Considerati utila o ora de jocuri la scoala ?

Options Considerati utila o ora de jocuri la scoala ?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AnaMariaD
Postat: Monday, May 20, 2013 4:53 PM

Nivel: Membru

Intrat: 5/20/2013
Postari: 1
Jocul (ca forma de miscare) este un mijloc ideal de educatie. Daca la gradinita jocul face parte din educatia copiilor pe masura ce elevii înainteaza în vârsta jocul este din ce în ce mai uitat. Ba mai mult, nici sport nu prea se mai face la scoala.

În ultima perioada copiii dedica din ce în ce mai putin timp sportului si jocului. Numarul terenurilor de sport din orase e din ce în ce mai mic si copiii nu mai au spatiu de joaca. Traficul rutier intens face imposibila practicarea jocurilor pe strazi, aceasta deprindere fiind de domeniul trecutului.

Nici acasa copiii nu mai gasesc spatiu si timp de joaca, televizorul, calculatorul si în general odihna pasiva luând locul formelor de miscare.

Prin joc un copil face în 10 minute mai multa miscare decât ar efectua îm mod obisnuit într-o ora. Prin urmare, într-un interval scurt de timp jocurile îi ajuta sa contracareze efectele sedentarismului satisfacîndu-le totodata nevoia de miscare.

Majoritatea jocurilor solicita multilateral organismul. Dezvolta forta, viteza, îndemânarea, perseverenta, spiritul de echipa, desavârsesc pregatirea fizica, întarasesc sanatatea si produc o stare de voie-buna.

Jocurile simple pot fi practicate oricum si oriunde. Prezinta atractivitate, mobilizeaza toate fortele, mentin treaz interesul copiilor.

Jocurile sunt un mijloc de deconectare psihica, de odihna activa, prin intermediul lui utilizându-se la maximum timpul liber.

Prin intermediul jocului omul se obisnuieste sa suporte cu demnitate înfrângerile si sa guste satisfactiile victoriei. Prin intermediul sportului se cultiva spiritul de sacrificiu, perseverenta, curajul.

Jocul este un mijloc important de educatie. Este necesara propagarea jocurilor pe cale de disparitie.


Considerati ca ar fi utila o ora de jocuri la scoala?
TatyKS
Postat: Wednesday, May 22, 2013 1:56 PM


Nivel: MEMBRU FONDATOR

Intrat: 3/1/2006
Postari: 7513
Locatia: Ro
Gasesc foarte benefice jocurile pentru copii ... eu introduceam jocurile in lectie, atat in partea de incalizire cat si in teme si aveau mare succes chiar si la cei mai mari.DistanceKiss
shirel
Postat: Wednesday, May 22, 2013 4:17 PM

Nivel: SMARALD

Intrat: 7/22/2007
Postari: 11790
Locatia: israel
Daaaa mai ales in clasele mici .La noi exista numai vineri deci ultima zi de invatamant si o ora de joaca .Deasemenea mai este un program de inceput de clasa intai ca sa-i apropie si sa-i faca sa se cunoasca intre ei dupa ore adica raman o ora in plus cate o grupa de vreo doua ori pe saptamana si se joaca impreuna.Este foarte indicat si recomandat pararea mea si repet mai ales in clasele mai mici,la clasele mai mare binenteles ca jocurile sportive si de miscare sunt bine primite.
ingerash
Postat: Wednesday, May 22, 2013 10:40 PM


Nivel: DIAMANT

Intrat: 1/17/2008
Postari: 27681
Locatia: u.k.
Daaaaa!coeur
t-mihaela
Postat: Wednesday, May 22, 2013 11:32 PM

Nivel: Senior

Intrat: 6/20/2008
Postari: 5141
AnaMariaD wrote:

Considerati ca ar fi utila o ora de jocuri la scoala?


Eu n-am priceput despre ce jocuri e vorba ...jocuri sportive, de miscare banuiesc... ca se pomeneste de miscare si sport.Pai aia exista deja e ora de educatie fizica ,nu?Deci sa fie o ora de educatie fizica pe zi,pe saptamana,cum??alcool .

AdrianaC
Postat: Tuesday, May 28, 2013 9:01 AM

Nivel: ALBA CA ZAPADA

Intrat: 2/12/2006
Postari: 17753
Locatia: Bucuresti
Depinde despre ce fel de jocuri este vorba...

Cum spunea si Mihaela, la orele de sport existente acum se face miscare (si in fond nu ar trebui sa ne bazam numai pe orele de sport...). Unii profesori de sport (cel putin pe vremea mea asa era) obisnuiesc sa faca tot felul de intreceri, fie pe echipe (la baschet, volei, handbal de exemplu), fie tip stafeta, care sunt oarecum tot jocuri...

Deci... despre ce jocuri ar fi vorba?

Personal mi s-ar parea mai utila o ora de socializare, de ceva care sa le dezvolte mai mult partea de comunicare si relationare...
TatyKS
Postat: Wednesday, May 29, 2013 8:34 AM


Nivel: MEMBRU FONDATOR

Intrat: 3/1/2006
Postari: 7513
Locatia: Ro
Nu este vorba despre jocurile sportive ci despre jocurile de miscare pe care trebuie sa le introducem in fiecare lectie ... nu stiu de ce se vorbeste de ora separata de jocuri.

Va dau exemplu de cateva jocuri pe care eu le fac cu copiii.

Joc pentru dezvoltarea vitezei de reactie :

Cursa pe numere în stea
Elevii se aseaza pe grupe, in coloana cate unul, sub forma de stea si se numeroteaza. Profesorul striga un numar - elevii cu numarul respectiv ies din grupa si alearga o data in jurul cercului, revenind la locul lor. Cel care a venit primul la loc castiga un punct pentru echipa sa; la sfarsitul jocului invinge echipa care totalizeaza mai multe puncte, 3 x , pauza pasiva 30 sec.;

Pentru dezvoltarea capacitatii coordinative ( coordonarii)

Colectivul impartit in 5-6 echipe de cate 4-5 elevi, in spatele unei linii de start , primul de la fiecare sir cu o minge de baschet, la 2 m in fata fiecarui sir o banca de gimnastica asezata longitudinal; la semnalul profesorului primii pleaca in alergare cu dribling cu mana dreapta, continua driblingul pe banca, se intorc cu dribling cu mâna stanga pe banca si predau stefeta urmatorului, 2-3x , pauza activa 20sec.

Si fffff multe jocuri pentru dezvoltarea calitatilor motrice :viteza, forta, rezistenta, indemanare, coordonare, mobilitate, pentru dezvoltarea deprinderilor motrice de baza : mers, alergare, aruncare si saritura.

Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
Printeaza subiectul
RSS Feed