Cartea mea de bucate - Bereea

Options Cartea mea de bucate - Bereea
Subiectul anterior · Subiectul urmator
bereea
Postat: Wednesday, December 4, 2013 9:17 AM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22727
Fetele, multumesc de apreciericomputerlove

Eileen, ma bucur ca ti-au iesit bine.Cred ca ar fi timpul sa le fac si euCheek Kiss

Alexandra, retetele le-am mai scris , dar nu-i nici o problema.

Blat pufos:
5 oua,
150 gr zahar pudra (eu pun tos aceasi greutate ca sa nu iasa prea dulce)
150 gr faina
40 gr amidon
4 linguri de ulei
1 praf sare, 1 lingurita de praf de copt, 1 zahar vanilat
1/2 zeama de lamaie (pun si portocala sau gref rosu)

Se bat albusurile cu sarea, apoi se adauga zaharul in ploaie, cate un galbenus pe rand, uleiul , zeama de lamaie peste amidon si praful de copt si la urma faina cernuta.
Nu intotdeauna pun atata faina, cred ca depinde de marimea oualelor. Se taie in 2 sau in 3 .

Mousse de capsuni: am frulat 300 g capsuni apoi i-am pus pe foc cu un pic d ezahar si i-am lasat pana au ajuns aproape la fiert.6/8 g gelatina s ehidrateaza si se pune in capsuni.
Am mixat bine 250 g frisca , am adaugat 300 g iaurt de capsuni, iar cand capsunii s-au racit i-am adaugat amestecand foarte bine.

Ganache de ciocolata fondenate: am topit 200 g ciocolata si am amestecat bine cu 200 g frisca

Mousse de cioclata alba: se topesc 300 g ciocolata alba in 110 ml frisca lichida.Se pun 2/3 g gelatina hidratata.Cand s-a racit suficient se adauga 250/300 ml frisca .


alexandrabogdan
Postat: Wednesday, December 4, 2013 10:06 AM


Nivel: Avansat

Intrat: 4/17/2008
Postari: 3770
Locatia: arad
bereea wrote:
Fetele, multumesc de apreciericomputerlove

Eileen, ma bucur ca ti-au iesit bine.Cred ca ar fi timpul sa le fac si euCheek Kiss

Alexandra, retetele le-am mai scris , dar nu-i nici o problema.

Blat pufos:
5 oua,
150 gr zahar pudra (eu pun tos aceasi greutate ca sa nu iasa prea dulce)
150 gr faina
40 gr amidon
4 linguri de ulei
1 praf sare, 1 lingurita de praf de copt, 1 zahar vanilat
1/2 zeama de lamaie (pun si portocala sau gref rosu)

Se bat albusurile cu sarea, apoi se adauga zaharul in ploaie, cate un galbenus pe rand, uleiul , zeama de lamaie peste amidon si praful de copt si la urma faina cernuta.
Nu intotdeauna pun atata faina, cred ca depinde de marimea oualelor. Se taie in 2 sau in 3 .

Mousse de capsuni: am frulat 300 g capsuni apoi i-am pus pe foc cu un pic d ezahar si i-am lasat pana au ajuns aproape la fiert.6/8 g gelatina s ehidrateaza si se pune in capsuni.
Am mixat bine 250 g frisca , am adaugat 300 g iaurt de capsuni, iar cand capsunii s-au racit i-am adaugat amestecand foarte bine.

Ganache de ciocolata fondenate: am topit 200 g ciocolata si am amestecat bine cu 200 g frisca

Mousse de cioclata alba: se topesc 300 g ciocolata alba in 110 ml frisca lichida.Se pun 2/3 g gelatina hidratata.Cand s-a racit suficient se adauga 250/300 ml frisca .




multumesc Bereea. era interesant de vazut sectiune din tortul asta.
bereea
Postat: Wednesday, December 4, 2013 10:13 AM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22727
poate fac rost si de poza cu sectiunea
alexandrabogdan
Postat: Wednesday, December 4, 2013 10:50 AM


Nivel: Avansat

Intrat: 4/17/2008
Postari: 3770
Locatia: arad
bereea wrote:
poate fac rost si de poza cu sectiunea


eram curioasa cum ai ascuns eclerele sic ma gandesc ca a aratat bine
bereea
Postat: Sunday, December 8, 2013 7:01 PM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22727
Alexandra, iata sectiunea de la un alt tort ca sa vezi cum am ascuns eclerele. Poza nu este prea reusita , dar o idee iti faci:

alexandrabogdan
Postat: Monday, December 9, 2013 8:43 AM


Nivel: Avansat

Intrat: 4/17/2008
Postari: 3770
Locatia: arad
bereea wrote:
Alexandra, iata sectiunea de la un alt tort ca sa vezi cum am ascuns eclerele. Poza nu este prea reusita , dar o idee iti faci:




hmmmm ....ce interesant. super!si in tortul cu schiorul in care crema le-ai ascuns?
bereea
Postat: Monday, December 9, 2013 9:22 AM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22727
L-am ascuns in moussul de capsuni
alexandrabogdan
Postat: Monday, December 9, 2013 9:23 AM


Nivel: Avansat

Intrat: 4/17/2008
Postari: 3770
Locatia: arad
bereea wrote:
L-am ascuns in moussul de capsuni


ok, ms mult. poate imi fac curaj sa -l fac si eu. ce inseamna sa frulezi capsunii? zdrobiti adica?
bereea
Postat: Monday, December 9, 2013 9:26 AM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22727
Da, pasati bine
alexandrabogdan
Postat: Monday, December 9, 2013 10:18 AM


Nivel: Avansat

Intrat: 4/17/2008
Postari: 3770
Locatia: arad
bereea wrote:
Da, pasati bine


ms si scuze ca tot pun intrebari dar unele notiuni nu imi sunt cunoscute
bereea
Postat: Monday, December 9, 2013 10:25 AM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22727
Nu trebuie sa te scuzi, probabil mai romanizez si eu cuvinte italieneCheek Kiss
vio1979
Postat: Monday, December 9, 2013 6:19 PM

Nivel: Membru

Intrat: 12/9/2013
Postari: 1

Anul acesta la ProTv vor incepe auditiile pentru un nou format al emisiunii Masterchef, unde participantii vor fi copii.
Emisiunea se intituleaza "Masterchef Junior".
Masterchef Junior Romania se va desfasura conform modelului american - http://www.youtube.com/watch?v=LqsG1pGTgJo
Pentru alte informatii, va rog sa ma contactati: violeta.munteanu@mediavision.ro
bereea
Postat: Saturday, December 28, 2013 2:35 PM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22727
Tortul nostru de Craciun:



Din cate se vede un ren a ramas fara un corn pentru ca ale n-a stiut ca nu-l fotografiasem incaras



Si mosul obosit rau dupa o noapte de alergatura:




Eileen
Postat: Saturday, December 28, 2013 5:58 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 1/16/2013
Postari: 3201
Bravoo Bravoo Bravoo Bravoo
Super super!!
Katrina
Postat: Saturday, December 28, 2013 10:25 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 3/9/2010
Postari: 3454
Locatia: alaturi de primele mele iubiri
Super!!!!!!!!!!!!Bravoo Bravoo Bravoo
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
Printeaza subiectul
RSS Feed