Mancarea pregatita pe gratar e sanatoasa?

Options Mancarea pregatita pe gratar e sanatoasa?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Kiki
Postat: Monday, October 9, 2006 10:32 AM


Nivel: TOP TEAM

Intrat: 2/14/2006
Postari: 36607
Locatia: In casuta cu pitici
Metodele de gatit la temperaturi înalte, ca pregatirea la gratar sau prajitul, fac din carnea de porc, vita, pasare sau chiar de peste, adevarate surse de chimicale cancerigene, în special daca acestea sunt prea prajite si formeaza o crusta de arsura.
În plus, atunci când picaturile de grasime sar pe carbunii încinsi (sau orice alta sursa de caldura), se formeaza alte posibile surse cancerigene, acestea fiind depozitate chiar pe suprafata carnii, datorita fumului care se degaja si al flacarilor.
Acest lucru nu înseamna ca nu trebuie sa mai manânci niciodata carne pregatita la gratar, ci doar ca nu este bine sa consumi produse astfel pregatite în fiecare zi. Daca esti una dintre acele persoane care consuma deseori carne la gratar, ia în considerare urmatoarele sfaturi pentru a reduce riscurile de sanatate.

Sfaturi practice:
-Alege carne mai putin grasa pentru pregatirea la gratar, sau macar îndeparteaza grasimea vizibila, pentru a reduce întetirea flacarilor.
-Marineaza carnea înainte de a o pune pe gratar – aceasta metoda reduce posibila aparitie a factorilor cancerigeni cu peste 90%. Foloseste otet, ulei vegetal si condimente.
-Pentru a reduce timpul de pregatire la gratar, în special pentru feliile subtiri de carne, prepara-le partial înainte (în cuptor sau chiar în cuptorul cu microunde), iar apoi, spre sfârsit, aseaza-le pe gratar.
-Nu aseza sursa de încalzire direct sub carne. De exemplu, aseaza carbunii pe marginea gratarului, pentru ca grasimea sa nu sara pe ei.
-Aseaza folii de aluminiu între carne si carbuni, pentru a strânge grasimea care sare.
-Daca grasimea care sare face mult fum, scoate pentru câteva minute carnea sau redu caldura.
-Si, nu în ultimul rând, îdeparteaza partea arsa a carnii înainte de consumarea acesteia.

sfaturimedicale.ro
mihaela75
Postat: Monday, October 9, 2006 6:00 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 2/22/2006
Postari: 4839
asa stiam si eu ca trebuie sa eviti formarea crustei.Si ceapa prajita pt mancare daca ai uitat-o pe foc si s-a facut galbuie arunc-o.oare
monachris05
Postat: Tuesday, October 24, 2006 6:43 AM


Nivel: Ambasador

Intrat: 9/28/2006
Postari: 581
Mancare la gratar....este cea mai sanatoasa....fata de cea facuta in ulei, care este o adevarata...arma impotriva sanatatii...
Ura. aici vine vara..si o sa stam numai in gratarele...!!! dance
AdrianaC
Postat: Tuesday, October 24, 2006 9:39 AM

Nivel: ALBA CA ZAPADA

Intrat: 2/12/2006
Postari: 17748
Locatia: Bucuresti
Si noi mancam destul de multa carne la gratar. Nu m-am intrebat pana acum daca este sanatoasa sau nu, dar stiu cu siguranta ca e mult mai sanatoasa decat cea facuta in mult ulei.

Chiar se recomanda carne de pui la gratar sau fiarta, carnea de porc oricum nu prea se recomanda, dar e buna rau, pestele nu imi place, iar carne de vita mancam destul de rar. Asa ca baza este carnea de pui la gratar sau cea de porc.

Eu nu o las sa se arda, prefer sa o tai mai subtirica si sa se patrunda bine si repede, decat sa fie mai groasa si sa dureze mai mult timp pana se face. Atunci am toate sansele sa se si arda.
kali
Postat: Tuesday, October 24, 2006 10:04 AM


Nivel: MEMBRU FONDATOR

Intrat: 5/27/2006
Postari: 14332
Noua ne place la nebunie carnea facuta pe gratar... atat de mult incat mergem si iarna la "iarba alba". Asa ca, sanatoasa sau nu, carnea de pui, vita, porc, peste se mananca la noi in familie cu maaare placere.
Kiki
Postat: Tuesday, October 24, 2006 10:37 AM


Nivel: TOP TEAM

Intrat: 2/14/2006
Postari: 36607
Locatia: In casuta cu pitici
Si noi mancam mai mult pe gratar. Evit sa fac carne mai grasa si evit sa o ard. Prefer bucatele mai subtiri, ca sa se faca repede, cum zicea si Adriana!
Laura.
Postat: Monday, March 12, 2007 2:17 PM
Nivel: Guest

Intrat: 2/12/2006
Postari: 5
sic avand in vedere vremea mofturoasa de afara, cine se incumeta sa mearga la padure sa isi mai faca un gratar?
Eu prepar pe aragaz. Am un gratar special realizat pentru aragaz, si facand cotlet, sau aripioare (pulpele nu ne plac) punem doar niste apa inauntru si iese ca la carte.
Lilly of the valley
Postat: Monday, March 26, 2007 4:08 PM


Nivel: SMARALD

Intrat: 3/23/2007
Postari: 12042
Laura. wrote:
sic avand in vedere vremea mofturoasa de afara, cine se incumeta sa mearga la padure sa isi mai faca un gratar?
Eu prepar pe aragaz. Am un gratar special realizat pentru aragaz, si facand cotlet, sau aripioare (pulpele nu ne plac) punem doar niste apa inauntru si iese ca la carte.

folosesc si eu acelasi tip de gratar, aproape pt orice fel de carne, ieri de ex. ne-am delectat cu peste. vara coc si ardeiii grasi pe el, nu mai iese nici fum si nu mai faci nici mizerie pe aragaz.
dar cum vine vara abia astept iesirile la gratar, in aer liber e mult mai gustos orice.dance
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
Printeaza subiectul
RSS Feed