Doctor in cadrul gradinitei?

Options Doctor in cadrul gradinitei?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
leut
Postat: Tuesday, September 23, 2008 8:55 AM

Nivel: Senior

Intrat: 2/15/2006
Postari: 6678
Locatia: Galati
In cadrul gradinitei exista un cabinet medical? Intreb pentru ca la noi exista si nu intri in gradinita fara consultul medical. Ochi, nas, gat.
Am o prietena care are fetita la o gradinita unde toti copii sunt muciosi si tusesc. Normal, s-a imbolnavit si fetita si acum sta acasa. Mi se pare aiurea sa-ti duci copilul racit la gradi si mai mult sa nu fie controlat la intrare.
La voi cum e?
cute_babies_of_mine
Postat: Tuesday, September 23, 2008 9:02 AM


Nivel: MEMBRU FONDATOR

Intrat: 4/4/2006
Postari: 8978
Locatia: Piatra Neamt, Romania
Si noi avem cabinet, si tot sunt toti bolnavi, cu tot triajul de dimineata!
leut
Postat: Tuesday, September 23, 2008 9:04 AM

Nivel: Senior

Intrat: 2/15/2006
Postari: 6678
Locatia: Galati
cute_baby_of_mine wrote:
Si noi avem cabinet, si tot sunt toti bolnavi, cu tot triajul de dimineata!

Mai...am pornit de la experienta noastra. Din, tine-te bine, 40 de copii (pana la deschiderea unui corp nou sunt doua grupe in aceeasi clasa), daca sunt 20 veniti azi. Pana acum vad ca-i bine, nu stiu ce sa zic. Stai sa racim si noi si mai vorbim!sic
Mela
Postat: Tuesday, September 23, 2008 11:00 AM

Nivel: SMARALD

Intrat: 11/19/2006
Postari: 13514
Locatia: belgia
la noi este un cabinet cu o asistenta,dar nu controleaza copiii de dimineata,aici ii primeste si raciti uff
oana_nicole
Postat: Tuesday, September 23, 2008 11:11 AM


Nivel: Senior

Intrat: 2/14/2006
Postari: 6570
Locatia: end of the rainbow
La gradinita particulara unde am incercat sa mergem anul trecut ni s-a spus ca exista asistenta medicala, care dimineata face vizita de specialitate. De aici pana la realitate, drum lung. Ce am tras, offf. Kiki poate confirma, Dav a mers acolo in continuare si numai ei saracii stiu ce trag de un an.

La gradinita de stat unde vom merge de saptamana viitoare este asistenta cu program zilnic 7:30-11:30, ea face triajul dimineata si la sedinta mi s-a parut foarte hotarata, stie ce face si nu se joaca cu sanatatea copiilor. Sunt convinsa ca nu vom scapa de imbolnavire, de raceli cu siguranta vom avea parte, dar macar anul scolar nu va fi o boala permanenta.
taki
Postat: Tuesday, September 23, 2008 1:20 PM


Nivel: SMARALD

Intrat: 2/13/2006
Postari: 13501
Locatia: Printre voi!
Noi avem asistenta medicala care ii controleaza pe copii in fiecare dimineata. Cu tuse si muci sunt permisi, important este sa nu aiba stari febrile, sa nu fie sub tratament cu antibiotic.

In contract se precizeaza:

"... Pentru a evita contaminarea atat a copiilor care beneficiaza de serviciile noastre cat si a intregului colectiv,si totodata pentru a evita suspendarea autorizatiei de functionare a Gradinitei, reprezentantii legali(parintii)care au copilul in colectivitatea noastra sunt obligate sa retina copilul acasa in urmatoarele situatii:
-boli contagioase
-boli diareice
-viroze respiratorii
-conjunctivite
-stari febrile(+38 de grade Celsius)
-traumatisme(ex. aparat gipsat)

La revenirea in colectivitatea noastra vor prezenta aviz epidemiologic favorabil cu precizarea diagnosticului si tratamentul ce a fost urmat si recomandat de la medicul de familie.

