Cum descopera copilul prietenia?

Options Cum descopera copilul prietenia?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Kiki
Postat: Thursday, December 21, 2006 7:47 PM


Nivel: TOP TEAM

Intrat: 2/14/2006
Postari: 36607
Locatia: In casuta cu pitici
Intre 2 si 3 ani: varsta "dictaturii".

* Pe la 16- 18 luni, copilul incepe sa devina tot mai sociabil si isi doreste compania altor copii. Poti observa ca, de acum, asteapta cu nerabdare sa iesiti in parc la joaca, unde petrece mai mult timp alaturi de ceilalti.
* Desi dupa varsta de 2 ani cei mici stiu sa se joace si sa se amuze cu alti copii, adeseori jocurile lor sunt intrerupte de dispute violente, in care fiecare argumenteaza, negociaza, susoteste conspirativ cu vecinul. Conflictele se incheie insa rapid, de cele mai multe ori cu o imbratisare, certurile fiind uitate destul de repede.
* Deocamdata, el este deceptionat de partenerii de joaca - acestia nu ii satisfac pe loc toate dorintele, asa cum isi doreste el. Are tendinta sa fie un mic dictator - vrea sa comande totul si nu accepta initiativele altora. Pentru el, joaca impreuna cu alti copii inseamna sa puna stapanire pe jucariile lor si sa-i transforme in niste umili executanti. Atitudinea lui este fireasca, asa cum fireasca este si nestatornicia sa in relatiile de prietenie.
* Fetita cu fustita rosie, acum cateva momente prietena lui cea mai buna, a devenit, brusc, nesuferita, pentru ca nu a vrut sa-i imprumute tricicleta sau mingea.
* Il poti ajuta sa coopereze mai bine, incercand sa-i organizezi activitatile. De exemplu, daca va aflati in parc sau la plaja, poti antrena 2-3 copii in construirea unui castel de nisip, avand insa grija sa repartizezi fiecaruia dintre ei un rol, pentru a evita o "batalie". Astfel, hotarati impreuna cine va construi turnurile, cine zidurile si cine podul...

Are 3 ani? La gradinita cu el!

* Este varsta ideala pentru a-l familiariza cu gradinita, mai ales daca pana acum a stat numai cu tine.
* Acolo are ocazia sa lege noi relatii de prietenie, va invata cum sa se poarte cu ceilalti, va deveni mai putin exigent cu ceilalti si va intelege ca lumea nu se invarte in jurul lui.
* Totusi, chiar daca se va integra bine in colectivitate, nu te astepta sa se debaraseze repede de micile sale rautati: educatoarea iti va mai spune din cand in cand ca are manifestari cam brutale fata de colegii sai.
* Atentie, insa! Trebuie sa incerci sa corectezi aceste manifestari si nu sa le incurajezi, pe motiv ca: "Las' sa fie mai cu tupeu, nu bleg, sa-l bata toti!".

Revista Avantaje
bereea
Postat: Wednesday, May 23, 2007 4:33 PM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22721
Mare dreptate ai in tot ce scrii.
Ale are o prietena de care ii este tare drag , dar nu prea vrea sa-si imparta jucariile cu ea sau i le da pe timp scurt.
spezam
Postat: Tuesday, June 12, 2007 8:39 PM


Nivel: Grupa mica

Intrat: 11/21/2006
Postari: 243
Locatia: Bucuresti
Exista de asemenea si o varts la care copilul nu prea intelege ca trebuie sa isi imparta jucariile cu altii. El stie ca sunt ale lui si atat. E greu sa il faci sa inteleaga ca nimeni nu o sa i le ia.Asta se intampla in jur de 2 ani si jumatate.
MNiko
Postat: Tuesday, June 12, 2007 8:44 PM
Nivel: Guest

Intrat: 2/12/2006
Postari: 5
Pana de curand Cristina impartea jucariile cu alti copii. Ori le dadea ea, ori daca i le lua cineva nu facea scandal.
Ne-am intalnit insa acum vreo 2 saptamani cu nasi si baietelul lor. Nimic nu vroia Cristina sa -i dea si lui. E drept ca si el este cam "dictator" cu jucariile lui si e posibil sa fie doar o reactie la comportamentul lui.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
Printeaza subiectul
RSS Feed