Dependen?a medicamentoas?

Options Dependenţa medicamentoasă
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Kiki
Postat: Monday, October 9, 2006 10:20 AM


Nivel: TOP TEAM

Intrat: 2/14/2006
Postari: 36607
Locatia: In casuta cu pitici
Sub aceasta denumire se defineste consumul unor medicamente sau substante chimice dar nu în scop medical, terapeutic, ci pentru a obtine senzatii sau stari generate de administrarea substantei respective. Este dependenta cea mai frecventa în rândul femeilor. O treime dintre femeile de vârsta mijlocie sunt "sclavele" acestor medicamente.

Cauze: dureri de diverse cauze si localizari variate, stari depresive, anxietate, stress, emotii puternice, tulburari psihice.

Simptome: înstrainare, anxietate, dureri musculare, care apar când persoana dependenta întrerupe consumul de medicamente. Bolnavii în cauza se autoizoleaza, devin extrem de interiorizati, nu suporta zgomotele puternice si nici lumina soarelui. Consumul excesiv de medicamente nu face sa dispara starile de neliniste, de temere nejustificata, ci le perpetueaza si le agraveaza în timp.

Tratament: Se recomanda consultatie medicala. Consultatia psihologica de specialitate este binevenita. Alte solutii: casete audio, exercitii fizice, întîlniri de grup cu persoane care se afla în aceeasi situatie, masaj, yoga, plimbari în aer liber.

Prevenire: Se evita administrarea îndelungata a unor medicamente precum sedativele, tranchilizantele, care luate pe o perioada mai lunga de 2-3 saptamâni pot duce la instalarea dependentei fizice si psihice.

sfaturimedicale.ro
carla
Postat: Wednesday, September 10, 2008 4:32 PM


Nivel: SMARALD

Intrat: 2/8/2007
Postari: 14165
Dupa instalarea dependentei de orice tip,cale de intoarcere nu mai exista,adica nu mai poti consuma substanta respectiva in mod controlat,singura "vindecare" fiind abstinenta+consultarea unui psihoterapeut specializat in dependenta.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
Printeaza subiectul
RSS Feed