In caz de nerespectare a obligatiilor susmentionate,si de suspendare a avizului sanitar de functionare ca urmare a nerespectarii normelor sanitare impuse de lege, Gradinita va solicita in conformitate cu dispozitiile art.1000Cod civil daune materiale si morale in cuantum de1000lei/zi de suspendare a avizului sanitar, de la reprezentatii legali ai minorului care se fac vinovati de incalcarea dispozitiilor contractuale. În cazul neplatii pretului acestor despagubiri la 24 de ore dupa incetarea suspendarii,gradinita, prin reprezentantul sau legal are dreptul ca, fara somatie, notificare sau alta formalitate de punere în întârziere si fara cerere de chemare în judecata, conform art.1718 si 1719 Cod civil, sa solicite executarea silita asupra tuturor bunurilor, mobile si imobile, ale reprezentantului copilului care s-a facut vinovat de aceasta suspendare a avizului sanitar, prezentul contract fiind titlu executoriu, la data exigibilitatii creantei, conform art.66 din Legea nr.36/1995."


bereea
Postat: Sunday, October 5, 2008 1:42 PM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22721
Gradinita frecventata de ale nu are cabinet medical.Nu stiu alte mame dar eu sunt destul de atenta sa nu-mi trimit copilul la gradinita cu febra, tuse, etc.
S-a intamplat ca a facut febra la gradinita o data, au vazut-o mai cumincioara si inrosita in obraji , i-au pus termometrul si mi-au telefonat ca fetita se simte rau si m-au intrebat daca pot veni sa o iau acasa.Cand m-am dus era la masa cu ceilalti copii - deci n-au izolat-o .
Roxanel
Postat: Sunday, October 5, 2008 6:11 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 3/13/2006
Postari: 2691
Locatia: Cararea Dragostei nr. 3
La noi nu exista medic in cadrul gradinitei ci numai o asistenta care vine part-time. Sunt si da si nu de acord.
Miri
Postat: Sunday, October 5, 2008 8:40 PM


Nivel: SAFIR

Intrat: 2/26/2006
Postari: 16505
Locatia: pe o margine de lume...
La gradinita Sarei exista un cabinet medical, chiar in holul de la intrare, unde este angajata o asistenta medicala.
Kiki
Postat: Monday, October 6, 2008 6:49 PM


Nivel: TOP TEAM

Intrat: 2/14/2006
Postari: 36607
Locatia: In casuta cu pitici
Cum zicea si Oana, la gradinita noastra este o asistenta cu program pana la 11 30, insa am vazut ca au si ambulanta asigurata de BGS in caz de Doamne fereste ceva.
Lilly of the valley
Postat: Tuesday, October 7, 2008 9:07 AM


Nivel: SMARALD

Intrat: 3/23/2007
Postari: 12042
Toate gradinitele/scolile sunt obligate prin lege sa aiba cabinete medicale cu asistent medical permanent si medic periodic.
Triajul e pt. bolile contagioase. Legea nu interzice primirea in colectivitate pt. ca sunt copiii raciti. (citit/dezbatut pt. ca anul trecut am avut si noi un an groaznic-boala semipermanent)maseluta
abiand
Postat: Tuesday, November 4, 2008 10:52 AM


Nivel: Ambasador

Intrat: 2/7/2008
Postari: 659
Locatia: cu capul in nori si cu picioarele pe pamant
Sunt obligate prin lege, dar nu au.La gradinita de stat un merge Adi nu au asistenta, eu una nu am vazut niciodata in aproape 3 ani nici o urma de asa ceva.
Lilly of the valley
Postat: Monday, June 22, 2009 1:31 PM


Nivel: SMARALD

Intrat: 3/23/2007
Postari: 12042
Andismom wrote:
Iata o problema care pe mine ma macina de ceva vreme: gradinita lui Andrei nu are un medic sau o asistenta care sa fie acolo zi de zi. care sa faca un minimum de triaj de la intrare si pana la a asigura asistenta medciala de prima urgenta.

