Ce fel de munca preferi?

Options Ce fel de munca preferi?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
oana_nicole
Postat: Friday, October 5, 2007 11:11 AM


Nivel: Senior

Intrat: 2/14/2006
Postari: 6570
Locatia: end of the rainbow
Un articol interesant... Greu sa te "regasesti". ras Inclin totusi spre categoria "educatoarea".

Ce fel de munca preferi?

Pentru ca suntem diferite, avem preferinte diverse in ceea ce priveste locul de munca. Unele meserii ne fac placere, altele ne enerveaza de-a dreptul, pe unele le acceptam, pe altele le uram sau ne implicam si punem pasiune. Cu siguranta ar trebui sa ne cunoastem foarte bine pentru a sti cine suntem, ce ne dorim si ce ni se potriveste.

Poate ca e frumos sa visam sa devenim stewardese, dar ne e foarte frica de inaltime... Si pentru ca nu erau de ajuns cele 4 tipuri mari de personalitati, specialistii in domeniu au mers mai in profunzime si au mai gasit cate patru subtipuri pentru fiecare. Afla ce personalitate ai.

Constiincioasele sunt cele interesate de securitatea muncii si a vietii, isi iau task-urile foarte in serios si nu au alt scop decat indeplinirea acestora. Sunt foarte organizate si metodice si orice activitate li se da ele o vor defini, origaniza, planifica si implementa cu succes. Sunt foarte muncitoare si nu se tem de obstacolele care ar putea aparea. Unor astfel de persoane li se potrivesc proiectele de anvergura, prefera atat munca de teren cat si pe cea de birou, dar o munca sigura care sa nu se bazeze prea mult pe comisioane.

Mecanicele sunt spirite aventuroase, nu cred in reguli si proceduri, sunt foarte active si exceleaza in situatii de criza. De obicei, sunt foarte bune sportive si au o foarte buna coordonare vizuala. Au foarte multe abilitati tehnice, dupa cum le arata si numele, si sunt foarte potrivite pentru activitati ce necesita analiza logica. Sunt cele mai potrivite in a vedea corect urmatorul pas. Sa nu viseze vreodata sa ajunga contabile, insa, daca abilitatile fizice le ajuta, sa se viseze pe podium la un campionat mondial.

Educatoarele sunt extrem de responsabile, iar din acest motiv ceilalti se bazeaza foarte mult pe ele. Acestea sunt cele carora le e greu sa spuna "nu" atunci cand li se cere sa faca un anume lucru (cate femei nu sunt de acest gen?), nu le plac conflictele si sunt muncitoare destoinicie. Sunt cele care prefera mai mult munca de birou, statica, fiind bune educatoare, profesoare, traineri etc. Au nevoie permanenta de feedback pozitiv din partea celorlalti asa ca daca aveti colege sau subalterni de acest gen incurajati-i permanent pentru ca trec foarte repede la ganduri de genul "nu pot face nimic bine!".

Artistele sunt tacute si rezervate. Nu au niciun fel de dorinta de a conduce sau de a fi conduse sau controlate de altii. Au o lume a lor pe care putini o inteleg, fac cu pasiune ceea ce le place si au nevoie de spatiu si timp pentru a fi singure, ele cu activitatea – de obicei creativa – pe care o desfasoara. In afara de artistii in adevaratul sens al cuvantului, se mai pot implica in job-uri creative: marketing, HR sau publicitate.

Protectoarele sunt complecse, gentile, intuitive, devotate si foarte rabdatoare. Sunt firi independente, exceleaza in stiintele exacte, unde isi folosesc foarte bine intuitia. Sunt de multe ori meticuloase, se pierd in detalii si devin foarte critice cu cei care nu sunt ca ele. Pot fi foarte bune executante, dar si manageri buni, insa nu de top, precum si cercetatori sau vizionari, dar mai mult din intamplare.

Idealistele au standarde foarte inalte, sunt perfectioniste insa foarte flexibile. Nu sunt foarte bune in a lucra in proiecte de echipa deoarece de fiecare data doresc sa arate celorlalti ca sunt mai bune decat oricare si trebuie sa iasa in evidenta. Sunt scriitoare innascute si se descurca destul de bine si in comunicarea verbala. Printre ele gasim persoanele implicate in HR, asistenta sociala, consilieri, profesoare, traineri.

