chiar si bijuteri sau martisoare dece nu?????


marimar23m attached the following image(s):
0197440384.jpg 375886364.jpg 3414032903.jpg 5210577807_f7d52e99c5.jpg 8847692027.jpg bimbe-500x.jpg bomboniera nascita,fai da te,creazioni pasta di mais con calamita,fatina dei fiori.jpg bracciali-28951.jpg bracciali-28953.jpg calamite-cani-gatti-in-pasta-di-mais-fatte-a-mano_11488.jpg cupa_cakes_portafoto-74548.jpg cupa_cakes_portafoto-74549.jpg fatine_di_feltro-28945.jpg fermaglio capelli in pasta di mais,collezione autunno 2012 (1).jpg gioielli-fai-da-te-orecchini-animaletti.jpg gxmbz.jpg imagesca1odxjl.jpg imagesca2iadqz.jpg imagesca3gqiu5.jpg imagesca4ez5al.jpg imagesca36wja7.jpg imagescab5v8u9.jpg imagescaig4a9g.jpg imagescav4evfw.jpg imagescax17tj9.jpg item_356469_4.jpg orecchini-rose-fatti-a-mano-in-pasta-di-mais_8668.jpg

marimar23m
Postat: Tuesday, December 11, 2012 11:36 AM


Nivel: Grupa mica

Intrat: 7/1/2012
Postari: 149
Locatia: italia-imperia
cum se lucreaza cu poltelanul ,,porcellana fria''










marimar23m attached the following image(s):
0_17c05a_220bd36f_xl.jpg 0_17c05b_d760ce9_xl.jpg 0_17c05c_214d2bea_xl.jpg 0_17c05d_cd0dda6c_xl.jpg 0_17c05e_4c8efe3e_xl.jpg 0_17c05f_954a218d_xl.jpg 0_17c06a_3564ce4_xl.jpg 0_17c06b_f47b3f56_xl.jpg 0_17c06c_5107ea4e_xl.jpg 0_17c06d_5cba48fa_xl.jpg 0_17c06e_a4ca2969_xl.jpg 0_17c06f_a00e3647_xl.jpg 0_17c054_cb0ac6de_xl.jpg 0_17c055_9792d612_xl.jpg 0_17c056_11d07dd4_xl.jpg 0_17c057_988043a2_xl.jpg 0_17c058_9e39957d_xl.jpg 0_17c059_13ed9728_xl.jpg 0_17c060_d64abe77_xl.jpg 0_17c061_14ebfb22_xl.jpg 0_17c062_9c8044e4_xl.jpg 0_17c063_cb9ff25c_xl.jpg 0_17c064_5f948543_xl.jpg 0_17c065_feda5df7_xl.jpg 0_17c066_5a524208_xl.jpg 0_17c067_e53361b_xl.jpg 0_17c068_7130e767_xl.jpg 0_17c069_74d5296b_xl.jpg 0_17c070_18970e4_xl.jpg 0_17c071_5176596f_xl.jpg 0_17c072_aff93d7d_xl.jpg

marimar23m
Postat: Tuesday, December 11, 2012 1:22 PM


Nivel: Grupa mica

Intrat: 7/1/2012
Postari: 149
Locatia: italia-imperia
Sper ca acest topic va place si va este de folos,incerc sa aduc schimbari in ceia ce priveste lucrul de mana,hobby,arta....va rog interveniti cu,comentarii,foto....etc


marimar23m attached the following image(s):
1.jpg 16.jpg 17.jpg 18.jpg 19.jpg 20.jpg 21.jpg 22.jpg 3419.jpg calas1.jpg colossusdelizabethrevistas para pasar a dvdporcelana friamodelar porcelana fria 1 (leticia s[1]_ del cerro)imagen 004.jpg colossusdelizabethrevistas para pasar a dvdporcelana friamodelar porcelana fria 1 (leticia s[1]_ del cerro)imagen 005.jpg colossusdelizabethrevistas para pasar a dvdporcelana friamodelar porcelana fria 1 (leticia s[1]_ del cerro)imagen 006.jpg colossusdelizabethrevistas para pasar a dvdporcelana friamodelar porcelana fria 1 (leticia s[1]_ del cerro)imagen 007.jpg pap-vaca1.jpg pap-vaca11.jpg s_mlu_v_v_f_16764217_7166.jpg

