Pachetul General de Servicii Medicale

Options Pachetul General de Servicii Medicale
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Miri
Postat: Sunday, July 5, 2009 10:23 AM


Nivel: SAFIR

Intrat: 2/26/2006
Postari: 16505
Locatia: pe o margine de lume...
Pacientii care nu reprezinta urgente medicale, dar sunt consultati in structurile de urgenta din spitale, vor fi nevoiti sa plateasca o contributie personala de 20 de lei, potrivit Pachetului General de Servicii Medicale, aprobat, miercuri, de Guvern.

De asemenea, in spital se vor mai plati si eventuale investigatii de inalta performanta, cum ar fi examenul RMN, insa nu mai mult de 200 de lei. Conform pachetului de servicii medicale, pacientii vor plati prin tichetul pentru sanatate si internarea, care poate ajunge la cel mult 50 de lei pe episodul de internare, indiferent de numarul de zile.

Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, a subliniat ca pacientii care reprezinta urgente medicale reale, la ambulanta, la unitatile de primiri urgente si la spitale, nu platesc pentru tichetele de sanatate.

In ceea ce priveste o vizita la medicul de familie, pacientii vor fi nevoiti sa plateasca 5 lei pentru o consultatie, iar daca medicul se va deplasa la domiciliu, dupa cele sapte ore de program, consultatia va costa 15 de lei.

Pachetul General de Servicii Medicale a fost aprobat, miercuri, in sedinta de Guvern. Ion Bazac a precizat ca acest pachet reprezinta o necesitate si estimeaza ca, pe parcursul unui an, introducerea tichetelor de sanatate va genera in sistemul sanitar aproximativ 700 milioane de li, fonduri care vor ramane la furnizorii de servicii medicale si care vor fi utilizate pentru plata salariilor, investitiilor sau alte servicii.

doctor info.ro
Lilly of the valley
Postat: Sunday, July 5, 2009 10:58 PM


Nivel: SMARALD

Intrat: 3/23/2007
Postari: 12042
ok si atunci pt ce mai platesc asigurari de sanatate daca voi plati medicului de familie 5 lei pt. o consultatie?!? scratch uff (intrebare retorica)
Miri
Postat: Monday, July 6, 2009 4:10 PM


Nivel: SAFIR

Intrat: 2/26/2006
Postari: 16505
Locatia: pe o margine de lume...
mariuta wrote:
ok si atunci pt ce mai platesc asigurari de sanatate daca voi plati medicului de familie 5 lei pt. o consultatie?!? scratch uff (intrebare retorica)


Ai dreptate...intrebarea e retorica!pupici
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
Printeaza subiectul
RSS Feed