DIAREE CRONICA

Options DIAREE CRONICA
Subiectul anterior · Subiectul urmator
taki
Postat: Saturday, April 15, 2006 3:53 AM


Nivel: SMARALD

Intrat: 2/13/2006
Postari: 13501
Locatia: Printre voi!
In cercetarea cauzelor diareei cronice exista din ce in ce mai mult tendinta de a incrimina intoleranta la laptele de vaca. Aceasta poate fi: din nastere sau capatata, definitiva sau trecatoare, putand fi datorata proteinelor sau zaharului din laptele de vaca.
Cea mai frecventa este intoleranta la proteine. Se manifesta asemanator unei alergii. Inca din primele zile in care copilul bea lapte industrial, el incepe sa manifeste simptome ca: soc, diaree, urticarie. Acestea inceteaza cand laptele este scos din alimentatie, dar apar la reintroducerea lui. Tratamentul este simplu: se administreaza lapte hidrolizat (lapte in care proteinele au fost modificate). Intoleranta se diminueaza cu inaintarea in varsta, disparand complet spre varsta de 2 ani (cand se recomanda, cu mare prudenta, reinceperea introducerii laptelui de vaca in alimentatie).
O alta intoleranta, la fel de frecventa, este cea la zaharoza (zaharul care se adauga la laptele industrial), care se gaseste si in fructe si legume.
Mai rar se constata o intoleranta la lactoza (zaharul natural care se gaseste in laptele de vaca si in cel matern).
Intolerantele la zaharuri sunt, in general temporare.
Intoleranta mai poate fi provocata si de gluten (o proteina care se gaseste in fainurile de cereale).
In toate cazurile, toate tipurile de lapte si toate regimurile studiate pentru suprimarea constituentului cauzator de intoleranta asigura o crestere satisfacatoare, dar, orice abatere de la regim provoaca o reaparitie a intolerantei.
Si alte boli pot antrena o diaree cronica, printr-o tulburare genetica a digestiei intestinale.
fdianamaria
Postat: Sunday, July 9, 2006 11:49 AM


Nivel: Avansat

Intrat: 2/17/2006
Postari: 4933
Locatia: in jurul Aradului...
eu am avut acum vreo 2 luni. Cauza mi-a fost clara de la inceput...pe baza unui regim alimentar deficitar si a unei cure de slabire cu medicamente (ce cap am avut !!!), am luat antibiotice pentru raceala (nici o boala nu vine singura, nu??) si am fost si extrem de nervoasa si obosita (procesele pe care le am, ma duc la exasperare uneori). A fost groaznic...am slabit 3 kg in 2 zile, fara exagerare. N-a fost mare bucuria pentru ca ma si durea tomacul ingrozitor.
Miri
Postat: Wednesday, July 12, 2006 10:14 PM


Nivel: SAFIR

Intrat: 2/26/2006
Postari: 16505
Locatia: pe o margine de lume...
Sper ca nu mai repeti experienta asta,Diana!nu
andreeagcristea
Postat: Tuesday, April 27, 2010 8:26 AM
Nivel: Guest

Intrat: 2/12/2006
Postari: 5
Eu am avut diaree cronica timp de mai multi ani iar in ultima perioada devenise diaree cronica acuta. La examenul de colonoscopie + biopsie am fost diagnosticata cu colon iritat mediu/sever. Am facut tratament cu Ibutin timp de 2 luni si inca un tratament homeopat, respectiv ACTIVE ACIDOPHILUS (Lactobacillus/Acidophilus) si mi-a trecut dupa tratamentul homeopat. Eu am ales sa continui tratamentul cat de mult timp e posibil dar simtomele s-au rarit dupa aproximativ 2 saptamani si au incetat dupa aproximativ o luna si jumatate. andreeagcristea@yahoo.com
KRYS85
Postat: Tuesday, April 27, 2010 11:35 AM


Nivel: Senior

Intrat: 9/23/2008
Postari: 6611
Locatia: RO_Medias
Andreea ,multa sanatate!!!angel angel pupici
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
Printeaza subiectul
RSS Feed