Mierea de albine

Options Mierea de albine
Subiectul anterior · Subiectul urmator
stele_pe_cer
Postat: Tuesday, March 21, 2006 9:40 AM


Nivel: Senior

Intrat: 2/13/2006
Postari: 6678
g_nicoleta2000 wrote:
Noi cumparam vara miere de la o familie de profesori din Bacau si suntem clienti fideli pentru ca avem incredere in mierea ce ne-o vinde. Din pacate cea de salcam o vinde cel mai repede asa ca asta vara am cumparat parca 20kg in 3 bidoane de apa de 5 kg. Dintr-un bidon am facut cu catina si cu muguri de brad ca sa avem suc peste iarna.


Nico, imi dai si mie reteta sucului de catina si de brad, te rog?Dar detaliata ca la carte, pas cu pas, ca eu nu prea's gospodina, si sa nu ma incurc ras ....
g_nicoleta2000
Postat: Tuesday, March 21, 2006 10:31 AM


Nivel: Avansat

Intrat: 2/14/2006
Postari: 3898
Locatia: Bacau
Muguri de brad din piata se spala foooarte bine cu multa apa rece. Apoi se pun intr-un bidon de 5 kg ca are gura larga si intra mai usor. Apoi miere de albine peste ei pana-i acopera complet. n cursul zilei se mai rostogoleste bidonul sa patrunda mierea peste tot si se face completare cu miere. Se lasa 24-48 ore la temperatura camerei pana se schimba mugurii la culoare. Din verde puternic devin usor galbui.
Din timp eu strang 5 sticle de prigat ca au capace bune. Deci depozitarea se face in sticle nu in plastic.
Strecor sucul si-l pun la frigider. Avem peste iarna un sirop deosebit de bun pe care Liv il iubeste la nebunie.
Atentie! Mugurii nu se fierb! Prin fierbere nu mai au nici o proprietate.
Asta este o reteta deosebit de usor de facut si care pentru copii de peste 1 an este deosebita nu numai ca gust ci si ca aport nutritiv. Garantat lasa Mirinda pentru sucul de muguri. La noi cand vin nepotii de la tara asta intreba prima data: "unde-i sucul ala bun?"ras (iti inchipui ca-mi salta inima)

Anul asta am sa mai fac o smecherie. Bidonul in care am sa macerez mugurii am sa-l invelesc intr-o hartie colorata pe principiul ca daca albina face mierea la intuneric stie ea ce stie.ras
stele_pe_cer
Postat: Tuesday, March 21, 2006 1:17 PM


Nivel: Senior

Intrat: 2/13/2006
Postari: 6678
Nico, e kiar usor si pentur mine hohot .....dar, continutul care se serveste, nu se indoieste cu apa?Mi-aduc aminte ca a facut si mama candva, dr nu mai tin minte daca era cu apa sau fara.ma gandesc ca mierea aia cu muguri este prea groasa.....sau nu?

Imi salvez reteta in calculator si astept mugurii de brad ras ...si....cu catina cum ramane?E mai complicat?
stele_pe_cer
Postat: Tuesday, March 21, 2006 1:19 PM


Nivel: Senior

Intrat: 2/13/2006
Postari: 6678
Pentru mamicile din Bucuresti: cunoasteti pe cineva de incredere care comercializeaza miere curata, nesupusa termic?Parca nu mai imi vine sa cumpar din piata, de la necunoscuti...
g_nicoleta2000
Postat: Tuesday, March 21, 2006 3:13 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 2/14/2006
Postari: 3898
Locatia: Bacau
stele_pe_cer wrote:
Nico, e kiar usor si pentur mine hohot .....dar, continutul care se serveste, nu se indoieste cu apa?Mi-aduc aminte ca a facut si mama candva, dr nu mai tin minte daca era cu apa sau fara.ma gandesc ca mierea aia cu muguri este prea groasa.....sau nu?

