Contractul individual de munca

Options Contractul individual de munca
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Lilly of the valley
Postat: Sunday, October 7, 2007 3:54 PM


Nivel: SMARALD

Intrat: 3/23/2007
Postari: 12042
In contractul individual de munca de la firma care prestez este stipulat un articol care precizeaza timpul de lucru (8h/zi, 40 h/sapt)si interzice efectuarea orelor suplimentare. Timp de 2 saptamani am fost "rugati" sa prestam 11 ore/zi fara plata orelor suplimentare cu promisiunea unor compensatii substantiale care vor veni nu stim cand.
Am impresia ca acest articol a fost introdus doar ca o acoperire in cazul in care apare o astfel de situatie si noi sa nu reclamam la ITM, dar ... problema e ca am fost amenintata cu demisia de catre personalul cel mai de nadejde. Cei de la resurse umane dau din colt in colt, nelamurind in nici un fel aceasta situatie, oricum ei si-au pastrat programul de 8h. Cum pot proceda sa-mi pastrez echipa de lucru si sa multumesc si angajatorul? Ce cai legale sunt?
Lilly of the valley
Postat: Monday, August 13, 2012 11:37 PM


Nivel: SMARALD

Intrat: 3/23/2007
Postari: 12042
:bowing: Revin cu o alta intrebare

O persoana din minunata mea echipa a binevoit sa nu mai vina la serviciu de vreo saptamana, a "uitat" ecuson, echipament (tot calabalacul ei), nu a sunat, nu ne raspunde la telefoane. Nici macar o demisie nu a lasat.
Cat timp trebuie sa mai asteptam sa putem constata abaterea disciplinara, sa anuntam ITM-ul? Postul e blocat si e o criza acuta de personal.
kali
Postat: Tuesday, August 14, 2012 2:15 PM


Nivel: MEMBRU FONDATOR

Intrat: 5/27/2006
Postari: 14339
Depinde ce prevede CCM.
La noi se asteapta 3 zile lucratoare dupa care se trimite cu confirmare de primire un fel de convocare - la o anumita data si ora - cu specificatia ca se desface disciplinar CIM in caz de neprezentare.
Abia dupa data respectiva se poate opera desf. in Revisal.
Cris-DL
Postat: Wednesday, August 15, 2012 10:47 AM


Nivel: Senior

Intrat: 10/4/2006
Postari: 6845
Locatia: over the rainbow
Lacra, la prima intrebare, sunt 40 ore - maxim 48/saptamana, dar, prin exceptie (cum zice Codul Muncii), poate fi prelungita peste 48 de ore pe saptamana, cu conditia ca media orelor de munca, calculata pe o perioada de referinta de 4 luni calendaristice, sa nu depaseasca 48 de ore pe saptamana.

...nu poti sti cum au pontat cei de la personal -adica va puteau ponta, pur si simplu, doar 8 ore/zi., sau sa zicem ca au fost corecti si v-au pontat 11 ore/zi, insa ei se scot in 4 luni, aranjaza ei pontajul (legal sau nu), ca orele sa nu fie repartizate mai multe de 48/saptamana. Eu cred ca au gandit-o si cand v-au tinut doar 11 ore/zi si nu 12 ore/zi, ca sa nu trebuiasca sa va dea liber in urmatoarele 24 ore...
...daca aveti CCM, poate e prevazuta perioada de referinta de 6 luni...La a doua intrebare si la noi, la fel ca si la Oana... dupa 3 zile de absentare i se inmaneaza, sau trimite prin posta o recomandata cu convocarea in ziua de, ora de si cu mentiunea ca neprezentarea sa va duce la desfacerea contractului de munca, fara cercetarea disciplinara (respectand prevederile Regulamentului intern si art. 247 - art. 252 din Codul muncii). Insa, la noi, oricum, seful direct ii face un referat cu motivul si propunerea pentru compartimentul RU -unde se poate da avertisment (daca nu a mai avut alte abateri), suspendare conform CCM si CM, schimbare de post, sau desfacere disciplinara.
...asta daca nu-ti tranteste vreun medical pe perioada absentata...Edit: ce maimuta sunt, prima intrebare era de acum 100 de anialcool. Ignorati-ma, va rog...
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
Printeaza subiectul
RSS Feed