Daca tocmai ai incercat sa vezi ce fel de tipologie ai si nu te-ai regasit mai sus, citeste articolele urmatoare. Pana atunci, implica-te in ceea ce faci si petrece-ti timpul cu cat mai multa placere la serviciu. Undeva, in ceva, tot vei gasi implinirea zilnica!

SURSA
stele_pe_cer
Postat: Friday, October 5, 2007 12:16 PM


Nivel: Senior

Intrat: 2/13/2006
Postari: 6678
Eu ma regasesc in categoria "casnicelor"...e drept, nu e prezentata in articol, poate tocmai pt ca o stim foarte bine unele dintre noihohot hohot hohot !
oana_nicole
Postat: Friday, October 5, 2007 12:21 PM


Nivel: Senior

Intrat: 2/14/2006
Postari: 6570
Locatia: end of the rainbow
stele_pe_cer wrote:
Eu ma regasesc in categoria "casnicelor"...e drept, nu e prezentata in articol, poate tocmai pt ca o stim foarte bine unele dintre noihohot hohot hohot !


hohot hohot hohot Super nostima, stele. Cine stie, poate o vom regasi in urmatoarea "serie'. ras
mommy
Postat: Friday, October 5, 2007 12:27 PM

Nivel: Avansat

Intrat: 11/18/2006
Postari: 3674
As zice ca sunt "protectoare", in mare masura. oare
codruta
Postat: Friday, October 5, 2007 12:40 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 2/14/2006
Postari: 2034
Locatia: la loc cu verdeata...
un pic artista, un pic mecanica... ce combinatie periculoasahohot
oana_nicole
Postat: Friday, October 5, 2007 12:43 PM


Nivel: Senior

Intrat: 2/14/2006
Postari: 6570
Locatia: end of the rainbow
codruta wrote:
un pic artista, un pic mecanica... ce combinatie periculoasahohot


Poate ca ar trebui sa te hotarasti, ca intr-adevar e cam periculos asa. hohot
sousourel
Postat: Friday, October 5, 2007 9:14 PM


Nivel: Senior

Intrat: 2/18/2006
Postari: 7688
Cate putin de ici, cate putin de colo...eu stiu, poate undeva intre protectoare si idealistaoare
Mami2x
Postat: Saturday, October 6, 2007 5:55 PM


Nivel: Grupa mijlocie

Intrat: 9/16/2007
Postari: 408
Locatia: departe si totusi aproape
oare Un pic artista un pic mecanica...plus idealista...hmmm Cum suna?box2
Cristy
Postat: Saturday, October 6, 2007 6:21 PM


Nivel: Senior

Intrat: 1/8/2007
Postari: 6843
Locatia: Israel
foarte protectoare, foarte mecanica ...dar si super idealista, cum s-o fii impacat tot nu stiu....scratch
shirel
Postat: Saturday, October 6, 2007 7:30 PM

Nivel: SMARALD

Intrat: 7/22/2007
Postari: 11792
Locatia: israel
Eu sint credca o ARTISTA CONSTINCIOASAoare oare
Lilly of the valley
Postat: Sunday, October 7, 2007 10:06 AM


Nivel: SMARALD

Intrat: 3/23/2007
Postari: 12042
combinatie intre constiinciosa si idealistaalcool
oana_nicole
Postat: Tuesday, October 16, 2007 5:06 PM


Nivel: Senior

Intrat: 2/14/2006
Postari: 6570
Locatia: end of the rainbow
Nu stiu daca e "voie" sa aleg ceva si din partea a II-a, insa mi se pare ca ma incadrez foarte bine si in categoria "Altruistelor" prezenta in cele ce urmeaza. ras

Ce job ti se potriveste? Ce fel de munca preferi? (II)

De ce in echipe sunt persoane foarte fericite de ceea ce fac si altele foarte nemultumite desi fiecare face aproape acelasi lucru? De ce unele dintre noi sunt persoane de vanzari "innascute" iar altele se balbaie si in fata unui copil? De ce unele dintre noi se implica in actiuni de voluntariat cu zambetul pe buze, iar altele nu ar misca un deget decat pentru cea mai buna prietena? Cu siguranta, pentru ca suntem personalitati diferite si ne motiveaza lucruri diferite. Asadar, sa continuam si cu celelalte tipologii:

Cercetatoarele sunt foarte minutioase si foarte atente la detalii, chiar si la cele care nu sunt importante in proiectele sau activitatile in care sunt implicate. Nu le place sa continue discutiile in care se intrevad neintelegeri si, daca nu-si dezvolta in timp util capacitatile de comunicare, risca sa devina foarte directe in mod neplacut cu ceilalti si, intr-un final, sa se autoizoleze. Realizeaza insa, de-a lungul vietii lucruri marete, sunt capabile sa vada "the big picture" si stiu sa-si sintetizeze ideile si conceptele in planuri si actiuni concrete. Sunt foarte competente si isi gasesc intotdeauna o cariera care le face placere. Sunt foarte potrivite sa lucreze in domeniul cercetarii de piata, in IT. in elaborarea de programe complexe si foarte eficiente. Ajung in varful piramidei in invatamantul universitar nu datorita placerii de a lucra cu studentii, ci datorita rapoartelor, lucrarilor si descoperirilor facute de-a lungul timpului.

Ganditoarele sunt foarte atente la cum sunt exprimate ideile si faptele deoarece ele insele sunt extrem de riguroase in acest sens si spun adevarul exact asa cum este. Sunt tentate sa nu sfarseasca toate proiectele in care sunt implicate in momentul in care si-au dat seama cam cum s-ar putea sfarsi si pot trece cu usurinta la altul nou. Sunt de obicei foarte independente, originale si neconventionale. Au caractere complexe si au tendinta de a fi temperamentale si rebele. Nu pun mare pret pe valorile traditionale. Sunt foarte ingenioase si intotdeauna gasesc perspective noi pentru orice activitate in care sunt implicate. Ganditoarele au facut cele mai mari descoperiri in stiinta. Sunt foarte bune in marketing, publicitate, moda, ca scriitoare, eventual de SF, in dezvoltarea de noi produse si servicii.

Practicele au abilitatea sa observe atitudini si motivatii in ceilalti. Le place sa fie in continua miscare si isi cauta cariere in care pot sa avanseze usor. Sunt foarte bune persoane de vanzari; nu le place deloc rutina devenind persoane de birou extrem de nemultumite de orice le inconjoara. Sunt pline de entuziasm si energie si sunt bune de manageri pentru ca stiu cum sa miste echipele. Pot sa vanda oricand, oricui, orice. Totodata sunt foarte bune negociatoare, organizatoare de evenimente si, cateodata, chiar si avocate, atunci cand acea continua miscare de care vorbeam mai sus nu este fizica, ci mentala.

Femeile gardian traiesc intr-o lume a faptelor concrete, in prezent si depun efort, fara a simti, in orice intreprind. Fac tot ceea ce trebuie facut la serviciu, acasa si in societate. Sunt foarte practice si realiste si nu se implica in proiectele carora nu le vad scopul insa daca l-au identificat sau au un anume interes se implica total si cu tot entuziasmul si puterea lor. Sunt foarte bune in orice munca in care le face placere sa se implice, in orice le motiveaza, incepand cu activitatile sportive si pana la presedinte de stat. Se implica mai ales in proiecte in comunitatea din care fac parte, fiind chiar considerate stalpii comunitatii respective.

Perfectionistele stiu sa relationeze foarte bine si de obicei sunt cele care gasesc solutia cea mai buna in conflicte. Sunt foarte bune colege in echipele din care fac parte, nu creeaza probleme celorlalti si sunt de obicei cele care initiaza glumele. Sunt foarte potrivite in activitatile de caritate, in HR, in avocatura, in invatamant, in diplomatie. De asemenea, apreciaza foarte mult natura si animalele, putand imbratisa cariere legate de aceste domenii.

Altruistele sunt extrem de sociabile si prietenoase. Le pasa de ceilalti si ii judeca atat din punct de vedere al gandirii, dar si al sentimentelor acestora. Sunt foarte corecte, cred in reguli, legi si autoritati, sunt traditionaliste si fac totul asa cum trebuie facut. Cateodata sunt naive si accepta regulile fara sa intrebe prea mult. Au nevoie de stabilitate la locul de munca si se concentreaza destul de des in a le face placere celorlalti. Sunt foarte bune in medicina, activitati sociale si de caritate, pot fi bune educatoare sau profesoare, participa foarte usor la activitati de voluntariat. Sunt foarte energice, entuziaste, organizate si practice.