eu personal sunt foarte nemultumita de acest aspect. am tot vorbit cu parinti din jurul meu si am intrebat daca gradinitele unde merg copilasii lor au sau nu asistenta/medic in permanenta. majoritatea au. initial, in contractul cu gradinita, era inclus un consult orl gratuit pe luna. nu s-a facut niciodata iar cand am ridicat problema mi s-a raspuns mai mult decat nemultumitor si nepoliticos.guns ok, nu te obliga nimeni sa il dai dar macar nu il trece ca il prestezi si apoi sa pici aiurea, dle patron!angry

ultima patanie cu Andrei, adica amigdalita pultacee cu febra peste 40 timp de 3 zile, mers de doua ori la urgenta, schimbat 3 antibiotice, pus branula, dat pe vena tratament, antitermice cu galeata...m-a facut sa ma gandesc foarte serios la a lua atitudine fata de lipsa unei minime asitente medicale in gradinita. si spun asta pentru ca il am bolnav intruna de cand merge la gradi. nimic anormal veti spune. de acord insa... mi-a racit de nenumarate ori pentru ca are colegi care sunt adusi bolnavi, unii cu febra, altii cu muci, altii cu tuse, unii vin cu varicela si mai pot continua. si toti au "aviz de intrare in colectivitate", nimeni nu ii trimite acasa... Andrei culege si imi aduce mie. si eu trag de saptamani bune, fara posibilitatea de a lua ceva medicamente sa imi si treaca. si uite asa eu o iau razna incet si sigur. imi bat joc de copil, de mine si de cel mic din burtica mea.uff

spuneti-mi si mie: am innebunit eu daca cer asistenta care sa faca triaj dimineata? sa se uite in gat, urechi, sa ii vada pe toti de la intrare? exagerez? cer prea mult?nervi


kali wrote:
Si triajul e cu cantec... pentru ca nu se face la intrarea in cladire, ci dupa intrarea copiilor in grupe (cel putin la gradi la care merge Alexia). In cabinet are loc un consult mai amanuntit doar dupa o perioada de absenta din cauza bolii. Ei, atata vreme cat parintii sunt deja plecati- i-ai de unde poti! Multi nu au cu cine lasa copiii si ii aduc constienti ca-s bolnavi si nu revin dupa ei pe principiul ca oricum nu-i scot in strada.
La un moment dat s-a propus sa se faca o camera de izolare cu care multi nu au fost de acord.
In plus, gandeste-te ca exista si perioada de incubatie, in care sunt contagiosi si tot aia e...


Maria & mami wrote:
Aici nu este asa ceva .... pupici


Andismom wrote:
de acord cu tine, Oana, e cu cantec, clar. dar normal este asa: triajul se face la usa, in prezenta parintelui, nu in clasa. ala nu mai e triaj ca, vorba ta, ia parintele de unde nu-i! sunt gradinite unde asa se face: la intrare, pe hol si apoi, daca e ceva, pleaca de mana cu mami sau tati.

alta chestie: sunt foarte constienta de faptul ca un triaj nu va asigura eradicarea bolilor din gradi insa sunt convinsa ca unele cazuri ar putea fi depistate din timp. cu totii stim ca unii copii au o simptomatologie care este evidenta pentru un ochi antrenat si pe baza careia poate fi trimis un copil acasa. unele boli au o evolutie fulgeratoare, au incubatie, clar. nu mai departe de exemplu cu Andrei care vineri nu avea nimic in gat, sambata febra 40 toata ziua, duminica putin congestionat, febra 40 din nou si azi are un gat varza,nu am vazut asa ceva in viata mea! dar...totusi, am convingerea ca unii copii cu afectiuni severe pot fi depistati din timp si izolati.