marimar23m
Postat: Tuesday, December 11, 2012 1:42 PM


Nivel: Grupa mica

Intrat: 7/1/2012
Postari: 149
Locatia: italia-imperia
Rasfoiti acest album si veti intelege cate lucrari frumoase se pot face cu bani putini si cu putina rabdare...
https://picasaweb.google.com/106558403292397720998
marimar23m
Postat: Tuesday, December 11, 2012 2:07 PM


Nivel: Grupa mica

Intrat: 7/1/2012
Postari: 149
Locatia: italia-imperia
Retete di portelan sunt foarte multe si toate dau rezultate bune,eu am tradus pe google aceasta pagina,traducerea nu s-a facut prea bine dar sper sa se inteleaga cat de cat despre cei vorba,veti gasi asa cum v-am spus f multe retete,exista si reteta de pasta de sare care è folosita exact cum e folosita aceasta reteta di portelan,eu am sa incerc sa o caut si o sa afisez...

Cea mai simpla reteta este

1 cana de amidon de porumb

1 cana de lipici alb

1 lingura de ulei mineral

1 lingurita suc de lamâie



Dar nu rezultate profesionale

Cuprinzatoare cel mai mult este aceasta

1 kg de adeziv alb

De la 500 la 600 de grame de amidon de porumb (în func?ie de cât de mult lipici este suficient de gros)

3 linguri de glicerina

3 linguri de ulei de vaselina

1 lingura de suc de lamaie sau o lingura de acid citric

(Daca nu utilizati acid citric, puteti pune 1 lingura de benzoat de sodiu si o lingura de stearina, care actioneaza ca anti-bacterian)




Reducerea dozelor

1 ceasca de aracet

1 cana de amidon de porumb

1 lingurita acid citric

1 lingura de ulei mineral

1 lingura de glicerina



Da, dar asta cupa Ca unitate de masura trebuie sa ia o ceasca de capacitate de 250 ml

Da, pentru ca daca te duci cu greutate pe 250 de grame de aracet sunt 170 de grame de amidon. Puteti pune toate ingredientele intr-un castron si amestecati bine.

Ce mai multa transparenta si albul este amidonul de porumb. Pentru a obtine o pasta alba nu este recomandabil sa se adauge albire ca vopsea de ulei sau vopsea acrilica sau tempera, deoarece se va usca pastele si crapa. Daca vrei cu adevarat, exista doua produse, albire concentrat si porcellanizzatore .. nu numai albeste, dar nu-l intareaste. Daca aluatul vrem doar intareasca usor si de albire ar trebui sa utilizeze o jumatate lingura pentru fiecare metru lipici cupa.

Ca si conservant este zeama de lamaie, dar ar fi recomandabil sa se foloseasca de acid citric foarte eficient înainte de a putea obtine mucegai, nu formol sau similare, care sunt otravuri.

Ca lipici se foloseste ARACETUL.Si nivea crema are aceasta functie Daca nu aveti ulei mineral se poate folosi ulei pentru copii Johnson x (care contine parafina) sau parafina.

Porcellanizzatore pot fi adaugate la aluat deja facut sa le includa, încetul cu încetul.

Pentru portelan în forma de trebuie sa aiba un pic de apa sau nu contine nici macar asta. Aluatul trebuie sa ramâna de modelare solide, dar ammassandola. si trebuie sa fie insuficient sa-l pastrati de a deveni cauciuc. În schimb retete care contin apa sunt cele mai bune pentru a face flori. Dar aceasta apa permite portelan ajunge la punctul de gatit si sa se cristalizeze, pastrând maleabilitatea acestuia, care va permite sa dea miscarii de petale si frunze.