SURSA
oana_nicole
Postat: Tuesday, October 16, 2007 5:17 PM


Nivel: Senior

Intrat: 2/14/2006
Postari: 6570
Locatia: end of the rainbow
Ce personalitate ai? Ce fel de munca preferi? (III)

Ne-au mai ramas patru subtipuri de personalitati. Hai sa le cunoastem si pe celelalte:

Animatoarele sunt calde, deschise, entuziaste, de cele mai multe ori stralucitoare in adevaratul sens al cuvantului si cu mult potential. Sunt persoane fericite prin definitie si devin nefericite daca trebuie sa urmeze grafice si agende stricte. Muncesc foarte bine in job-uri cu program flexibil si in general lucreaza bine cu cei din jur. De multe ori ajung antreprenoare, deorece simt nevoia sa fie independente. Lucreaza mult mai bine daca sunt supravegheate foarte putin, au un control foarte bun asupra lor si nu cred in a-i controla pe ceilalti. Le sunt foarte potrivite locuri de munca pline de animatie: cazinouri, resorturi de vacanta, publicitate, PR.

Filantroapele nu au alt tel decat bunastarea celorlalti. Comunica foarte bine, fac lucruri dezinteresat pentru semenii lor si au talentul de a scoate ce-i mai bun din fiecare. Satisfactia lor cea mai mare este sa ii serveasca pe ceilalti. Sunt atat de dedicate si de sincere incat pot sa se apropie chiar si de cele mai rezervate sau reci persoane. Sunt loiale si demne de incredere, insa sunt foarte sensibile la critici, avand tendinta sa se ingrijoreze foarte repede si sa se simta vinovate. Sunt persoane extrem de placute, calde, gratioase. Pot vedea potentialul in ceilalti si sunt foarte potrivite ca educatoare, profesoare, infirmiere, in domeniul medical, se pot implica in actiuni de voluntariat sau in activitati sociale. Pot, de asemenea, sa lucreze in departamente de relatii cu clientii.

Vizionarele au abilitatea de a intelege foarte repede si de a merge si gandi in profunzime. Sunt foarte flexibile si se adapteaza usor unei palete largi de job-uri. Sunt persoane care actioneaza conform regulilor, iar cateodata sunt multumite si de un rezultat negativ atata vreme cat regulile, politicile sau legile au fost respectate. Sub stres isi pierd deseori abilitatea de a vedea in profunzime, de a crea viitorul inainte de a fi banuit de ceilalti si devin obsedate de mici detalii. Traiesc in lumea tuturor posibilitatilor si sunt pasionate de concepte noi, provocari si obstacole, deoarece pentru ele nimic nu este de netrecut. Au intotdeauna mai multe solutii si de fiecare data foarte creative. Sunt potrivite pentru a lucra in justitie, in cercetare, in pozitii de conducere pentru ca stiu intotdeauana unde vor duce compania sau institutia respectiva si vad pentru acesata cel mai bun viitor!

Conducatoarele sunt nascute pentru a fi lideri. Au foarte mare incredere in ele si in posibilitatile lor. Se considera responsabile pentru a trece peste orice obstacol, fac rationamente foarte corecte si se comporta ca adevarate conducatoare in orice grup din care fac parte. Chiar au grija de ceilalti si le face o deosebita placere sa se implice. Sunt foarte concentrate pe carier lor si pot parea distante in familie. Sunt persoane asertive, cu multa imaginatie, cu mult entuziasm si cu multa daruire. Au o personalitate foarte puternica si nu stau niciodata pe loc, ci actioneaza spre binele lor si al echipei din care fac parte. Si sunt foarte incapatanate in a-si atinge orice scop isi pun in minte. Evident ca cel mai bine li se potriveste orice post de conducere, dar pot foarte bine sa se implice si in sport, unde pot deveni adevarate campioane, in afaceri, ca antreprenoare si vor avea mare succes, dar si in politica.

Cu siguranta te-ai gasit undeva in cele saisprezece tipuri de personalitati, iar daca pare la un moment dat ca exista multe similitudini intre unele dintre ele, ei bine, exista si, probabil, de aici si compatibilitatile evidente intre noi la locul de munca sau in societate. Daca te-ai regasit si se pare ca nu ai legatura cu job-ul care ti se potriveste, eu te sfatuiesc sa te mai ganditi inca o data la ceea ce vrei sa faci cu adevarat, mai ales daca esti la inceput de drum!

SURSA
shirel
Postat: Wednesday, October 17, 2007 8:36 PM

Nivel: SMARALD

Intrat: 7/22/2007
Postari: 11792
Locatia: israel
Cred ca sint altruista si putin ginditoare
leut
Postat: Thursday, October 18, 2007 8:24 AM

Nivel: Senior

Intrat: 2/15/2006
Postari: 6678
Locatia: Galati
Idealista si mecanica!!!sic
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
Printeaza subiectul
RSS Feed