Clasificarea scolilor - criteriu: siguranta copiilor

Options Clasificarea scolilor - criteriu: siguranta copiilor
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Kiki
Postat: Friday, August 31, 2007 9:37 AM


Nivel: TOP TEAM

Intrat: 2/14/2006
Postari: 36607
Locatia: In casuta cu pitici
Scolile, clasificate in functie de „riscul criminogen“
Iuliana Gatej, Mihaela Radu
Aparut in editia din 31 August 2007

Peste 2.300 de unitati de invatamint prezinta risc maxim in ceea ce priveste siguranta copiilor.

Unitatile de invatamint vor fi ierarhizate, incepind cu anul viitor, in trei categorii, cu grad de risc minim, mediu si maxim, pentru a fi incluse intr-un sistem de supraveghere si protectie. Clasificarea va fi efectuata pe baza „riscului criminogen“ al scolilor, definit prin lipsa masurilor de paza si zona acestora. In aceasta categorie au fost incluse peste 2.300 de unitati, dintr-un total de 12.000 scoli, majoritatea in mediu rural. Prefecturile vor face o analiza lunara pe baza monitorizarilor.

La nivel national, in acest an scolar, au fost inregistrate aproape 3.000 de infractiuni in zona unitatilor de invatamint, la care au participat peste 3.000 de autori, dintre care 75% sint elevi. Victimele acestor infractiuni au fost in majoritatea cazurilor tot elevi. Comparativ cu perioada similara a anului trecut, numarul infractiunilor inregistrate in primul semestru este in scadere cu 24%. Cauzele infractiunilor sint, in opinia autoritatilor, plecarea parintilor la munca in strainatate, numarul mare al familiilor dezbinate, lipsa de reactie a unor profesori si a parintilor elevilor indisciplinati.

Pe de alta parte, autoritatile s-au trezit cu doua saptamini inainte de inceperea anului scolar ca unitatile de invatamint sint complet nepregatite pentru elevi. Astfel, potrivit ministrului Educatiei, Cristian Adomnitei, peste 15.000 de miliarde de lei vechi acordati scolilor anul trecut de la bugetul de stat au ramas aproape neatinsi. Recordul il detine judetul Mehedinti, unde nu a fost folosit nici macar un leu.

SURSA
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
Printeaza subiectul
RSS Feed