INECUL

Options INECUL
Subiectul anterior · Subiectul urmator
oanalaurisa
Postat: Wednesday, July 9, 2008 4:39 PM

Nivel: Senior

Intrat: 1/10/2007
Postari: 5597


INECUL

SIMPTOME

- Piele rece,palida
- Pierderea cunostintei
- Invinetirea fetei
- Lipsa expiratiei

1. TRAGETI VICTIMA PE USCAT. ATENTIE: Fiti atenti daca intindeti bratul sau piciorul spre victima; victima va poate trage si pe dvs.,fara sa vrea. Incercati sa tineti capul,gatul si coloana victimei in linie dreapta,pe masura ce o trageti la mal; daca este posibil,puneti sub victima o scandura pentru a o remorca sau a o trage din apa.

2.CONTROLATI FUNCTIILE VITALE ALE VICTIMEI. DACA VICTIMA NU RESPIRA,NU ARE PULS SAU BATAI ALE INIMII,INCEPETI RCP.

3. ASEZATI VICTIMA IN POZITIA DE SIGURANTA,DAR DOAR DACA NU SUSPECTATI TRAUMATISME ALE GATULUI,CAPULUI SAU ALE COLOANEI,EVENTUAL PROVOCATE DE UN ACCIDENT DE PLONJON.

4.SCOATETI TOATE HAINELE UDE SI ACOPERITI VICTIMA CU O HAINA SAU O PATURA USCATA.

5. TINETI VICTIMA NEMISCATA SI CALMA , IN ASTEPTAREA SOSIRII AJUTORULUI MEDICAL.


SALVAREA DIN APA

VICTIMA INCONSTIENTA. Daca este posibil,intrati in apa si remorcati victima la tarm,cu fata in sus; fiti atenti la curetii puternici. Daca apa este prea adanca pentru a putea merge prin ea,cautati o barca pentru a o folosi sa ajungeti la victima. Daca nu exista nici o barca prin apropiere si sunteti un inotator experimentat,inotati pana la victima si remorcati-o la tarm cu fata in sus.

VICTIMA CONSTIENTA. Trageti victima in siguranta cu ajutorul unui bat,al unei vasle sau funii,al unei barci.

Daca este necesar,mergeti prin apa pana la victima insa fiti atenti la curentii puternici.ATENTIE: Nu inotati pana la victima daca nu sunteti instruit in salvarile din apa!

SALVAREA DIN GHEATA

VICTIMA INCOSTIENTA. Daca nu puteti ajunge la victima, legati un capat al unei franghii de un copac si celalalt capat in jurul taliei dvs.; tarati-va pe burta pana la victima. O alta posibilitate este sa formati un lant uman pana la victima,salvatorii fiind intinsi pe gheata,si sa trageti victima la tarm.
ATENTIE: Stati cat mai departe posibil de spartura in gheata!

VICTIMA CONSTIENTA. Spuneti victimei sa nu incerce sa se catere afara,ci sa se agate de marginea ghetii. Trageti victima afara cu ajutorul unui bat gros,al unei franghii sau al unei scari. Sau formati un lant uman,cu salvatorii intinsi pe gheata.Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
Printeaza subiectul
RSS Feed