Oana, cu izolatorul nici eu nu sunt de acord! gradinita nu este spital, I'm sorry!


kali wrote:
Nici eu nu am fost de acord cu izolatorul.
Cat despre triajul de la usa... Alexia e la gradi de stat, in care vin foarte multi copii odata, cu parinti grabiti sa plece spre serviciu... si o singura asistenta.
Ar dura muuult de tot sa-i consulte pe toti la intrare.
Nu stiu care ar fi solutia- si eu am tras-o cu Alexia de cand a intrat in colectivitate; mai mult a stat acasa...


Ely wrote:
Anca in cazul asta singura solutie este ca gradinita sa aiba o regula in care sa nu primeasca copii cand sunt bolnavi,iar parintii sa fie constienti de asta,alta metoda nu vad . Asistenta ce sa le faca ,ok nu esti bine du-te acasa si cu cine sa se duca acasa ,parintii cred ca deja sunt plecati si totusi ma gandesc ca de ar fi atat de gravi nu cred ca -i lasa nici parintii la gradinita ca ar fi culmea sa aiba febra 38-39 sau mai mult si sa-i duca la gradinita.Deci nu prea ai cum sa previi.
Karina avea in Lisabona o asistenta venea o data pe saptamana ,dar cred ca mai mult venea sa vada care a fost bolnav,sa-i caute de ganganii pe capbounce ,sa faca un survey prin care sa-si justifice banii sorry .Si Karina mea 2 zile era la gradinita 3 acasa.uff
Ceea ce am observat inainte sa o retrag de la gradinita aceea a fost ca si d-nele ingrijitoare contribuiau putin la raceala lor ,ca am gasit-o pe Karina cu capul pe o banca din piatra angry .Si m-am suparat tare ca am avut deja o discutie mica cu acea domana .
Multa sanatate lui Andi pupici


Kiki wrote:


Din pacate, parintii (nu toti, e adevarat) nu dau doi bani pe regula: e bolnav, mi-l tin acasa. Chiar si la gradi de stat avem problema cu imbolnavitul din cauza altora care nu isi tin copiii acasa. Din fericire, sistemul imunitar al lui Dav s-a imbunatatit mult si din martie pana acum nu ne-am mai imbolnavit (in afara de vreo 2 raceli banale care au trecut in 2 zile, fara febra, si episoade de tuse pe care le mai are cand si cand).
Gradinita noastra nu mai are asistenta de la inceputul anului pentru ca Ministerul Educatiei nu mai poate / doreste sa plateasca asistente part time (asistenta lucra 7-11, destul cat sa verifice copiii la venirea la gradinita). De cand a plecat asistenta am avut 2 bronsite, una in ianuarie si una in februarie, la nici o saptamana dupa ce s-a terminat prima. Cat a fost asistenta nu am avut probleme.
Deci, DA, o consider necesara la gradinita. Si DA, consider necesar un minim de consult dimineata la gradinita.


dya wrote:
Totul tine de parinti , sunt parinti inconstienti care isi duc copilul bolnav la gradinita.Nu mi se pare normal efectuarea unui triaj la intrarea in gradinitza, este prea exagerat mai ales ca sunt unii copilasi care abia suporta idea de a ramine acolo dar cind mai vad si pe "tanti doctor" sau asistenta ce-o fi , va dati seama ca ar lua-o la fuga in sens invers. Eu cred ca totul se rezuma la EDUCATIA PARINTILOR care in unele cazuri lasa foarte mult de dorit.
Andismom multa sanatate lui Andrei.pupici angel
Cit despre necesitatea unei asistente medicale consider ca DA este nevoie din mai multe motive.


kali wrote:
Majoritatea parintilor sunt indiferenti la boala copilului si ii duc la gradi oricum. Am vazut o mamica cum ii dadea puiului seringa cu antibiotic inainte de a intra in grupa.angry

Oricum, sunt de acord cu asistenta la gradi... dar depinde si de asistenta. La Alexia e una in varsta si cam depasita -mi se pare mie- care, la prima intalnire, mi-a spus ca ea da aspirina in caz de febra, pana ajung parintii sa ia copilul.

