Conturi pentru copii

Options Conturi pentru copii
Subiectul anterior · Subiectul urmator
fdianamaria
Postat: Friday, November 9, 2007 7:13 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 2/17/2006
Postari: 4933
Locatia: in jurul Aradului...
Pentru ca s-a vorbit pe unul din topicuri despre ele, ma gandeam sa dezbatem mai pe larg aceste produse. Asadar, hai sa vedem ce ne ofera piata bancara romaneasca in acest domeniu. In plus, ma intereseaza, daca cineva are ceva de genul, sa ne impartaseasca parerea.

Banca Transilvania

Aceasta banca ofera depozitul 'Kid Cont', care se adreseaza minorilor cu varste de la 1 la 17 ani. Sumele minime la deschiderea contului sunt: 300 de lei, 100 de euro sau 100 de dolari. Dobanda este de 6,75% pe an pentru lei, de 4,50% pe an pentru depozitele in dolari si de 5% pe an pentru euro.

Piraeus Bank

Banca ofera contul 'Viitorul Tau'. Suma minima de constituire a depozitului e de 4.000 de lei sau de 1.000 de euro. Dobanda anuala este de 7,05% pentru lei, 3,85% pentru euro si 4,35% pentru dolari.

UniCredit Tiriac Bank


Pentru copii, aceasta banca ofera 'Contul Junior'. Contul poate fi deschis in lei, euro sau dolari, iar suma minima ce trebuie depusa la inceput este de 300 de lei, 100 de dolari sau 100 de euro. Dobanda este de 5% pentru lei, 2,10% pentru euro si 3,15% pentru dolari.

OTP Bank

Aceasta banca ofera doua tipuri de conturi destinate minorilor:

- Contul 'Junior Start', pentru copiii sub 14 ani;
- Contul 'Junior Plus' se adreseaza adolescentilor intre 14 si 18 ani. Dobanda este: lei ? 3% pentru sume sub 2.499 lei si 4% peste aceasta suma; euro - 2% pentru sume sub 1.499 euro si 2,10% peste aceasta suma; dolari - 3%.

BRD

Aceasta banca ofera serviciul 'Atustart', iar la deschiderea contului copilul primeste din partea bancii 20 de lei sau 5 euro. Dobanzile anuale sunt: 7,25% pentru lei, 2,25% pentru dolari si 3,25% pentru euro.

Mai exista desigur si mult-mediatizatul Alpha Dreams (pe care il intalnesc la tot pasul mai nou si-mi creaza o stare de nervi uff ): "Alpha Bank Romania a lansat contul de economii pentru copii, Alpha Dreams. Contul poate fi deschis pe numele copilului, în RON, EUR sau USD de catre parinti sau reprezentantii legali, oricând de la momentul eliberarii certificatului de nastere si pâna la împlinirea vârstei de 14 ani, iar banii pot fi economisiti pâna când copilul ajunge la vârsta de 18 ani.

Planul de economisire Alpha Dreams ofera câstiguri mari prin dobânda aferenta sumei de bani economisite si prin capitalizarea trimestriala a dobânzii. În plus, în fiecare an, în luna iunie, banca ofera ca bonus, dublul dobânzii anuale."

Datele sunt luate de pe net si sunt pur orientative.

Am sa va pun zilele astea si valorile exacte ale doobanzilor si conditiile concrete la toate. Eu, sincer, prefer oferta BRD, pe care am s-o si pun in aplicare in decembrie pentru Glad.
Voi ce parere aveti??
sousourel
Postat: Friday, November 9, 2007 8:06 PM


Nivel: Senior

Intrat: 2/18/2006
Postari: 7688
Si noi am optat (de vreun an si ceva) pt brd.
oanalaurisa
Postat: Friday, November 9, 2007 8:25 PM

Nivel: Senior

Intrat: 1/10/2007
Postari: 5597


Foarte interesant!

