De ce copilul nu vrea sa povesteasca nimic din ce face la gradinita?

Options De ce copilul nu vrea sa povesteasca nimic din ce face la gradinita?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Postat: Friday, December 8, 2006 5:16 PM

Nivel: ALBA CA ZAPADA

Intrat: 2/12/2006
Postari: 17774
Locatia: Bucuresti
Alice povesteste foarte rar ce face la gradinita. Chiar si atunci cand povesteste, abia ii scoti cuvintele cu clestele.

De ce nu vrea sa povesteasca ce face la gradinita? Nu se simte bine acolo? Nu ii place educatoarea? E doar o etapa fireasca in cresterea si dezvoltarea lor?

Copiii vostri care merg la gradinita povestesc ce fac?


Cum as putea sa o fac sa povesteasca singurica tot ce a facut, ce a mancat, ce a invatat, etc?
Alina
Postat: Friday, December 8, 2006 6:59 PM

Nivel: SAFIR

Intrat: 3/27/2006
Postari: 18834
AdrianaC wrote:
Copiii vostri care merg la gradinita povestesc ce fac?


Strange, nu stiu ce sa spun, Catinca imi spune multe lucruri, nu stiu daca chiar tot, dar imi spune. in general o intreb eu exact ceea ce vreau sa stiu, nu detalii.

Tot drumul spre casa vorbim despre ce s-a intamplat la gradinita. Dar nu numai, mai exista momente in zi, in princpal dupa masa de pranz sau la somnul de seara. Dupa masa de pranz, Tudor doarme, iar eu fac activitati cu ea, coloram, decupam, pictam, etc. Atunci imi povesteste cu cine s-a jucat, cine a fost seful grupei, imi explica de ce a primit un anumit abtibilid, ce a mancat, genul de activitati pe care l-a facut, ce a invatat nou (litera, ce cuvinte la limba engleza sau limba germana).

AdrianaC wrote:
Cum as putea sa o fac sa povesteasca singurica tot ce a facut, ce a mancat, ce a invatat, etc?


Eu zic sa o iei usor, adica sa nu se simta fortata in a raspunde si incetul cu incetu iti va spune, daca mai imi vin idei, voi mai scrie.
papusa
Postat: Friday, December 8, 2006 10:30 PM


Nivel: Grupa mijlocie

Intrat: 7/13/2006
Postari: 422
Locatia: iasi
Nici Codrin nu povesteste mai nimic din ce-l intreb,daca-l intreb ce a mancat la pranz spune''nu stiu''sau ''nimic'',insa pe parcursul zilei spune singur,in timp ce ne jucam sau facem activitati impreuna ca i-au placut cartofii ori nu i-au placut castravetii,ca a mancat toata ciorba,daca a dormit sau nu,cu cine e prieten,samd,deci imi mai spune dar nu cand il intreb eu ci cand vrea el.
Acum toata ziua canta,spune poezii,isi spune rolul pe care-l va avea la serbare.
Sunt si copii care povestesc absolut tot si mie mi-ar fi placut sa fie Codrin asa,dar...asta e.
miha_06
Postat: Thursday, May 17, 2007 2:16 PM


Nivel: Membru

Intrat: 3/2/2007
Postari: 31
Locatia: Constanta
Baietelul meu imi spune tot ce se intampla, banuiesc ca asa ii este firea. Asa a fost de cind a inceput sa mearga in colectivitate, si tot il intrebam ce a mancat, ce a facut, cu cine s-a jucat, ca acum nu mai este cazul sa-l intreb ca spune singur.Nici nu apuc sa ii schimb pantofii de interior ca imi da tot raportul: mai nou de la un timp spune si ce-au facut doamnele!!!!!!!!!!
Cris-DL
Postat: Thursday, May 17, 2007 2:27 PM


Nivel: Senior

Intrat: 10/4/2006
Postari: 6845
Locatia: over the rainbow
uff Pe Deea daca o intreb ce a facut la gradi`, ce a mancat, daca a dormit, daca au iesit in curte, etc. se pune pe plans si spune numa atat "nu ma duc la gradi!" . Numai daca pronuntz "gradi`" o apuca nervii .... dar e la inceput si sper ca in timp sa-mi dea si alte raspunsuri. hail
Cristy
Postat: Friday, May 18, 2007 2:26 PM


Nivel: Senior

Intrat: 1/8/2007
Postari: 6843
Locatia: Israel
Intradevar depinde de fire...

Eden nu imi povesteste nimik din ceea ce se petrece la gradi sau la scoala, daca o intreb cum a fost imi spune " a fost chef" ... si atat, ce ai mancat? " nu mai tin minte" ce ai facut "nu mai tin minte"banghead banghead

In schimb Shachar, imi povesteste cu varf si indesate ce sa intampla.


Dar eu am procedat in modul urmator:

Am introdus "un joc" care consta in a povesti o intamplare trista si una vesela din timpul gradinitei sau scolii. Dar ca sa nu le lasam singure, si ca sa le stimulez in a ne povesti, si eu si tati participam, povestind la randul nostru, de obicei facem acest gen de conversatie la masa de seara.


