Nivel: Membru
Intrat: 8/30/2013 Postari: 1
| Buna ziua,
AM primit decizia de concediere, la 2 zile dupa cand eram deja in preaviz am primit o revocare a deiziei de concediere pe care nu am mai semnat-o. Firma imi spune ca o va trimite prin posta.
Nu vreau sa mai raman la ei, daca m-au dat afara si am semnat vreau sa plec si sa intru in somaj. Pe 2 sept se implineste termenul de preaviz, dar mi-au spus ca nu imi vor incheia contractul din punctul lor de vedere inca sunt angajatul lor, dar eu nu am mai semnat acea decizie de concediere, ce pot face pentru a obtine decizia de incheiere a contr. de munca si restul drepturilor. |

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Intrat: 5/27/2006 Postari: 14339
| Pai nu prea poti.
Ca sa intri in somaj, trebuie sa ti se restructureze/desfiinteze postul. Deci e o decizie a angajatorului, tu nu o poti influienta.
Atata vreme cat ei s-au hotarat sa-ti pastreze postul, singura posibilitate de a pleca de la ei e prin demisie - sau acordul partilor, daca sunt si ei de acord. In niciunul dintre aceste cazuri, insa, nu ai drept de somaj. Pleci pur si simplu dupa o perioada de prezviz - in cazul demisiei - si-ti cauti alt loc de munca.
Insa... eu nu prea inteleg: ai loc de munca, firma te vrea... si tu vrei sa fii somera?! In conditiile economice din ziua de azi, eu nu m-as juca cu focul. |