Cand ai detalii,te rog sa le postezi ca si eu m-am gandit la papusica mea mica care e pe drum spre noi , sa ii fac o cutiuta magica de genul asta. hohot
MNiko
Postat: Friday, November 9, 2007 8:29 PM
Nivel: Guest

Intrat: 2/12/2006
Postari: 5
Diana, mersi de info. O sa studiez oferta si cand voi alege ceva voi spune ce si de ce am ales acel lucru.pupici
Roxanel
Postat: Monday, November 12, 2007 10:08 AM


Nivel: Avansat

Intrat: 3/13/2006
Postari: 2691
Locatia: Cararea Dragostei nr. 3
Fetelor cand am fost in Romania asta vara am deschis un cont la BRD normal pentru alocatia Antoniei. Toate bune si frumoase pana cand mama mea a sesizat ca banca ia lunar din cont o anumita suma minima. Din cate am citit eu pe site-ul lor se pare ca e vorba de "cheltuieli de intretinere" a contului. Parca as rula milioane!uff

Dupa ce ca alocatia e vai de ea mai ia si banca ceva. Am deschis cont din cauza ca postasul maica-mii era cam hotz si in fiecare luna "cerea" si el un comision vezi doamne ca iti aduce banii acasa. Se vede ca am cazut din lac in put.uff

As vrea sa stiu daca toate bancile procedeaza la fel sau numai BRD? Nu ma intereseaza sa imi dea dobanda ci sa nu-mi ia bani ptr intretinerea contului.

Voi ce stiti?

Eu aici nu platesc nimic.
MNiko
Postat: Monday, November 12, 2007 11:15 AM
Nivel: Guest

Intrat: 2/12/2006
Postari: 5
Roxanel, am mai scris undeva despre chestia asta pe la topicurile cu alocatia copilului. Contul pe care l-ai facut tu cu BRD-ul pentru alocatie, a fost un cont care eragratuit la vremea aia datorita unui protocol incheiat intre casa de pensii(de aici vine alocatia) si banca. La un moment dat s-a "stricat" relatia dintre ele si banca a inceput sa perceapa comision de intretinere si de la aceste conturi. Partea proasta e ca cei de la casa de pensii nu au anuntat acest lucru si au continuat sa vireze alocatiiile in coturile de la BRD. Stiu ca la 24 lei cat era alocatia am luat in ultima luna cand am avut contul la ei 19 lei, deci 5 lei era comisionullor.
Eu am schimbat la casa de pensii contul cu unul care il aveam deschis la BCR(contul meu de card) si aici nu mi se mai opreste comision decat 1 ban pt fiecare extragere si 3 lei pe an pentru intretinerea contului. Nu stiu cum e la alte banci.
delfinasa
Postat: Monday, November 12, 2007 4:10 PM

Nivel: Senior

Intrat: 2/13/2006
Postari: 6852
Locatia: pe-aici
Inseamna ca BCR-ul ia si el comision si la extragere, si pentru mentenanta contului, chiar daca-i mai mic decat la BRD. Si eu care m-am tot strafocat sa-i fac cont Karinei sa-i intre acolo alocatia, cred ca mai bine ca n-am reusit. Socrii mei primesc lunar alocatia (si nu dau bonusuri postasului), o transforma in $$ si chiar ne-au trimis o mare parte din banii stransi si i-am pus aici in contul ei, cont pentru care nu ni se percepe comision sau alta taxa.
Roxanel, daca va taxeaza mult, nu-i mai bine sa inchizi contul si sa incerci la o alta banca care nu are asemenea comisioane (or fi banci in tara care nu iau?) sau chiar sa primesti iar alocatia acasa la mama ta? Iar acel postas are indatorirea de a aduce banii acasa, nu-i o favoare pe care trebuie sa i-o rasplatesti. Si postasul nostru, adica cel care lucra la ai mei in zona, se facea ca n-are marunt si cand ii aducea pensia acasa lui taica-miu, tata era/este mereu pregatit cu maruntis, tocmai sa nu-i dea nimic (nu de zgarcit, ci asa este corect si normal). Postasul il tine minte si stie ca de la el nu vede un ban diablo, asa ca acum mereu gaseste maruntis sa-i dea suma care trebuie.
fdianamaria
Postat: Monday, November 12, 2007 7:34 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 2/17/2006
Postari: 4933
Locatia: in jurul Aradului...
Revenim la conturile pentru copii. Alocatiile sunt virate in conturi curente, deci automat vor suporta comisioanele aferente conturilor celei banci. Daca doriti detalii, putem deschide topic special cu conturile curente, sa vedem impreuna cum functioneaza, cum se deschid si ce comisioane au.

