Educatie rutiera în gradinite si scoli

Options Educatie rutiera în gradinite si scoli
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Kiki
Postat: Wednesday, December 6, 2006 12:09 PM


Nivel: TOP TEAM

Intrat: 2/14/2006
Postari: 36607
Locatia: In casuta cu pitici


Ministerul Educatiei si Cercetarii, în colaborare cu Brigada de politie Rutiera, a lansat, marti, un CD cu jocuri didactice si informatii utile despre circulatia rutiera pentru copiii de gradinita si cei din clasele primare, pentru ca acestia sa învete de mici sa respecte semnele de circulatie.

Cele doua institutii intentioneaza sa introduca educatia rutiera printre disciplinele obligatorii, aceasta studiindu-se acum doar optional.

CD-ul, care cuprinde ABC-ul circulatiei, se bazeaza pe învatarea prin cooperare si joc, copii putând sa investigheze, sa descopere si sa prelucreze informatii.

Materialul va fi distribuit în toate scolile si gradinitele din Capitala, precum si la serviciile Politiei Rutiere de la nivelul fiecarui judet, scopul sau fiind perfectionarea unor deprinderi de comportare civilizata pe strada, întelegerea necesitatii respectarii semnelor de circulatie si a rolului politistului în dirijarea circulatiei, precum si obisnuirea copiilor sa se deplaseze pe trotuar.

Mediafax
Kiki
Postat: Wednesday, December 6, 2006 12:59 PM


Nivel: TOP TEAM

Intrat: 2/14/2006
Postari: 36607
Locatia: In casuta cu pitici
Ce ziceti? Considerati utile astfel de lectii de educatie rutiera?

Eu da. Inca mai vad parinti cu copii de mana travesand aiurea si in fuga, desi trecerea de pietoni e 5 metri mai incolo. Chiar s-a luat Luci de o astfel de mamica bezmetica (si nu avem pe Dav atunci), i-a atras atentia, ca nu e loc de traversat acolo si ca nu e sigur, dar nu va zic ce reactie nelalocul ei a avut respectiva mamica!
katy
Postat: Thursday, December 7, 2006 10:16 AM
Nivel: Guest

Intrat: 2/12/2006
Postari: 5
O da, cu siguranta sunt utile orice informatii cu privire la circulatia rutiera, sper doar sa fie pe intelesul copiilor. Eu ma uit la Luana ca am invatat-o cum sa traverseze strada si mereu uita, trebuie sa-i amintesc :"Luana, ce-ar fi s avedem inainte sa traversam, daca vine vreo masina?"banghead
In Belgia, exista la scoala ore de informatii si in plus la sfarsitul cursurilor, cand trebuie sa plece acasa, fiecare parinte trebuie prin rotatie sa conduca toti copii acasa. Sunt echipati cu o uniforma si un semn cu stop si cand traverseaza strada indreapta semnul spre partea de unde vin masinile si ii ajuta pe copii sa traverseze. Mi s-a parut genial, si sincer, m-as invoi o ora doua de la munca sa fac asta, stiu ca sunt in siguranta atat copilul meu cat si ceilalti. Pentru scolarii pana in clasa a V-a sau a VI-a ar fi benefica o actiune de genul asta si la noi. Chiar o s apun problema asta la sedinta cand va intra Luana la scoala, sper sa fie si ceilalti parinti receptivi. Bine, banuiesc ca cei din belgia au facut-o in colaborare cu politia.
Cris-DL
Postat: Thursday, December 7, 2006 10:22 AM


Nivel: Senior

Intrat: 10/4/2006
Postari: 6845
Locatia: over the rainbow
Sunt foarte utile informatiile thumright


Deea mea deja face deosebirea intre culoarea verde si cea rosie a semaforului, chiar constientizeaza, stie ca la rosu trebuie sa stea si sta dance
Ce-mi place la ea este faptul ca, cum vede o masina, sau o aude, fuge repede pe trotuar bravo .... la noi la bloc, straduta este foarte mica, nu poate circula decat o singura masina (daca se intalnesc 2, una musai trebuie sa de-a mansarier sau sa se parcheze, daca are loc), masinile sunt parcate pe ambele trotuare si ca atare pietonii merg mai mult pe strada nervi
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
Printeaza subiectul
RSS Feed