Imi salvez reteta in calculator si astept mugurii de brad ras ...si....cu catina cum ramane?E mai complicat?


Obligatoriu cu apa! Asta-i ca o esenta!

Cu catina nu-i mai complicat. Catina bine coapta (bobitele sunt portocaliu inchis) se spala si se curata de patea lemnoasa. Eu nu reusesc sa o curat foarte bine ca-mi pierd rabdarea. Apoi se da la storcatorul de fructe iar sucul rezultat de amesteca cu miere.
1/3 catina restul miere. Apoi la frigider se pastreaza si asta si inainte de a fi consumata se agita bine. Asta-i iar foarte bun cu apa minerala sau in ceai. Acum am gasit despre catina ca nu-i bine sa fie centrifugata (habar nu am de ce) dar altfel cum sa fac suc din catina? Cica zdrobita cu lingura! Pai 3-4 kg de catina zdrobite cu lingura...plans te apuca plansul
stele_pe_cer
Postat: Tuesday, March 21, 2006 3:20 PM


Nivel: Senior

Intrat: 2/13/2006
Postari: 6678
Nico, multzam fain angel ...dar...ambele zici ca trbuie depozitate la frigi?Daca le tin in debara, adica la temperatura camerei sealtereaza frucxtul (catina, respectiv mugurii de brad?)

Tu de unde iei catina?Dar muguri de brad?Eu ma gandeam ca mugurii de brad sa ii culegem noi....mai trebuie cumva uscti, sau, cu cat sunt mai proaspeti, cu atat mai bine?
g_nicoleta2000
Postat: Tuesday, March 21, 2006 3:24 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 2/14/2006
Postari: 3898
Locatia: Bacau
Le tin la frigi pentru ca daca le pun in camara se altereaza. Ca sa nu se altereze trebue mai multa miere pusa, 1/4fruct restul miere. Eu am un frigi imens si depozitez in el sticle puse in picioare fara nici o problema.
catina si mugurii ii cumpar de la piata de la oameni. Daca poti sa le culegi tu este si mai bine. Mugurii de brad trebuie sa fie cat mai proapeti, nu ofiliti si nici galbejiti.
A.. si sa nu fie prafuti ca inseamna ca au fost culesi de pe langa strada si-s poluati.
stele_pe_cer
Postat: Tuesday, March 21, 2006 3:28 PM


Nivel: Senior

Intrat: 2/13/2006
Postari: 6678
Nico,

g_nicoleta2000
Postat: Tuesday, March 21, 2006 3:52 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 2/14/2006
Postari: 3898
Locatia: Bacau
Cu placere!pupici

Reteta care zici ca o facea mama ta cu muguri de brad nu era cumva prin fierbere cu zahar? Asa facea mama acasa dar omora totul din mugurii aia si zaharul puker ;dar tot era bun decat nimic.
stele_pe_cer
Postat: Tuesday, March 21, 2006 4:22 PM


Nivel: Senior

Intrat: 2/13/2006
Postari: 6678
g_nicoleta2000 wrote:
Cu placere!pupici

Reteta care zici ca o facea mama ta cu muguri de brad nu era cumva prin fierbere cu zahar? Asa facea mama acasa dar omora totul din mugurii aia si zaharul puker ;dar tot era bun decat nimic.


Ba cred ca da...imi amintesc ca era un procedeu ce necesita destul de mult timp, ca imi aduc aminte ca in una din zile cand a facut siropelul, am plecat la joaca si cand m-am intors, tot nu era libera bucataria (mama nu mi-a permis mult timp sa ma amestec la bucatarie in "oalele" ei, si poate si din cauza asta sunt asa bleaga la gatit plans ).