Am incercat sa-i explic cum ca nu e indicat la copii asa mici... bla bla bla... cand am vazut ca nu intelege, am declarat ca Alexia e alergica si ca prefer paracetamolul sau algocalminul.sic


dya wrote:
Aia este nebuna....poate omori copilasi cu aspirina ei.....banghead banghead banghead banghead


Andismom wrote:
Kiki, Dya, Kali, ati aratat foarte bine o stare de lucruri din pacate, normala: parintii isi duc copiii bolnavi la gradinita cu buna stiinta. angry la noi a fost caz de copil cu febra 38 cu nu stiu cat, spre 39, lasat in clasa de bunica si spus: "zugravesc in casa si nu am cu cine sa o las"! closedtopic eu am facut spume la gura dar degeaba! sau, dna educatoare de la grupa mare, avea inspectie la ora. si a chemat la gradinita copil bolnav, cu febra, muci si tot tacamul ca sa aiba prezenta suficienta. pai sa nu iti vina sa turbezi?banghead

cat priveste educatia parintilor, suntem departe de orice ar semana cu bun simt sau normalitate!sorry1

Cris, multumesc pentru raspuns, mi-ai confirmat ce banuiam: daca exista un cadru medical, imbolnavirile vor fi mai rare!


Kiki wrote:


Imi pare rau, dar nu neaparat.
Depinde de asistenta. Noua ne-a spus asistenta clar la sedinta de la inceput de an (noua parintilor adica): fara cadouri, flori, bani sau altceva ca nu va primesc copiii bolnavi la gradinita. Si chiar a asistat Luci la intoarcerea unor copii din drumul spre clasa catre usa de iesire, pentru ca vazandu-i clar super muciosi, auzindu-i cum tusesc nu le permitea sa intre. Nici macar rugamintile parintilor nu ii indupleca. Le spunea clar ca legea prevede concediul parintilor pentru ingrijirea copilului bolnav pana la 7 ani si ca ea nu permite ca din cauza unui copil sa se imbolnaveasca inca 20-30-40 (pt ca automat se intalneau toti la sala de mese la pranz). Deci, nu e o salvare sa existe orice asistenta la gradinita ci sa existe una corecta (sau cea potrivita) pupici


mariuta wrote:
noi ne numaram printre cei norocosi.
La gradinita unde merge Leea vine in fiecare luni un medic pediatru si vede fiecare copil in parte. chiar daca nu sunt simptome evidente si medicul descopera ceva in neregula cheama parintele (obligat prin contract, de altfel), in plus scrie si o scrisoare medicala pt. medicul de familie pe care o inmaneaza parintelui.
in afara de acest medic mai exista si o asistenta (cu cabinet medical) care triaza copiii zilnic, dar triajul se face dupa ora 08.00, iar intrarea copiilor in gradi se face incepand cu ora 07.00. un neajuns, oarecum, dar ... iar dar, daca asistenta vede copilul mucios si tusind cheama parintele sa-si ia copilul.
chiar mi s-a intamplat. cand am plecat de acasa Leea nu avea nimic, iar dupa 2 ore Leea sa faca febra, sa verse si scaun diareic. am fost chemati imediat. in cazul in care parintii nu pot veni, prin contract suntem obligati, exista un nr. de tel la care educatoarele sa apeleze in caz de urgenta pt. a lua copilul.
si cand spun obligati, spun ca in cazul in care parintii nu se conformeaza copilul nu mai e primit in colectivitate.

si acum sa va spun de ce a trebuit sa o retrag pe Leea de la gradinita de stat. grupa Leei a devenit supra-aglomerata, locuri la patuturi nu mai erau suficiente, adica 3 copii dormeau pe 2 paturi, basca tantele le mai incurcau si pijamalele, asa ca a fost o epidemie cu un stafilococ cutanat. Leea facuse niste basici purulente, unele chiar sangerau. Mai multi parinti ne-am plans. Raspunsul a fost: "Nu avem ce face, nu putem refuza parintii sa-si aduca la gradinita copii. Daca nu va place, mergeti in alta parte"closedtopic


Andismom wrote:
da, ma gandeam si eu ca daca este una corecta functioneaza sistemul.