Pana atunci, va prezint ce am mai gasit in domeniu:

BANCA TRANSILVANIA

KID CONT = cont curent / depozit / card
Dobanda variabila, bonificata si acumulata anual in depozit
Comision 0 la constituire depozit, depuneri numerar, taxa emitere card
Comision administrare card: 5 RON/an
Comision retragere casierie: 0,35% RON; 0,40% EUR/USD (chiar si la maturitatea finala )
Caracteristici
-se adreseaza minorilor cu varsta pana la 17 ani
-contul se deschide de catre parinte/tutor/reprezentant legal pe numele copilului cu cel putin unul dintre parinti ca imputernicit
-de 1 Iunie copiii pot primi cadou o pusculita KID CONT
-la 15 ani copilul titular al unui KID CONT poate beneficia de un card VisaElectron Euro 26 in RON si de o asigurare medicala gratuita de calatorie
- parintii nu pot solicita card in numele lor
-dupa 17 ani, depozitul se transfera automat in contul curent iar parintiidecid daca vor aduga copilul pe specimenul de semnatura
-pentru depunere initiala, suma minima obligatorie 300 RON, 100 EUR, 100 USD
-valoare medie minima obligatorie a depunerilor este fixa pe o perioada de 12 luni, fiind modificata anual ( 50 RON, 15 EUR/USD )
-daca se desfinteaza depozitul inainte de termen se acorda dobanda corectiva 1% RON; 0,75% EUR; 0,5% USD
-se acorda un bonus 1% la scadenta finala a depozitului pentru depozitele vechi de cel cel putin un an de zile
-se bonifica dobanzi suplimentare, 0,25% RON 0,15% EUR/USD incepind cu a treia aniversare a depozitului


UNICREDIT TIRIAC
CONT JUNIOR = cont curent / depozit
Dobanda: RON 5%, EUR 2,10%, USD 3,15%
Comision retragere numerar: 0,5% RON; 0.6% EUR/USD
Caracteristici
-cont de economii deschis de parinte pe numele copilului
-poate fi deschis pt copii in varsta de pana la 18 ani
-in cazul in care sunt 2 copii se poate deschide fie un singur cont pentru amandoi, fie conturi separate
-depozitul se poate constitui pe o perioada de 1,3,6,9,12 luni
-suma minima pentru depunerea initiala: 300 RON, 100 EUR/USD
-depunere lunara minima 5EUR ( echivalent RON/USD )
-la solicitarea lichidarii contului este necesar un preaviz de 30 zile, dupa care soldul integral al contului va fi la dispozitia clientului si Contul Junior va fi inchis
-intre 14-18 ani copilul poate face operatiuni pe cont cu acordul parintilor
-la implinirea varstei de 18 ani suma economisita va fi la dispozitia copilului putind fi transferata intr-un cont curent, copilul fiind informat direct de catre banca solicitindui-se specimenul de semnatura
-se pot retrage /depune din contul de deposit orice sume de bani, cu conditia sa se pastreze suma minima depusa initial


BRD
ATU START sau ATU SPRINT = cont curent
Capitalizare trimestriala 7,25% RON, 3,25% EUR, 2,25% USD. Se calculeaza de doua ori pe luna la date fixe 01 si 15 ale lunii
Comision lichidare cont: 30 RON sau 10EUR/USD
Comision retragere numerar: 0,5% RON/EUR/USD
Comision 0 la deschidere cont,depuneri si incasari
Caracteristici:
-cont curent adresat minorilor cu varsta cuprinsa intre 1 zi-14 ani
-se deschide de catre cel putin unul dintre parinti pe numele copilului
- cadou la deschiderea contului: 20 RON, 5 EUR/USD
-suma maxima de depus in cont: 4.000 RON; 1.000 EUR/USD
-dobanda este fixa, stabilita pt fiecare trimestru calendaristic
-se pot oricand retrage o parte sau toti banii ( daca nu se doreste lichidarea contului trebuie sa se pastreze in cont min.300 RON, 100 EUR/USD )
-sumele depuse/incasate intre 01 si 15 ale lunii incep sa fie purtatoare de dobanzi chir din momentul respectiv
-sumele depuse/incasate in celelalte zile din luna vor beneficia de dobanda incepind cu urmatoarea data de 01 sau 15
-cand copilul implineste 14 ani cu acordul parintilor banca transfera gratuit economiile intr-un cont ATUSPRINT
- adresat copiilor cu varsta intre 14-18 ani
- cont de economii RON, EUR, USD
-suma maxima de depus in cont: 8.000 RON, 2.000 EUR/USDfdianamaria
Postat: Monday, November 12, 2007 7:51 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 2/17/2006
Postari: 4933
Locatia: in jurul Aradului...
BCR
BCR JUNIOR CLUB = cont economii/ card debit/ depozit la termen/ asigurare de viata
Dobanda se bonifica lunar( RON ) si trimestrial( EUR /USD )Variaza in functie de sold: 4,30%-6,90% /an RON, 1,25%-2,75% /an EUR sau 1,50%-2,75% /an USD
Comision 0 la deschidere cont iar pt retragere numerar:RON 0,4%,min 3 lei
USD/EUR:0,5%,min 2 USD (sume<100.000 EUR) si 1% (sume >100.000EUR)
Caracteristici
MAXICONT
- cont de economii si pentru minori RON, EUR, USD
- suma minima/sold minim : RON: 500, USD: 250 , EUR: 250
- depuneri / alimentari: oricand, in sume minime de 50 lei sau 50 USD/EUR
INITIAL BCR
- depozit la termen in Lei pentru minori
-asigurare de viata gratuita, incheiata la BCR Asigurari de Viata SA pentru unul dintre reprezentantii legali, al carei beneficiar este minorul:
-suma asigurata – 1.000 RON
-valabilitatea politei - 1 an de la semnarea Conventiei de acordare a pachetului


