Pericolul din hot-dog

Options Pericolul din hot-dog
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Kiki
Postat: Monday, October 9, 2006 10:23 AM


Nivel: TOP TEAM

Intrat: 2/14/2006
Postari: 36607
Locatia: In casuta cu pitici
Acest tip de mancare poate cauza mutatii genetice, cunoscute pentru a fi responsabile de diferite tipuri de cancer, afirma un studiu efectuat de Centrul medical al Universitatii din Nebraska, relateaza AFP. Studiul efectuat de cercetatorul si chimistul Sidney Mirvish a testat capacitatea mutagena a cârnaciorilor din hotdog.

"Am extras din hotdog o solutie apoasa purificata la care am adaugat nitriti pentru a obtine o substanta concentrata în nitrosamin", a explicat chimistul.

El a precizat ca se stie deja, fara sa fi dovedit, ca nitrosaminul, rezultat din contactul nitritilor utilizati pentru conservarea alimentelor cu diverse amine provenite din descompunerea carnii, este capabil sa altereze materialul genetic si sa conduca la cancer.

În cazul studiului, extrasul apos a fost pus în contact cu o bacterie, salmonella, care a suferit imediat o mutatie importanta a codului sau genetic.

"Capacitatea mutagena a solutiei de nitrosamin purificata dupa adaugarea nitritilor ar putea ajuta la explicarea legaturii dovedite între consumul de produse din carne conservate cu nitriti si cauza cancerelor de colon", indica studiul.

Profesorul Mirvish întelege sa mearga si mai departe si sa hraneasca soareci cu extrasul apos din hotdog concetrat în nitriti pentru a vedea daca acestia dezvolta cancere de colon.

"Daca vom arata ca metoda de fabricare a hotdogilor este periculoasa, poate se va schimba ceva", a afirmat profesorul.

American Meat Institute (AMI), care reprezinta companiile ce proceseaza circa 70% din carnea din SUA, a criticat rezultatele acestui studiu, care "nu reflecta în nici un caz realitatea fabricarii hotdogilor".

Organizatia denunta gradul ridicat de nitrit utilizat în solutia profesorului Mirvish, "mult mai mare decât în carnea tratata din zilele noastre".

"Acest studiu nu poate fi folosit pentru a pune în chestiune siguranta" acestor produse, a indicat presedintele AMI, James Hodges, într-un comunicat.

/Rompres/
Cris-DL
Postat: Monday, October 9, 2006 10:34 AM


Nivel: Senior

Intrat: 10/4/2006
Postari: 6845
Locatia: over the rainbow
what aolicaaa....ce mai pap eu la serviciu ??? cry
Kiki
Postat: Monday, October 9, 2006 10:38 AM


Nivel: TOP TEAM

Intrat: 2/14/2006
Postari: 36607
Locatia: In casuta cu pitici
Altceva! sic O salata, o pizza...gasesti tu ras
Cris-DL
Postat: Monday, October 9, 2006 10:42 AM


Nivel: Senior

Intrat: 10/4/2006
Postari: 6845
Locatia: over the rainbow
pai da......si pizza, shaorma.... dar 1-2 zile era hot-dog cry si era chiar bun
salata ? pai cu ce ? simpla nu e buna ras si astia aici la fast food nu au altceva banghead
Kiki
Postat: Monday, October 9, 2006 12:19 PM


Nivel: TOP TEAM

Intrat: 2/14/2006
Postari: 36607
Locatia: In casuta cu pitici
Pai o salata orientala, o salata de pui, o salata bulgareasca, o salata cu sunca presata si porumb....gasesti tu ceva...
leut
Postat: Monday, October 9, 2006 12:53 PM

Nivel: Senior

Intrat: 2/15/2006
Postari: 6678
Locatia: Galati
Mi-ai luat vorba din gura Kiki. Noi la birou comandam de la o firma salate si fiecare alege ce tip vrea. Sunt foarte bune si costa cam 60 mii portia.
In ce priveste mancarea de la fast food-uri nu o agreez...de cate ori am incercat ceva, sau chiar din necesitate, uleiul ala ars mi-a stat in gat toata ziua. angry
mihaela75
Postat: Monday, October 9, 2006 5:58 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 2/22/2006
Postari: 4839
urasc mancarea fast food, prefer sa stau flamanda sau imi iau un mar si rontai pana-mi trece foamea...daca trececry Numai cand trec pe langa toneta cu hot dog mi se face rau de la stomac.Kaze e la fel.Sper si fetele mele sa-mi mosteneasca aversiunea fata de fast food. nono
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
Printeaza subiectul
RSS Feed