Miru wrote:
Eu chiar nu stiu daca e vreo asistenta la gradinita lui Mihaita, cred ca da, dar nu are vreo importanta pentru ca se primesc copiii bolnavi. Mihaita a inceput gradinita pe 23 martie si de atunci si pana acum (in 2 luni si o saptamana) a facut 2 pneumonii (cu injectii) si inca vreo 3 viroze. Cred ca are stomacul varza de la cate antibiotice a luat, nu mai spun ca se si scarbeste usor si daca nu-i place un medicament vomita imediat, la fel de la expectoratii vomita si ajungem des la injectabile. Acum iar a fost bolnav, mi-a dat-o si mie, singurul noroc este ca Andrada pare sa aiba imunitate si nu a luat bolile lui, decat intr-o forma usoara, de vreo 2 ori. Merge 5 zile la gradinita, sta 10 acasa. Este catastrofal. In vara vreau sa-i fac Prevenarul si vaccinul antivaricela si ceva imunizare homeopata, trebuie sa caut un medic homeopat, ca sunt disperata! nervi


kali wrote:
Miru, desi sunt off-topic... Alexia are Prevenarul facut... plus imunizari... si tot degeaba. Nu spun sa nu i le faci, insa nu te astepta la rezultate spactaculoase.


Andismom wrote:


bravo bravo bravo

multumesc Mariuta, le voi arata postul tau domnilor patroni!thumright


Andismom wrote:
Miru, tu stii ca noi am mai discutat problema asta cu imunizarile. Kali zice bine, cu tot cu Prevenar si alte minuni, copilul meu a facut de toate. pana la episodul asta de amigdalita pultacee cu febra care tine de 5 zile si antibiotice intravenoase, nu am avut probleme majore cu el. a facut multe viroze, a mai tras si cate o infectie bacteriana, a mai luat si antibiotice, galeti de sirop de tuse dar...niciodata atat de grav ca acum. nu inteleg de unde a putut contacta o asemenea pughibala de bacterie rezistenta si incapatanata.sorry1 maseluta chiar se minunau si doctorii din urgenta de cum a evoluat, atat de rapid si de violent.

discutam si cu sotul meu, chiar mai devreme astazi: dupa ce ne vom face bine, vom aborda foarte serios problema cu aducerea unui cadru medical la gradinita pentru ca mi se pare o joaca cu focul ce facem noi. exemplul povestit de Mariuta este un ideal la care tind si eu. si nu mi se pare foarte greu de atins. trebuie doar gasit un cadru medical bun si profi care sa nu cedeze la insistente si explicatii aiurea.


petro wrote:
La noi e mai dificil. Fiind gradinita in cdrul scolii germane exista un dispensar cu asistenta permanenta din cate am inteles. Eu nu am vazut-o niciodata si ca si in alte parti se primesc si aici copii mai muciosi. Educatoarea mi-a spus ca asistenta merge periodic sa vada copiii si uneori la cererea ei. Cand i se pare ca un copil e prea bolnav pentru a fi tinut toata ziua cu ceilalti copii. Dar ce se intampla cand copilul este depistat ca e prea bolnav si parintele a plecat? Habar n-am. Vor face cu totii schimb de virusi in ziua respectiva.


Miru wrote:
Kali, Anca, voi aveti dreptate, dar nu stiu ce sa mai fac, le fac pe toate, sa stiu ca am incercat tot ce se putea! uff


Andismom wrote:
Miru, incearca homeopat. am discutat cu mamica unui coleg de-al lui Andi, ea este medic biolog. Copilasul ei are vreo 2 ani, e la grupa de cresa si a racit de doar cateva ori de cand este in colectivitate. mi-a spus "secretul" lor: a facut o cura homeopata de cateva luni in vara trecuta, astfel incat la intrarea in colectivitate, in toamna, piciul ei era pregatit "beton". multi parinti au laudat aceasta cura homeopata si eu vreau sa ne programam cu totii din familie pentru o astfel de imunizare. la Andrei este imperios necesar. la fel cum, probabil, in curand va fi sa scoatem si polipii.