Asa ca am recomanda-o cu apa pentru flori

1 cana de amidon de porumb

1 cana de ARACET
1 lingura NIVEA

1 lingura de ulei johnson

1 lingura de suc de lamâie sau de acid citric

1 lingura de apa



Pentru a modela Va recomandam o alta reteta

O ceasca de ARACET
O ceasca de amidon de porumb

2 linguri de parafina

1 lingura de glicerina

1 lingura NIVEA

2 linguri porcellanizzatore

O jumatate de lingurita de acid citric

Daca ati pus aceasta Stearina ar trebui sa-l dizolve, cu putina apa în cuptorul cu microunde.


Foarte util aceasta metoda sa-l pastrati de la uscarea atunci când lucrati, pastrati-l în priza o cârpa umeda.



Ca procesul de construire Lipici aracet, parafina, glicerina si porcellanizzatore într-o tigaie se amesteca cu o lingura de lemn. Adaugati amidonul si se amesteca bine pâna când x ultimele aveti o pasta moale, pune pe un foc mic si nu se opresc niciodata din mestecat. Pune mingea pe o masa, cu mâinile unsuroase ?i uleioase, de asemenea, crema nivea framanta aluatul. Apoi, înveli?i în folie de plastic ?i depozitat într-un container etan?. A nu se congela.

Daca doriti o transparenta de cristal folosit aceasta reteta



1 cana de aracet
1 cana de amidon de porumb

8 linguri de apa

2 linguri de NIVEA

2 linguri de parafina lichida

1 lingurita de acid citric

Contine mai multa apa pentru a avea o mai mare de gatit care sa permita sa devina transparente Pasta alb natural va deveni transparenta
marimar23m
Postat: Tuesday, December 11, 2012 2:18 PM


Nivel: Grupa mica

Intrat: 7/1/2012
Postari: 149
Locatia: italia-imperia
Un joc rapid si usor: decorarea cu "aluat de sare" sau " pasta amidon de porumb"."Aluat de sare", în special, este un hobby accesibil tuturor pentru o executie si de a aduna "materiale" pentru a lucra. O metoda,imaginativa de a crea si a inventa obiecte mici si orice altceva, creativitatea pe care va sugeram: este nevoie de ea câteva ingrediente si câteva instrumente pentru a obtine rezultate optime.

Afla si mai multe despre crearea de obiecte din aluat de sare si cele mai bune metode de prelucrare, cititi în continuare!

RETETA "aluat de sare"
ingrediente:

¦ Doua ce?ti de faina (dublu zero da o culoare mai deschisa)
¦ O ceasca de sare (se poate amesteca, de asemenea, într-o pasta fina). Concentratia acestuia da duritate mai mare
¦ apa naturala (non-carbogazoase), la temperatura camerei.
Pentru a lucra aluat de sare avem nevoie de:

¦ cutite de a reduce
¦ paie si scobitori pentru a perfora, pentru a actiona ca suport sau sa afecteze specifice (cum ar fi ochii papusi)
¦ sucitor sa se rostogoleasca in afara noastra "aluat de sare"
¦ Phil din fier sau din cârlige pentru a închide treaba noastra
Amestecul de pasta de sare este extrem de simpla. Unul nu trebuie sa faca nimic atceva de cat framântat (timp de aproximativ 10 minute) cu mâinile pâna la un aluat ferm si comasate, adaugând apa putin câte putin în doze mici. Trebuie sa fim atenti ca aluatul nu este prea moale, sau care de la lipirea la mâinile tale. În acest caz, se adauga faina un pic ". În schimb, în cazul în care aluatul tinde sa se prabuseasca în continuare pentru a adauga apa, întotdeauna în doze mici, având grija sa nu se formeaza cocoloase.
Sfaturi pentru a mentine activitatea desfasurata cu "aluat de sare"
Pasta de sare proaspata trebuie sa fie închise în recipiente închise ermetic sau pungi de plastic pentru a evita ca aceasta poate fi uscat. Amintiti-va, de asemenea, inamicul numarul unu al aluat de sare: umiditate.Pasta nu trebuie sa vina în contact cu aerul sau devenit inutilizabil într-un timp scurt. În piata exista vopsele acrilice sau specializate (transparent), multe dintre care împiedica, de asemenea, viermi si insecte care pot ataca munca noastra.Conservare, cu toate acestea, trebuie sa fie repetate la intervale de timp, de asemenea, de-a lungul anilor.

