Ce gatim azi -7-

Options Ce gatim azi -7-
Subiectul anterior · Subiectul urmator
verusca
Postat: Wednesday, October 12, 2011 8:42 AM


Nivel: Avansat

Intrat: 6/11/2010
Postari: 1295
Locatia: Targoviste
o gasesti la concursuri in bucatarie pe perioada 30 martie...
giulia_mamik
Postat: Wednesday, October 12, 2011 9:01 AM


Nivel: Avansat

Intrat: 3/22/2010
Postari: 3091
Locatia: bacau
Mariana,uite reteta:

Mod de preparare:
4 parti superioare de pulpa de pui,se pun in craticioara cu ulei,se pune sare,se prajesc putin,doar cat sa schimbe culoarea si uleiul sa prinda aroma de pui prajit,apoi se adauga 2 ardei grasi taiati cubulete,se lasa cam 5 minute pana se inmoaie ardeii,apoi se adauga 2-3 pahare de apa fierbinte si se lasa la fiert,dupa ce a mai scazut"zeama"se adauga un pahar de suc de rosii,patrunjel si cativa catei de usturoi sau usturoi pudra,daca este necesar se pune putina faina inmuiata in apa pentru a inghega sosul.Eu nu am folosit faina.

Spor la gatitpupici computerlove
mariana71
Postat: Wednesday, October 12, 2011 9:08 AM


Nivel: Senior

Intrat: 10/14/2009
Postari: 5442
Locatia: italia
pupici pupici pupici pupici pupici
denisa_rachid
Postat: Wednesday, October 12, 2011 1:06 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 8/13/2010
Postari: 2365
Mancarica de naut, o salata cu ciuperci si maioneza si dulce...amandinele de ieri
marivic
Postat: Wednesday, October 12, 2011 1:17 PM


Nivel: SMARALD

Intrat: 8/10/2007
Postari: 13409
Locatia: ,....undeva,prin Univers....
Ciorba de aripi de curcan,mancarica de conopida fara carne,si sper un tort de mereras
michi
Postat: Wednesday, October 12, 2011 1:42 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 2/17/2009
Postari: 1038
Locatia: romania
Mioara tu cum faci mancarica de conopida ?
marivic
Postat: Wednesday, October 12, 2011 1:54 PM


Nivel: SMARALD

Intrat: 8/10/2007
Postari: 13409
Locatia: ,....undeva,prin Univers....
Calesc ceapa cu ardeiul(sau gogosarul,ca este mai colorat).Separat intr-o tigaie prajesc cat sa prinda o culoare usor maronie conopida desfacuta in bucatele.Apoi o pun peste ceapa rumenita ,pun apa,delikat si o las la foc maic sa fiarba.Spre sfarsit pun bulion sau rosii maruntite,...mai mult imi place cu bulion,patrunjel,sare,piper si gata mancarica,de post.Cand fac cu carne,fierb carnea,apoi o prajesc usor si o pun sa fiarba cu conopida.Se serveste cu iaurt sau cu smantana pe deasupra.Mie imi place foarte mult.Are un gust deosebit.
Petronella
Postat: Wednesday, October 12, 2011 2:31 PM


Nivel: Ambasador

Intrat: 12/14/2010
Postari: 942
Locatia: Timisoara
Eu astazi fac snitele din piept de pui si salata de vinete cu maioneza.
Maria & Mario
Postat: Wednesday, October 12, 2011 2:32 PM