eu stau si ma gandesc cu groaza la cat de incosntienti pot fii unii dintre noi, parintii, in general vorbind. duci copilasul la gradi desi il vezi ca are ceva simptome dubioase dar nu stii exact ce are. eventual nu ai timp sa te duci la medic si il lasi asa, pana "maine". si la gradi face o chestie cu evolutie rapida, deterioraraea starii generale brusc si depistezi ulterior ca are cine stie ce balaur in gat, nas, ma rog unde o mai avea. si ca in ziua aia a mai dat la 2, 3, 5, 10 copii. si ii bagi si pe aia in spital sau, macar, in chinurile bolii, acasa, cateva zile bune. si parintii aia cu problemele lor, ca nah, fiecare are un servici, un sef mai mult sau mai putin cretin, ma scuzati de expresie. si fiecare tre' sa isi rezolve problemele. dar pe unii nu ii intereseaza efectiv de ceilalti. angry

sa ma iertati dar eu nu sunt de acord cu chematul asistentei cand vede educatoarea sau ingrijitoarea ca ii este rau copilului.sorry un cadru medical are experienta (sau ar trebui sa aiba, dupa parerea mea) sa vada ca un copilas nu este ok si sa stie sa reactioneze in timp util. ce stie dna educatoare? eu am crezut ca stiu cum face copilul meu si ce simptome clinice are la diversele boli. si uite ca de data asta, m-am convins singura ca habar nu am ce evolutie si ce turnura total neasteptata poate avea o "banala" amigdalita. tragem si acum cu injectii pe vena, stari de voma, inapetenta, nesomn, dureri de gat. banghead


petro wrote:


da, nici mie nu-mi prea place faza asta cry


mariuta wrote:


nu cred ca tine doar de cadrul medical, depinde si de conducerea gradinitei, daca ei accepta, degeaba acel medic exista.
Lilly of the valley
Postat: Monday, June 29, 2009 8:45 AM


Nivel: SMARALD

Intrat: 3/23/2007
Postari: 12042
ariandu wrote:
Am vazut ca ati deschis un subiect referitor la doctorul din gradinita. Hmm intr-adevar este un subiect delicat , iar pentru mine cel mai important \este sa am copilul sanator. Nu sunt absurda mi se pare normal sa mai raceasca dar sa fie si tratat.La gradinita unde este baietelul meu au un sistem super, dr vine o data pe saptamana oricum dar si daca este chemat zilnic chiar si pt un copil vine din nou. Ei au un super pachet in care copilul este acoperit si acasa, si platim o suma chiar modica ras Noi suntem foarte multumiti si din tot sufletul doresc sanatate tuturor piticilor pupici pupici
delfinasa
Postat: Friday, October 2, 2009 12:46 AM

Nivel: Senior

Intrat: 2/13/2006
Postari: 6852
Locatia: pe-aici
Aici n-am auzit ca gradinitele sa aiba o asistenta sau un doctor cu cabinetul in incinta lor...ar costa imens de mult...in schimb, educatoarele au cursuri de prim ajutor si, Doamne fereste, in cazuri de nevoie apeleaza 911...Si aici inrolarea in gradinita e conditionata de un examen medical complet cu data cat mai recenta si de shots record la zi...in contract scrie ca daca copilul se simte rau si ei considera ca are nevoie de consult si tratament medical, suna parintele sa vina sa-l ia (pana atunci, in fucntie de febra, starea lui, il izoleaza) si revine in colectivitate dupa ce are o scrisoare de la doctorul lui care ii permite intoarcerea...Eu cu fii-mea n-am avut probleme cu sanatatea la gradi pana acum...sunt si copiii muciosi, unii mai tusesc, dar se pare ca stam bine cu imunitatea ca nu s-a lipit nimic de ea pana acum...sper si in viitor s-o iau sanatoasa de la gradi!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
Printeaza subiectul
RSS Feed