Copilul de 2 ani nu vorbeste,inca?

Options Copilul de 2 ani nu vorbeste,inca?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
psi_mg
Postat: Tuesday, July 22, 2014 11:33 PM

Nivel: Membru

Intrat: 9/27/2012
Postari: 22
Copilul de 2 ani nu vorbeste,inca?

Cu toate ca nu este tipic, situatia copilasului tau de 2 ani nu trebuie sa fie neaparat ingijoratoare. Unii copii de 2 ani mai rezervati tind sa astepte sa inteleaga in mare parte ce aud inainte de a incepe sa vorbeasca.
Incearca sa urmaresti semnele de recunoastere a limbajului:
- Copilul tau arata catre obiecte? Aratand o jucarie pe care o doreste sau catre o poza , este un gest care arata ca va incepe foarte curand sa vorbeasca si ca se afla pe drumul cel bun.
- Intelege ce ii spui? Reactioneaza cand il strigi pe nume in momentul in care el nu te vede? Abilitatea de a intelege limbajul precedeaza momentul vorbirii. In cazul in care copilasu tau intelege o mare parte din ceea ce altii vorbesc, din nou este un semn ca urmeaza dezvoltarea limbajului.
- Copilul tau foloseste gesturi si expresii faciale pentru a comunica? Multi copii comunica ceea ce au nevoie printr-un limbaj non-verbal, mai exact majoritatea copiilor de 2 ani dezvolta o baza de semne non-verbale.
- Copilul mormaie/gangureste? Anumite studii arata ca micile mormaieli ale copiilor in timp ce arata catre o poza sau un obiect sau cand se joaca, de fapt sunt un fel de comentarii.
Copiii ce inca nu vorbesc sau nu scot sunete sunt predispusi a fi diagnosticati cu intarziere in limbaj. In cazul in care copilasul tau nu arata aceste semne , ar fi indicat sa iti faci o programare la un psiholog sau logoped si chiar la un doctor ORL pentru verificarea auzului; de asemenea discuta cu pediatrul tau.
De retinut faptul ca o astfel de intarziere, cu cat este depistata mai timpuriu, cu atat este mai usor de remediat. Multe din intarzierile limbajului se remediaza cu succes in perioada prescolara, astfel copilul tau nu va suferi repercursiuni pe termen lung.
ingerash
Postat: Wednesday, July 23, 2014 2:50 PM


Nivel: DIAMANT

Intrat: 1/17/2008
Postari: 27681
Locatia: u.k.
Asa si domnisoara mea....acum cu rugaminti nu tace.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
Printeaza subiectul
RSS Feed