Inregistrari in cartea de munca

Options Inregistrari in cartea de munca
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Kiki
Postat: Thursday, October 8, 2009 9:42 PM


Nivel: TOP TEAM

Intrat: 2/14/2006
Postari: 36607
Locatia: In casuta cu pitici
In momentul in care un angajat termina o facultate, un master sau altceva, ce trebuie sa faca pentru a-i fi inregistrate acele diplome in cartea de munca? Ce se schimba? E adevarat ca pt 4 ani de facultate ai in plus 4 ani de vechime in campul muncii? Ceva lamuriri, cineva? uff
Andi&Mariuca
Postat: Friday, October 9, 2009 7:30 AM


Nivel: Senior

Intrat: 2/14/2006
Postari: 5089
Kikisor, angajatul care termina o forma de invatamant recunoscuta cu o diploma oficiala, adica de la MEC, trebuie sa se prezinte la HR cu actele care dovedesc studiile (diploma) si acolo i se va face copie, va fi pusa la dosarul sau de personal si ii va fi inscrisa in carnetul de munca. la fel se procedeaza si cu schimbarea starii civile, nasterea unui copil etc.

ca efecte "juridice" ar mai putea fi: incadrarea pe un post superior ca titulatura, atributii si remunerare (daca angajatorul doreste si are posibilitatea). in mod normal, studiile superioare terminate si dovedite cu acte te ajuta la incadrarea in munca pe un post care cere studii superioare si il obliga pe angajator sa iti dea salariul minim brut pe economie corespunzator (intotdeauna la studii superioare este minimim brut garantat in plata - adica 600 ron * 2 - coeficientul de ierarhizare la studii superioare plus sporul de vechime de minimum 5 %, daca este cazul).

despre vechimea acumulata in anii de facultate sincer eu nu stiu sa fie perioada asimiliata vechimii in munca dar uite, o sa intreb si eu ca sunt curioasa si iti zic. nu stiu sigur si nu vreau sa vorbesc prostii.
Kiki
Postat: Friday, October 9, 2009 7:37 AM


Nivel: TOP TEAM

Intrat: 2/14/2006
Postari: 36607
Locatia: In casuta cu pitici
Multumesc frumos, Anca! pupici
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
Printeaza subiectul
RSS Feed