PIRAEUS BANK
CONTUL VIITORULUI TAU = depozit
Dobanda: pe 6luni: 6,85%RON, 3,35%EUR, 3,95%USD
pe 12luni: 7,05%RON, 3,85%EUR, 4,35%USD
dobanda fixa pe perioada depozitului
Comision 0 la constituire deposit sau retragere numerar la scadenta
Caracteristici:
-nu este destinat exclusiv copiilor
-deposit la termen cu suma variabila, care poate fi majorata in orice moment
-depozitul poate fi majorat ( suma depunerilor ulterioare va fi de maxim 100% din suma depusa initial )
-suma min: - 4.000 RON – max:2.000.000 RON
- 1.000 EUR/USD – max: 350.000 EUR/USD
-depozitul se poate lichida inainte de scadenta, cu un preaviz de 30 zile, fara apierde dobanda acumulata


ROMEXTERRA BANK
ATRACTIV 24 = depozit
Dobanda 8,75%
Taxa deschidere cont: 2,5 RON
Comision retragere: 0 – 3 luni 2%, 3 – 6 luni 1,8%, 6 – 9 luni 1,5%, 12 – 18 luni 1,2%, 18 – 24 luni 0,6%, la scadenta – 24 0,2%
Caracteristici:
-depozit destinat adolescentilor si tinerilor
-se contituie in Lei pe o perioada de 24 luni
-suma minima de constituire: 1.000 RON
-plafon maxim: 1.000.000 RON
-dobanda nu este afectata in cazul desfintarii depozitului inainte de scadenta
-pe durata depozitului se pot face retrageri de numerar pana la plafonul minim de constituireOTP BANK
Au mai multe varietati:
CONTUL JUNIOR START = cont curent / depozit la termen
Caracteristici:
- destinat copiilor cu varsta sub 14 ani
- contul se deschide de catre parinti in numele copilului
-disponibil in RON, EUR, USD, HUF
-depozitul se constituie pe o perioada de 1, 2, 3, 6, 9, 12 luni

CONTUL JUNIOR PLUS = cont curent / depozit la termen / card debit
Caracteristici:
-destinat celor cu varsta intre 14-18 ani
- contul se deschide de catre parinti in numele copilului
-disponibil in RON, EUR, USD si HUF
-extras de cont lunar
-posibilitatea obtinerii unui card de debit Junior Plus

CONTUL JUNIOR MAX = cont curent / depozit / card debit
Caracteristici
-destinat celor cu varsta intre 18 – 25 ani
-posibilitatea obtinerii unui card de debit Junior Max

Dobanda la cele trei produse:
RON 300 < 2.499 3%, 2.500 – 9.999 4%, Peste 10.000 5%
EUR 100 < 1.499 2%, Peste 1.500 2,10%
USD Peste 300 3%
HUF 25.000 < 2,75%, >=750.000 3,25%
Comision 0 la deschidere / intretinere cont
Taxa emitere card Plus 5 RON
Comision retragere numerar 0,5%

crinutza77777
Postat: Thursday, April 23, 2009 12:31 AM


Nivel: Ambasador

Intrat: 2/1/2009
Postari: 797
fdianamaria tu pentru care ai optat pana la urma?Esti multumita?A mai aflat altcineva de alte oferte intre timp?thankyou :923:
vanina
Postat: Thursday, April 23, 2009 7:19 AM


Nivel: Ambasador

Intrat: 12/19/2008
Postari: 886
Locatia: Iasi
Cred ca s-au mai marit dobanzile de atunci, cel putin la lei.
fdianamaria
Postat: Thursday, April 23, 2009 8:49 AM