O sa o intreb disera cum facea...dar oricum, cum faci tu e clar ca este si mai usor si mai sanatos sic
andreeafed
Postat: Tuesday, March 21, 2006 5:34 PM


Nivel: Membru

Intrat: 3/19/2006
Postari: 55
Locatia: Timisoara
Buna fetelor,
mie medicul pediatru mi-a spus sa-i pun cate o lingurita de miere in ceai!
de astazi ii indulcesc ceaiul cu glucoza!
va pup pupici pupici pupici
Miri
Postat: Saturday, August 12, 2006 12:42 PM


Nivel: SAFIR

Intrat: 2/26/2006
Postari: 16505
Locatia: pe o margine de lume...
MIEREA

Mierea este un aliment cu proprietati specifice, este foarte cunoscuta si foarte des folosita având importante efecte terapautice.

De exemplu mierea de salcâm, imediat dupa recoltare este transparenta, culoarea ei va depinde de fagurii în care a fost facuta: astfel, mierea de salcâm poate avea nuante de la incolor la galben pai sau galben deschis. Mierea de salcâm are un gust placut, dulce, este vâscoasa si fluida si nu prezinta semne de cristalizare când este proaspata. Mierea de salcâm nu cristalizeaza decât dupa 1,5-2 ani, dar nici atunci nu în totalitate.
Mirosul mierii de salcâm este specific. Trebuie totusi retinut ca un miros pronuntat de salcâm este semnul ca mierea a fost falsificata prin introducerea unei infuzii de flori de salcâm.
Miere de salcâm are efect de calmare a tusei, antiseptic, în tratamentul asteniei si în tratamentul nevrozelor.

Mierea de salcâm galben japonez este antihemoragica micsorând timpul de coagulare si regleaza menstruatia. Ea influenteaza de asemenea functiile digestive.

Mierea de tei - este o miere cu puternica aroma de tei, cu reflexe luminoase galbene - portocalii. Este fluida, iar la gust are un parfum proaspat. Mierea de tei este calmanta si sedativa.

Mierea poliflora - este o miere cu aspect limpede, cu nuante de chihlimbar. Mirosul foarte expresiv denota un buchet nuantat de arome, bine echilibrat, care scoate în evidenta multitudinea de flori care îl compun.

Mierea de castan decongestioneaza ficatul si prostata, favorizând circulatia sanguina; mierea de mar este tonica si antidiareica; cea de papadie este depurativa si usor laxativa.

Mierea de rapita este indicata în tratamentul local al ulcerelor varicoase; mierea de mure este tonica si antidiareica; mierea de cimbrisor este antiseptica si afrodisiaca.

Mierea este un aliment foarte sanatos. Ea se poate consuma ca atare, sau ca adaos la ceai, lapte, alte bauturi, sub forma de tartine. Cu ajutorul mierii se pot prepara prajituri perfect tolerabile, care, dupa opinia nutritionistilor, pot înlocui prajiturile obisnuite, care sunt în general stimulatoare ale aciditatii.
Asupra aparatului cardiovascular mierea are un puternic rol de lubrifiant al vaselor de sânge, ajutând în acelasi timp si la optimizarea functionarii cordului. Laptisorul de matca în amestec cu mierea are functii vasodilatatoare.
misha
Postat: Saturday, August 12, 2006 2:04 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 3/12/2006
Postari: 3527
Miri, da'i-ai pus gand rau mierii de albine!sic hohot
Miri
Postat: Saturday, August 12, 2006 2:09 PM


Nivel: SAFIR

Intrat: 2/26/2006
Postari: 16505
Locatia: pe o margine de lume...
Nu Misha, ca deocamdata nu am cu cine sa testez mierea de albine, eu doar m-am informat!pupici
dya
Postat: Saturday, August 12, 2006 2:18 PM


Nivel: SMARALD

Intrat: 5/12/2006
Postari: 12982
Locatia: Hunedoara
Mama ce de informatii despre miere,in viata mea n-am citit atit despre miere si nici nu cred ca voi mai citi vreodata...sic Totusi ce ati scis voi este interesant.pupici
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
Printeaza subiectul
RSS Feed