Nivel: SMARALD
Intrat: 3/23/2007 Postari: 12042
| :bowing: Revin cu o alta intrebare
O persoana din minunata mea echipa a binevoit sa nu mai vina la serviciu de vreo saptamana, a "uitat" ecuson, echipament (tot calabalacul ei), nu a sunat, nu ne raspunde la telefoane. Nici macar o demisie nu a lasat. Cat timp trebuie sa mai asteptam sa putem constata abaterea disciplinara, sa anuntam ITM-ul? Postul e blocat si e o criza acuta de personal. |

Nivel: Senior
Intrat: 10/4/2006 Postari: 6845 Locatia: over the rainbow
| Lacra, la prima intrebare, sunt 40 ore - maxim 48/saptamana, dar, prin exceptie (cum zice Codul Muncii), poate fi prelungita peste 48 de ore pe saptamana, cu conditia ca media orelor de munca, calculata pe o perioada de referinta de 4 luni calendaristice, sa nu depaseasca 48 de ore pe saptamana.
...nu poti sti cum au pontat cei de la personal -adica va puteau ponta, pur si simplu, doar 8 ore/zi., sau sa zicem ca au fost corecti si v-au pontat 11 ore/zi, insa ei se scot in 4 luni, aranjaza ei pontajul (legal sau nu), ca orele sa nu fie repartizate mai multe de 48/saptamana. Eu cred ca au gandit-o si cand v-au tinut doar 11 ore/zi si nu 12 ore/zi, ca sa nu trebuiasca sa va dea liber in urmatoarele 24 ore... ...daca aveti CCM, poate e prevazuta perioada de referinta de 6 luni...
La a doua intrebare si la noi, la fel ca si la Oana... dupa 3 zile de absentare i se inmaneaza, sau trimite prin posta o recomandata cu convocarea in ziua de, ora de si cu mentiunea ca neprezentarea sa va duce la desfacerea contractului de munca, fara cercetarea disciplinara (respectand prevederile Regulamentului intern si art. 247 - art. 252 din Codul muncii). Insa, la noi, oricum, seful direct ii face un referat cu motivul si propunerea pentru compartimentul RU -unde se poate da avertisment (daca nu a mai avut alte abateri), suspendare conform CCM si CM, schimbare de post, sau desfacere disciplinara. ...asta daca nu-ti tranteste vreun medical pe perioada absentata...
Edit: ce maimuta sunt, prima intrebare era de acum 100 de ani . Ignorati-ma, va rog...
|