Nivel: Avansat

Intrat: 2/17/2006
Postari: 4933
Locatia: in jurul Aradului...
Intr-un final dupa ce o saptamana intreaga am colindat bancile sa ii fac la Glad ceva cont ca sa primeasca bani de la nasi (ca altfel nu vor sa-i dea nimic ras ), am ajuns la concluzia ca Alpha Dreams are cea mai buna dobanda si cele mai bune conditii.
Adica, e singura (celputin din cele vizitate de mine...) care are dobanda curenta, ca la un cont normal de economii, doar ca in iunie e dubla. Oricum, pe 3 luni, cum se ia, dobanda de la Alpha e cea mai mare din toate (puteti citi si pe net si in ziare).
Cateva exemple:
Alpha - cont Alpha Dreams - dob 14.25 %/3 luni, suma min de depus 50 lei
Banc Post - cont Perfect - dobanda de 11 %/an, fara suma min de depus, dar nu are caracter special pentru copii
Unicredit - cont Junior - dobanda 7%, variabila, suma min. 300 lei
BRD - contul AtuStart (pana la 14 ani) - dobanda 12.25%/trim, suma min 300 lei

Comisioanele de retragere sunt cam aceleasi peste tot si plafonul minim trebuie respectat de fecare data.
crinutza77777
Postat: Thursday, April 23, 2009 10:41 PM


Nivel: Ambasador

Intrat: 2/1/2009
Postari: 797
fdianamaria multumescpupici Zilele astea incerc sa ma hotarasc dupa ce culeg mai multe informatii.Sotul meu care e client fidel Raiffeisen Bank s-a interesat acolo pentru ce vreau eu dar suma minima cu care trebuie deschis contul e de 1000 ron iar eu n-am strans atat.Contul Alpha Dreams pare intr-adevar ok.Ma informez si sper pana saptamana viitoare sa ma decid.Multumesc inca o datathankyou
Roxanel
Postat: Monday, October 5, 2009 1:29 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 3/13/2006
Postari: 2691
Locatia: Cararea Dragostei nr. 3
Fetelor, vin si eu cu o intrebare, am cont la BRD pe care l-am deschis pentru a primii alocatia Antoniei. Dar din luna mai anul acesta nu au mai existat nicun fel de operatiuni in acest cont. Nici primire de bani, nici scoatere.

Cand am deschis contul am facut o imputernicire pentru mama mea, pentru operatiuni bancare. Acum as vrea sa-l inchid dar mamei i s-a spus ca nu poate decat prin imputernicire plus ca ma tazeaza 20 de ron pentru ca din luna mai nu au mai existat operatiuni bancare in cont. Practic eu am oprit alocatia ca nu am mai avut nevoie de ea si normal ca banii nu au mai intrat in cont.

I s-a spus ca procura nu poate fii trimisa prin fax de aici ci numai in original caci poate fii trimisa de la orice fax din oras.banghead Asta nu ar fii o problema ca o pot trimite prin posta dar ...

Pot face o imputernicire de mana? Sau trebe sa ma duc la notar? Este corect sa ma taxeze pentru faptul ca banii nu au mai intrat in cont?

Saru-mana.pupici
fdianamaria
Postat: Monday, October 5, 2009 8:33 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 2/17/2006
Postari: 4933
Locatia: in jurul Aradului...
M-as mira sincer sa accepte vreo banca imputernicire scrisa de mana. Singura solutie e una facuta legal, la notar.
Despre cont: daca nu sunt operatiuni pe cont a devenit inactiv si oricum un cont genereaza comision anual, care e luat in functie de fiecare banca in parte (ma refer la data). Daca nu mai ai nimic pe cont, el se inchide automat dupa n luni de neutilizare. Dar exista o cerere tip de inchidere a contului, care cu putina bunavointa poate fi dusa acasa si "completata" de tine sic Cred ca e cel mai simplu. ras
Nu stiu exact ce reguli au ei, dar ce se intampla daca pur si simplu il lasi inactiv si "uiti" de tot de el ?!?!?! Sincer nu stiu ce politica au BRD-ul dar la deschiderea contului ti-au dat si tie un exemplar din actul pe care l-ai semnat pentru asta. Acolo scrie clar ce se intampla daca il lasi pur si simplu inactiv.
Oricum ar fi, bafta sa gasesti cea mai usoara si ieftina metoda!!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
Printeaza subiectul
RSS Feed