Nivel: MEMBRU FONDATOR

Intrat: 2/13/2006
Postari: 9883
Locatia: Departe-poate prea departe
Alexandra - Multumesc ! Sambata o pun in practica !
Eu am mai gatit mancare de ardei grasi rosii cu pui , parjoale cu sos ( moldovenesti ) , copanele de pui la cuptor in punga ( cu usturoi ) , miel la gratar cu salata de varza si marar ...... Dupa amiaza fac si paste cu branzica de vaci dulce - la cuptor ! dance
michi
Postat: Wednesday, October 12, 2011 2:53 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 2/17/2009
Postari: 1038
Locatia: romania
Oana un adevarat festin culinar la voi
Maripupici pupici -sarumana pentru reteta .Cred am sa o incerc si eu cat mai curand .Eu am gatit aseara o ciorbica de zarzavat , si rulouri de piept de pui cu cartofi taranesti.Pe care o sa le savuram astazi , ca eu am terminat mancarea tarziu in noapte.Va dati seama daca m-am apucat de gatit pe la ora 9 seara.Iar la desert struguri.
Am o pofta teribila de o iahnie de fasole cu costita sau carnaciori si insotita de o salata de ardei copti.Immm imi ploua in gura.Dar cred ca o sa o pun in practica sambata ca am mai mult timp ...Desi sambata mi-am programat sa fac si ordine in beci, ca am tot facut conserve si lea-m pus alandala, iar pe de alta parte tot felul de lucruri pe care am considerat nu mai aveam nevoie le-am depozitat tot in beci in speranta ca poate totusi imi vor folosi la ceva vreodata.Fata stangatoare.Si s-au tot strans incat in momentul de fata cred ca la mine in beci lipsesc doar balaurii ca in rest am de toate.Asa ca sambata mi-am propus sa sortez la maxim si sa arunc fara mila tot felul de lucruri care le tin degeaba.
AlexandraL
Postat: Wednesday, October 12, 2011 3:44 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 11/18/2007
Postari: 3818
Locatia: UK
Eu tocmai am savurat un castron plin cu ciorba de fasole cu mult cimbru, alaturi de niste ceapa. Buuun. Pacat ca nu am avut borsh, am acrit cu zeama de lamaie, dar a fost bun si asa. Mai tarziu ma apuc de o placinta cu mere.

Am dus chec la gradinita la Ioan, l-au mancat azi copiii ca desert yes
mikaela
Postat: Wednesday, October 12, 2011 5:22 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 8/11/2010
Postari: 2334
Locatia: Planet Earth
Alexandra, tu cum faci checul? SI eu tot pentru gradinita trebuie sa fac, m-am oferit volutar pentru snack-ul copiilor...As vrea sa pun blueberries sau visine sau poate felii de mere, vad ca tu faci des asa ceva...Imi poti da te rog o idee sau reteta ta? E la fel ca cea de briose??
Multumesc computerlove
katy_lumika
Postat: Wednesday, October 12, 2011 7:32 PM


Nivel: Senior

Intrat: 1/14/2008
Postari: 5944
Locatia: Constanta
La cina am sorbit o supa crema de legume, apoi ne-am jucat de-a branza raclette la gril cu cartofi copti, sunca, castraveti murati si ciuperci. Am plimbat cu mine aparatul asta din Franta, l-am dus in Martinica si a ajuns in stare super buna de functionare la noi pe masa. yes
AlexandraL
Postat: Wednesday, October 12, 2011 8:44 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 11/18/2007
Postari: 3818
Locatia: UK
mikaela wrote:
Alexandra, tu cum faci checul? SI eu tot pentru gradinita trebuie sa fac, m-am oferit volutar pentru snack-ul copiilor...As vrea sa pun blueberries sau visine sau poate felii de mere, vad ca tu faci des asa ceva...Imi poti da te rog o idee sau reteta ta? E la fel ca cea de briose??
Multumesc computerlove


Reteta de chec abia am primit-o de la o prietena, a fost pt prima oara cand l-am facut si a iesit foarte bun.

Ingrediente: 6 oua, o cana de faina, 2/3 cana de zahar, 100 ml ulei, esenta de lamaie, 2 linguri cacao

Albusurile se mixeaza cu un praf de sare, spuma tare. Separat, galbenusurile se mixeaza cu zaharul si se adauga peste celalalt aluat. Se adauga uleiul, esenta, apoi faina si se amesteca usor cu lingura. Rezulta un aluat cam ca cel de clatite.

90% din aluat se toarna in tava de chec, restul se amesteca cu cele 2 linguri de cacao si se toarna pe mijlocul tavii, apoi se risipeste cu furculita.

Se da la cuptorul preincalzit la foc mic (eu am dat la 150 de grade) pt 40 de minute. Se face testul cu scobitoarea. La mine a durat vreo 50-55 de minute coacerea.

Spor la gatit!
giulia_mamik
Postat: Wednesday, October 12, 2011 9:08 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 3/22/2010
Postari: 3091
Locatia: bacau
Eu am facut ciorba cu perisoare.Merg cu poza direct la topic.Dar mai intai sa o fachohot sic
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
Printeaza subiectul
RSS Feed