Un alt sfat util pentru a preveni umiditatea si de a proteja obiectul nostru, poate fi unsaa cu galbenus de ou batut cu o cantitate mica de apa (o lingura). În acest moment, continua cu o jumatate de ora de gatit si treci vopsea transparenta


Culoarea de "aluat de sare"
Pentru a colora obiectele noastre, avem doua posibilitati:

¦ scop de colorat cu acuarele sau tempera
¦ colorarea aluatului de la început
În acest din urma caz putem amesteca pasta cu condimente (cum ar fi cafea sau cacao) pâna la obtinerea unui amestec omogen din culoarea.Culoarea finala, de obicei, va fi mai clara odata uscat. Daca doriti sa dea un "arsa" la anumite parti ale obiectului, puteti presara cu un strop de lapte.

Uscarea
Stim ca uscarea este cu siguranta un pas important, deoarece va depinde practic de conservare a obiectului.

Acest lucru se poate face în doua moduri:


cuptorul
Temperatura cuptorului trebuie sa fie destul de mica (aproximativ 50 de grade) si usa trebuie sa fie strict lasata deschisa. În acest fel se va preveni fisuri care ar putea ruina de lucrarile voastre, care sa permita evadarea de umiditate. Cu toate acestea, în cazul în care bulele sunt formate, în primele cincisprezece minute de preparare, pot fi eliminate printr-un moment de preparare scobitori depinde, desigur, de marimea, dar trebuie sa fie destul de lung, în scopul de a obtine o "bi-gatit", pe ambele parti. Foarte des de fapt pasta arata uscata din exterior, dar de fapt interiorul este înca umed. Când va fi foarte greu la atingere... Eu am lucrat aceasta pasta cu amidon si toate lucrarile mele le-am lasat sa se usuce in aer liber fara a fi nevoie de folosi cuptorul.Uscarea in aer liber este de aproximativ 12-15 ore , pentru care de foarte multe ori metoda traditionala este utilizata pentru o chestiune de economisire a energiei.
¦ (calorifer, aer)
Uscarea se va dura mai multe zile, dar rezultatul va fi în continuare optima. Daca utilizati faina de secara, timpul de preparare va fi cu mult peste medie (mai mult de jumatate de timp). Daca totusi doriti sa efectueze o "ceramica" de gatit trebuie sa fie extrem de mult mai "fierbinte", 130 de grade timp de ase ore. .
Aluatul de porumb este de multe ori preferat ca cel de sare, deoarece este cel mai benefic. În primul rând, nu ar trebui sa combata umiditate, nu are prin urmare probleme de a intra în contact cu aerul, mai mult nu ar trebui sa fie fierte.

Ce este nevoie pentru a "aluat de porumb"
Ingrediente:

¦ o ceasca de amidon de porumb
¦ o cea?sca de aracet
¦ o lingura de ulei
¦ o lingura de lavanda (sau alte tipuri de lemn pentru a imparfuma aluatul(nu e obligatoriu)
¦ instrumente de lucru ( tigaie, lingura de lemn, si obiecte improvisate de a modela lucrarile voaste cum ar fi scobitoare,pix,aparatul de strivit usturoiul e bum ptr a face parul la papusi.....etc
Amestecul de asemenea în acest caz este foarte simplu. Trebuie sa toarnati toate ingredientele într-o tigaie si se fierbe incet, amestecand cu o lingura de lemn, si opriti atunci când aluatul începe sa se separe în mod spontan din parti (aproximativ 5 minute). Dupa racire, se ambaleza întrr-o folie de plastic si se introduce in frigider,nu in congelator,în acest fel va dura chiar si pentru câteva luni.

