Incapatanarea copiilor

Options Incapatanarea copiilor
Subiectul anterior · Subiectul urmator
aurishta
Postat: Tuesday, December 15, 2015 7:18 PM


Nivel: Senior

Intrat: 3/2/2011
Postari: 5531
Locatia: Bucuresti
Daca se opune, mai bine las-o in pace cu invatatul...nu o sa piarda nimic!Poate ca se simte agasata de aceste cerinte si reactioneaza astfel din aparare!
Toti oamenii stiu sa numere sau sa spuna poezii chiar daca n-au facut-o sau n-au mai vrut s-o faca la 5 ani!ras Nu te teme ca o sa ramana in urma caci nu va fi asa...copiii se ajung din urma unii pei altii la un moment dat!
t-mihaela
Postat: Tuesday, December 15, 2015 8:40 PM

Nivel: Senior

Intrat: 6/20/2008
Postari: 5142
Pe copiii mei nu i-am pus niciodata sa numere si nici sa invete poezii.Cand s-au ivit ocazii de numarat au inceput singuri sa numere cu scop .Poeziile...nici acum nu le vad rostul dar pare mai mult o moda ca copilul sa toace poezii pe derost sa amuze matusile.
Eu cred ca copilul tau are un stress si tre sa vezi de unde vine.
Popescu Alexandra
Postat: Thursday, March 17, 2016 12:52 PM

Nivel: Membru

Intrat: 12/14/2015
Postari: 2
Locatia: Bucuresti
Da, aveti dreptate pe de o parte, dar eu cred ca si invatatul poeziilor la varsta aceasta are rostul ei pentru ca este varsta la care prind cel mai repede si este si exercitiu pentru memorie. De aceea as vrea cumva sa o determin sa invete. Seara trecuta i-am citit o poveste si apoi a vrut ea sa-mi citeasca mie. Bineinteles ca se facea ca citeste. Mi-a spus ce a memorat iar unele pasaje mi le-a redat cuvant cu cuvant. De aici deduc ca de ce este interesata , retine. Am impresia ca nu vrea sa invete " ce trebuie". Probabil ca am gresit cand i-am spus " sa invatam" Trebuia sa o iau sub forma de joc de la inceput sa nu ii dau impresia ca trebuie sa invete. Multumesc pt.pareei. O zi frumoasa!
Elena M.
Postat: Friday, March 18, 2016 10:30 AM

Nivel: Membru

Intrat: 3/1/2016
Postari: 13
Alexandra, de ce ii ceri atat de multe de la varsta asta ? La ce o ajuta ? Mai are putin si intra in clasa zero. Specilistii au considerat ca de atunci sunt ei, copiii, pregatiti sa inceapa sa invete si chiar si asa, trecerea e una treptata, nu abrupta. Inclusiv clasa 1 e de adaptare la scoala.. Dar la 5 ani, o chinui si nu cred ca o ajuta. Si tu, probabil, tii minte anumite versuri ale anumitor melodii, corect ? Te-ai gandit ca la fel de bine, exista melodii pe care le-ai auzit si nu ai retinut versurile ? De ce oare ? fiindca nu te-a interesat sa le retii, ori nu ti-au placut / iesit in evidenta cu nimic.
Succes mult in continuare, dar nu te alarma si nu arata celei mici ca ai o problema cu asta. Ii vei crea o repulsie fata de invatat. Multumeste-te exact cu exercitiile de memorie pe care pitica ta le acepta, inclusiv faza cu memoratul pasajelor din povesti. Si astea sunt extrem de utile, iar facute cu placere, cantaresc mai greu decat invatatul unor poezii cu forta.

Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
Printeaza subiectul
RSS Feed