Functioneaza perfect thumleft

delfinasa
Postat: Friday, May 18, 2007 3:07 PM

Nivel: Senior

Intrat: 2/13/2006
Postari: 6852
Locatia: pe-aici
Fratele meu nu vroia sa spuna nimic din ce facea la gradi, nici intrebat, nici neintrebat...dar intr-un loc, cand statea la olita si era singur, tot spunea ras cantecele, poezii, povestea singur ce-au facut copiii la gradinita si asa aflau si-ai mei ce facuse el in ziua respectiva hohot.
sousourel
Postat: Sunday, June 17, 2007 9:27 PM


Nivel: Senior

Intrat: 2/18/2006
Postari: 7688
Ma intreb daca ei isi construiesc o lume a lor, o realitate in care sunt mai independenti si in care parintii au mai putin loc....ras , in fond, e un nou privilegiu pe care il au: sa impartaseasca noile experiente traite separat de parinti sau nu, o putere pe care o au asupra parintilor. Care parinti, la randul lor, nu le comunica multe lucruri din cele pe care le fac intr-o zi....sic
MonicaL
Postat: Saturday, September 15, 2007 5:18 PM

Nivel: Membru

Intrat: 9/13/2007
Postari: 27
Locatia: sighetu marmatiei
Fetita mea povesteste cu drag ce face la gradinita , dar un aspect foarte important este si ca fetita mea este foarte , foarte da foarte " povestitoare "(ca sa zic asa ). Gabriela mea toata ziua povesteste sau intreaba ceva dar , problema cu care ma confrunt eu este ca ea nu vrea sa mearga la gradinita si nu prea reusesc sa aflu de ce . Daca o intreb care este motivul pentru care nu vrea sa mergem " la gradi" schimba subiectul sau se ascunde sau , si mai rau , isi baga degetele in urechi si ma ignoranervi . Nici eu nu prea stiu cum sa procedez cu ea si nici nu vreau sa o silesc sa mearga la gradinita in ideea de a nu o indeparta si mai mult!
S.ELENA
Postat: Saturday, September 15, 2007 11:05 PM


Nivel: Senior

Intrat: 6/20/2007
Postari: 7308
Locatia: Printre probleme......
MonicaL wrote:
Fetita mea povesteste cu drag ce face la gradinita , dar un aspect foarte important este si ca fetita mea este foarte , foarte da foarte " povestitoare "(ca sa zic asa ). Gabriela mea toata ziua povesteste sau intreaba ceva dar , problema cu care ma confrunt eu este ca ea nu vrea sa mearga la gradinita si nu prea reusesc sa aflu de ce . Daca o intreb care este motivul pentru care nu vrea sa mergem " la gradi" schimba subiectul sau se ascunde sau , si mai rau , isi baga degetele in urechi si ma ignoranervi . Nici eu nu prea stiu cum sa procedez cu ea si nici nu vreau sa o silesc sa mearga la gradinita in ideea de a nu o indeparta si mai mult!Baiatul meu cel mare la fel a procedat, de fapt cand trebuia sa mergem la gradi il apucau istericalele(daca pot spune asa) si nu a vrut sa-mi spuna de ce decat dupa o perioada destul de mare: ii daduse un copil peste mana in timp ce asteptau sa primeasca masa, iar baiatul meu incerca pasnic sa-l abordeze pe respectivul.... Acea palma pe care a primit-o, pe al meu l-a marcat tare rau si nu a mai vrut sa mearga sub nici o forma acolo.Dar nimeni nu mi-a zis niciodata despre cele intamplate, semn ca au fost "foarte atente" ingrijitoarele la ce fac copiii!!!!!!!
MonicaL
Postat: Sunday, September 16, 2007 2:32 PM

Nivel: Membru

Intrat: 9/13/2007
Postari: 27
Locatia: sighetu marmatiei
Si puiul meu este destul de sensibil , dar nu prea cred ca s-ar fi batut ca sunt doar 8 copii si se impaca foarte bine ( dar sa nu uitam ca sunt totusi copii ) iar educatoarea este foarte atasata de fetita mea si o tine mai tot timpul langa ea , tocmai din acest motiv nu ii inteleg reticienta !scratch
stele_pe_cer
Postat: Sunday, September 16, 2007 10:52 PM


Nivel: Senior

Intrat: 2/13/2006
Postari: 6678
Matei, desi micutz, imi spune ce face la gradi.Bine, ca la ei este foarte simplu: imi spune ce a mancat si eu stiu aca coincide cu meniul de la avizier, plus ca intreb absolut in fiecare zi ce si cat a mancat.Uneori ma induce in eroare, spune ca a mancat ceva si nu e asa.Imi spune daca a dansat, daca a cantat, daca a iesit afara.