În ceea ce priveste colorarea vom folosi aceeasi procedura ca la pasta de sare. Daca va decideti pentru a colora aluatul în primul rând, amintiti-va sa colorati atunci cand aveti mai multe lucrari de realizat sau daca vrem sa facem un obiect de dimensiuni considerabile. Elementul adeziv pentru aluat de porumb va fi ARACETUL ALB- lipici


marimar23m attached the following image(s):
89.jpg 578.jpg dsc06686.jpg image0000.jpg image003-1.jpg image0011.jpg image0022.jpg images.jpg imagesca7oycxm.jpg imagesca31i0ii.jpg imagescacfe9og.jpg imagescawi5w71.jpg ioo.jpg jj.jpg pasta-di-mais-di-sale.jpg

victoria1
Postat: Tuesday, December 11, 2012 4:11 PM
Nivel: Guest

Intrat: 2/12/2006
Postari: 5
marimar23m wrote:
Retetele sunt diverse,alti coace pasta asa cum v-am arata eu alte persoane nu o coace.... colorarea pastei se face cu aquarela in apa,se poate colora inainte de a licra obiecte cat si dupa

http://marrietta.ru/post218563830/





[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=0u85l_d7fSc[/youtube]

Aici se lucreaza cu argila polimerica si nu cu pertelan rece ,florile din argila polimerica nu sunt atit de fragile cat cele din portelan rece.portelanul rece se prepara si fara a se fierbe.
Marimar parca confectionai papusi?nu ne mai arati ce ai facut in ultimul timp,ca ai disparut in ultimul timp.
marimar23m
Postat: Tuesday, December 11, 2012 5:42 PM


Nivel: Grupa mica

Intrat: 7/1/2012
Postari: 149
Locatia: italia-imperia
victoria1 wrote:

Aici se lucreaza cu argila polimerica si nu cu pertelan rece ,florile din argila polimerica nu sunt atit de fragile cat cele din portelan rece.portelanul rece se prepara si fara a se fierbe.
Marimar parca confectionai papusi?nu ne mai arati ce ai facut in ultimul timp,ca ai disparut in ultimul timp.



In acest video nu conteaza ca se lucreaza cu o altfel de pasta sintetica,conteaza tehnica lucrului....tehnica modelajului è foarte importanta...eu am incercat sa traduc mai multe retete ajutandu-ma de google dar cum nu am prea mult timp la dispozitie sa pot rectifica intelesul frazelo a trebuit sa le expun asa cum sa facut traducerea.....cat de cat se intelege si sunt diverse retete ptr flori,daca esti interesata merg direct la sursa sa iti dau informatii exacte..........


In legatura cu pausile mele.Da. am avut f. mult de lucru de aceia am disparut ptr. o perioada de timp ptr ca nu fac fata cerintelor,am expus cateva si v-am lasat un mesaj de salut ptr voi toate....cand m-am colegat am crezut ca o sa gasesc cateva foto expuse si de voi,cineva mi-a zis ca o sa incerce,dar.............nimic noutati,va pup dulce pe toate
victoria1
Postat: Tuesday, December 11, 2012 6:19 PM
Nivel: Guest

Intrat: 2/12/2006
Postari: 5
Multumesc dar stiu foarte bine rusa si pe saiturile rusesti gasesti modelaaj si diferite retete cat si idei si pareri diferite.Si stii, ,fatele spun ca florile facute din argila polimerica nu pot fi facute si din portelan rece.Portelanul rece al folosesc mai mult pentru figurine caci florile nu es atit de frumoase

http://www.liveinternet.ru/users/nyria/rubric/1995889/
marimar23m
Postat: Tuesday, December 11, 2012 6:55 PM


Nivel: Grupa mica

Intrat: 7/1/2012
Postari: 149
Locatia: italia-imperia
[quote=victoria1]Multumesc dar stiu foarte bine rusa si pe saiturile rusesti gasesti modelaaj si diferite retete cat si idei si pareri diferite.Si stii, ,fatele spun ca florile facute din argila polimerica nu pot fi facute si din portelan rece.Portelanul rece al folosesc mai mult pentru figurine caci florile nu es atit de frumoase

ACULTA VICTORIA,NU AM DEGAND SA MA MA CERT CU TINE PTR CA MA CONTRAZICI,SUNT DESTULE VIDEO EXPUSE DE MINE UNDE SCRIE FOARTE CLAR ,,PORCELLANA FRIA'' CARE INSEAMNA PORTELAN LA RECE SI ITI ARATA DESTUL DE BINE CUM LUCREAZA FLORILE,,,O PRIETENA DEA MEA DE LA SANREMO FACE ASTFEL DE FLORI PTR DECORATII HOTELURI,MESELE DE LA RESTAURANT.....ETC DACA ESTI CHIAR ASA DE INTERESATA DUTE PE SAITURILE SPANIOLE,PORTUGHEZE CHE EI SUNT EXPERTI IN ACEST PORTELAN....

IAR DACA TE CREZI CHIAR ATAT DE INFORMATA DECE NU POSTEZI TU ACESTE LUCRURI? PE MINE MA DOARE IN BIATA FAVOLA DACA POSTEZ ORI NU,NU PRIMESC NIMIC IN SCHIMB DOAR AM VRUT SA VA AJUT UN PIC,CU INFORMATII,FOTO........DACA ITI SUNT ANTIPATICA NU DESCHIDE SUBIECTUL CU MINE


ACUM UITATE AICI IN ACEST GOOGLE SANIOL SI SPUNEMI ACESTE FLORI CU CE SUNT FACUTE?????????? DESCHIDE SAITURILE SI CITESTE ,DESCHIDE VIDEO SI PRIVESTE,CA M-AI ENERVAT LA CULMEA...

https://www.google.it/search?q=porcelana+fria+flores&hl=it&tbo=u&tbm=isch&source=univ&sa=X&ei=FXXHUM7qIqr78QGKsoD4Cg&ved=0CC4QsAQ&biw=1024&bih=541

https://www.google.it/search?q=porcelana+fria+flores&hl=it&tbo=d&tbm=vid&source=lnms&sa=X&ei=GnXHUJu9IuLQ8AG7zICoCg&ved=0CAoQ_AUoAA&biw=1024&bih=541

TU AI IMPRESIA CA DOAR RUSOAICELE SUNT DESTEPTE......HEIIIIII TREZESTETE CA LUMEA E MARE SI AZI TOTUL E POSIBIL NU EXISTA CHESTII BATUTE IN CUI PRECUM IDEILE TALE..........
victoria1
Postat: Tuesday, December 11, 2012 7:31 PM
Nivel: Guest

Intrat: 2/12/2006
Postari: 5
Si ce teai aprins ma rog???ai vrut comentari si pareri si uite ca miam dat cu parerea.Team inervat?Cu ce?vii odata in an pe aici si crezi ca pui tara la cale?Nu dorm ca tine sa ma trezesc vorbind...........
marimar23m
Postat: Tuesday, December 11, 2012 7:43 PM


Nivel: Grupa mica

Intrat: 7/1/2012
Postari: 149
Locatia: italia-imperia
Fetelor aveti incredere in mine si incercati aceasta pasta,,,faceti putina sa vedeti cum functioneaza...in lume exista si invidiosi....

http://www.youtube.com/watch?v=ADR-whAT-T0
http://www.youtube.com/watch?v=mZ2bWuBaGQ0
http://www.youtube.com/watch?v=pe8DyfI2zQc
http://www.youtube.com/watch?v=GjvAhiEc0Tg


Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
Printeaza subiectul
RSS Feed