La copilul mai mare tacerea sau scoaterea cuvintelor cu clestele nu cred ca se datoreaza in principal faptului ca nu ii place acolo sau ca la gradi se intampla ceva suspect, ci cred ca mai degrara ca tacerea sau ezitarea copilului vin mai mult dintr-o nesiguranta si neincredere in parinte.Imi aduc aminte ca mama mea stia de absolut toti colegii mei de scoala unde merg, ce fac, ce preocupari au, numai de mine nimic-nimic.De ce?Pt ca de fiecare data cand ii spuneam ceva, cand ii impartaseam ceva important pt mine,ma dezabroba sau ma critica.Si atunci eu nu mai spuneam nimic despre mine, vorbeam numai despre altii.

Eu sper ca in timp sa il determin pe Matei sa aiba incredere in noi, parintii, si sa ne spuna si bune si rele, sa stim ce se intampla cu el nu numai la gradi, scoala, ci si in viata lui intima, personala.
MonicaL
Postat: Tuesday, September 18, 2007 1:40 PM

Nivel: Membru

Intrat: 9/13/2007
Postari: 27
Locatia: sighetu marmatiei
stele de pe cer wrote:

Matei, desi micutz, imi spune ce face la gradi.Bine, ca la ei este foarte simplu: imi spune ce a mancat si eu stiu aca coincide cu meniul de la avizier, plus ca intreb absolut in fiecare zi ce si cat a mancat.Uneori ma induce in eroare, spune ca a mancat ceva si nu e asa.Imi spune daca a dansat, daca a cantat, daca a iesit afara.
La copilul mai mare tacerea sau scoaterea cuvintelor cu clestele nu cred ca se datoreaza in principal faptului ca nu ii place acolo sau ca la gradi se intampla ceva suspect, ci cred ca mai degrara ca tacerea sau ezitarea copilului vin mai mult dintr-o nesiguranta si neincredere in parinte.Imi aduc aminte ca mama mea stia de absolut toti colegii mei de scoala unde merg, ce fac, ce preocupari au, numai de mine nimic-nimic.De ce?Pt ca de fiecare data cand ii spuneam ceva, cand ii impartaseam ceva important pt mine,ma dezabroba sau ma critica.Si atunci eu nu mai spuneam nimic despre mine, vorbeam numai despre altii.
Eu sper ca in timp sa il determin pe Matei sa aiba incredere in noi, parintii, si sa ne spuna si bune si rele, sa stim ce se intampla cu el nu numai la gradi, scoala, ci si in viata lui intima, personala.

Este interesant ceea ce spui tu ! Cazul tau spune foarte multe despre modul in care eram educati noi si parintii nostri . Este foarte important sa lasam si chiar sa incurajam copii sa-si formeze propria lor personalitate LIBER fara frica de a fi criticati , certati sau marginalizati daca ceea ce sunt ei nu reprezinta visul pe care l-ai avut tu ca parinte ( desi uneori acest lucru poate fi foarte , foarte greu de realizat ).
bereea
Postat: Saturday, October 27, 2007 5:14 PM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22727
Domnisoara mea nu prea imi povesteste din proprie initiativa , dar imi raspunde atunci cand o intreb.Cateodata nu-mi spune adevarul intreg sau exagereaza in alte privinte(de exemplu , imi spune ca a mancat banana , cand de fapt nu a mancat-o).
Si la gradinita educatoarea imi spune ca nu este prea vorbareata , dar este de inteles.Vorbeste foarte putina italiana , dar cred ca intelege destul de mult.
De asemenea, daca o rog sa-mi cante cantecelul pe care l-au invatat , imi spune ca nu mai il tine minte , dar in timp ce se joaca il canta ras .
Incetul cu incetul cred ca isi va da drumul, mai ales pentru ca ii place tare mult sa povesteasca si sa fie ascultata.
oanalaurisa
Postat: Saturday, October 27, 2007 8:59 PM

Nivel: Senior

Intrat: 1/10/2007
Postari: 5597


Eu am un nepotel care a implinit 3 ani pe 15 oct si a inceput sa mearga la gradinita din toamna asta.
Prima saptamana a fost horror, se trezea noaptea plangand si rugand-o pe cumnata mea sa nu-l mai duca la gradi.
Daca mergeam la ei si il intrebam cum e la gradi, efectiv se facea ca ploua, de parca n-am fi zis nimic si se juca in continuare ca si cum ar fi fost mult prea ocupat ca sa auda intrebarea, iar in alte dati cand il intrebam prin telefon despre gradi, incheia conversatia zicand : gata, te-am pupat!

Nici acum nu povesteste nimic, o singura chestie a povestit: ca se juca si a impins din greseala o fetita si aceasta a cazut si a plans si ca el n-a vrut.Atat!
In rest pot sa zic ca a facut progrese , pentru ca intr-o sambata s-a trezit hotarat sa mearga la gradi doar ca nu trebuia hohot hohot hohot

Nu va stressati daca copilasii nu vorbesc despre gradi, poate daca o vreme nu veti mai intreba nimic, vor veni din proprie initiativa si vor povesti, asa e cel mai bine.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
Printeaza subiectul
RSS Feed